tu mu nemozes za sada nista...ipak bi on volio sa Dodom da sjedi za istim stolom...imam utisak da bi oni skupa isli i u posjete nekim zemljamaStyling wrote:Ali se zato Covic uredno smjestio u Dom Naroda i mimo njega nista ne moze proci.spreca wrote:Eto ima Covic kvalitet...moze do ZG do Kobilinde i Plenkovica i na kakvu proslavu Bl kod dodika na neustavni dan shumske ....kad je tako onda je Komsic Tito .....putokaz1 wrote:Da Komšić ima Popularnost Bošnjaka ali nema kvalitet.
I koliko god da je Draganu uzeo jednu fotelju toliko je i Ostavivši SDA u predsjedništvu zeznuo Bošnjake.
Nažalost dok je njega napretka nema
Kontra Čoviću i Dodiku bi bio ekonomski i pravni rast Bošnjačkog dijela FBIH,Sarajeva ,Tuzle,Zenice.. ali sve više tonemo ponajviše SDA krivicom te njihovih saveznika DF,SBB,SBIH...dijela SDP...
Demokratska fronta Željko Komšić
- spreca
#37176 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
asker
#37177 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ha?MarshalDodik wrote:Opet ce morati ostati barem jedna boja.asker wrote:Komsic ce biti u predsjednistvu dok se boje na rastope. Jer ovo kmecanje "gradjana" je jednostavno neprocjenjivo!
Sad ne znam koja ti je srcu najmilija?
-
asker
#37178 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Samo zamisli 30ak ambasadora kalibra Zeljane Zovko, tog svjetonazoraspreca wrote:ipak bi on volio sa Dodom da sjedi za istim stolom...imam utisak da bi oni skupa isli i u posjete nekim zemljama.....kao predsjednik i prva dama
mene raduje kad god mu sjebu namjeru i cejf bar neko i bar koliko...zasluzuje i gore
- MarshalDodik
#37179 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
asker wrote:Ha?MarshalDodik wrote:Opet ce morati ostati barem jedna boja.asker wrote:Komsic ce biti u predsjednistvu dok se boje na rastope. Jer ovo kmecanje "gradjana" je jednostavno neprocjenjivo!
Sad ne znam koja ti je srcu najmilija?
Ma ja, najbolje ko preCjednik
https://m.youtube.com/watch?v=pa_lh1W1cfw
-
Novak20
#37180 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja zamišljam 60ak ambasadora kalibra Bisere Turković, tog svetonazora.asker wrote:Samo zamisli 30ak ambasadora kalibra Zeljane Zovko, tog svjetonazoraspreca wrote:ipak bi on volio sa Dodom da sjedi za istim stolom...imam utisak da bi oni skupa isli i u posjete nekim zemljama.....kao predsjednik i prva dama
mene raduje kad god mu sjebu namjeru i cejf bar neko i bar koliko...zasluzuje i gore
![]()
Naime, kad je pojašnjavala kako je pomahnitali ubojica iz Salt Lake Citya Sulejman Talović iz Vlasenice ušao u SAD, Bisera je kao iz topa bez ikakve provjere ispalila da je to učinio pomoću putovnice RH jer je kao izbjeglica imao i hrvatsko državljanstvo. Njezin najnoviji biser prenijela je većina medija iz BiH, RH, ali i SAD-a gdje je čitateljska publika hipersenzibizirana na najmanje ispade došljaka, a kamoli ne na maskar koji je počinjen u trgovačkom centru.
Naknadnom provjerom ustanovljeno je da Talić nema niti jedne dodirne točke s RH, a u Ministarstvu vanjskih poslova potvrdili su kako je riječ o bh. državljaninu koji je od 2005. dobio stalnu boravišnu vizu u SAD-u.To nije njezin jedini diplomatski gaf koji joj nije poljuljao stolac na kojem sjedi.
Još je živo sjećanje na njezin istup u svečilištu George Washington kad je, očito ponesena ozračjem, izletjela s tezom o “meltin pointu” koja u američkom žargonu znači “taljenje nacija”, a prenesenom značenju da se Hrvati, Srbi i Bošnjaci pretvore u univerzalnu naciju Bosanci.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#37181 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dosli smo do nove dimenzije.
