Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
@loo da bas dinkel znam kako se zove na njemacki , uglavnom sam ga nekidan spremio kao risoto i onda u njega stavim jos pire npr od spinata ili bundeve i na drugoj strani posiram jaje .... moras probati
mO k3 wrote: ↑19/01/2020 21:32
a hvala @zizi spremao sam senf sjema vise puta , kako ga ti spremis ??
Ja ga kuham i vodi dok se ne smeksa i onda poslije ga stavim u kockice od luka koje sam prije toga prelio uljem i na laganoj vatri "skuhao" i sve nakon toga pomjesa
Kupim ih gotova, ukiseljena.
Možda bih mogla probati i na ovaj tvoj način.
mO k3 wrote: ↑19/01/2020 21:32
a hvala @zizi spremao sam senf sjema vise puta , kako ga ti spremis ??
Ja ga kuham i vodi dok se ne smeksa i onda poslije ga stavim u kockice od luka koje sam prije toga prelio uljem i na laganoj vatri "skuhao" i sve nakon toga pomjesa
Kupim ih gotova, ukiseljena.
Možda bih mogla probati i na ovaj tvoj način.
ne kiselo ima drugaciji ukus , fermentacijom dajes jelu sasvim drugi pravac .... uzmes zrno i kuhas ga kao ristoto
mO k3 wrote: ↑19/01/2020 21:43
@loo da bas dinkel znam kako se zove na njemacki , uglavnom sam ga nekidan spremio kao risoto i onda u njega stavim jos pire npr od spinata ili bundeve i na drugoj strani posiram jaje .... moras probati
ima..u dm
ja uzimam brasno. nisam zizaricu kuhala
a to a la risoto..pravim. sa psenicom..jecmom..
na salatu..volim ja zrnevlje
mO k3 wrote: ↑19/01/2020 21:43
ima..u dm
ja uzimam brasno. nisam zizaricu kuhala
a to a la risoto..pravim. sa psenicom..jecmom..
na salatu..volim ja zrnevlje
pir probaj ..... uglavnom dodaj na pocetku malo bijelog vina i bijelog luka , ako imas ...
Zoya wrote: ↑19/01/2020 21:46
I od svih namirnica ti našao patlidžan
sta fali malom ljubicastom povrcu
ih kakva salata ima od pecwnog patlidzana sa limunom. lukom. persunom. orasima
pa musaka
pa imam baildi
ajme kuku lele
Zoya wrote: ↑19/01/2020 21:46
I od svih namirnica ti našao patlidžan
sta fali malom ljubicastom povrcu
ih kakva salata ima od pecwnog patlidzana sa limunom. lukom. persunom. orasima
pa musaka