Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
paleoconservative

#37226 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by paleoconservative »

KatarinaKosaca wrote:Evo.. prvi potez. Ukinuli su onaj SDA lopovluk oko predocavanja dokaza o vlasnistvu nekretnine nastojniku. Nije to bila nikakva glupost kako su mnogi mislili, jer ZK izvadak kosta 10 KM x toliko nekretnina u KS= veliki parafiskalni prihod SDA nepismenim uhljupima. U tim parafiskalnim nametima su sampioni. Pogrijese ti u rodnom listu jer su neuki i nezainteresirani za posao, ti moras kopirati licnu. 20 feninga se cini nista, ali tih istih 20 feninga ti ne daju da zaradis, a otimaju kad njihovi pogrijese. Tako se mi kao gradjani redovno izvinjavamo Djuri sto nas je tukao tj placamo SDA koji nas unizava. Ovi i ovakvi sitni potezi su ujedno i ono sto ocekujem od nove vlade. Jer, ponavljam, SDP je hronicno krvozedan vlasti i SDA mantre vladanja, Faho jednako, tako da NS da je sveta, a nije, nece moci puno vise..
Parafiskalni nameti: karcinom birokratskog bh. drzavnog aparata. Nemoralan i neustavan nacin punjenja budzeta.

Eno, ILO (International Labor Organization) izbacuje izvjestaj prosle godine gdje kritikuju Crnu Goru kako guse privatni sektor sa svojih 1.700 parafiskalnih nameta. Sta bi rekli na nasih 3.400?

"A government big enough to give you everything you want, is a government big enough to take away everything that you have." - Thomas Jefferson
DaffyDuck

#37227 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DaffyDuck »

madner wrote:Tsk, vidim ljudi nisu bas za turizam. To je ekoloski dosta prihvatljiva opcija da se zarade pare. :D
na cijevima?
kmirsad

#37228 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

kmirsad wrote:
KatarinaKosaca wrote:Ma kakav crni jednom SDA uvijek SDA. Svejedno je koja je stranka. Samo da je vlasti i slave. Jos o sebi pusta buhu da je plaho elokventan, a 200 rijeci okrece u krug. Privrede nije vidio, a KK Bosnu upropastio. Samo iz supljeg u prazno i da je sto vise kamere. Tesko nama sa Dinama. Segmedinama i drugim manekenima. Forto je bio u privredi. Na trzistu u privatnoj firmi i to mi daje neku nadu mada je koalicija toliko heterogena i toliko je tu samo pozude za vlasti radi privilegije da Forto nece moci puno promijeniti. Vuce se diskusijom pitanje "Zar ne zasluzuje sansu". Pa, ima sansu. Cemu to pitanje? Ovo je dobro jedino da SDA vidi da nisu pretplaceni na vlast i neka nastave kmecati. Nedostojanstveno, nisko. Treba znati izgubiti. Oni bas ne znaju. E, to je dobro povodom nove situacije u KS. A u boljitak vise ne vjerujem. Previse je SDA u vladinom i nevladinom sektoru, javnim i privatnim medijima, policiji, tuzilastvu, vodovodu i kanakizaciji. Svugdje. Kad SDA tuce borce, medijski se zataska. Suttra ce izvesti te iste borce da rusi vlast. A vlast(nova) ce biti zaokupljena grabljenjem kajmaka da se nece ozbiljno tim ni pozabaviti. Ali, o tom po tom....
Precjenjena je ta priča o izlasku boraca, taksista, grasovaca...i sličnih. Od nabrojanih, jedini koji nešto mogu su borci. Ali borce SDA ne može podiči. Ako bi i mogli, morali bi protiv sebw i Bukvaraviča... dakle federalni nivo.
Forto je pametan i ispoštovar će borce i više nego što je nadležnost kantona. dati im više nego što traće, prečešljr registre... Hem pravedno, hem korisno... imat će borce iz KS uvijek na svojoj strani, uz to pitat će se borci iz drugih kantona... kako to... u KS imaju, a mi ovdje jedemo govna... SDA-u su odani jedono Udruženja...a taksisti, grasovci... ma to je gomila ... ma da šutim... daj mi par jakih, ja ću ih riješiti... ma neče ni izać... kad novo rukovodstvo Grasa počne roviti personalne kartone i počnu jedni druge izdavati šta je ko tamo ukrao, i počnu stizati pozivi za iformativne razgovore... nače im biti ni do kakvog štrajka... jer Gras su pokrali solidarni i proporcionalno... ljudi iz Grasa...
https://www.nasastranka.ba/predrag-kojo ... 4gh6rdNIf0

