malakh wrote:
budući da već orkestrirano mene etiketirate da sam simpetizer, član ili što li već tog dfa, molio bih vas sve da pronađete samo jedan post, rečenicu ili bilo što čime biste mogli dovesti mene u vezu sa dfom. da sam ih negdje branio, hvalio ili tako što.
...
Kolega malakh,
ja se prepoznah u ovom "orkestru", pa ću ponuditi par teza kao reakciju.
1. Lično ne volim etiketiranja bilo kakve vrste. Svako ima pravo da bude simpatizer, član, ili što li već bilo koga ili bilo čega. Kada forumaši pod svojim individualnim profilom iznose svoje stavove i mišljenja, to su za mene njihova lična mišljenja i stavovi.
Osnovno je pitanje argumenata.
Nažalost, socijalne mreže (pa tako i ovaj forum), ne ferceraju na takav način. Puno je lakše zalijepiti etiketu, nego sukobiti argumente. Meni je npr. još sviježe u sjećanju kako članovi orkestra "simpatizeri ŽK/DF/GS" sa merakom i gomilom smajlića etiketiraju kolegicu Banksy da je "tornjašica, šćepin plaćenik, itd..." - naravno, bez ijednog ponuđenog argumenta.
2. Da se vratimo na važnost argumenata. Vi imate puno pravo, da iznosite vaše stavove o "hladovini opozicije", "bh blok je ubleha", "pad kantonalne vlade KS je samo pitanje dana" ili "ŽK je ušao u vlast da spriječi izmjene izbornog zakona po aršinima HDZ i SDA".
Iako su ti vaši stavovi potpuno podudarni sa stavovima koji dolaze iz DF-a, to ne znači automatski da ste vi neki bot ili kako se to već ovdje naziva. Ali kada kao argumente za takve stavove ili ne ponudite ništa ili krenete sa nekim zabacivanjem ili "čuli u brijačnici iz prve ruke", e onda... E onda sami sebe svrstavate u telale - puke ponavljače fraza i parola.
3. Za mene su neodvojivi politički stavovi predsjednika jedne stranke od političkih stavova stranke na čijem je čelu taj predsjednik. Hebem ga - to je valjda i logično. Svuda, osim u našem političkom sistemu "tronošca". Samo se kod nas praktikuje da se vlast ponaša kao opozicija ili neki NGO. Samo kod nas je nekome logično i zamislivo da kaže:
"Ja podržavam neke Komšićeve političke stavove, ali to ne znači da podržavam te iste političke stavove DF-a!"
4. Ti stavovi su posebno neodvojivi u slučajevima stranaka jednog lica, poput DF, SBB ili NiP.
Koliko dugo bi DF bio politički relevantan da na svome čelu i u svome imenu (prvo stranke, pa onda liste) nema ŽK.
5. A sva politička relevantnost i ŽK i DF se nalazi upravo i samo u IMENU ŽK.
Koliko bi glasova sa svojom političkom ponudom dobili ŽK i DF, da se ŽK kojim slučajem zove Sefer Halilagić, Slaviša Šećerić ili Salomon Finci?
Izvinjavam se na dužem odgovoru. Shvatite isti kao izraz mog poštovanja prema nekim našim prošlim ARGUMENTOVANIM prepiskama.