Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
jeza u ledja

#37226 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Stroj-2 wrote:
LSD wrote:
Stroj-2 wrote:Kolko me sjećanje služi, priča je bila dugo vremena na Betaniji da se nama stadion pravi, ili iza Koševa odma gdje atletska. Ovo da se gradi negdje van opštine Centar je nebuloza čista.
Betanija je smiješna prica.

Idealna opcija je na mjestu sadašnjeg Koševa napraviti novi stadion... srušiti ono komunisticko ruglo sa atletskom stazom i napraviti stadion od nekih 15-20 milja bi bilo extra...ali, da li bi opština prodala to nekome i odakle pare za to :?
Inace, sadašnji stadion je rupa bez dna, nekretnina u koju niko normalan nece inverstirati niti ulagati, služi samo da uzima kiriju od pitarluka i da ponekad Merlin, Halid, Joksimović naprave koncert (a i to svake 5 godine).
Ma nema šanse da ono prodaju nekome. Ono je nekretnina ogromne vrijednsoti. Oni bi ono najradije skroz srušili i pretvorili u hotele, poslovne prostore ili tržne centre, nego ne smiju zbog raje. Obnova AFH-a u skorije vrijeme ne treba očekivati, ovo su sve priče u prazno za obnovu. Ogromna je to investicija za koje oni nemaju interesa a pogotovo ne iz finansijskih razloga ulijetali u takav jedan projekat.

Ako ga ikad budu obnavljali, imat će kao predviđeno 40.000 kapacitet, nemaju oni ništa od 15.000 - 20.000
Meni je samo poglupa prica eto previse skupo da se renovira i stoga se nikad nista tu nece raditi. Ogroma rupcaga u centru grada al eto "previse skupo". Jebote napravise Ciglane i Breku onolike a ne mogu stadion popravit. Moze se, samo se nece. Zasto bi? Stadion krava muzara za malu grupicu ljudi u CSR.
Tomahawk11
Globalni moderator

#37227 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Ne radi se ni Maksimir, a izgleda gore od Koseva :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#37228 Re: Premijer liga BiH

Post by Velkoski »

Ljudi ba, ovo je država koja nikada neće investirati u nešto u čemu se ljudi koji su u tom trenutku na vlasti ne vide kao 'dobri', ilivamga 'đe sam ja tu'?

Znači zaboravite na nove stadione :mrgreen:
LSD

#37229 Re: Premijer liga BiH

Post by LSD »

jeza u ledja wrote:
Meni je samo poglupa prica eto previse skupo da se renovira i stoga se nikad nista tu nece raditi. Ogroma rupcaga u centru grada al eto "previse skupo". Jebote napravise Ciglane i Breku onolike a ne mogu stadion popravit. Moze se, samo se nece. Zasto bi? Stadion krava muzara za malu grupicu ljudi u CSR.
:thumbup: :thumbup: Jež sve objasnio u par recenica. A sa zadnjom poentirao ;-)

hajd, nek si i ti napisao jednu mudru :P :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#37230 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

Velkoski wrote:Ljudi ba, ovo je država koja nikada neće investirati u nešto u čemu se ljudi koji su u tom trenutku na vlasti ne vide kao 'dobri', ilivamga 'đe sam ja tu'?

Mogao si ovako - IMT 8-)
Da ne pises citav tekst :P
LSD

#37231 Re: Premijer liga BiH

Post by LSD »

Tomahawk11 wrote:Ne radi se ni Maksimir, a izgleda gore od Koseva :D
Ne znam zašto se smiješ, kad Maksimir i jest gori od Koševa.
Onaj stadion je definitivno najveca rupa bez dna + gradski stadion. Slucaj beznadežan. I ko ce normalan u njega ulagati bilo šta :? Nije ni Mamić budala.
Last edited by LSD on 22/11/2016 16:28, edited 1 time in total.
Logovan

#37232 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Velkoski wrote:Ljudi ba, ovo je država koja nikada neće investirati u nešto u čemu se ljudi koji su u tom trenutku na vlasti ne vide kao 'dobri', ilivamga 'đe sam ja tu'?

