Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
CaneBos

#3726 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by CaneBos »

propalismo wrote:@captainjack Ti si napravio pocetnicke greske Kao prvo nisi zahtjevao od kupca da ti klikne na Kupi Artikal prije nego isti i posaljes.Da ti je kliknuo na Kupi Artikal ti bi mu sada mogao ostaviti negativan dojam i upozoriti ostale potencijalne prodavace sta ih moze snaci ako saradjuju sa doticnim.Kao drugo slao si mu na obraz a ne znas ga.Trebao si mu traziti da ti prvo uplati na racun u banci 58km pa onda mu posaljes kopacke a on neka dize artikal iz poste kada mu je cejf Platio si sebi skolu 8km za drugi put.Sada mozes da mu prijavis profil i da ga podijelis sa nama ovde pa da znamo ko je
Ne salje on njemu nista na obraz i zasto bi trebao znati potencijalnog kupca?! To je transakcija koja s obe strane nosi rizik, cim ulazis u nju, znaci da si spreman da preuzmes taj rizik. Zasto? Jer je i kupac i prodavac svjestan da ne postoji sistem zastite ni refundacije u slucaju problema.
Dakle, poslao covjeku artikal, covjek nije preuzeo. Izgubio si postarinu slanja i povrata posiljke.
Drugo, onako kako je taj kupac njega izradio, isto tako je on mogao izraditi tog kupca, da mu je ovaj uplatio unaprijed. Zasto? Pa opet zato jer ne postoji sistem zastite.
Stoga, ko nije spreman da snosi ove rizike, neka ne ulazi u transakcije preko pik-a.
propalismo

#3727 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

Ja kao prodavac nista ne rizikujem.Ako kupac zeli moj artikal neka uplati cjenu+ptt troskove na moj racun u banci i moze da ocekuje artikal.A ako ne zeli tako necemo saradjivati i to je to ;-)
CaneBos

#3728 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by CaneBos »

More komotno, ako se zadovoljavas sa jednom ja liti dvije transakcije mjesecno. :-D
rovac13

#3729 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by rovac13 »

Imam malo cudnu situaciju.Kupio sam artikal na piku.Artikal je ok.Onda idem na piku da zavrsimo prodaju ostavimo pozitivan dojam i tip mi odgovara kako on ne moze zavrsiti prodaju jer mu nije 100% verifikovan profil.I izbrisao je artikal sa profila.
Meni to puno i ne znaci nego mi malo cudno.
Prvo pitanje je dali stvarno radi neverifikovanog profila ne moze zavrsit kupoprodaju.
Drugo pitanje ako stvarno ne moze radi toga onda kako mu na profilu imaju drugi zavrseni i kupljeni artikli.
Ili trebam pocet sumnjat da je artikal ukran ili nesto trece.
Ljakan

#3730 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Ljakan »

Mozda je u među vremenu sklonio broj i email ko zna zasto pa ne moze...u svakom slucaju je moguce al mozes pogledat odprilike kad je zadnju transakciju imao...
rovac13

#3731 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by rovac13 »

OK nisam ni znao da se ne moze zavrsit prodaja ako nisi verifikovan.
Zadnji artikal je prodao prije 20 dana.Ali eto moguce da je u medjuvremenu obrisao.
propalismo

#3732 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

Ako je korisnik 50% verifikovan ne moze ostaviti dojam.Njemu mogu a on ne moze.Znaci samo 100% verifikovani korisnici mogu ostaviti dojam.Vi tu transakciju mozete zavrsiti jedino ako on verifikuje svoj profil 100% bez obzira sto je artikal izbrisan.A ne mora znaciti da je artikal ukraden ima dosta takvih sa 50% verifikovanim profilom...

Poslato sa Samsung Galaxy S5 koristeci Tapatalk
Ljakan

#3733 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Ljakan »

Al se postavlja pitanje jel ako je prije ostavljo dojmove sto je sklonio broj ili email....
znaci da je neki muljator.
propalismo

#3734 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

rovac daj nam njegov pik profil da ga pretresemo pa ti javimo sta i kako;-)

Lopov-eliminator

#3735 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

Nekad ranije nije bila potrebna 100% verifikacija da bi ostavio dojam, ali je to Pik promijrnio i sad ne mkzes ostavit dojam ako nisi 100% verifikovan. Takodjer, ne mislim da je mogao skinuti verifikaciju jer kad se jednom verificiras nema brisanja, mozes samo mijenjati ali "odverifikovati" tj. sklanjati ne. Mislim da taj nije nikad ni bio 100% ver.
rovac13

#3736 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by rovac13 »

Lopov-eliminator wrote:Nekad ranije nije bila potrebna 100% verifikacija da bi ostavio dojam, ali je to Pik promijrnio i sad ne mkzes ostavit dojam ako nisi 100% verifikovan. Takodjer, ne mislim da je mogao skinuti verifikaciju jer kad se jednom verificiras nema brisanja, mozes samo mijenjati ali "odverifikovati" tj. sklanjati ne. Mislim da taj nije nikad ni bio 100% ver.
Sad mi opet nije jasno.Ako nije nikad bio verifikovan,kako to da na njegovom postoje aktivni,zavrseni i kupljeni artikli.Kako je uspio druge zavrsavat,zadnji prije 20 dana.

