SDP

Trebam te

#37201 Re: SDP

Post by Trebam te »

drugi profil wrote:
crvenebrigade wrote:
Nermin Niksic je prvi operativac stranke i iskljucivi je krivac za katastrofalan izborni rezultat.
Ne znam za druge ali kod mene je Nerko ostavio pozitivan dojam. Jedan od onih koji su nesto i uradili za privredu. Zasluzio je makar dvicu u ocjenjivanju.

...s tipfeler masine...

Slazem se sa ovim postom, hercegovac je ipak bio malo konkretniji u poslu :thumbup:

:bih:
dustaban

#37202 Re: SDP

Post by dustaban »

drugi profil wrote: Ne znam za druge ali kod mene je Nerko ostavio pozitivan dojam. Jedan od onih koji su nesto i uradili za privredu. Zasluzio je makar dvicu u ocjenjivanju.[/size][/i]
Na onoj konferenciji za novinare nakon izbornog debakla, kad zlaja izvali glupost kako je Bakir usao u politiku na velika vrata... Nerko se protegnu da cestita Bakiru.

More marsh svi u pitschkumaterinu, niko ko je ovih dana stajao iza Lagumdzije ne doalzi u obzir!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#37203 Re: SDP

Post by JoseMujica »

treba samo pici na ovi sliku stavit onu nanu kako drži pleteću iglu :lol: :lol:
L u c i f e r

#37204 Re: SDP

Post by L u c i f e r »

peredajz wrote:Rahmetli Nijaz Durakovic je bio u pravu da ce Lagumdzija sahraniti SDP na ovim prostorima.
Ja nisam vidio bolje političke prognoze u životu. :)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#37205 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

Ma Zlatko je puk'o skroz. Citam jos jednom ovu izjavu, nije dobar, sigurno.
Nomo

#37206 Re: SDP

Post by Nomo »

Član Predsjedništva SDP-a, za "Avaz"
Lipovača: Podnosim ostavku na sve funkcije u SDP-u
Objavljeno: 17. 10. 2014 - 12:02 Novosti » Iz minute u minutu A A A Times Arial
Lipovača: Podnosim ostavku na sve funkcije u SDP-u
Foto: Arhiva (Lipovača: Stranci je potreban vanredni kongres)

Član Predsjedništva SDP-a Hamdija Lipovača potvrdio je za "Avaz" da će na predstojećoj sjednici predsjedništva stranke ponuditi svoju ostavku na svim funkcijama.

On je naglasio kako predsjednika Zlatka Lagumdžiju smatra najodgovornijim, ali ne i jedinim koji treba da snosi odgovornost.

Dodao je kako je stranci itekako potreban vanredni kongres kako bi se raščistilo s mnogim stvarima.
hoce li preci u SDA . hem lijepo klanja , bajram bajramuje , hem laze , hem krade , hem voli vlast ...ima sve atribute i predispozicije . samo ne znam ima li mjesta . neka se uvali u tihicevu fotelju . ako nije sujevjeran :-D
dustaban

#37207 Re: SDP

Post by dustaban »

pici wrote:Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ne mogu višHe il zakljuČajte temu il prebacite na podfHorum VICEVI :lol: :lol: :lol: :lol: ...il mi zovite tri medicinske na vještačko disanje :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Imam neki umilan osjecaj kako sam ovom slikom yebao onog Alistera!
:mrgreen:
Trebam te

#37208 Re: SDP

Post by Trebam te »

-LIBERO- wrote:Ma Zlatko je puk'o skroz. Citam jos jednom ovu izjavu, nije dobar, sigurno.

Ufuro se da je previse pametan. :mrgreen:

eee dzaba Zlaja, kad nisi dovoljno mudar :izet:
drug_profi

#37209 Re: SDP

Post by drug_profi »

Da je znao Zlaja u prosli petak sta ce govoriti ovaj petak...

...s tipfeler masine...
Trebam te

#37210 Re: SDP

Post by Trebam te »

dustaban wrote:
pici wrote:Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ne mogu višHe il zakljuČajte temu il prebacite na podfHorum VICEVI :lol: :lol: :lol: :lol: ...il mi zovite tri medicinske na vještačko disanje :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Imam neki umilan osjecaj kako sam ovom slikom yebao onog Alistera!

Extra je ovo, :thumbup:
dustaban

#37211 Re: SDP

Post by dustaban »

peredajz wrote:
dustaban wrote:Ujedinjenje je moguce jedino na nacin - uzimamo SDP-ov Hardver (imovinu) a o Softveru cemo razmisliti, nije hica !