Predrag Kojović: Podrška Naše stranke veteranima je neupitna
28. Decembra 2018. 258
Image

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, sastao se danas s ratnim veteranima predvođenim Amelom Pervanom. Razgovarali su o Nacrtu Zakona o pravima branitelja. Naša stranka podržat će njegovo uvrštavanja na dnevni red sjednice Predstavničkog doma Federalnog parlamenta.

Sabina Ćudić, šefica kluba zastupnika Naše stranke u Federalnom parlamentu, rekla je: „Naša stranka je za sistemsko rješavanje pitanja statusa boračke populacije, za centralizaciju regulacije njihovih prava, što podrazumijeva izradu jedinstvenog boračkog registra.“
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#37229 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Ti, @kmirsade fakat ne razumijes esenciju diskusije. Ne radi se o tom ko podrzava borce, ko ne (da mi je vidjeti tog koji kaze ne), nego o tome da je boracka populacija razbijena, mnoge vodje tih mnogih sitnih udruzenja kupljeni i predstavljaju lutke na koncicima. Primjer Patkovic. Nakon protesta 2014 se zaplakivao kako mu ruse BIH :D . Niti je ko rusio BIH a njega Bakir izvodi kao poskusnu pudlicu na uzici kad zatreba da se popiski. Za drugo i ne sluzi jer je pojlonjenu farmu ovaca unistio i propao. Klasicna propalica.. E, takvih Bakir, a i Lagumdzija imaju za izvest kad god treba ili se gubi vlast. Valjda sam ti dovoljno nacrtala i obojila
kmirsad

#37230 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

KatarinaKosaca wrote:Ti, @kmirsade fakat ne razumijes esenciju diskusije. Ne radi se o tom ko podrzava borce, ko ne (da mi je vidjeti tog koji kaze ne), nego o tome da je boracka populacija razbijena, mnoge vodje tih mnogih sitnih udruzenja kupljeni i predstavljaju lutke na koncicima. Primjer Patkovic. Nakon protesta 2014 se zaplakivao kako mu ruse BIH :D . Niti je ko rusio BIH a njega Bakir izvodi kao poskusnu pudlicu na uzici kad zatreba da se popiski. Za drugo i ne sluzi jer je pojlonjenu farmu ovaca unistio i propao. Klasicna propalica.. E, takvih Bakir, a i Lagumdzija imaju za izvest kad god treba ili se gubi vlast. Valjda sam ti dovoljno nacrtala i obojila
Nisam baš tolika budala da to ne znam...ne trebaš mi ni crtati ni bojiti...
Ali isto tako mi pripadnici te populacije vrlo dobro znamo pod čiju komandu hočemo da se stavimo. Patković i Patkoviči to svakako nisu...
Rađe ćemo pod zastavu onoga koji nikada nije bio u ratu, a uspio je da nas uvjeri ima dobre , čestite i časne namjere prema boračkoj populaciji, da nas ispoštuje... Nije lova toliko ni bitna, preživjeli do sada...
Ko ima namjeru da na kantonalnom nivou,prečešlja spiskove boraca izbaci uljeze, dezertere i tajkune kojima je rat bio brat... i preostali spisak javno objavi, da ga još malo mi doradimo, po jedinicima.
Kakav ba Bakir i njegov cuko Patković... ne mogu oni skupiti sto ljudi.... ma ni trečinu toga, pola tih iz udruženja ne bi smjeli tu ni da se prošetaju, a kamo li sli+iakju i daju izjave.
Prvi će im HAVANA, jebat mater... Drugi profil, Hakiz...
Ja ću im jebat mater kad se budu okupljali u Tuzlanskom Kantonu. Pa kanton po kanton.
Napominjem da govorim o isključivo borcima na nivou Kantona Sarajevo u obimu i pravima za koje je jasno da su nadležnost Kantona Sarajevo.
Takvi će sigurno dati podršku i stati uza leđa Forti, ako procjene da je on osoba koja će svojim autoritetom i političkim ovlaštenjima, a u skladu sa novim vjetrovima koji pušu Kantonom Sarajevo... stati iz njih i dati ima na kantonalnom nivou prava koja ih pripadaju. a za ostala ih uputiti na prave adrese. A to mu neče biti problem obzirom da mu je Bušet milijarda, a korist Vladi ogromna.
Nije mala stvar, imati borce Kantona Sarajevo iz sebe.
Imaš li kakvu primjedbu na veterane koji su s slikali s Pedjom... ima li među njima... Patkovića, dezertera, tajkuna, pripadnika Minhenske sa rezervnim položajem u Štokholmu... pijavica i parazita koji borcima piju krv...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#37231 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Ma ljubim ja vas sve iz "kolegija predsjednistva NS" tako nadarene :kiss: :thumbup:
https://www.index.ba/sjednica-administr ... ane-place/
kmirsad

