Respekt za Ibrahimovica, ali kad su u pitanju velike utakmice ja bi se prije oslonio na Edina. Dok Ibra redovno zakazuje u velikim utakmicama Edin ima tu sposobnost da se, suprotno tome, uzdigne stepenicu vise kad su u pitanju velike(bitne) utakmice. Pada mi na pamet npr. utakmica sa QPR kada je Edin dao izjednacujuci 2:2 gol i prakticno omogucio City-u da osvoji titulu.hrasno38 wrote:Naravno Ibrahimovic je jedan jedini kao sto su i Ronaldo i Mesi i oni su neka druga galaksija i ti sto kazu da je Edin ko Ibrahimovic su isti kao ovaj sto je napisao da je "Edin mogao biti dobar fudbaler"insomnia78 wrote:Ma to je njegov izbor
Al nemoj mi prodavati muda za bubrege i praviti od njega novog Ibrahimovica, samo neshvacenog od strane trenera, saigraca, navijaca...![]()
![]()
![]()
Edin Džeko
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jethro
#37226 Re: Edin Džeko
-
Crvena Tifoza
#37227 Re: Edin Džeko
jethro wrote:Respekt za Ibrahimovica, ali kad su u pitanju velike utakmice ja bi se prije oslonio na Edina. Dok Ibra redovno zakazuje u velikim utakmicama Edin ima tu sposobnost da se, suprotno tome, uzdigne stepenicu vise kad su u pitanju velike(bitne) utakmice. Pada mi na pamet npr. utakmica sa QPR kada je Edin dao izjednacujuci 2:2 gol i prakticno omogucio City-u da osvoji titulu.hrasno38 wrote:Naravno Ibrahimovic je jedan jedini kao sto su i Ronaldo i Mesi i oni su neka druga galaksija i ti sto kazu da je Edin ko Ibrahimovic su isti kao ovaj sto je napisao da je "Edin mogao biti dobar fudbaler"insomnia78 wrote:Ma to je njegov izbor
Al nemoj mi prodavati muda za bubrege i praviti od njega novog Ibrahimovica, samo neshvacenog od strane trenera, saigraca, navijaca...![]()
![]()
![]()
Samo što Ibra nije nikom grijao klupu osim one jedne sezone u Barci, i konstantno dobro igra.
-
Crvena Tifoza
#37228 Re: Edin Džeko
Ako već pišeš godine kad je nešto postigao, onda napiši i za koju je godinu bio proglašen najboljim stranim igračem češke lige. Ovako ispada da je najbolji strani igrač češke lige ikad.hrasno38 wrote:Jel se vi onako pomalo zajebavate ili stvarno mislite ovo sto napisetes@mson wrote:E moj @klavirdžija, ja sam sve to pisao prije godinu i više, još uvijek je Edin igrao u manjem klubu iz Mančestera, i tada su me poklopili ovdje na forumu samo tako, mislim da sam i neki ban popio zbog toga što sam rekao da se Edin dočepao pi*ke i više ne misli o fudbalu ali jbg ima ovih dežurnih koji samo čekaju nešto što se ne uklapa u njihov stav...
Mogao je biti dobar fudbaler ali sjeba ga naš mentalitet a bilo ko da kaže drugačije nema pojma o ljudima...![]()
![]()
![]()
![]()
Cuj mogao je biti dobar fudbaler igrac...pa da ponovimo par sitnica....
* Najbolji strani igrač češke lige.
* 8 nominacija u timu kola u Prvoj češkoj ligi.
* Drugi najbolji strijelac češke lige.
* Proglašen za najboljeg napadača jesenjeg dijela njemačke Bundeslige (2007/2008) od strane njemačkog internet portala sportal.de.
* Sa VfL Wolfsburgom u sezoni 2008/09. osvojio prvenstvo, postigavši 26 golova, čime je postao drugi strijelac lige. On i Grafite postigli su 54 gola u toj sezoni, čime su postali rekorderi Bundeslige.
* Izabran od njemačkih profesionalaca za najboljeg igrača Bundeslige u 2009. godini[5].
* Najbolji strijelac DFB-Pokala 2008/2009.
* Drugi strijelac kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. sa 9 golova.
* Najbolji strijelac Bundeslige sa 22 gola u sezoni 2009/2010.
* Idol nacije 2009. i 2010. godine po izboru portala SportSport.ba[6].
* Osvojio engleski FA Cup s Manchester Cityjem u sezoni 2010/2011.
* "Etihad igrač mjeseca" - januar i august 2011.
* Igrač mjeseca engleske Premier lige - august 2011.
* Dobitnik je Šestoaprilske nagrade Sarajeva za 2013. [7]
* dva naslova prvaka sa MC
* za BIH odigrao 75 utakmica i dao 45 golova i neca ga niko stici za jos dva zivota
* za Wolfsubrg odigrao 142 utakmice i dao 85 golova
* za MC odigrao 189 utakmica i dao 72 gola
i sta kazes MOGAO BITI DOBAR FUDBALER!!! za ulazak na forum bi trebalo polagati kao prijemni za fakultet.....ovo gore napisano i jedan i drugi stavite iznad kreveta umjesto Titine slike i ucite svako vece prije spavanja!!!
