pa ovako je i pelenkovic razgovarao sa makronom o problemima bh. hrvata.Vizionar 1985 wrote:Sta rekose Wigermark i Covic. Prvo formiranje vlasti pa NATO.
dok nije stigao demant iz pariza.
pa ovako je i pelenkovic razgovarao sa makronom o problemima bh. hrvata.Vizionar 1985 wrote:Sta rekose Wigermark i Covic. Prvo formiranje vlasti pa NATO.
I to kaze lik koji je dio tzv hrvatskog iseljenistva, kojeg trenutno okupljaju po Hercegovini da glasaju na izborima za predsjednika Hrvatske tj plavushu.mO k3 wrote:dijasporaNovak20 wrote:Što se dijaspora dobro odmorila pa kevče umjesto da ozbiljno priča o politici. Žive i rade u uređenim državama koje su normalne ne njihovom zaslugom, a u interesu im je da se ovdje što više zakuha.
De ba, zakuhavajte malo po forumima država koje su vas primile jer će vam djeca tamo graditi budućnost.
Što se tiče Srba, nemam ništa protiv njih. A ni protiv Bošnjaka, Hrvata i Ostalih.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
e grdne rane na sta je bih spala kada mu clan hrvatske dijaspore u bih kaze da smo dijaspora
A toliko je to Hrvate pogodilo da su jedva docekali da sa tim istim napadachima skoche u krevet (Karađorđevo i Graz).Novak20 wrote:![]()
Neću to reći.
Te godine je netko tvrdio da napad na bh Hrvate nije njegov rat.
karma ti je kurvaBHCluster wrote:I to kaze lik koji je dio tzv hrvatskog iseljenistva, kojeg trenutno okupljaju po Hercegovini da glasaju na izborima za predsjednika Hrvatske tj plavushu.mO k3 wrote:dijasporaNovak20 wrote:Što se dijaspora dobro odmorila pa kevče umjesto da ozbiljno priča o politici. Žive i rade u uređenim državama koje su normalne ne njihovom zaslugom, a u interesu im je da se ovdje što više zakuha.
De ba, zakuhavajte malo po forumima država koje su vas primile jer će vam djeca tamo graditi budućnost.
Što se tiče Srba, nemam ništa protiv njih. A ni protiv Bošnjaka, Hrvata i Ostalih.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
e grdne rane na sta je bih spala kada mu clan hrvatske dijaspore u bih kaze da smo dijaspora
Klasicna ADZ hinja čiji glavni posao je da petlja, laže i podvaljuje.horkesh wrote:Alija je tu rečenicu rekao kada je pozvao Bošnjake da se ne odazovu pozivu JNA za regrutaciju, kako bi ih poslali da ratuju u Hrvatskoj. Tada je, dakle, rekao da "to nije naš rat".Novak20 wrote:![]()
Neću to reći.
Siguran sam da si ovu ispravku tog netačnog propagandističkog navoda ovdje vidio već nekoliko puta, ali ti i dalje ustrajavaš.
ali on je jevrejRampage wrote:Klasicna ADZ hinja čiji glavni posao je da petlja, laže i podvaljuje.horkesh wrote:Alija je tu rečenicu rekao kada je pozvao Bošnjake da se ne odazovu pozivu JNA za regrutaciju, kako bi ih poslali da ratuju u Hrvatskoj. Tada je, dakle, rekao da "to nije naš rat".Novak20 wrote:![]()
Neću to reći.
Siguran sam da si ovu ispravku tog netačnog propagandističkog navoda ovdje vidio već nekoliko puta, ali ti i dalje ustrajavaš.
HDZ bot kojeg nimalo ne dotiče to što se svakodnevno ovdje raskrinkavaju njegove laži.
Ne kmeci, ruksak na ledja i pravac Grahovo, Glamoc i Drvar da zauzmes mjesto...ako smijes.Novak20 wrote:Što se dijaspora dobro odmorila pa kevče umjesto da ozbiljno priča o politici. Žive i rade u uređenim državama koje su normalne ne njihovom zaslugom, a u interesu im je da se ovdje što više zakuha.
Što se tiče Srba, nemam ništa protiv njih. A ni protiv Bošnjaka, Hrvata i Ostalih.