#37232 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

sabina1 wrote:Ma ljubim ja vas sve iz "kolegija predsjednistva NS" tako nadarene :kiss: :thumbup:
E jebi ga... :twisted: :twisted: :twisted:
oldtajmer

#37233 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by oldtajmer »

Iako sam na zadnjim i predzadnjim izborima glasao za NS na svim mogucim nivoima, na zadnjim cekao sat i po u redu po kisi, bojim se da ce to biti i zadnji put, jbg uglavnom sve mi od njih djeluje premlako(osim za svoj dzep) a ocekivao sam vise
kmirsad

#37234 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

oldtajmer wrote:Iako sam na zadnjim i predzadnjim izborima glasao za NS na svim mogucim nivoima, na zadnjim cekao sat i po u redu po kisi, bojim se da ce to biti i zadnji put, jbg uglavnom sve mi od njih djeluje premlako(osim za svoj dzep) a ocekivao sam vise
Ne vjerujem medijima baš nešto previše... sačekat ću još malo, da se informacija još iskristališe, moždas bude kakvo razumno, prihvatljivo i logično objašnjenje... Ne liči mi ovo, na Sabinu i Nasihu...
Ako ga ne bude...zaista ću se morati preispitati...
oldtajmer

#37235 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by oldtajmer »

Ne vjerujem ni ja, a i nije mi ova zadnja vijest nesto presudna, samo jednostavno sam razocaran nekakvim sveopstim mlakim pristupom, a ocekivao sam vise.
sabina1

#37236 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

kmirsad wrote:
sabina1 wrote:Ma ljubim ja vas sve iz "kolegija predsjednistva NS" tako nadarene :kiss: :thumbup:
E jebi ga... :twisted: :twisted: :twisted:
Dokumenta su uslikana i objavljena kmirso.

Bicu sarkasticna jer moram - halalite :"Mislim da Pedza nema pojma o ovome".

Elem , ovog puta vise NECE BITI FABRIKE PROPISA da napise 200 amandmana.
Pa cemo ostati na 16 pitanja i inicijativa za 4 godine.
Pedja Kojovic

#37237 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Vedrane

Nije u redu to sto radis na ovom forumu, a clan si stranke i izabran si na nasoj listi.
(Pri tome, nevjerovatno je kako si lose informisan o odlukama predsjednistva koje ti se kao clanu OO uredno dostavljaju nakon svake sjednice. A da ne govorim o tome da nikad nisi iskoristio mogucnost da dodjes na sjednicu predsjednistva, da se informises, postavis pitanja, diskutujes kao sto to rade neke tvoje kolege iz drugih odbora. Pretpostavljam da su glasine i kafanske analize bolje od tacnih infomacija za forumanje).
Naravno da ne znam sve - niti mogu znati, niti zelim znati SVE.
Imam potpuno povjerenje u ljude izabrane u federalni parlament a posebno u njihovu etiku.

