Tako je. Ako je kvalitet i cijena tu negdje i nema nekih drugih prepreka (recino da znam da je vlasnik neki kreten) kupicu domace ispred stranog, u svemu drugom gledam prvo sebe. Voda mi je dobar primjer jer ne znam kakva tu razlika moze biti, voda ko voda, ima domacih po ok cijenama i zato to gledam da kupujem domace. Mozda neko osjeti razliku ali ja ne, svaka voda mi je skoro ista._BataZiv_0809 wrote: ↑20/06/2024 13:12Pa to je svakako ubleha, kupujmo domace je lijepa zabava za mase. Svojoj drzavi najvise koristis ako kupujes najvecu vrijednost za svoj novac tako da ti ostane dovoljno para za sve.
Popularne stvari koje ne kontam
- Ateista
#37226 Re: Popularne stvari koje ne kontam
- Ateista
#37227 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nisam ni ja, u gostima kod nekog probao, nisam upratio koji je tacno brend. Nisam 100% siguran da je domaci ali mi je djelovao tako.starboy018 wrote: ↑20/06/2024 13:17izgleda da agresivna kampanja funkcioniše jer iskreno nisam ni znao da postoji neka druga voda sa okusom osim Jane.Ateista wrote: ↑20/06/2024 10:00 Probah skoro neku onu vodu sa ukusom limuna i bas mi se svidjela, domaca neka cini mi se, znam da ima jana jos odavno ali janu ne kupujem iz principa. U Bingu vecem trazim tu vodu i naravno nema, opet samo jana sa limunom.
U malom lokalnom Mercatoru recimo kad hocu da uznem nesto hladno, vecinom samo jana u friziderima i njihovi proizvodi.
Neka konkurencije, ali problem su ovi lobiji koji toliko agresivno guraju neke uvozne brendove da je tesko naci domacu vodu, ili nema u frizideru.
Nisam neki patriota koji samo domace kupuje i gledam prvo sebe, ali zbog ove agresivne kampanje i lobija janu bojkotujem.
ima ona Leda, ali ona mi vizuelno izgleda kao stopostotna kopija Jane.
- tramvajtrojka
#37228 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pa kod nas kad jedini na nesto lici oaza, leda , vivia i sara od domacih voda, oaza ima ocajnu distributersku mrezu, leda tu ubija, a vivia nema u svim prodavnicama ovo ostalo je smijurija da ne moze veca bitiAteista wrote: ↑20/06/2024 13:52Tako je. Ako je kvalitet i cijena tu negdje i nema nekih drugih prepreka (recino da znam da je vlasnik neki kreten) kupicu domace ispred stranog, u svemu drugom gledam prvo sebe. Voda mi je dobar primjer jer ne znam kakva tu razlika moze biti, voda ko voda, ima domacih po ok cijenama i zato to gledam da kupujem domace. Mozda neko osjeti razliku ali ja ne, svaka voda mi je skoro ista._BataZiv_0809 wrote: ↑20/06/2024 13:12Pa to je svakako ubleha, kupujmo domace je lijepa zabava za mase. Svojoj drzavi najvise koristis ako kupujes najvecu vrijednost za svoj novac tako da ti ostane dovoljno para za sve.

gledaj ti na sta ovo lici posebno ovaj zeleni tesanjski kiseljak isto kao da je tecnost za sudje a ne sok, i sto je najveći problem nasi domaci proizvodjaci stede na plastici pa biraju najjeftiniju mogucu pa flasa nema nikakve cvrstoce i izgleda jeftino sama od sebe
-
zigzag
#37229 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zato je cijena 0,80 KM za 2L već deset godina. A nije ko donat od 4 KM za 1L
-
moimoi
#37230 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nece da ulazu u dizajn. A nije da nema dobrih dizajnera.. nego im skupo.
- Ateista
#37231 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nije da ne treba da se pozabave dizajnom i ambalazom, ali meni licno je to najmanje bitno kad kupim vodu.tramvajtrojka wrote: ↑20/06/2024 14:02pa kod nas kad jedini na nesto lici oaza, leda , vivia i sara od domacih voda, oaza ima ocajnu distributersku mrezu, leda tu ubija, a vivia nema u svim prodavnicama ovo ostalo je smijurija da ne moze veca bitiAteista wrote: ↑20/06/2024 13:52Tako je. Ako je kvalitet i cijena tu negdje i nema nekih drugih prepreka (recino da znam da je vlasnik neki kreten) kupicu domace ispred stranog, u svemu drugom gledam prvo sebe. Voda mi je dobar primjer jer ne znam kakva tu razlika moze biti, voda ko voda, ima domacih po ok cijenama i zato to gledam da kupujem domace. Mozda neko osjeti razliku ali ja ne, svaka voda mi je skoro ista._BataZiv_0809 wrote: ↑20/06/2024 13:12
Pa to je svakako ubleha, kupujmo domace je lijepa zabava za mase. Svojoj drzavi najvise koristis ako kupujes najvecu vrijednost za svoj novac tako da ti ostane dovoljno para za sve.