Blizu, samo se zove ALUMINIJ 2019!Hafis wrote:Što je ovo? ' Izgleda sećija intelektualne forumske kreme pod radnim nazivom ''Mješalica 99''
@Hafis je doktor a Covic je Hrvat...mO k3 wrote: ali on je jevrej
hahhahhhahhahahahahhahahahahahahaaBHCluster wrote:Blizu, samo se zove ALUMINIJ 2019!Hafis wrote:Što je ovo? ' Izgleda sećija intelektualne forumske kreme pod radnim nazivom ''Mješalica 99''
BHCluster wrote:@Hafis je doktor a Covic je Hrvat...mO k3 wrote: ali on je jevrej
Hafis wrote:Što je ovo? ' Izgleda sećija intelektualne forumske kreme pod radnim nazivom ''Mješalica 99''
Bogami u mene fercera.Novak20 wrote:Hafis wrote:Što je ovo? ' Izgleda sećija intelektualne forumske kreme pod radnim nazivom ''Mješalica 99''![]()
Ma obične minderpuze ali ovaj Klix filter nažalost ne funkcionira kako treba.
BHCluster wrote:Blizu, samo se zove ALUMINIJ 2019!Hafis wrote:Što je ovo? ' Izgleda sećija intelektualne forumske kreme pod radnim nazivom ''Mješalica 99''
Novak20 wrote:![]()
Neću to reći.
tako je govorio Stipe akoga se sjecate to je onaj maHnitov koji je 10 godina bio predsjenik hrvatske a inace i blizak saradnik krivoustoG i jedan od celnika HDZa–Alija Izetbegović je rekao nemojte se odazivati na mobilizaciju, pa je zabranio mobiliziranje bosanskih mladića za rat u Hrvatskoj. I kada je vojska shvatila da ne može doći do novih vojnika, onda je vojska sama pokušala uzeti mobilizacijske knjige i mobilizirati bosanske mladiće. Ali to se uglavnom nije dogodilo. Njima nije uspjelo u onome kako su željeli uplesti Bosnu i Hercegovinu – prisjeća se Mesić.
Nakon što Bosna i Hercegovina nije željela učestvovati u napadu na Hrvatsku, Srbija je izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu čije su odbrambene snage, snage Armije Republike BiH, odvukle gotovo polovinu snaga koje s napadale Hrvatsku na sebe i tako direktno pomogle Hrvatskoj u daljem toku rata. Da to Hrvatska nije nimalo cijenila, odnosno tadašnje rukovodstvo predvođeno Franjom Tuđmanom, govori i činjenica da je, odmah nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu, Tuđman stupio u kontakt sa Miloševićem i počeo dogovarati prvo podjelu a onda i zajedničke napade na državu Bosnu i Hercegovinu.
Dogovor Milošević – Tuđman pa je u Karađorđevu, potvrđen dogovorom u Tikvešu a realizovan tokom čitavog vremena agresije na Bosnu i Hercegovinu. Sjećajući se dogovora o podjeli BiH predsjednik Mesić je kazao:
– Ali činjenica je da su Tuđman i Milošević ostali u komunikaciji. Iz Beograda je došla jedna delegacija koja je pregovarala o jednoj zajedničkoj komisiji koja bi se bavila granicama. U Hrvatskoj je Zvonko Lerotić bio predsjednik komisije, sveučilišni profesor. Bio je Dušan Bilandžić i još neki. A u Beogradu je vodila akademkinja Smilja Agramov. I te komisije počele su raditi na mapama za razgraničenje. Ja sam Dušku Bilandžiću rekao: „ Sluša Duško, ne znam da li su te obavijestili o čemu se radi, ali ja predpostavljam prema onome što je Milošević rekao Tuđmanu, da se ovdje radi o razgraničenju u Bosni – svjedoči predsjednik Mesić.
Predsjednik Mesić na kraju razgovora kaže da se podjela Bosne i Hercegovine nije dogodila, ponaprije zahvaljujući reakciji Armije Republike Bosne i Hercegovine koja je, zapravo, stala na put dogovoru Milošević – Tuđman, ali i nekim snagama unutar Bosne i Hercegovine koje su željele razgovarati o podjeli države. “Armija Republike Bosne i Hercegovine je bila činjenica otkada svijet počinje drugačije razmišljati”, zaključio je Mesić
Stipe ustaša? Stari je to prevrtačpici wrote:Novak20 wrote:![]()
Neću to reći.