Eh da. Kao sto odlicno znas, Fabrika propisa je moja ideja koju sam implementirao po dolasku na ovu poziciju. Prije toga, nasi vjecnici i zastupnici uopste nisu imali ni pravnu ni politicku podrsku u o donosenju odluka. I ne brini, Fabrika propisa ce u narednom mandatu biti jos bolje opremljena i u kadrovskom i u svakom drugom smislu.

p.k.
insomnia78

#37238 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Auh. Zakuali na forumu
Laertes

#37239 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Laertes »

Ko je Vedran?
insomnia78

#37240 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Pa Sabina :lol: citas li sta PeDža kaže
Laertes

#37241 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Laertes »

insomnia78 wrote:Pa Sabina :lol: citas li sta PeDža kaže
Čitam, al' me malo ovaj DŽender zbunio :zoka:
insomnia78

#37242 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Pa mozda se cojk osjeca ko Sabina. Mene sad zanima jel Kmirso ljubomoran
kmirsad

#37243 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

insomnia78 wrote:Pa mozda se cojk osjeca ko Sabina. Mene sad zanima jel Kmirso ljubomoran
Ljubomoran nisam, nemam ni razlog da budem...
Zbunjen jesam.
Pri tome se mora imati u vidu da ja nisam član niti jednog odbora, niti bilo kojeg organa stranke, niti sam ikada bio niti ću biti niti na jednoj kandidatskoj listi.
Što mi oslobađa um i daje mi pravo da imam svoje mišljenje, i da ga iznosim... a ne stranačko.
Nemam am na vratu.
Protivnik sam, ne protivnik, ljuti neprijatelj sam povečavanja, iz bilo kojih razloga, povečanja poslaničkih primanja.To je sramotno ako je istinito.Čak i ako se radi o usklašivanju za zakonom. To je haram para.
Prijatel sam smanjivanja tih primanja.
Bancho

#37244 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bancho »

Sabina1 je davno provaljena...Pedja je sve objasnio...
Lakat Jebić

#37245 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Lakat Jebić »

Ovo je preokret u rangu kaisera sose i usual suspectsa
bunk

#37246 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bunk »

Mozemo li ocekivati A nasu stranku ili nasu stranku 1990 ili pd-nasu stranku u skorijoj buducnosti :lol:
Lakat Jebić

#37247 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Lakat Jebić »

Eh ja sam izguglao sam jednog vedrana iz nase stranke, vijecnima u novom sarajevu. Jel to taj? :mrgreen:
insomnia78

#37248 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Lakat Jebić wrote:Eh ja sam izguglao sam jednog vedrana iz nase stranke, vijecnima u novom sarajevu. Jel to taj? :mrgreen:
Jel de da bi komotno mogo proc i ko Sabina
sabina1

#37249 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Izuzetno mi je zao sto su odgovori na izuzetno neprinicipijellne i sramne postupke zapravo samo brutalne dezinformacije s ciljem pokusaja diskreditacije.

Izuzetno mi je zao sto nema bilo kakvog konkretnog ili strateskog odgovora na trenutnu situaciju , sto se sve svelo na "odbranu" postupaka koji su dojuce bili nezamislivi , skandalozni , jer sve ide u rok sluzbe.

Izuzetno mi je zao vremena koji se gubi i naredne cetiri godine , jer kad se to zavrsi ostace samo kvazielita koja je masno preplacena na racun onih koji svakodnevno napustaju ovu zemlju.

Poenta je odavno jasna i o poenti ce valjda nekada pisati svi.
Valjda.
Last edited by sabina1 on 29/12/2018 13:30, edited 1 time in total.
neon-x

#37250 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by neon-x »

neon-x wrote:Konacno Nasa stranka prelazi iz adolescentske faze u svijet odraslih u kojem stvari funkcionisu na principu kompromisa ako se zeli ista ostvariti. Sreca i po njih i po nas da se polako ali ocigledno rjesavaju pubertetskog samopravednog drzanja pridika jer bi u suprotnom pola mandata proveli na teme o vjeronaukama i historijskim licnostima a u drugoj polovini bi sigurno na red dosla rodna fluidnost i ostali izazovi sa kojima se susrece danasnja Svedska.
Nekako sam davno naslutio sta je pravi "Sabinin" problem :)
Locked