Jednom davno jedan mudar covjek je rekao da je "odvajanje" Komsica jos jedno genijalno taktiziranje Zlaje Lagumdzije da prevari glasace u vidu da on bude plus, a Komsic suprotno od njega minus, ali da i dalje budu u sklopu jednog ljevicarskog magneta, samo dvije strane, pa ono sto Zlajina strana ne moze privuci, da to odradi Zeljkova strana ili da one razocarane u Zlaju, pokupi Zeljko i obratno.
Kako vas samo nije sramota, nakon izbora govorite o ujedinjenju, a upravo ste pokupili 120 000 glasova na toj podjeli?
Pa to je varanje i to potpuno varanje DF glasaca i to kakvo varanje, jedna prica do izbora, a onda potpuno suprotna prica nakon izbora.
CISTO VARANJE GLASACA OD STRANE KOMSICA I DF-a!
De smiri se, popi malo vode i secera...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#37212 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

drugi profil wrote:Da je znao Zlaja u prosli petak sta ce govoriti ovaj petak...

...s tipfeler masine...
Tada je vjerovao da je na pragu pobjede, uz par postotaka manje, zbog nevjernih pojedinaca. Eh... :D
Nomo

#37213 Re: SDP

Post by Nomo »

zlaja bez vlasti kao narkoman bez heroina . izgubljen , baulja , lupeta i ponizava se . kada bi se vlast mogla uzeti kao sto se apoteka moze opljackati on bi to napravio . neka trazi pomoc od dodika mice ( kako ga zlatko zove od milja ) ima neutralno ime mozda ga prime u rs u i daju mu da bude dodikov sofer . za pocetak .
raskopusa

#37214 Re: SDP

Post by raskopusa »

-LIBERO- wrote:Ma Zlatko je puk'o skroz. Citam jos jednom ovu izjavu, nije dobar, sigurno.
puko nacisto. :-)
da ima i zrno morala sam bi dao ostavku.
vee-jay

#37215 Re: SDP

Post by vee-jay »

Liberalism wrote:Nevjerovatno je kako ste optereceni Lagumdzijom. Vama nisu briga ni izbori, ni vlast, ni narod. Vama je dovoljna hrana da vidite kako drugi pate zar ne? Zato ste vi sretni zbog poraza SDP-a, ne zbog pobjede ovih drugih. Zalosno je kakvi ste vi ljudi.
Ko pati?!?

Izgubiti na izborima nije smrtna kazna.
dustaban

#37216 Re: SDP

Post by dustaban »

peredajz wrote:
dustaban wrote: De smiri se, popi malo vode i secera...
Cuj popi malo vode i secera? Pa sto se nisu ujedinili prije izbora? Zato sto bi popusili. Ovako glumili kao da im je Komsic zapravo alternativa, a ne neko ko ce donjeti nakon izbora u SDP miraz od 120 000 prevarenih glasova?

To ujedinjenje o kojima vi sad pricate, pa to je prevara glasaca, pogotovo glasaca DF-a. Pa to je velika stvar, to ste trebali prije izbora uraditi, a ne prevariti glasace, pa onda krenuli asikovati i zvaljiti se?
Jesil ti dobar? Pises kao da DF prihvatio ponudu. Pa vidis li ti o cemu se ovdje radi?!
joint union

#37217 Re: SDP

Post by joint union »

Liberalism wrote:
joint union wrote:
hizo ramidovic wrote:svi sad navalili da pljuju po zlaji i zlurado navijaju za njegov odlazak, a dok je valjao, svi su mu se smesili.
jedno je sigurno: odlaskom lagundzije totalno propada i ideja socijaldemokratie u bih. to trebaju imati na umu svi oni koi ga zele oterati.
Jah, eto Zlaja patentir'o socijaldemokratiju.
Jok, vodio je ti i slicni tebi koji svake cetri godine mjenjaju ideologiju, vjeru i naciju.
Odakle ti ovo, ziv bio?
Ako je Zlaja vodio (odakle ti uopste ovo "vodio"?) nesto kao sto ti izvlacis zakljucke, onda mi je jasno.
Ja sam ti, legendo, veci SDP-ovac nego sto ces ti ikad biti ;-)
Zlaja nije SDP, niti je SDP Zlaja!
PapakizSarajeva

#37218 Re: SDP

Post by PapakizSarajeva »

peredajz wrote:
dustaban wrote:Ujedinjenje je moguce jedino na nacin - uzimamo SDP-ov Hardver (imovinu) a o Softveru cemo razmisliti, nije hica !

Jednom davno jedan mudar covjek je rekao da je "odvajanje" Komsica jos jedno genijalno taktiziranje Zlaje Lagumdzije da prevari glasace u vidu da on bude plus, a Komsic suprotno od njega minus, ali da i dalje budu u sklopu jednog ljevicarskog magneta, samo dvije strane, pa ono sto Zlajina strana ne moze privuci, da to odradi Zeljkova strana ili da one razocarane u Zlaju, pokupi Zeljko i obratno.

Kako vas samo nije sramota, nakon izbora govorite o ujedinjenju, a upravo ste pokupili 120 000 glasova na toj podjeli?

Pa to je varanje i to potpuno varanje DF glasaca i to kakvo varanje, jedna prica do izbora, a onda potpuno suprotna prica nakon izbora.