gledaj ti na sta ovo lici posebno ovaj zeleni tesanjski kiseljak isto kao da je tecnost za sudje a ne sok, i sto je najveći problem nasi domaci proizvodjaci stede na plastici pa biraju najjeftiniju mogucu pa flasa nema nikakve cvrstoce i izgleda jeftino sama od sebe
U principu pijem cesmovacu, flasiranu kupujem kad sam vani a zedan sam, moze bilo koja i dizajn i flasa su mi nebitni, pa cu kupiti najjeftiniju i po mogucnosti domacu.
-
moimoi
#37232 Re: Popularne stvari koje ne kontam
@Ateista
Kao sto si sam rekao-voda je voda.
U tom slucaju je dizajn jako bitan.
Dobar restoran ili hotel i na takve stvari mora gledati. A oni bi im trebali biti najveci kupci.
Sve ostalo je maloprodaja.
Kao sto si sam rekao-voda je voda.
U tom slucaju je dizajn jako bitan.
Dobar restoran ili hotel i na takve stvari mora gledati. A oni bi im trebali biti najveci kupci.
Sve ostalo je maloprodaja.
- Ateista
#37233 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Slazem se, za njih bi bilo bolje da se pozabave dizajnom, pogotovo sto kazes za restorane i hotele. Ja samo kazem da meni to nije bitno, mislim draze bi mi bilo nosati lijepu nego ruznu flasu, ali ne bih platio vise za to jer je popijem brzo i bacim flasu.
- stubrijez
#37234 Re: Popularne stvari koje ne kontam
...joj ta kupovna voda mi je fenomen za sebe. Ne kontam raju sto kupuju tu vodu na kartone vidim nose kuci te Jana, te ova ona... a kokuzi zivi. Isto ko da se sa njom kupaju. I to je mislim neki trend pokazivanja, porez za fukaru, moglo bi ovo i na temu relikti kokuzluka???
Ja isto pijem cesmovacu, mozda je malo gora od te flasirane a haman i nije. Nekad se zadesi da bas moram kupit.
Ja isto pijem cesmovacu, mozda je malo gora od te flasirane a haman i nije. Nekad se zadesi da bas moram kupit.
- vjeshalica
#37235 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pored Tesanjskog kiseljaka od 0,5l koji je 0,30pf nadje se neko da kupuje Čanu hahaha

BV zakon!

BV zakon!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#37236 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Cesmovaca puna kamenca
Ja od nje imam stomacne tegobe
Flasiranu uzimam u gajbama, na poslu imamo one aparate, u teretanu nosim litar najmanje
Sara, Leda, Vlasicka rosa, Jana...od svih nabrojanih Jana ima najmeksi ukuz, svilenkasti
Flasiranu uzimam u gajbama, na poslu imamo one aparate, u teretanu nosim litar najmanje
Sara, Leda, Vlasicka rosa, Jana...od svih nabrojanih Jana ima najmeksi ukuz, svilenkasti
-
NediM17
#37237 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Jebes vodu iz plastike.
- JohnnyS
#37238 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Voda s okusom je sok.Ateista wrote: ↑20/06/2024 10:00 Probah skoro neku onu vodu sa ukusom limuna i bas mi se svidjela, domaca neka cini mi se, znam da ima jana jos odavno ali janu ne kupujem iz principa. U Bingu vecem trazim tu vodu i naravno nema, opet samo jana sa limunom.
U malom lokalnom Mercatoru recimo kad hocu da uznem nesto hladno, vecinom samo jana u friziderima i njihovi proizvodi.
Neka konkurencije, ali problem su ovi lobiji koji toliko agresivno guraju neke uvozne brendove da je tesko naci domacu vodu, ili nema u frizideru.
Nisam neki patriota koji samo domace kupuje i gledam prvo sebe, ali zbog ove agresivne kampanje i lobija janu bojkotujem.
-
NediM17
#37239 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Samo voda sa peckhamskog vrela. 
- JohnnyS
#37240 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Treba samo vidjeti koliko kalorija ima "voda". I senzacije i takvi kurci palci. Skoro ko Coca Cola
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
MMM1977
#37242 Re: Popularne stvari koje ne kontam
https://bwt.ba/prodavnica/filter-bokal- ... ase-light/_BataZiv_0809 wrote: ↑20/06/2024 18:59 Cesmovaca puna kamenca
Sara, Leda, Vlasicka rosa, Jana...od svih nabrojanih Jana ima najmeksi ukuz, svilenkasti![]()
U ovo ide cesmovaca i ocisti je od svega.