Komsic nije podvala Hrvatima, HDZ je od SDA dobio i vise nego je trazio.
Nije podvala ni svim svojim glasacima kako se pisalo poslije izbora, jer mnogima nije ni bitno kakav je samo nek je umjesto Covica, a ljubomorne duse mogu da ga puse
On je podvala samo onim svojim glasacima koji su glasali za njega vjerujuci da nudi i predstavlja drukciju paradogmu.
Nije podvala ni svim svojim glasacima kako se pisalo poslije izbora, jer mnogima nije ni bitno kakav je samo nek je umjesto Covica, a ljubomorne duse mogu da ga puse
On je podvala samo onim svojim glasacima koji su glasali za njega vjerujuci da nudi i predstavlja drukciju paradogmu.
- MarshalDodik
#37182 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
_BataZiv_0809 wrote:Dosli smo do nove dimenzije.
Nije podvala ni svim svojim glasacima kako se pisalo poslije izbora, jer mnogima nije ni bitno kakav je samo nek je umjesto Covica, a ljubomorne duse mogu da ga puse![]()
Pogotovo tako nesto ne predstavlja Zeljko, kao predsjednik svoje partijice
-
The 51st State
#37183 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A u p.m. paradigme u predsjednistvu, mnogo je relaksiranija situacija sa njim nego kad bi bio covic, ko to ne vidi neka se zabrine za svoju moc rasudjivanja.
-
putokaz1
#37184 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Broj Bošnjaka se i smanjuje,svakim danom 1000 Bošnjaka odlazi u Minhen ili Sloveniju...

-
Hafis
#37185 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa isto govorimo.Styling wrote:[
Ne mozes nazvati projektom nesto sto je po ustavu. Ne mozes kriviti ni Komsica ni one koji su glasali za njega jer im je to trenutnim ustavom omoguceno. Politicki projekat je insistiranje Covica na izmjenama Izbornog zakona kako njemu odgovara i prijetnji da ce sve blokirati ukoliko se to ne desi.
Koliko vidim, i ti kao i vecina onih koji smatraju da ovakav izbor nije "legitiman" zaboravljaju da se u Predsjednistvo ne bira "hrvatski clan predsjednistva" koji treba predstavljati Hrvate "nego clan Predsjednistva i reda hrvatskog naroda" ciji je posao da predstavlja interese svih gradjana BiH, sto HDZ rezolutno odbija.
U predsjedništvo se bira lik koji se za tu priliku može izjasniti Hrvatom. U ovom konkretnom slučaju to u idućem izbornom ciklusu može biti Sabit Iztarčina i proći će glat ako treba, to jest ako velikobošnjački nacionaklni projekt procijeni da je korisno. I normalno, ne mogu kriviti Sabita ni one koji su glasali za njega jer im je to trenutnim ustavom omogućeno.
Treba nešto raditi po tom pitanju.
-
putokaz1
#37186 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Izbor Komšića nije dobar za BH
U zadnjih 10 tak godina smo nazadovali
Da pojasnim i Ćović je gori

U zadnjih 10 tak godina smo nazadovali
Da pojasnim i Ćović je gori
- spreca
#37187 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno...donijeti zakon za protiv drzavno djelovanje sa visokim dugogodisnjim kaznama zakon kaznjivosti negiranja zlocina i velicanja istih...BujrumHafis wrote:Pa isto govorimo.Styling wrote:[
Ne mozes nazvati projektom nesto sto je po ustavu. Ne mozes kriviti ni Komsica ni one koji su glasali za njega jer im je to trenutnim ustavom omoguceno. Politicki projekat je insistiranje Covica na izmjenama Izbornog zakona kako njemu odgovara i prijetnji da ce sve blokirati ukoliko se to ne desi.
Koliko vidim, i ti kao i vecina onih koji smatraju da ovakav izbor nije "legitiman" zaboravljaju da se u Predsjednistvo ne bira "hrvatski clan predsjednistva" koji treba predstavljati Hrvate "nego clan Predsjednistva i reda hrvatskog naroda" ciji je posao da predstavlja interese svih gradjana BiH, sto HDZ rezolutno odbija.
