Demokratska fronta Željko Komšić

Heartbeats

#37226 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Banksy wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /190609059

prema komentarima, najzad je smješten tamo gdje mu je oduvijek bilo mjesto.
Inače su Klix komentari poznati kao bilo populusa. :D

Ali me ne čudi da su Fahrini forumaši na istoj talasnoj dužini kao i Mile i Dragan po ovom pitanju
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/C ... koj/542758

https://www.dnevnik.ba/vijesti/jozic-za ... -je-li-rat
BHCluster

#37227 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Banksy wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /190609059

prema komentarima, najzad je smješten tamo gdje mu je oduvijek bilo mjesto.

Ma kavi komentari, bez zahtjeva OSCE-u neJma nista.
Banksy

#37228 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Heartbeats wrote:
Inače su Klix komentari poznati kao bilo populusa. :D

Ali me ne čudi da su Fahrini forumaši na istoj talasnoj dužini kao i Mile i Dragan po ovom pitanju
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/C ... koj/542758

https://www.dnevnik.ba/vijesti/jozic-za ... -je-li-rat
Pa to je vaša raja...
Gnjidica i kombi, i njihovi koalicioni partneri - Fahrica, Bake, Dragan i Mile.
Maraschino

#37229 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maraschino »

Anno Domini wrote:što se tiče komšića frajer nakon 3 popijene pive odaje sve državne tajne a kad mu dođe jaran čeda jovanović pa ponese malo belog onda idu ona lupetanja udaranje po prstima, patriotizam, bakir, i ostale stvari koje pijandura i narkos izbaci iz sebe u novom agregatnom stanju.,
:thumbup:

...i opet ce biti clan predsjednistva. :wink: :D
Anno Domini

#37230 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Anno Domini »

Maraschino wrote:
Anno Domini wrote:što se tiče komšića frajer nakon 3 popijene pive odaje sve državne tajne a kad mu dođe jaran čeda jovanović pa ponese malo belog onda idu ona lupetanja udaranje po prstima, patriotizam, bakir, i ostale stvari koje pijandura i narkos izbaci iz sebe u novom agregatnom stanju.,
:thumbup:

...i opet ce biti clan predsjednistva. :wink: :D
normalno kad n00rod zna
Maraschino

#37231 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maraschino »

takoe
asker

#37232 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by asker »

Posto je domovina deficitarna sa kvalitetnim kadrom za clana predsjednistva iz reda hrvatskog naroda, predsjednik Komsic nema alternativu! Mislim budimo realni, Covic je pakash a za Flautara ni uza rodbina nije glasala.
Bit ce predsjednik dok se on ne umori. Molim se Bogu da izdrzi jos ova 2 mandata, dalje cemo vidjeti. Mozda se desi neki preustroj i uvodjenje predsjednickog mandata na 15 godina ili nesto slicno.

Predsjednik Komsic :bih: :bih: :bih:
bilic

#37233 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bilic »

asker wrote:Posto je domovina deficitarna sa kvalitetnim kadrom za clana predsjednistva iz reda hrvatskog naroda, predsjednik Komsic nema alternativu! Mislim budimo realni, Covic je pakash a za Flautara ni uza rodbina nije glasala.
Bit ce predsjednik dok se on ne umori. Molim se Bogu da izdrzi jos ova 2 mandata, dalje cemo vidjeti. Mozda se desi neki preustroj i uvodjenje predsjednickog mandata na 15 godina ili nesto slicno.

Predsjednik Komsic :bih: :bih: :bih:
:bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
kluz franjo

#37234 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

malakh wrote: budući da već orkestrirano mene etiketirate da sam simpetizer, član ili što li već tog dfa, molio bih vas sve da pronađete samo jedan post, rečenicu ili bilo što čime biste mogli dovesti mene u vezu sa dfom. da sam ih negdje branio, hvalio ili tako što.
...
Kolega malakh,
ja se prepoznah u ovom "orkestru", pa ću ponuditi par teza kao reakciju.