Image
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#37233 Re: Premijer liga BiH

Post by Velkoski »

Budite vi pozitivni, niko vam ne brani :mrgreen: :mrgreen:
Stroj-2

#37234 Re: Premijer liga BiH

Post by Stroj-2 »

Logovan wrote:

Image
Vječno ''optimistčni'' Velkoski :D Nedavno sam ga ''naružio'' zbog toga :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#37235 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote:
Tomahawk11 wrote:Ne radi se ni Maksimir, a izgleda gore od Koseva :D
Ne znam zašto se smiješ, kad Maksimir i jest gori od Koševa.
Onaj stadion je definitivno najveca rupa bez dna + gradski stadion. Slucaj bezbnadežan. I ko ce normalan u njega ulagati bilo šta :? Nije ni Mamić budala.
Samo sam dao poredjenje u smislu da bi Hrvatska/Zagreb/Dinamo sigurno mogli napraviti stadion koji je ruglo, a nece.
Logovan

#37236 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

Stroj-2 wrote: Vječno ''optimistčni'' Velkoski :D Nedavno sam ga ''naružio'' zbog toga :D
Truje raju bez razloga. :D :D
ultima_palabra

#37237 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Čuj džabno zemljište... a vamo bi da se kurče milionima i pišaju po sirotinji :lol:

Pa to samo pitari mogu smisliti :-)
jeza u ledja

#37238 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

Tomahawk11 wrote:

Mogao si ovako - IMT 8-)
Da ne pises citav tekst :P
Pa valjda ima neko iznad ko bi mogao IMT? Napravi neku semu, ugradi se i ti u stadion sto se mene tice, ako si politicar, samo daj da se nesto radi. A kod nas sve sitno-sicarski motivi, male grupice ljudi koji se uhvate za komad sise i ne popustaju 20 godina. Ono sjede na necemu dok se bukvalno ne pocne raspadat. A tad ce vec biti briga nekog drugog, jel. :roll:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#37239 Re: Premijer liga BiH

Post by Velkoski »

jeza u ledja wrote:
Pa valjda ima neko iznad ko bi mogao IMT?
Ko...? Pričamo o SDA. :mrgreen:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#37240 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

jeza u ledja wrote:
mali_milojica wrote: Ja o sadaki nisam govorio,to ste vi pitari prvi krenuli kme dala zeljeznica,kme dala opstina,kme drzava,kme kme kme,prose od svojih navijaca
Sad kad vi trazite,ljutite se sto vas neko zajebava za sadaku i sto trazite.
Cekaj stani, nisi zavrsio covjeku odgovor. Kako ide prica, dala vam opstina nakon rata jer je stadion napravljen rukama radnika zeljeznice (ko je platio, niko? :D) , a sad je prica da vam je dato zemljiste za neko drugo od prije onog rata, koje vam je pak dala zeljeznica, koja je pak u vlasnistvu koga? Nekog fiktivnog pojma?
Po tome bi i danas FK Zeljeznicar i SD Zeljeznicar, zajedno sa stadionom, trebali biti dijelom Zeljeznica FBiH. Ali to nije tako, vi tvrdite da je stadion vas i da vam je opstina nesto prepisala, a kad slicno trazimo mi onda nemooj dzecete to.

AFH stadion sviju nas. Stadion Grbavica stadion samo odredjene grupe ljudi?

Nemate argumenta ba za ovu pricu nikako.

I ponavljam ja nemam problem s tim nek vam prepisu stadion jedan kroz jedan, nek vam dozvole da radite sta hocete na njemu. Krajnje je vrijeme da se klubovi privatizuju i da preuzmu na sebe odgovornost brige o svojim terenima/stadionima. U stvari kad razmislim, toliko je para u fudbalu da je neumjesno traziti od drzave bilo sta, osim zakonskih olaksica i rijesenih vlasnickih pitanja.
Dala/poklonila Zeljeznica svom sportskom kolektivu,nece valjda dati dimnjacarima ili zubarima.
Oduzela drzava,ponovo vratila drzava (poklon,nadoknada stete za stari teren,nazovi to kako hoces). Napravilo se radnim akcijama i donacijama,kamen po kamen. Kao i danas.
Bujrum,trazite zemlju na poklon (ne znam kako ce to ici zbog vlasnickih struktura u klubu),pravite svojim prilozima,rukama,lopatama,donacijama,nemam problema sa tim. Svakih 5 godina po jedna tribina,opet ce te napraviti prije nego mi,koji ga mlatimo vec skoro 70 godina i nikako da zavrsimo.
jeza u ledja

