SDP

VjecitiStudent

#37151 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/zlatko-l ... /141017045

:lol:

Odvratni su, sve su zaslužili i svi su za Zenice, ali nekako mi je tužno gledati kako se srozao i na šta je spao ... :(
Ufuro se da je ko lik iz horor filmova, kad ono padnu sa nebodera na željezne šiljke, pa se opet pridignu i nastave sa poslom. :D
Užas :mrgreen: :(

Ali moramo znati otkud ovoliki očaj. Ne uđe li SDP u vlast, a njemu se izmakne predsjednička fotelja u stranci, put je samo jedan. Sanaderova priča je izvrstan primjer i nauk.

Jedini koji mu može spasiti glavu, i bukvalno, je Bakir Izetbegović, uzme li ga za koalicionog partnera, a što je teško očekivati znajući vrlo negativno raspoloženje unutar SDA prema Lagumdžiji i SDP-u.
Propadnu li planovi o koaliciji, a njegovi stranački katili ga uspiju skinuti, bijeg u ''treće zemlje'' nije neizgledna opcija.
Nisam siguran da mu je zatvor trenutno glavna preokupacija, vrana vrani oči ne kopa.
L u c i f e r

#37152 Re: SDP

Post by L u c i f e r »

http://www.bhrt.ba/vijesti/bih/lagumdzi ... edinjenje/

Kad čovjek obraza nema, a guici se ne boji... :roll:

Đon obraz. :-?
VjecitiStudent

#37153 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Hoće li biti direktan prenos vanrednog kongresa? :D
tandmand

#37154 Re: SDP

Post by tandmand »

hizo ramidovic wrote:svi sad navalili da pljuju po zlaji i zlurado navijaju za njegov odlazak, a dok je valjao, svi su mu se smesili.
jedno je sigurno: odlaskom lagundzije totalno propada i ideja socijaldemokratie u bih. to trebaju imati na umu svi oni koi ga zele oterati.
Jadna je ta socijaldemokratija cija buducnost ovisi o jednom (takvom) covjeku. Bolje reci da socijaldemokratije u SDP nikad nije ni bilo, vec samo suplja prica o istoj. Djela su ono sto odredjuje politicki karakter stranke.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#37155 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

VjecitiStudent wrote:Hoće li biti direktan prenos vanrednog kongresa? :D
Hocemo to, hocemo to.... :D :izet:
m_l

#37156 Re: SDP

Post by m_l »

"SDP je ipak firma sa 105 godina tradicije..." :mrgreen:
madner

#37157 Re: SDP

Post by madner »

Vi ne vidite priliku, nikad od vas fajde. :D

Samo sada Komsic moze postaviti uslove i rjesiti se svih problema koje on zna. Ovo mu je samsa, prilika kako god. Nakon kongresa, kada neko drugi bude imao legitimitet, nece moci postavljati uslove.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#37158 Re: SDP

Post by JoseMujica »

vrbas1979 wrote:
sebija wrote:
vrbas1979 wrote:SDP je imao sasvim dovoljno vremena da nešto uradi kroz 4 godine vlasti.
SDP je uradio i više nego što je mogao. Uz sva podmetanja SDA kroz blokade u vladi, parlamentu, predsjedništvu, ustavnom sudu, u nadzornim odborima i upravama firmi... SDP je na određenim mjestima ipak uradio izuzetne stvari.

Po komentaru vidim da nikad u životu nisi glasao za SDP
jer za te stvari treba prirodno imati osjećaja, pa tvoje mišljenje nemam razloga uzimati kao bitno za ovu raspravu i budućnost SDP-a. Ja se recimo nisam rodio da glasam za SDA jer ono što oni rade i predstavljaju ja prirodno odbacujem kao strano tijelo, jer moj karakter ne prihvata njihove laži, obmane, dvoličnost, nepismenost, koruptivnost, manipulisanje vjerom i ratom.
E pa vidiš, ovaj dio i jeste krucijalan. Nije bitno za koga sam do sada, ali da je SDP učinio nešto da sam primjetio da je meni (ili mojoj porodici, pa i državi generalno) imalo bolje moj glas bi dobili. Budi uvjeren u to! Dakle imali su četiri duge godine da bar neki pomak naprave i nisu napravili ništa, a imali su nevjerovatnu priliku ne da učvrste poziciju nego da dobiju i dodatan broj glasova.