1. Lično ne volim etiketiranja bilo kakve vrste. Svako ima pravo da bude simpatizer, član, ili što li već bilo koga ili bilo čega. Kada forumaši pod svojim individualnim profilom iznose svoje stavove i mišljenja, to su za mene njihova lična mišljenja i stavovi.
Osnovno je pitanje argumenata.
Nažalost, socijalne mreže (pa tako i ovaj forum), ne ferceraju na takav način. Puno je lakše zalijepiti etiketu, nego sukobiti argumente. Meni je npr. još sviježe u sjećanju kako članovi orkestra "simpatizeri ŽK/DF/GS" sa merakom i gomilom smajlića etiketiraju kolegicu Banksy da je "tornjašica, šćepin plaćenik, itd..." - naravno, bez ijednog ponuđenog argumenta.

2. Da se vratimo na važnost argumenata. Vi imate puno pravo, da iznosite vaše stavove o "hladovini opozicije", "bh blok je ubleha", "pad kantonalne vlade KS je samo pitanje dana" ili "ŽK je ušao u vlast da spriječi izmjene izbornog zakona po aršinima HDZ i SDA".
Iako su ti vaši stavovi potpuno podudarni sa stavovima koji dolaze iz DF-a, to ne znači automatski da ste vi neki bot ili kako se to već ovdje naziva. Ali kada kao argumente za takve stavove ili ne ponudite ništa ili krenete sa nekim zabacivanjem ili "čuli u brijačnici iz prve ruke", e onda... E onda sami sebe svrstavate u telale - puke ponavljače fraza i parola.

3. Za mene su neodvojivi politički stavovi predsjednika jedne stranke od političkih stavova stranke na čijem je čelu taj predsjednik. Hebem ga - to je valjda i logično. Svuda, osim u našem političkom sistemu "tronošca". Samo se kod nas praktikuje da se vlast ponaša kao opozicija ili neki NGO. Samo kod nas je nekome logično i zamislivo da kaže:
"Ja podržavam neke Komšićeve političke stavove, ali to ne znači da podržavam te iste političke stavove DF-a!"

4. Ti stavovi su posebno neodvojivi u slučajevima stranaka jednog lica, poput DF, SBB ili NiP.
Koliko dugo bi DF bio politički relevantan da na svome čelu i u svome imenu (prvo stranke, pa onda liste) nema ŽK.

5. A sva politička relevantnost i ŽK i DF se nalazi upravo i samo u IMENU ŽK.
Koliko bi glasova sa svojom političkom ponudom dobili ŽK i DF, da se ŽK kojim slučajem zove Sefer Halilagić, Slaviša Šećerić ili Salomon Finci?

Izvinjavam se na dužem odgovoru. Shvatite isti kao izraz mog poštovanja prema nekim našim prošlim ARGUMENTOVANIM prepiskama.
kluz franjo

#37235 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Ovo kao bonus:

Politički šupak Milan Dunović u predizborno vrijeme izađe na FTV-u i optuži SDP da sklapa trojni pakt (pazi izraza "Trojni pakt") sa HDZ-om i SNSD-om.

Politički šupak Reuf Bajrović u predizborno vrijeme javno pozove "da se upamte glasači i simpatizeri Bećirovića i Falatara, jer tamo ima dosta onih koji mrze Bosnu."

Politički šupak Đonlagić, prokomentariše novinarsku patku kako će Falatar biti kandidat za Dom naroda BiH, riječima kako ga to ne čudi jer su Falatar i NS svakako u dosluhu sa HDZ-om.

Politički šupak Komšić javno optuži NS da su "mrzitelji baklave i HB blok".

I svi ti politički šupci na kraju završe kao SDA-konkubine u krevetu sa HDZ-om i SNSD-om.
BHCluster

#37236 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Kmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...
kluz franjo

#37237 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

To je valjda vrhunac političke misli BHS patriJota...

