Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kabal1337 wrote: ↑29/11/2019 13:39
Ima li neko .kml/ POI fajl sa lokacijama radara u Bosni ? Znam da je bila neka tema, ali se ne sjecam da li je ikada ostvareno zamisljeno
Imas ovo sto je nekad neko napravio, cini mi se da je bio clanak na klixu pa sam odatle spasio link za referencu. Ali je potrebno napraviti update jer se podosta izmjenilo. Ovako na prvu vidim da nema radara na Otoci, pored Aerodroma, na Stupskoj petlji, nijedan od dva prema Rakovici i u Rakovici, pa u Busovaci itd.. ali je svakako dobra osnova da se dodaju nove.
bitanga_sa_otesa wrote: ↑05/12/2019 21:09
naravno da je kretenizam,to nece sprijeciti rejsere i debile u njihovom poslu,jer njima puca qrac za radarima i kaznama,samo ce usporiti onih 80% degenerika koji ionako ne znaju voziti i izgubljeni su u vremenu i prostoru,a nikad nece nauciti da kamera slika na 71,uvijek ce voziti nasigurno 40....
Svakodnevo na autoputu većina debila bremza prije onog radara, ograničenje 110, vozi 100 i jope na kočnicu.
Pa jebote više, koji im je qraz?!
Jeste da ja starim i imam sve kraći fitilj i toleranciju, ali je iz mjeseca u mjesec naprosto opipljivo da je sve više i više retarda koji veze nemaju sa vožnjom.
Jutros nisam zurio i autoputem sam isao 110 na tempomat. Na 50km me pretekla slovom i brojem 2 auta.
Nisam do sad primijetio da kod nas vecina vozi tako sporo,ali fkt svi gamizu cestom.
I upravo sto si rekao, ide 120 na kameri kocnica na 80-90. Ja ga obisao bez da sam ista dirao.
Optimist wrote: ↑05/12/2019 22:46
Jutros nisam zurio i autoputem sam isao 110 na tempomat. Na 50km me pretekla slovom i brojem 2 auta.
Nisam do sad primijetio da kod nas vecina vozi tako sporo,ali fkt svi gamizu cestom.
I upravo sto si rekao, ide 120 na kameri kocnica na 80-90. Ja ga obisao bez da sam ista dirao.
Naslovnica wrote: ↑05/12/2019 22:33
:
Svakodnevo na autoputu većina debila bremza prije onog radara, ograničenje 110, vozi 100 i jope na kočnicu.
Pa jebote više, koji im je qraz?!
Jeste da ja starim i imam sve kraći fitilj i toleranciju, ali je iz mjeseca u mjesec naprosto opipljivo da je sve više i više retarda koji veze nemaju sa vožnjom.
degenerici retardirani...godinama pisem o njima,ali nikad da procitaju pa da se malo trznu i nauce nesto...
Ma na autoputu i nije problem. Ako ljudi zele stediti nekom optimalnom voznjom od 80-90 umjesto da idu 130-140 to je sve OK, zato postoji traka za voznju i traka za preticanje. Ni sam ne vzim ovih dana nikad preko 120, mada i tad vecinu prestizem.
Problem se oni koji se isto tako ponasaju na magistrali i ostalim cestama tj. voze pofino ispod limita bez da postoji objektivan razlog za to. Jer tu ga ne mozes tek tako zaobici i onda te primorava da se peglas njegovim tempom, pogotovo ako te uhvati po brdima kojih kod nas ne fali.
kabal1337 wrote: ↑05/12/2019 22:31
Hvala ti na odgovoru i na linku.
Pa ne mora biti .kml fajl moze i neki drugi svakako ga planiram kovertivati u odgovarajuci za moju navigaciju.