U predsjedništvo se bira lik koji se za tu priliku može izjasniti Hrvatom. U ovom konkretnom slučaju to u idućem izbornom ciklusu može biti Sabit Iztarčina i proći će glat ako treba, to jest ako velikobošnjački nacionaklni projekt procijeni da je korisno. I normalno, ne mogu kriviti Sabita ni one koji su glasali za njega jer im je to trenutnim ustavom omogućeno.
- bilic
#37188 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
spreca wrote:Naravno...donijeti zakon za protiv drzavno djelovanje sa visokim dugogodisnjim kaznama zakon kaznjivosti negiranja zlocina i velicanja istih...BujrumHafis wrote:Pa isto govorimo.Styling wrote:[
- Maraschino
#37189 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sabit je makar Bh drzavljanin i Sabit ce vas predstavljati sve dok ne dodjete tobe.Hafis wrote:Pa isto govorimo.Styling wrote:[
- geralt
#37190 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pretjerujete i jedni i drugi. Komsic je izabran zato sto ima jedinstvenu kombinaciju licne harizme i biografije, te populisticke price koja uspjeva pomiriti Tita i Blaza Kraljevica. Politicar kao sto je on se nece ponoviti u nasoj generaciji.
To znaci da Sabit nece biti izabran za hrvatskog clana Predsjednistva, isto kao sto 2014. nije bio izabran ni Anto Popovic (ili barem Martin Raguz). Kad bi kod nas postojao neko toliko sposoban da organizuje 200 000 ljudi da strateski glasaju, mi kao drzava ne bi bili u ovolikim govnima.
To znaci da Sabit nece biti izabran za hrvatskog clana Predsjednistva, isto kao sto 2014. nije bio izabran ni Anto Popovic (ili barem Martin Raguz). Kad bi kod nas postojao neko toliko sposoban da organizuje 200 000 ljudi da strateski glasaju, mi kao drzava ne bi bili u ovolikim govnima.
- drug_profi
#37191 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čović da se nije otvoreno povezao sa Dodikom i da nije otvoreno prijetio trecim entitetom, tj. da nije bio prepoznat kao nova rastuca opasnost, ne bi mobilizirao glasace na stranu ZK.
I obratno.
Da nije bilo ZK u ranijim navratima, pa i ovaj put na listi, ne bi Covic uopste bio tako politicki mocan i bez opozicije.
I tu se onda vidi kakva nam je perspektiva.
Nikakva ukratko.
I obratno.
Da nije bilo ZK u ranijim navratima, pa i ovaj put na listi, ne bi Covic uopste bio tako politicki mocan i bez opozicije.
I tu se onda vidi kakva nam je perspektiva.
Nikakva ukratko.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#37192 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Covic bi prostom inercijom izgubio od ŽK taman da je opalio Plenkovica po njusci uz uzvik "On meni nema Bosne".
- drug_profi
#37193 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa ne znam za ubuduce. Vidjecemo.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#37194 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nikada necu razumijeti toliku mržnju prema komsicu. zalosno je da tu ne postoji politicki rivalitet koji se moze razumjeti, vec je to mrznja. sve mu se osporava i izgleda da komsic obavlja neku univerzalnu funkciju koja obuhvata sve resore i da radi 22 sata dnevno, ponovo bi se nasla zamjerka i okrivilo ga se za nesto. covjek da je imao pola miliona glasova na prethodnim izborima, rekli bi da je to zbog covica, dodika, nacionalne politike ili nog zna sto vec ne.
kako se olako potcijenjuje cinjenica da je imao najvise glasova u izbornoj jedinici gdje su mu konkurenti bili: covic, falatar, zalenika, becirovic, dzaferovic, radoncic, hadzikadic, sepic i jerlagic (nekoga sam mozda i zaboravio).
jos samo ostaje da ga se optuzi sto pusi na mjestima gdje je pusenje zabranjeno i da se sve kompletira.