Uzalud sada kmečanje, kada se u tronožni krevet uskočilo bez vazelina.
Better Man

#37238 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

kluz franjo wrote:Ovo kao bonus:

Politički šupak Milan Dunović u predizborno vrijeme izađe na FTV-u i optuži SDP da sklapa trojni pakt (pazi izraza "Trojni pakt") sa HDZ-om i SNSD-om.

Politički šupak Reuf Bajrović u predizborno vrijeme javno pozove "da se upamte glasači i simpatizeri Bećirovića i Falatara, jer tamo ima dosta onih koji mrze Bosnu."

Politički šupak Đonlagić, prokomentariše novinarsku patku kako će Falatar biti kandidat za Dom naroda BiH, riječima kako ga to ne čudi jer su Falatar i NS svakako u dosluhu sa HDZ-om.

Politički šupak Komšić javno optuži NS da su "mrzitelji baklave i HB blok".

I svi ti politički šupci na kraju završe kao SDA-konkubine u krevetu sa HDZ-om i SNSD-om.
Kad pogledaš imenom i prezimenom te koji su to rekli, vidiš da je riječ o primitivnim i nepismenim ljudima, koji ništa nisu uradili i napravili. jedini kadar DF-a, koji ima rezultate iza sebe i može dobiti prolaznu ocjenu je Milan Dunović. DF je od osnivanja, pa i prije toga bila SDA projekat i zato ima milion malih dokaza.
kluz franjo

#37239 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Better Man wrote: Kad pogledaš imenom i prezimenom te koji su to rekli, vidiš da je riječ o primitivnim i nepismenim ljudima, koji ništa nisu uradili i napravili. jedini kadar DF-a, koji ima rezultate iza sebe i može dobiti prolaznu ocjenu je Milan Dunović. DF je od osnivanja, pa i prije toga bila SDA projekat i zato ima milion malih dokaza.
Da preciziram.
Ne ulazim u ocjenu konkretnog radnog učinka, a posebno ne u segment ličnih osobina ljudi koje sam poimenice naveo.
Ističem samo njihovo političko djelovanje, kao najistaknutijih predstavnika te političke opcije.

Koristiti najteže moguće kvalifikacije "izdajnici, mrzitelji, petokolonaši" za one koje kao nazivaš jaranima, a onda uskočiš u krevet sa onima koje kao nazivaš neprijateljima.

U moje doba, u mojoj raji se to nazivalo "šupačkim" ponašanjem.
I zato u ovom kontekstu "politički šupci".
bunk

#37240 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Zeljko Komsic je Bog u ocima glasaca u Bosni i Hercegovini u odnosu na celnike ns i sdp.
Bog i to je ono sto pece forumase koji agitiraju za ns i sdp jer znaju da je ideja Bh bloka sa njim na celu mogla uspjet i izvan Sa.
Ovako uz desavanja u tk ostadose na sestorki,sedmorki u sk a i to vazda nesto nesigurno.
Novak20

#37241 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

bunk wrote:Zeljko Komsic je Bog u ocima glasaca u Bosni i Hercegovini u odnosu na celnike ns i sdp.
Bog i to je ono sto pece forumase koji agitiraju za ns i sdp jer znaju da je ideja Bh bloka sa njim na celu mogla uspjet i izvan Sa.
Ovako uz desavanja u tk ostadose na sestorki,sedmorki u sk a i to vazda nesto nesigurno.
:lol: :lol: :lol:

Da je Ž.K. bog mahao bi on sa SDA i Bakirom po političkim gloginjama, a ne obratno. :D
kluz franjo

