SDA-All about

Styling

#37226 Re: SDA-All about

Post by Styling »

seln wrote:
Chmoljo wrote:ma meni su ovi izbori već bili pozitivni kad im vidim obješene face i ovog nesuđenog premijera

Image
Ljubi Bakir svog ruralca...
Ruralac ce ostati nacelnik Novog grada a njegov mandat u skupstini ce preuzeti neko drugi, pa ce on opet za dvije godine pomesti na opstinskim izborima.
Maharadza

#37227 Re: SDA-All about

Post by Maharadza »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/bakir-i ... /181108084

Miroljubivi tonovi again, u jedinstvu je sNOaga! :mrgreen:
baxus

#37228 Re: SDA-All about

Post by baxus »

Styling wrote:
seln wrote:
Chmoljo wrote:ma meni su ovi izbori već bili pozitivni kad im vidim obješene face i ovog nesuđenog premijera

Image
Ljubi Bakir svog ruralca...
Ruralac ce ostati nacelnik Novog grada a njegov mandat u skupstini ce preuzeti neko drugi, pa ce on opet za dvije godine pomesti na opstinskim izborima.
Pomest će moj k.
Pa ovaj blok će imat jednog zajedničkog kandidata.
U jedinstvu je snaga, zar ne :)

U svakoj opstini će imat po jednog kandidata kojeg će zajedncki podržati i skinut će sve SDA načelnike bez problema.
Styling

#37229 Re: SDA-All about

Post by Styling »

baxus wrote:
Styling wrote:
Pomest će moj k.
Pa ovaj blok će imat jednog zajedničkog kandidata.
U jedinstvu je snaga, zar ne :)

U svakoj opstini će imat po jednog kandidata kojeg će zajedncki podržati i skinut će sve SDA načelnike bez problema.
Zivi bili. Voljela bih da si u pravu ali Novi Grad je ruralna opstina (kada govorimo o sastavu stanovnistva).
tandmand

#37230 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

Klix:
SDA se prigovaralo da je u prethodnom mandatu neke od ključnih ministarskih i generalno rukovodećih pozicija u institucijama prepustila HDZ-u. Ukoliko bude učestvovala u vlasti, hoće li SDA imati određene uslove ili želje za nekom pozicijom i kako ćete se postaviti prema uvijek velikim apetitima HDZ-a?

To je bila jedna od besmislenih tvrdnji koja je trebalo da uzdrma političku poziciju SDA. HDZ je u pregovorima dobio ono što je imao i u ranijim koalicijama, ni manje ni više od toga. S druge strane, SDA je dobila skoro sve ključne pozicije, premijere, ministre i direktore velikih javnih preduzeća. Nikada SDA, osim u ovom mandatu, nije u isto vrijeme imala direktora Telekoma, Elektroprivrede, Pošte, Fonda PIO/MIO, Razvojne banke itd
Ne mogu da vjerujem šta kaže, HDZ je dobio sve što i u prijašnjima koalicijama ... a SDA Telekom, Elektroprivredu, Poštu.

A ko je dobio pozicije u Hrvatskom Telekomu HT, EP Hrvatske Zajednice Herceg Bosne i Hrvatskoj Pošti. :shock:

Što je hrvatsko to je samo hrvatsko a ostalo je zajedničko i u raspodjeli toga SDA je dobro prošla. Aferim. :run:
JThomas

#37231 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

novi grad je uvijek na strani aktuelnog načelnika. damir hadžić nikad nije ni izgubio izbore u novom gradu nego je otišao za ministra, a teško će ih i efendić izgubiti, kakav je da je. znači li to da su bili "crveni" pa postali naprasno "zeleni"? naravno da ne znači, nego ovo što ja kažem, kafa, klix pomoći, grah i legalizacija...
kmirsad

#37232 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

Izjašnjava li se šta SDA o legalizaciji rezultata eničkih čiščenja i genocida, kroz primjenu popisa iz 2013 u dodjeli mandata za Dom Naroda...
bingov buraz

#37233 Re: SDA-All about

Post by bingov buraz »

tandmand wrote:
Klix:
SDA se prigovaralo da je u prethodnom mandatu neke od ključnih ministarskih i generalno rukovodećih pozicija u institucijama prepustila HDZ-u. Ukoliko bude učestvovala u vlasti, hoće li SDA imati određene uslove ili želje za nekom pozicijom i kako ćete se postaviti prema uvijek velikim apetitima HDZ-a?