Osim što gotovo ništa nisu radili, svima su nam lagali i mazali oči da situacija nije toliko siva. I ono najgore - gradili predizbornu kampanju na unesrećenim ljudima u poplavama. Ja sam ih zbog toga kaznio i nisu dobili moj glas!

Rezultati SDP-ove vladavine se vide kriz njihov rezultat na izborima. Po mom skromnom mišljenju i previše su dobili.

pali su na svoj minimum..a to je oko nekih 10% (+-2)..znači da je samo članstvo glasalo...bote mogu izborni rezultat komotno uzet ko unutarstranačke izbore kako ko stoji :lol:
saim_adka

#37159 Re: SDP

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 19/01/2017 09:47, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#37160 Re: SDP

Post by L u c i f e r »

Liberalism wrote:
joint union wrote:
hizo ramidovic wrote:svi sad navalili da pljuju po zlaji i zlurado navijaju za njegov odlazak, a dok je valjao, svi su mu se smesili.
jedno je sigurno: odlaskom lagundzije totalno propada i ideja socijaldemokratie u bih. to trebaju imati na umu svi oni koi ga zele oterati.
Jah, eto Zlaja patentir'o socijaldemokratiju.
Jok, vodio je ti i slicni tebi koji svake cetri godine mjenjaju ideologiju, vjeru i naciju.
Tako je, Zlaja je barem dosljedan korumpirani egomanijak.
Banksy

#37161 Re: SDP

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Nisam siguran da mu je zatvor trenutno glavna preokupacija, vrana vrani oči ne kopa.
Nije glavna, već jedina.
Puno je vrana koje je ojadio, a pošto je on vrana koja je izgubila svaku moć i utjecaj, i danas i u budućnosti, nema više nikakvog razloga bilo koja vrana ima i mrvu samilosti.
PapakizSarajeva

#37162 Re: SDP

Post by PapakizSarajeva »

Ako bude, gledacu ga sladje nego kad igra repka ... I nadam se da ce "gosti" pobjediti na ovom kongresu ...
VjecitiStudent

#37163 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote:
Hocemo to, hocemo to.... :D :izet:
Ili neka ga drže u Zetri, delegati dole, publika sa mezom i pivom na tribinama :D
daddy-kool

#37164 Re: SDP

Post by daddy-kool »

madner wrote:Vi ne vidite priliku, nikad od vas fajde. :D

Samo sada Komsic moze postaviti uslove i rjesiti se svih problema koje on zna. Ovo mu je samsa, prilika kako god. Nakon kongresa, kada neko drugi bude imao legitimitet, nece moci postavljati uslove.
Slažem se. Potrebna je vizija, osjećaj za trenutak, državnički karakter i određena velikodušnost pravog vođe. :D
Last edited by daddy-kool on 17/10/2014 12:29, edited 1 time in total.
m_l

#37165 Re: SDP

Post by m_l »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:
Nije glavna, već jedina.
Puno je vrana koje je ojadio, a pošto je on vrana koja je izgubila svaku moć i utjecaj, i danas i u budućnosti, nema više nikakvog razloga bilo koja vrana ima i mrvu samilosti.
Ja ti se divim na optimizmu da ce iko od njih/politicara zavrsiti, ikada, iza resetaka.
Panzer_Daddy

#37166 Re: SDP

Post by Panzer_Daddy »

Image

Image
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#37167 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

Mislis. Kuc, kuc. Ja sam Zeljko Komsic, vas novi predsjednik 'ujedinjene ljevice' :D
emigrazione

#37168 Re: SDP

Post by emigrazione »

Ako se Zeljko ''ujedini'' sa ovom dzukelom neka zna da Milanko Mihajlica i ekipa ima 4 zagarantovana glasa, pa kada jedemo govna onda idemo do kraja :bih:
madner

#37169 Re: SDP

Post by madner »

daddy-kool wrote:

Slažem se. Potrebna je vizija, osjećaj za trenutak, državnički karakter i određena velikodušnost pravog vođe. :D
Posto su ovi supci :D izdali Zlaju, Zlajina osveta je da ocistiti SDP.
Banksy

#37170 Re: SDP

Post by Banksy »

Možda vidiš drvo, al' ne vidiš šumu.