#37242 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

bunk wrote:Zeljko Komsic je Bog u ocima glasaca u Bosni i Hercegovini u odnosu na celnike ns i sdp.
Ja ne bih koristio izraz "Bog", ali u principu si u pravu. Brojevi su precizna nauka.
bunk wrote:Bog i to je ono sto pece forumase koji agitiraju za ns i sdp jer znaju da je ideja Bh bloka sa njim na celu mogla uspjet i izvan Sa.
Ovdje se ne slažem. Ja sam presretan, što se politička scena polako kristalizira. Tronožac, BH blok i čučavci. Lično sam uvjeren, da će BH blok bez "DF utega" ostvariti puno bolji rezultat - ali krhko je znanje...
bunk wrote:Ovako uz desavanja u tk ostadose na sestorki,sedmorki u sk a i to vazda nesto nesigurno.
SDP i NS jesu samo u KS u okviru te 6-orke, kao i SDA u BPK i ZDK sa šestorkom, sedmorkom, kao i DF sutra na državnom nivou sa šestorkom, sedmorkom...
A sve je to vazda sigurno ili nesigurno dok imaš većinu ruku u tim parlamentima.
I kao što su rukice čučavaca potrebne SDP-u, NS-u i NiP-u u KS, tako su čučavci potrebni i HDZ-u i SDA na nekim drugim nivoima.
Sve uz moto: "Glasali ste, eto vam ga!"

Nego, ovi u KS i nešto kao rade.
Kada će se ova patriJotska božanstva uhvatiti posla?
bunk

#37243 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Cim se anp posalje.
Cekajmo dok se boje ne razliju.
Ja nemam problem sa vladom u sk ni najmanje.
Naravno fakat da su svjesno izignorisali i konstantno nastavljaju demonizirati stranku koja ima 300k glasova Bosnjaka ce stici na naplatu prije ili kasnije( opcinski su za 15mjeseci).
kluz franjo

#37244 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

bunk wrote:Cim se anp posalje.
Cekajmo dok se boje ne razliju.
Ja nemam problem sa vladom u sk ni najmanje.
Naravno fakat da su svjesno izignorisali i konstantno nastavljaju demonizirati stranku koja ima 300k glasova Bosnjaka ce stici na naplatu prije ili kasnije( opcinski su za 15mjeseci).
I ti i ja te izbore u zdravlju i sreći dočekali i komentarisali.

Nego pošto te ta tematika posebno interesuje i vjerovatno se u nju dobro razumiješ, možeš li mi pojasniti kako šefik i željko to proceduralno zamišljaju sa mandatarom i sa slanjem ANP-a.

Ako se ne varam, ANP usvaja Vijeće ministara i dostavlja u Brisel.
Znači li to, da će šefik i željko podržati izbor SNSD-ovog mandatara za vijeće ministara i da će zastupnici SDA i DF u parlamentu BiH glasati za novi sastav Vijeća ministara, ako se mile prvo zakune obilićevim neznanim grobom, da će njegovi ministri glasati za ANP?
bunk

#37245 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Ja koliko sam skontao gledajuci n1,aljazeeru i sve ostale vijesti taj izvjestaj ceka spreman evo 6 mjeseci.
Prvo poslati izvjestaj a onda formirati novo VM.
A ako im se to ne dopada neka traze " voljne" partnere u ns,sdp ...sestorkama ...
Sda i df te sbb nece pristati ni na sta prije slanja izvjestaja.
kluz franjo

#37246 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

bunk wrote:Ja koliko sam skontao gledajuci n1,aljazeeru i sve ostale vijesti taj izvjestaj ceka spreman evo 6 mjeseci.
A ako im se to ne dopada neka traze " voljne" partnere u ns,sdp ...sestorkama ...
Pa samo malo kolega...
Nije valjda da upravo potvrđuješ Dodikovu argumentaciju?
Ovo što pišeš znači, da je Dodik u pravu kada optužuje SDA i DF za blokiranje formiranja vlasti, a zbog nerada aktuelnog saziva Vijeća ministara u kojem ne sjedi SNSD?
Svašta. Nisam to od tebe očekivao - ali krhko je znanje...
Evo jedan ovaj... :shock:
bunk