ja garantiram da je ubjedljivo najaktivniji clan predsjednistva i da nitko od dosadasnjih predsjednika nije imao ovako furiozan pocetak mandata, kao komsic sada.
kako se olako potcijenjuje cinjenica da je imao najvise glasova u izbornoj jedinici gdje su mu konkurenti bili: covic, falatar, zalenika, becirovic, dzaferovic, radoncic, hadzikadic, sepic i jerlagic (nekoga sam mozda i zaboravio).
jos samo ostaje da ga se optuzi sto pusi na mjestima gdje je pusenje zabranjeno i da se sve kompletira.
ja garantiram da je ubjedljivo najaktivniji clan predsjednistva i da nitko od dosadasnjih predsjednika nije imao ovako furiozan pocetak mandata, kao komsic sada.
-
zbiljovski
#37195 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jel ovo iz Predsjedništva BiH ili iz centrale DF-a? Kunem se bogom da sam glasao za Komšića, ali isto tako tvrdim da bi idući put prije za Čovića glasao nego za Komšića.malakh wrote:nikada necu razumijeti toliku mržnju prema komsicu. zalosno je da tu ne postoji politicki rivalitet koji se moze razumjeti, vec je to mrznja. sve mu se osporava i izgleda da komsic obavlja neku univerzalnu funkciju koja obuhvata sve resore i da radi 22 sata dnevno, ponovo bi se nasla zamjerka i okrivilo ga se za nesto. covjek da je imao pola miliona glasova na prethodnim izborima, rekli bi da je to zbog covica, dodika, nacionalne politike ili nog zna sto vec ne.
Sad me neko treba pitati zašto mrzim pseto izdajničko? Pas je sve slagao i otišao u zagrljaj SDA-u i HDZ-u, a prijetio je blokadom ako ne bude baš on član Predsjedništva?
Sada imam 3 puta goru blokadu, a on je u Predsjedništvu, kroner izdajnički !
- bunk
#37196 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Inace je on sve ovo blokirao i direktno je odgovoran sto ANP nije poslat vec 6 mjeseci ..
- animus
#37197 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komsic je dobio ubjedljivo mandat a dobit ce i slijedeci jos ubjedljivije. Gubljenje je vremena pisati da nece ponovo ili da se nesto kao mijenja. On je narodni tribun u kojem vecina normalnih gradjana vidi svog predstavnika.
Kad sam neki dan vidio izjavu Džaferovića da ce zaposliti sehidsku djecu jos jednom sam shvatio koliko je Komsic u biti predstavnik svih normalnih ljudi.
25 godina od rata a on govori o sehidskoj djeci. U vremenu kada ljudi panicno bjeze iz zemlje i nece da ostanu i kad imaju super poslove. Ova je izjava pokazala koliko ti ljudi žive otudjeni od realnosti. Naravno svu svoju dalju i siru rodbinu je odavno smjestio na budžet.
Zato ce Komso uvijek biti moj predstavnik iako nisam hrvat.
Kad sam neki dan vidio izjavu Džaferovića da ce zaposliti sehidsku djecu jos jednom sam shvatio koliko je Komsic u biti predstavnik svih normalnih ljudi.
25 godina od rata a on govori o sehidskoj djeci. U vremenu kada ljudi panicno bjeze iz zemlje i nece da ostanu i kad imaju super poslove. Ova je izjava pokazala koliko ti ljudi žive otudjeni od realnosti. Naravno svu svoju dalju i siru rodbinu je odavno smjestio na budžet.
Zato ce Komso uvijek biti moj predstavnik iako nisam hrvat.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#37198 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
a koga je on izdao? kada je on rekao da će ići sa bilo kime u vlast ili da neće ići sa bilo kime? komšić je u kampanji ispao puno mudriji lider od svih koji su se zaletjeli pa govorili kako neće sa ovim, ili sa onim i na kraju završe baš sa tim.zbiljovski wrote: Jel ovo iz Predsjedništva BiH ili iz centrale DF-a? Kunem se bogom da sam glasao za Komšića, ali isto tako tvrdim da bi idući put prije za Čovića glasao nego za Komšića.