CISTO VARANJE GLASACA OD STRANE KOMSICA I DF-a!
Jarane, evo za tebe nesto da pogledas ... Samo, nije rijec o fudbalu, rijec je o politici ...

http://www.youtube.com/watch?v=PNmSASULeyg
Nomo

#37219 Re: SDP

Post by Nomo »

hizo ramidovic wrote:sdp netreba ni pod koju cijenu prifatiti ujedinjenje sa df strankom.
u df su otisli uglavnom radikali
, a u sdp- su ostali oni koima je istinski stalo do socialdemokratije
seseljevi ili neciji drugi
hizo ramidovic

#37220 Re: SDP

Post by hizo ramidovic »

joint union wrote: Zlaja nije SDP, niti je SDP Zlaja!
nije tacno. zlaja je jedini istinski predvodnik soc-dem ideje u bih, a i sire.
zato se slobodno moze reci da je zlatko lagundzija=sdp
raskopusa

#37221 Re: SDP

Post by raskopusa »

L u c i f e r wrote:Kaće više taj vamredni kongres, nemere se to iščekat...? :meza1:
evo ja pitu zgotovila da mogu natanane gledat. :plete:
dustaban

#37222 Re: SDP

Post by dustaban »

Kakvo je ovo zatisje, vec ima po sahata nikakve ostavke i nikakvog novog bisera...
VjecitiStudent

#37223 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

raskopusa wrote:
L u c i f e r wrote:Kaće više taj vamredni kongres, nemere se to iščekat...? :meza1:
evo ja pitu zgotovila da mogu natanane gledat. :plete:
Hoće li im biti podijeljeno oružje? :meza1:
Ramzess Veliki

#37224 Re: SDP

Post by Ramzess Veliki »

itekako wrote:SDP je nesumnjivo dozivio izborni debakl. obistinilo se ono sto su govorili simpatizeri a o sta su se totalno oglusili baza i vrh partije. poceli su se vaditi pocetkom marta silazeci medju narod i dojucerasnje simpatizere ali bilo je kasno.
medjutim, bez obzira na sve, SDP je ozbiljna politicka partija koja ce se uz malo poteskoca izvuci iz ove krize koja je bila neminovna i koja je po meni dobrodosla.
ne sumnjam da ce iz svega izaci jaci bez obzira kako se to trenutno cini.
mislim da ulazimo u turbulentno politicko vrijeme u kojem ce se krojiti neke nove granice a u kojem SDP realno nema kapaciteta da sprijeci ili stopira takve procese. biti opozicija u takvo vrijeme je najbolji politicki potez koji moze povuci ljevica i vjerujem da ce SDP u tom periodu opozicije do narednih izbora uspjesno presloziti stvari unutar sebe te pokazati svoju pravu snagu.

da skratim, SDP nije partija koja se podcjenjuje ma kako to trenutno izgledalo.
SDP je nikakva partija ne pričaj budalaštine. Ti ni ne znaš kako partija treba da izgleda, tj. djeluje, kakvo unutrašnje uređenje mora imati, kako se postupa sa članovima, kako sa programom, implementacijom istog, kako se vrbuje članstvo, kako biraju talenti u koje se ulaže ... SDP nikad nije bila partija nego od početka samo ime. Duraković rahmetli je bio jedini socijaldemokrata u toj partiji, a čim se Lagumaš počeo uplitati otišla je u svoju negaciju, odnosno u totalitarizam Staljinskog tipa, jedan vođa i poltroni koji mu se klanjaju. Partija podobnih a ostali su bili samo broj, ovce.
Partija u kojoj kao član nisi mogao ništa. Partija u koju kad se učlaniš ne interesuje ih šta si po struci, da li imaš nagradu za nuklearnu fiziku ili ti je Klinton amidža a Gates rođeni polubrat pa možeš telefonom dogovoriti izlazak zemlje iz recesije ... ne, ti si samo član i od tebe se traži da si vjeran k'o ker Lagumašu i poželjno je da svuda hvališ velikog vođu, nosiš njegovu sliku u novčaniku i kad čuješ da je neko iz partije krao, da to odmah negiraš jer - to je partijski član, partije koja ti je dala takvu ogromnu čast da budeš njen član ... ne smiješ sumnjati da su oni ispravni i odani vođi.
raskopusa

#37225 Re: SDP

Post by raskopusa »

peredajz wrote:
Jebo obecane "promjene" i jebo 120 000 prevarenih ljudi par dana nakon zavrsetka izbora. Ni pet dana iz DF nisu mogli izdrzati , a da ne iznevjere svoje birace i glasace.
jebo i glasace koji su povjerovali mrtvom komsicu da je u stanju nesto reformisati.od tolikih godina provedenih u vlasti,jedino ga je dupe zabolilo od sjedenja.da je sposoban nesto bi uradio,pokrenuo...imao je veliku stranku i biracko tijelo iza sebe.
vlast...vlast je draga......a ko jebe rezultate pored naivnih glasaca. :skoljka:
Post Reply