#37247 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

kluz franjo wrote:
bunk wrote:Ja koliko sam skontao gledajuci n1,aljazeeru i sve ostale vijesti taj izvjestaj ceka spreman evo 6 mjeseci.
Pa samo malo kolega...
Ovo što pišeš znači, da je Dodik u pravu kada optužuje SDA i DF za blokiranje formiranja vlasti, a zbog nerada aktuelnog saziva Vijeća ministara u kojem ne sjedi SNSD?
Mindgames :mrgreen:
Pretpostavljam da bi Sarovic to mogao odnijeti bez problema.
A onda bi ga dick natakario.
A koga briga sto bivol rice.
Fino su i Sefik i Zeljko rekli nema amin ili amen - a na novo vijece ministara dok se izvjestaj ne posalje.
I taj stav potpisujem.
Neka rade tehnicki mandat.
kluz franjo

#37248 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

bunk wrote:
kluz franjo wrote:
Pa samo malo kolega...
Mindgames :mrgreen:
Pretpostavljam da bi Sarovic to mogao odnijeti bez problema.
A onda bi ga dick natakario.
A koga briga sto bivol rice.
Fino su i Sefik i Zeljko rekli nema amin ili amen - a na novo vijece ministara dok se izvjestaj ne posalje.
I taj stav potpisujem.
Neka rade tehnicki mandat.
... Čime opet dolazimo do zaključka da se "Tronožac" jedino razumije u besomučno trošenje narodnih para i beskonačno "razlijevanje boja"...

Da ponovimo: "Ako vam je dobro, onda ništa..."
bunk

#37249 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Ja sad potpisujem,parafiram,aminujem da se umjesto sda,df i sbb nadju ns,nip i sdp mada nemaju glasova ko Zeljko sam al eto.
Neka ih da to demistifikujemo.
Da vidimo kako bi za stolom Predrag,Nermin i Kifla razoruzali dicka i kako bi " popravili" stvar sa hdz.
Jer iz hladovine plandovat a ne pojaviti se nigdje oci u oci sa snsd i hdz je smijesno i jadno.
Nema jace izvlake od odgovornosti od price necu sa nacionalnim strankama.
U BiH.
To je kao da hoces da se bavis nogometom a kazes necu ja po pravilima Fife ili Uefe..ja znam bolje..
U stvari hocu ali samo utakmice koje ja izaberem :mrgreen:
pemanapemani

#37250 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

bunk wrote:Ja sad potpisujem,parafiram,aminujem da se umjesto sda,df i sbb nadju ns,nip i sdp mada nemaju glasova ko Zeljko sam al eto.
Neka ih da to demistifikujemo.
Da vidimo kako bi za stolom Predrag,Nermin i Kifla razoruzali dicka i kako bi " popravili" stvar sa hdz.
Jer iz hladovine plandovat a ne pojaviti se nigdje oci u oci sa snsd i hdz je smijesno i jadno.
Nema jace izvlake od odgovornosti od price necu sa nacionalnim strankama.
U BiH.
To je kao da hoces da se bavis nogometom a kazes necu ja po pravilima Fife ili Uefe..ja znam bolje..
U stvari hocu ali samo utakmice koje ja izaberem :mrgreen:

SDA i Komšić kao čuvar apartheidskog pravila legitimnog predstavljanja naroda, koje su dosad ljubomorno čuvali i "odgajali" HDZ i SNSD.

Poslije izbora smo otkrili kako su i Bošnjaci majorizirani, ugroženi, nemaju legitimne predstavnike u vlasti KS, da BiH počiva na tronošcu legitimnih predstavnika naroda, da mi koji se zalažemo za građansku državu živimo u zabludi, jer će legitimni predstavnici naroda uvijek biti vlast...

Znači, imamo konstitutivne narode koji čine 97% populacije BiH i koji su redom ugroženi i majorizirani od onih koji su umislili da mogu praviti vlast bez legitimnih predstavnika naroda. :-)

P.S. Uz malo predizbornog truda i taktike već ove izbore smo mogli imati vlast bez SDA, HDZ i uz malo više truda bez SNSD. Naravno, danas ovakve tvrdnje zvuče blasfemično za uši naše lijene bedevije Komšića i njegovih mentora iz SDA.

Gdje je ugovor sa Islamskom zajednicom BiH? Šta čekaju Komšo i Džafer?
Post Reply