Prisutni forumaši su mozda 100-200 ljudi, od kojih je mozda 2/3 Bosnjaka. I oni da budu referetni..ne ide bas. Odes samo u jedno selo srednje veličine i napravi neku anketu,ne direktnu, nego pismenu ali da se moze izvuci na kraju stav anketiranog, ja mislim da bi 99% bilo nastrojeno nacionalistički.
ne cudim se ja pojavi nacionalizma u Bosnjaka, nego se referiram na proslogodisnju, jel? temu gdje su forumasi mahom tvrdili da 'toga u nas nema', da je to podvala, a evo vidimo da proviri svoju ruznu glavu kad god vladajucima zatreba da sacuvaju fotelje.
Jer pojedinci sada pokusavaju i patriotizam gurati pod nacionalizam.
Jesam li nacionalista ako volim BiH, ne mogu očima gledati sve one koji mrze svoju domovinu (recimo veći broj glasača HDZ i SNSD, jer im uspjeh i ovisi o tome koliko ce se pokazati mrziteljima zemlje u kojoj zive a imao sam prilike posjecivati i ruralne krajeve manjeg entiteta kao i hercegovine) ali s druge strane zivim i radim u multinacionalnoj sredini gdje me recimo uglavnoj za**baju baš Bošnjaci. Ne mrzim ni srbe, ni jevreje, ni hrvate, ni eskime. Prvo je covjek pa onda nacija.
No kako vidim cilj i jeste pojedinim medijima i ljudima prikazati osobe koje su prvenstveno patriote-nacionalistima.