To je bila jedna od besmislenih tvrdnji koja je trebalo da uzdrma političku poziciju SDA. HDZ je u pregovorima dobio ono što je imao i u ranijim koalicijama, ni manje ni više od toga. S druge strane, SDA je dobila skoro sve ključne pozicije, premijere, ministre i direktore velikih javnih preduzeća. Nikada SDA, osim u ovom mandatu, nije u isto vrijeme imala direktora Telekoma, Elektroprivrede, Pošte, Fonda PIO/MIO, Razvojne banke itd
Ne mogu da vjerujem šta kaže, HDZ je dobio sve što i u prijašnjima koalicijama ... a SDA Telekom, Elektroprivredu, Poštu.

A ko je dobio pozicije u Hrvatskom Telekomu HT, EP Hrvatske Zajednice Herceg Bosne i Hrvatskoj Pošti. :shock:

Što je hrvatsko to je samo hrvatsko a ostalo je zajedničko i u raspodjeli toga SDA je dobro prošla. Aferim. :run:
Dokaz koliki je to glupan.
baxus

#37234 Re: SDA-All about

Post by baxus »

Ovo je priča kojom hvata publiku s frtalj mozga.
Ala Željko Komsic kad kaže kaže po nosu i po prstima pa biračko tijelo level bh fanatikosi odmah vade kite iz gaca o drkaju.
Banksy

#37235 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Predsjedništvo SDA: Iznenađuje kampanja protiv nas, to je napad i na 300 hiljada glasača

Bakir Izetbegović: Treba nam nacionalno pomirenje, SDA ne vodi nacionalističku politiku

Mjesec dana nakon izbora: U RS-u SNSD nikad jači, u FBiH niko neće sa SDA
Jedan dan,

kme, kme X 3

:thumbup:
statixx

#37236 Re: SDA-All about

Post by statixx »

Napad na SDA je napad na 300.000 glasača", poručio je Izetbegović.
Nije to napad na glasace, vec na kastu koju je politika SDA stvorila, tzv. uhljebi koji decenijama zive solidno na racun ostatka drustva i zavaravaju sebe i ostale da drzava ide naprijed, i javni sektor funkcionise kako treba.
Banksy

#37237 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Zapravo, samo na Bakira Izetbegovića i njegovu ekipu.
KB9

#37238 Re: SDA-All about

Post by KB9 »

Banksy wrote:Zapravo, samo na Bakira Izetbegovića i njegovu ekipu.
i mirsada jel tako?
video

#37239 Re: SDA-All about

Post by video »

JThomas wrote:novi grad je uvijek na strani aktuelnog načelnika. damir hadžić nikad nije ni izgubio izbore u novom gradu nego je otišao za ministra, a teško će ih i efendić izgubiti, kakav je da je. znači li to da su bili "crveni" pa postali naprasno "zeleni"? naravno da ne znači, nego ovo što ja kažem, kafa, klix pomoći, grah i legalizacija...
Da se i ja jednom slozim sa tobom :-D

Nisu izbori od 2012.
Novi Grad je nekad bio kao Tuzla-crveni bastion. SDP je to drzao pod kontrolom 12 god! NON STOP!
Sam SDP sa svojim "najmladjim nacelnikom" je kriv sto je izgubio 2012, pa se onda gotovo pa raspadose sve do sada u NG.
SDP gotovo i ne postoji u NG i to je cinjenica.

Izvinjavam se na off-u
Last edited by video on 08/11/2018 20:31, edited 1 time in total.
Hemel

#37240 Re: SDA-All about

Post by Hemel »

potop masallah
video

#37241 Re: SDA-All about

Post by video »

Hemel wrote:potop masallah
:thumbup:
"Goni bandu izvan Sarajeva"
baxus

#37242 Re: SDA-All about

Post by baxus »

Kad ne mozes da nadjes trebu, ono bas ni kurava neće s tobom iako imaš para...tebi trebe budu krive.
Vake, nake, nezahvalne...
A ti kontas da je tvoje legitimno pravo da guzis jer imaš 300.000 followera.
Maharadza

#37243 Re: SDA-All about

Post by Maharadza »

baxus wrote:Kad ne mozes da nadjes trebu, ono bas ni kurava neće s tobom iako imaš para...tebi trebe budu krive.
Vake, nake, nezahvalne...
A ti kontas da je tvoje legitimno pravo da guzis jer imaš 300.000 followera.
Samo što si i tih 300k follower-a kupio jer su kurave obične koje će ti leđa okrenuti čim "presuši" pipa! :P
kluz franjo

#37244 Re: SDA-All about

Post by kluz franjo »

SDA ne prestaje sa drekom, kukom i motikom, a njihovi zvaničnici i "medijski" telali koriste identičnu argumentaciju, prijetnje i podvale iz repertoara Milorada Dodika i Dragana Čovića.