- Ateista
#37243 Re: Popularne stvari koje ne kontam
U pravu si, juce nadjoh onu lejlu sa ukusom limuna, gledam sastav i pise secer...JohnnyS wrote: ↑20/06/2024 19:03Voda s okusom je sok.Ateista wrote: ↑20/06/2024 10:00 Probah skoro neku onu vodu sa ukusom limuna i bas mi se svidjela, domaca neka cini mi se, znam da ima jana jos odavno ali janu ne kupujem iz principa. U Bingu vecem trazim tu vodu i naravno nema, opet samo jana sa limunom.
Pa mogu li ista bez secera napraviti...
-
Naslovnica
#37244 Re: Popularne stvari koje ne kontam
+1vjeshalica wrote: ↑20/06/2024 18:57 Pored Tesanjskog kiseljaka od 0,5l koji je 0,30pf nadje se neko da kupuje Čanu hahaha
BV zakon!
Svima je pohvalim i izreklamiram.
Ubjedljivo najbolja voda koja se može kupiti kod nas.
Ne znam u čemu je problem što nisu više zastupljeni, marketing, kapacitet vrela...?
- nepass1
#37245 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Samo u bingu ima,peni je imao pa prestali sa ovim 1,5l flasama. Samo od 5l ima.Naslovnica wrote: ↑21/06/2024 07:14+1vjeshalica wrote: ↑20/06/2024 18:57 Pored Tesanjskog kiseljaka od 0,5l koji je 0,30pf nadje se neko da kupuje Čanu hahaha
BV zakon!
Ne znam u čemu je problem što nisu više zastupljeni, marketing, kapacitet vrela...?
Ja kupim lejlu ili oazu, zavisno od akcije
-
Dilibus
#37246 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Česmovača sa svim svojim manama i nedostatcima je zdravija 100 puta od bilo kakve flaširane vode. Kao neko ko je godinama radio u industrijama gdje je bila zastupljena i extruzija raznoraznih plastičnih materijala u prehrambenoj industriji, mogu reći da su migracije mikroplastike u proizvod neminovne. Što se tiče bubrežnih kamenaca i naslaga na zubima: kao prvo voda je barem u Sarajevskoj regiji normalne tvrdoće, uopšte nije tvrda, meka voda je puno opasnija za zdravlje od tvrde. Kao drugo uticaj tvrde vode na bubrežne kamence i naslage na zubima je bukvalno zanemarive prirode. Puno veći uticaj imaju prehrambene navike, nedovoljna konzumacija vode, genetske predispozicije. Flaširana voda je porez na budale. Usto je mikrobiološki puno strožija kontrola vode u vodovodima nego u industriji flaširane vode.
- vjeshalica
#37247 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kapacitet je neupitan da ne kazem neiscrpan,mislim da je do drugih stvari. Ova BV greske nema.Naslovnica wrote: ↑21/06/2024 07:14+1vjeshalica wrote: ↑20/06/2024 18:57 Pored Tesanjskog kiseljaka od 0,5l koji je 0,30pf nadje se neko da kupuje Čanu hahaha
BV zakon!
- stubrijez
-
Hakiz
#37249 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Dilibus wrote: ↑21/06/2024 07:29 Česmovača sa svim svojim manama i nedostatcima je zdravija 100 puta od bilo kakve flaširane vode. Kao neko ko je godinama radio u industrijama gdje je bila zastupljena i extruzija raznoraznih plastičnih materijala u prehrambenoj industriji, mogu reći da su migracije mikroplastike u proizvod neminovne. Što se tiče bubrežnih kamenaca i naslaga na zubima: kao prvo voda je barem u Sarajevskoj regiji normalne tvrdoće, uopšte nije tvrda, meka voda je puno opasnija za zdravlje od tvrde. Kao drugo uticaj tvrde vode na bubrežne kamence i naslage na zubima je bukvalno zanemarive prirode. Puno veći uticaj imaju prehrambene navike, nedovoljna konzumacija vode, genetske predispozicije. Flaširana voda je porez na budale. Usto je mikrobiološki puno strožija kontrola vode u vodovodima nego u industriji flaširane vode.
-
swanfilter
#37250 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Meni je samo vazno da mi voda ne bazdi po kloru i slicnim aromama.
Nisam strucnjak, al kada je ocita prisutnost istog kod potrosaca, to je meni znak veoma slabe vode ...
Nisam strucnjak, al kada je ocita prisutnost istog kod potrosaca, to je meni znak veoma slabe vode ...