#37241 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

A Zeljeznica je:

a) vlasnistvo drzave
b) privatno vlasnistvo

?
jeza u ledja

#37242 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:Čuj džabno zemljište... a vamo bi da se kurče milionima i pišaju po sirotinji :lol:

U Americi redovno vlasnik NBA ili NFL fransize kaze gradu u kojem se nalaze dajte mi X miliona dolara za izgradnju nove dvorane/stadiona OR ELSE! :D

Ovi mu daju. Radi se o desetinama miliona dolara. U protivnom, vlasnik fino preseli fransizu u novi grad i cao.

A zasto mu daju? Zato sto grad ima koristi od kluba. (i ta korist cak nije nuzno direktna materijalna)
mali_milojica

#37243 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

jeza u ledja wrote:A Zeljeznica je:

a) vlasnistvo drzave
b) privatno vlasnistvo

?
C) Bila Kraljevina Jugoslavija.
Raigor Stonehoof

#37244 Re: Premijer liga BiH

Post by Raigor Stonehoof »

a kraljevina jugoslavija nije drzava? :D
ultima_palabra

#37245 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:
ultima_palabra wrote:Čuj džabno zemljište... a vamo bi da se kurče milionima i pišaju po sirotinji :lol:

U Americi redovno vlasnik NBA ili NFL fransize kaze gradu u kojem se nalaze dajte mi X miliona dolara za izgradnju nove dvorane/stadiona OR ELSE! :D

Ovi mu daju. Radi se o desetinama miliona dolara. U protivnom, vlasnik fino preseli fransizu u novi grad i cao.

A zasto mu daju? Zato sto grad ima koristi od kluba. (i ta korist cak nije nuzno direktna materijalna)
Pa bujrum, preselite se u Kuala Lumpur :D
Sarajevski-Seljak

#37246 Re: Premijer liga BiH

Post by Sarajevski-Seljak »

Sta kmecite, nece nam niko nista pokloniti.
jeza u ledja

#37247 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

mali_milojica wrote:

a) vlasnistvo drzave
b) privatno vlasnistvo

?
A zeljeznica bila privatna u kraljevini?
jeza u ledja

#37248 Re: Premijer liga BiH

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:
jeza u ledja wrote:

Pa bujrum, preselite se u Kuala Lumpur :D
Govorim ti samo da je smijesno to sto pises "samo pitari mogu smisliti".
Milijarderi u Americi to redovno rade.
DonaldDuck

#37249 Re: Premijer liga BiH

Post by DonaldDuck »

a) vlasnistvo drzave
b) privatno vlasnistvo

?
Gledate samo sa one strane koja potvrđuje vašu tezu! Gledajte to ovako, kroz stanove koje su ljudi dobijali u bivšoj Jugi. Nije njima to država dodjeljivala kroz firme nego su same firme gradile i kupovale stanove koje su dodjeljivali svojim radnicima. Imali su oni svoje radničke zadruge koje su posjedovale svoje objekte. Recimo ona zgrada na Marin Dvoru u kojoj su bile prostorije FK Željezničar u toku i nakon rata, ne znam da li znaš na koju mislim, to zgrada je u vlasništvu Željezničke radne zaduge, to su njihove prostorije. Tako isto, nije to država poklonila već firma svojim sportskim sekcijama. Grbavica je imala i atletsku stazu na početku tako da nije njena namjena bila samo za FK Željezničar, veliko je sportsko društvo bilo.
mali_milojica

#37250 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

jeza u ledja wrote:
mali_milojica wrote:

a) vlasnistvo drzave
b) privatno vlasnistvo

?
A zeljeznica bila privatna u kraljevini?
A sto se sekiras za Kraljevinu Jugoslaviju? Sta te briga za Kraljevsku zeljeznicu i sta su oni poklanjali? Da nece mozda nekoga pitati sta ce sa svojom imovinom? Od koga su oni naslijedili sve?
Locked