A nije mi jasno, što ih duša boli.

Sam Bakir kaže da je važnija država od kantonalnih budžeta:
Da li su bitniji kantonalni budžeti, neke fotelje na kantonalnom nivou ili je bitno zaista napraviti jedan snažan probosanski front koji može povući ovu zemlju naprijed.
Po njegovim riječima svakako (i bez neke posebne potrebe za pregovorima i sličnim glupostima)
na državnom nivou se, s obzirom na izborni rezultat, podrazumijeva učešće SNSD-a i HDZ-a.
U državnom parlamentu SDA/HDZ/SNSD svakako imaju kontrolne pakete za potrebnu većinu.

Ja evo mislim da ako SDA/HDZ i SNSD formiraju državnu vlast, da to neće biti "napad na preko 300.000 patriota koji su glasali protiv takve koalicije".

Ili Bakir misli da to nisu patriote - s obzirom da nisu glasali za SDA i podrazumjevajuću koaliciju sa HDZ i SNSD?!
Ili čitava SDA dreka i kuknjava ipak ima možda više veze sa kantonalnim budžetima, nego sa državom i patriotizmom!?
kluz franjo

#37245 Re: SDA-All about

Post by kluz franjo »

Nego pitam se...
Ako se Bakir, Gutić, Galijašević i ostatak komandnog vrha ovako "upinje" i preznojava, kako li je tek raznim hubijarima, zahiragićima i drugom pješadijom?
video

#37246 Re: SDA-All about

Post by video »

kluz franjo wrote:Nego pitam se...
Ako se Bakir, Gutić, Galijašević i ostatak komandnog vrha ovako "upinje" i preznojava, kako li je tek raznim hubijarima, zahiragićima i drugom pješadijom?
Kako ono kazu stari Vavilonci - kad brod tone, stakori se prvi Fataju noge!
madner

#37247 Re: SDA-All about

Post by madner »

Mislim da treba postovati volju biraca :D
denis.istok

#37248 Re: SDA-All about

Post by denis.istok »

kluz franjo wrote:SDA ne prestaje sa drekom, kukom i motikom, a njihovi zvaničnici i "medijski" telali koriste identičnu argumentaciju, prijetnje i podvale iz repertoara Milorada Dodika i Dragana Čovića.

A nije mi jasno, što ih duša boli.

Sam Bakir kaže da je važnija država od kantonalnih budžeta:
Da li su bitniji kantonalni budžeti, neke fotelje na kantonalnom nivou ili je bitno zaista napraviti jedan snažan probosanski front koji može povući ovu zemlju naprijed.
Po njegovim riječima svakako (i bez neke posebne potrebe za pregovorima i sličnim glupostima)
na državnom nivou se, s obzirom na izborni rezultat, podrazumijeva učešće SNSD-a i HDZ-a.
U državnom parlamentu SDA/HDZ/SNSD svakako imaju kontrolne pakete za potrebnu većinu.

Ja evo mislim da ako SDA/HDZ i SNSD formiraju državnu vlast, da to neće biti "napad na preko 300.000 patriota koji su glasali protiv takve koalicije".

Ili Bakir misli da to nisu patriote - s obzirom da nisu glasali za SDA i podrazumjevajuću koaliciju sa HDZ i SNSD?!
Ili čitava SDA dreka i kuknjava ipak ima možda više veze sa kantonalnim budžetima, nego sa državom i patriotizmom!?
Ima ovo dvojaku poruku. Prvo je pritisak kroz medije kako se drugi ujedinjuju oko najjačih stranaka a bošnjački korpus se toliko iscjepao da sada stvara neprirodne koalicije kako bi ih izbacili iz vlasti što je činjenica. Također ovo pominjanje 300.000 ljudi unaprijed amnestira moguća dešavanja naroda i izljeve nezadovoljstva. Bar se meni čini.
tandmand

#37249 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

Predsjedništvo SDA: Iznenađuje kampanja protiv nas, to je napad i na 300 hiljada glasača
đe ćete na legitimne predstavnike Bošnjaka iza kojih stoji 300 tisuća ljudi ... :D
mayab

#37250 Re: SDA-All about

Post by mayab »

tandmand wrote:
đe ćete na legitimne predstavnike Bošnjaka iza kojih stoji 300 tisuća ljudi ... :D
Tako nekako, ipak su oni stari izborni saveznici :izet:
Post Reply