Iskreno ne mislim da je tip neki lopov,zivi od mene 10km bio sam mu kuci kad sam kupio od njeg,ali eto malo mi cudna situacija.
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#3737 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Decerto »

rovac13 wrote:
Lopov-eliminator wrote:Nekad ranije nije bila potrebna 100% verifikacija da bi ostavio dojam, ali je to Pik promijrnio i sad ne mkzes ostavit dojam ako nisi 100% verifikovan. Takodjer, ne mislim da je mogao skinuti verifikaciju jer kad se jednom verificiras nema brisanja, mozes samo mijenjati ali "odverifikovati" tj. sklanjati ne. Mislim da taj nije nikad ni bio 100% ver.
Sad mi opet nije jasno.Ako nije nikad bio verifikovan,kako to da na njegovom postoje aktivni,zavrseni i kupljeni artikli.Kako je uspio druge zavrsavat,zadnji prije 20 dana.

Iskreno ne mislim da je tip neki lopov,zivi od mene 10km bio sam mu kuci kad sam kupio od njeg,ali eto malo mi cudna situacija.
mozda mu mrsko praviti ponovo oglas ako ga je obrisao :D
seoBIH

#3738 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Ako promjeni e-mail adresu i ne verifikuje, naravn oda ce izgubiti verifikaciju :-)
propalismo

#3739 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

Pa jesi li joj trazio da klikne na Kupi Artikal?

U svakom slucaju prijavi joj profil Pik Administraciji...

propalismo

#3740 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

Joj joj ona je tebi narucila artikal a ti nisi imao nikakve garancije da ce ga ona i uzeti osim njene rijeci :izet:

A da ti je kliknula makar na Kupi Artikal mogao si da joj ostavis negativan dojam i upozoris ostale korisnike sta ih moze

snaci ako saradjuju sa doticnom :skoljka:
Yapi Yapo

#3741 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Yapi Yapo »

Nez gdje da stavim :D

Image
gnjev

#3742 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by gnjev »

Hahaha
Lopov-eliminator

#3743 Re: Prevaranti na PIK-u

rovac13 wrote:

Moram se ispraviti malo, probao sam sad sa mailom i izgleda da se ipak moze odverifikovati. Davno prije nekad nije moglo ali sad moze.
Lopov-eliminator

#3744 Re: Prevaranti na PIK-u

Naletih na ovaj profil, moram upozoriti druge na profil topa_cicinho3 http://www.pik.ba/profil/topa_cicinho3 , to je novi profil tipa koji je dobio suspenziju.
Ovaj lik je ranije imao profil koji je i dan danas suspendovan zbog laziranja dojmova (od cca 110 dojmova lazirao je oko 60). Taj suspendovani profil mu je topa_silver http://www.pik.ba/profil/topa_silver . Imao je jos 2 ili 3 profila s kojih je dojmove nabijao ali je i to Pik sve suspendovao. Također, čak koriste i isti broj telefona 061509064 + pogledajte mu avatar na ovom novom :D :lol:

Također, mene je nekad davno ovaj isti svjesno pokusao prevariti za mobitel, rekao da je potpuno ispravan, kad smo se nasli htio je presutit kvar ali sam ga zbog svog opreza uspio otkriti na vrijeme.
seoBIH

#3745 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

sto ce ovde da bude prevara :D Barem dojmove ne mogu razmjenit http://www.pik.ba/slicice :lol: :lol: :lol:
FastRide1

#3746 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by FastRide1 »

Pozdrav. Ovo nije rijec o PiK-u ali cisto da se raspitam, radi se o facebook-u.. Prije jedno 7 dana dogovorio sam se sa jednim likom da mu prodam mobitel, i dogovorili smo se da ja posaljem prvo postom pa onda on da meni plati u banci. I sve je bilo ok, on je digao paket i evo 7 dana od toga a jos mi nije uplatio na racun i zafrkava me kao uplatice, pa ne moze, pa ovo pa ono..Pa me zanima jel se to smatra kradjom ili? I je li mogu da ga prijavim za kradju, jer sam mu ipak ja dobrovoljno poslao po dogovoru a on nije ispostovao svoj dio. Vrijednost telefona je 150 KM. Razmisljao sam da idem u policiju da ovo prijavim, ali znate vec kakva je nasa policija, ni za sta ne sluze... Jel ima neko da mu je uspjela ovakva prijava?
propalismo

#3747 Re: Одг: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

Zaprijeti tom nesavjesnom kupcu policijom i na kraju i otidji u policiju ne preostaje ti nista drugo.Jer ipak ie to neka vrsta prevare...

FastRide1

#3748 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by FastRide1 »

Ali ja sam poslao na svoju odgovornost iako je vrsta prevare, sam sam pristao.. Da li policija to uopste uzima u obzir kad ne uzima i neke ozbiljnije stvari?
propalismo

#3749 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by propalismo »

Ti si ispostovao dogovor a on nije.To ti je prevara :izet:
goran16v

#3750 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by goran16v »

propalismo wrote:Ti si ispostovao dogovor a on nije.To ti je prevara :izet:
Nije problem jel to prevara nego kako je dokazati.
Post Reply