Izvini, ali meni su smiješne ove titule portala duplog sporta, ili onog njemačkog portala kad svi dobro znamo koliko se glasalo u to vrijeme i sa lažnih IP adresa.
- thekupus
#37229 Re: Edin Džeko
Niosu to titul dodjeljivane glasanjem citatelja vec od strane novinara
-
Crvena Tifoza
#37230 Re: Edin Džeko
thekupus wrote:Niosu to titul dodjeljivane glasanjem citatelja vec od strane novinara
Interesantno je kad se treba neko hvaliti onda te iste novinare nazivamo 'novinarima', a kad napišu tekst koji žulja onda su 'novinarčići'.
- thekupus
#37231 Re: Edin Džeko
To mozda drugi rade, ja tu rijec nikad nisam u zivotu napisaoCrvena Tifoza wrote:thekupus wrote:Niosu to titul dodjeljivane glasanjem citatelja vec od strane novinara
Interesantno je kad se treba neko hvaliti onda te iste novinare nazivamo 'novinarima', a kad napišu tekst koji žulja onda su 'novinarčići'.
- mO k3
#37232 Re: Edin Džeko
jelde ti se zezas??jethro wrote:Respekt za Ibrahimovica, ali kad su u pitanju velike utakmice ja bi se prije oslonio na Edina. Dok Ibra redovno zakazuje u velikim utakmicama Edin ima tu sposobnost da se, suprotno tome, uzdigne stepenicu vise kad su u pitanju velike(bitne) utakmice. Pada mi na pamet npr. utakmica sa QPR kada je Edin dao izjednacujuci 2:2 gol i prakticno omogucio City-u da osvoji titulu.hrasno38 wrote:Naravno Ibrahimovic je jedan jedini kao sto su i Ronaldo i Mesi i oni su neka druga galaksija i ti sto kazu da je Edin ko Ibrahimovic su isti kao ovaj sto je napisao da je "Edin mogao biti dobar fudbaler"insomnia78 wrote:Ma to je njegov izbor
![]()
![]()
-
wolfie
#37233 Re: Edin Džeko
Ibra penzionisao kompletnu reprezentaciju Danske. Bukvalno.
- mO k3
#37234 Re: Edin Džeko
Dok je edy sa 29 godina otisao u penzijuwolfie wrote:Ibra penzionisao kompletnu reprezentaciju Danske. Bukvalno.
- jethro
#37235 Re: Edin Džeko
Ako mogu da citiram forumasa Bianconeri1988 sa teme Juventus:
Bianconeri1988 » 01. May. 2016.
18:50 Pisalo se da vraćamo Zlatana, ali nadam se da je to šuplja, mislim dobar je on igrač još uvijek, ali nekako on nema šmek za ono što nam treba, a to je Liga šampiona
Ja upravo pricam o ovome, tj. prvenstveno o velikim utakmicama Lige šampiona. Daleko od toga da ja mislim da je Edin spektakularniji, atraktivniji i bolji fudbaler od Ibre. Ali kazem opet, suha je cinjenica da Zlatan cesto zakaze u bas velikim utakmicama.
Dok sa druge strane, ako se npr. sjetimo proslogodisnje utakmice CL kada je Barca poderala Romu 6:1, Edin ne samo da je bio jedini strelac za Romu nego je jedini od igraca Rome bio na nivou. I bio je konstantna prijetnja za gol Barcelone.
Znaci i dalje stojim pri tome da Edinu upravo pasu velike utakmice. Ali nazalost - i suprotno tome - sklon je da se setka po terenu kad su u pitanju manje ligaske utakmice. I da profula prazan gol povremeno.
18:50 Pisalo se da vraćamo Zlatana, ali nadam se da je to šuplja, mislim dobar je on igrač još uvijek, ali nekako on nema šmek za ono što nam treba, a to je Liga šampiona
Ja upravo pricam o ovome, tj. prvenstveno o velikim utakmicama Lige šampiona. Daleko od toga da ja mislim da je Edin spektakularniji, atraktivniji i bolji fudbaler od Ibre. Ali kazem opet, suha je cinjenica da Zlatan cesto zakaze u bas velikim utakmicama.
Dok sa druge strane, ako se npr. sjetimo proslogodisnje utakmice CL kada je Barca poderala Romu 6:1, Edin ne samo da je bio jedini strelac za Romu nego je jedini od igraca Rome bio na nivou. I bio je konstantna prijetnja za gol Barcelone.
Znaci i dalje stojim pri tome da Edinu upravo pasu velike utakmice. Ali nazalost - i suprotno tome - sklon je da se setka po terenu kad su u pitanju manje ligaske utakmice. I da profula prazan gol povremeno.