Sad me neko treba pitati zašto mrzim pseto izdajničko? Pas je sve slagao i otišao u zagrljaj SDA-u i HDZ-u, a prijetio je blokadom ako ne bude baš on član Predsjedništva?
Sada imam 3 puta goru blokadu, a on je u Predsjedništvu, kroner izdajnički !
te priče koliko je on nekoga izdao su malo smiješne, jer je i to u košu sa izmišljenim pričama i spin politikom spram njega. čovjek je otvoreno rekao da hoće u vlast što je razumljivo jer je predsjednik države. malo je kontradiktorno da on kao predsjednik ne može kontrolirati makar jedan ili dva segmenta nižih organa vlasti.
što se tiče blokada, one ne postoje jer uvijek će postojati vd ministri i premijeri koji će sve moći raditi. ukoliko se dodik povuče iz predsjedništva, ima ga tko naslijediti. ukoliko netko bude zatezao, uvijek ima inzko, koji je već 2011. reagovao i razjebao hdz. samo što je tada igrao za sdp, a sada je direktni krivac za hdzov mandat u federalni dom naroda iz zdk, isti taj sdp.
a glede tvog početka posta, samo bih rekao da ja reagiram na nepravdu, jer se fakturira komšiću i što može i što ne može. čitajući postove, laik bi zaključio da je komšić kriv za apsolutno sve. ali ne reagiram samo zbog komšića, ima tu još nepravde kao npr. spram naše stranke kojoj konaković bukvalno krade sve što rade i promovira kao svoj vlastiti uspjeh. aka zakon o porijeklu imovine (koji je već sada mrtav zbog konakovićevog populizma) i nedavni slučaj iz kjkp rad o povlaštenim privrednicima, što je otkrila direktorica koju je imanovala naša stranka.
- drug_profi
#37199 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@malakh
Znam druze da bi se ja i ti slozili bar oko 95 % stvari, ali ZK je rekao nikad vise sa SDA. U trenucima kad je bio sav svoj jasno je i njemu bilo sta je SDA.
Niko ne moze naci nikakvo opravdanje da se SDA odrzi ns vlasti. Jednostavno oni su najgore sto moze da te zapadne. Niko nema pravo da ih reanimira.
Kad vidis SDA da lezi na crsti ne podizi je. Pregazi je.
Znam druze da bi se ja i ti slozili bar oko 95 % stvari, ali ZK je rekao nikad vise sa SDA. U trenucima kad je bio sav svoj jasno je i njemu bilo sta je SDA.
Niko ne moze naci nikakvo opravdanje da se SDA odrzi ns vlasti. Jednostavno oni su najgore sto moze da te zapadne. Niko nema pravo da ih reanimira.
- malakh
#37200 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ocito je da ne razmisljamo isto. da je bh blok bio kompaktan, garantiram da bi ta ista sda bila manja od zrna makovog i da bi im bh blok mogao uzeti kompletnu aparaturu kojom dobijaju izbore i ozbiljno nastetiti i hdzu (sem dzamija i crkava). vizija komsica i jeste bila to, cak je javno i govorio i ne razumijem zasto su odustali. dobro nece sa sda, mogli su napraviti pricu da je sda privjesak njima i nista vise.drug_profi wrote:@malakh
ali dobro. komsic je usao u vlast. sada i ja i ti mozemo garantirati da ce komsic sigurno svim silama sprijeciti izmjene izbornog zakona po arsinima hdza, a bogme i sda. neka propadne komsic, ali ce sigurno obezbijediti ljevici nerjesen rezultat glede izbornog zakona i njenu egzistenciju. mislim, koliko god netko mrzio komsica, da se ovo ne moze osporiti i da svi mozemo garantirati da ce on biti kontrateza hdzu.
i mislim da je vec nanio neki stetu hdzu, jer se i oni moraju pravdati glasacima sto su usli u vlast sa komsicem. forum herceg bosne je izvor mojih tvrdnji.
jedini odgovor hdza na komsiceve napade je izborni zakon, kojeg sigurno nece dobiti u ove cetiri godine.