Svako petljanje s ovom bijedom može ga skupo i preskupo koštati svih tih silnih glasova koje je dobio na talasu samo odlaska i izmicanja od ove stoke.
Jedino pametno je držati se po strani i čekati da se SDP sam iznutra uruši ili da se desi štaveć treba da se desi. To nema nikakve veze s DF-om, niti se u tu priču treba više petljati.

Zašto imam osjećaj da vas par jako navija da se ''ujedinjenje'' desi?
daddy-kool

#37171 Re: SDP

Post by daddy-kool »

madner wrote:
daddy-kool wrote:

Posto su ovi supci :D izdali Zlaju, Zlajina osveta je da ocistiti SDP.
Konačna i najveća samožrtva za socijaldemokratiju na našim prostorima. :D
VjecitiStudent

#37172 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

-LIBERO- wrote:

Mislis. Kuc, kuc. Ja sam Zeljko Komsic, vas novi predsjednik 'ujedinjene ljevice' :D
A Nikšić, Hadžić, Korać potpredsjednici :shock:

Što Banksy napisa, prvo ravnanje, dezinfekcija terena, pa tek onda izgradnja nove kuće.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#37173 Re: SDP

Post by pici »

vrbas1979 wrote:Ovaj lik stvarno nije normalan. Sve sam uvjereniji da će SDP nestati s političke scene

Zlatko Lagumdžija: Pozivam DF i Željka Komšića na ujedinjenje

U intervjuu za Radio Bosne i Hercegovine, predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija pozvao DF i Željka Komšića “da vide na koji način i kako mogu objediniti ideju socijaldemokratije u ovoj zemlji”.

U intervjuu za Radio Bosne i Hercegovine, predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija na pitanje novinarke Mirele Huković – Hodžić može li se u SDP-u ponoviti situacija kao slučaj Komšić, Lagumdžija ističe:

“Ne znam, pravo da vam kažem, ko bi mogao da bude taj. Ja čestitam DF-u i gospodinu Komšiću na onome što su uradili. Što se mene tiče, najpametnije mu je, i evo ovom prilikom pozivam DF i Željka Komšića da vidimo na koji način i kako možemo objediniti ideju socijaldemokratije u ovoj zemlji. Ali, imam samo jedan uslov: nemoj bit narandžast. Il si crven ili nisi!”

Na opasku da su ga optužili da su zbog njega otišli gospoda Duraković, Ivo Komšić, te da se uvijek uz njega kao predsjednika SDP-a vežu neka personalna rješenja, naglašava:

“Odmah da vam kažem i Miro Lazović i Ivo Komšić su ljudi s kojima sam upravo ovih dana razgovarao i pozvao ih – dajte ljudi da idemo u skladu sa onim što je SDP nudio na ovim izborima – ujedinjeni. I mnogi drugi časni ljudi koji su ljevičari. Znate šta – džaba vam! SDP je ipak firma sa 105 godina tradicije. Ne možete vi iz epruvete napraviti neku novu ljevičarsku firmu.“

Na konstataciju da mu spočitavaju da je jedan od grobara socijaldemokratije u Bosni i Hercegovini, poručuje:

“To mi spočitavaju oni koji u stvari pričaju bez ikakve odgovornosti. Jednostavno je pričat bez odgovornosti. Ja im želim da i dalje budu kritični prema SDP-u, ali neki od njih me time prozivaju ma što kažu otkad je gavran pocrnio. Nek sjašu više sa takvih optužbi, nek se uhvate objedinjavanja socijaldemokratije, jačanju socijaldemokratije”, rekao je Lagumdžija u intervjuu za BH Radio 1.

neda se JAzlaJA...daj ujedinjenje pa Jopet Ja pa Ja pa Ja...Ja sam Jopet ujediniJo JA sam Ja Ja JA
wickerman

#37174 Re: SDP

Post by wickerman »

Naziv nove stranke je Socijal Demokratksa Fronta na celu sa Komsicem.
Ovi zeleni su SDU :D :D
al_akhisari

#37175 Re: SDP

Post by al_akhisari »

emigrazione wrote:Ako se Zeljko ''ujedini'' sa ovom dzukelom neka zna da Milanko Mihajlica i ekipa ima 4 zagarantovana glasa, pa kada jedemo govna onda idemo do kraja :bih:

:lol:
Post Reply