- mO k3
#37236 Re: Edin Džeko
ne razumijem kako vas par forumasa vide da je edin bolji od zlatana , dok veliki strucnjaci koji dobijaju pare ne videjethro wrote:Ako mogu da citiram forumasa Bianconeri1988 sa teme Juventus:
Jesu corav,i mislim PSG silne pare daje "ublehasu" zlatanu dok edina koji je daleko bolji bi imali za manje para ..
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#37237 Re: Edin Džeko
Banned user for reason “Uvrede.” -7 dana-
» klavirdžija
Banned user for reason “Uvrede.” -7dana-
» hrasno38
Ne morate svako neslaganje prebaciti na nivo licnih uvreda i omalovazavanja. I ostali isto.
- Point.
#37238 Re: Edin Džeko
Volim DzekA ko da mi je najmiliji, ali Zlatan je realno veca stepenica.
- insomnia78
#37239 Re: Edin Džeko
Znaci, Zlaja pida. Nas Dzeka uvijek zablista u velikim utakmicama LS
Ko je sledeci, Mesi
Nije se on bas nesto pokaz'o na SP za razliku od Ede
DakleM, DzekA top, svi ostali flop
Samo sto to osim par forumasa niko ziv na svijetu ne primjecuje
Ko je sledeci, Mesi
Nije se on bas nesto pokaz'o na SP za razliku od Ede
DakleM, DzekA top, svi ostali flop
Samo sto to osim par forumasa niko ziv na svijetu ne primjecuje
- jethro
#37240 Re: Edin Džeko
Nije Ibra pizda, ali ja mislim da Zlatan podlegne pritisku kad su u pitanju velike utakmice. Posebno utakmice CL. Sta je bio u u revans tekmi protiv City-a ? Gotovo da se nije ni vidio na terenu. Ali je zato zabio hatttrick Caenu - ili ko je vec u pitanju bio - sedmicu poslije u redovnoj utakmici francuskog prvenstva. I onda je destak dana nakon utakmica sa City-em igrano finale Liga kupa francuske protiv Lilla gdje se Ibra ponovo nije nimalo istakao nego su odgovornost preuzeli Di Maria i Pastore, dali golove i PSG je pobijedio 2:1. Gledao sam tu utakmicu.
Ali opet kazem, ovo ne znaci da je Edin bolji od Zlatana. Zlatan je za stepenicu vise bez ikakve dvojbe. Samo govorim o ucinkovitosti kada su u pitanju velike/bitne utakmice. Na kraju krajeva i C. Ronaldo cesto zna zakazati u velikim utakmicama.
Ali opet kazem, ovo ne znaci da je Edin bolji od Zlatana. Zlatan je za stepenicu vise bez ikakve dvojbe. Samo govorim o ucinkovitosti kada su u pitanju velike/bitne utakmice. Na kraju krajeva i C. Ronaldo cesto zna zakazati u velikim utakmicama.
- LBVIEW
#37241 Re: Edin Džeko
Ma i ta prica o zakazivanju u velikim utakmicama se bazira na selektivnim cinjenicama.Sta bi s Danskom,) jesenas,Italijom na EP 2004-e,ko skoro sam izbaci Chelskog u osmini finala?Pa 3 sezone ranije,isti taj Ibra u cetvrtinu finala protiv Barcelone namjesti 2 gola u dvije utakmice i dade jedan(doduse iz ofsajdajethro wrote:Nije Ibra pizda, ali ja mislim da Zlatan podlegne pritisku kad su u pitanju velike utakmice. Posebno utakmice CL. Sta je bio u u revans tekmi protiv City-a ? Gotovo da se nije ni vidio na terenu. Ali je zato zabio hatttrick Caenu - ili ko je vec u pitanju bio - sedmicu poslije u redovnoj utakmici francuskog prvenstva. I onda je destak dana nakon utakmica sa City-em igrano finale Liga kupa francuske protiv Lilla gdje se Ibra ponovo nije nimalo istakao nego su odgovornost preuzeli Di Maria i Pastore, dali golove i PSG je pobijedio 2:1. Gledao sam tu utakmicu.
- muha_sa
#37242 Re: Edin Džeko
Ovo vi ozbiljno poredite Ibru i Edina 
- shake69
#37243 Re: Edin Džeko
I hoce Edin da se i naredne sezone bori za mjesto u prvoj postavi Rome? 
- BarbaDue
#37244 Re: Edin Džeko
Eeee...moj Edine!
-
nema me tamo
#37245 Re: Edin Džeko
Zar vas ima jos koji konstantno palite streamove da bi ga gledali?
- nadžak
#37248 Re: Edin Džeko
Maloprije sam se uključio u utakmicu. Šta je bilo?BarbaDue wrote:Eeee...moj Edine!
-
nema me tamo
#37249 Re: Edin Džeko
Okrenu Roma Edina nema.
Ipak assist
Ipak assist
- House
#37250 Re: Edin Džeko
tako je kad babuka uđe
asistencija
ulaskom edina proigra roma,a vi pričajte šta hoćete
ulaskom edina proigra roma,a vi pričajte šta hoćete