Te godine je netko tvrdio da napad na bh Hrvate nije njegov rat.tako je govorio Stipe akoga se sjecate to je onaj maHnitov koji je 10 godina bio predsjenik hrvatske a inace i blizak saradnik krivoustok i jedan od celnika HDZa–Alija Izetbegović je rekao nemojte se odazivati na mobilizaciju, pa je zabranio mobiliziranje bosanskih mladića za rat u Hrvatskoj. I kada je vojska shvatila da ne može doći do novih vojnika, onda je vojska sama pokušala uzeti mobilizacijske knjige i mobilizirati bosanske mladiće. Ali to se uglavnom nije dogodilo. Njima nije uspjelo u onome kako su željeli uplesti Bosnu i Hercegovinu – prisjeća se Mesić.
Nakon što Bosna i Hercegovina nije željela učestvovati u napadu na Hrvatsku, Srbija je izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu čije su odbrambene snage, snage Armije Republike BiH, odvukle gotovo polovinu snaga koje s napadale Hrvatsku na sebe i tako direktno pomogle Hrvatskoj u daljem toku rata. Da to Hrvatska nije nimalo cijenila, odnosno tadašnje rukovodstvo predvođeno Franjom Tuđmanom, govori i činjenica da je, odmah nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu, Tuđman stupio u kontakt sa Miloševićem i počeo dogovarati prvo podjelu a onda i zajedničke napade na državu Bosnu i Hercegovinu.
Dogovor Milošević – Tuđman pa je u Karađorđevu, potvrđen dogovorom u Tikvešu a realizovan tokom čitavog vremena agresije na Bosnu i Hercegovinu. Sjećajući se dogovora o podjeli BiH predsjednik Mesić je kazao:
– Ali činjenica je da su Tuđman i Milošević ostali u komunikaciji. Iz Beograda je došla jedna delegacija koja je pregovarala o jednoj zajedničkoj komisiji koja bi se bavila granicama. U Hrvatskoj je Zvonko Lerotić bio predsjednik komisije, sveučilišni profesor. Bio je Dušan Bilandžić i još neki. A u Beogradu je vodila akademkinja Smilja Agramov. I te komisije počele su raditi na mapama za razgraničenje. Ja sam Dušku Bilandžiću rekao: „ Sluša Duško, ne znam da li su te obavijestili o čemu se radi, ali ja predpostavljam prema onome što je Milošević rekao Tuđmanu, da se ovdje radi o razgraničenju u Bosni – svjedoči predsjednik Mesić.
Predsjednik Mesić na kraju razgovora kaže da se podjela Bosne i Hercegovine nije dogodila, ponaprije zahvaljujući reakciji Armije Republike Bosne i Hercegovine koja je, zapravo, stala na put dogovoru Milošević – Tuđman, ali i nekim snagama unutar Bosne i Hercegovine koje su željele razgovarati o podjeli države. “Armija Republike Bosne i Hercegovine je bila činjenica otkada svijet počinje drugačije razmišljati”, zaključio je Mesić
Hafis wrote: Stipe ustaša? Stari je to prevrtač![]()
Jebe se njega, ode on na onaj svijet za godinu, dvije, a meni se i tebi moj kume valja još hrvati po ovom dunjaluku. Doduše, ja sam u logistici, tako da ide to pomalo, što bi rekli vi gore u Bosni - saburli.
Pa šta, sposoban čovjek, zna sebi. Čak sam ga upoznao.pici wrote:Hafis wrote: Stipe ustaša? Stari je to prevrtač![]()
Jebe se njega, ode on na onaj svijet za godinu, dvije, a meni se i tebi moj kume valja još hrvati po ovom dunjaluku. Doduše, ja sam u logistici, tako da ide to pomalo, što bi rekli vi gore u Bosni - saburli.
naravno stasaU, izdajnik, četnik, jugosloven, pizda itd al ipak 10 godinsni preCednik lepe nasHe... sabur
hahahhahahha kitu si ti moju upoznaoHafis wrote:Pa šta, sposoban čovjek, zna sebi. Čak sam ga upoznao.pici wrote:Hafis wrote: Stipe ustaša? Stari je to prevrtač![]()
naravno stasaU, izdajnik, četnik, jugosloven, pizda itd al ipak 10 godinsni preCednik lepe nasHe... sabur
Uostalom, kakvi su se sve likovi u jedinoj našoj provrtili kroz predsjedništvo od 1991. do danas, Stipica je za njih Kenedi.
i ja sam sa njim popio kaHvu na carsiji... prijazan dedica, baci koju lovačku o ratu, valjda senilnost ga mlatnula pa poslo transkripte iz tudjmanova sefa u mrski antirvacki haag... jebiga godine nemre se covjek svega sjetiti... saburHafis wrote:Pa šta, sposoban čovjek, zna sebi. Čak sam ga upoznao.pici wrote:Hafis wrote: Stipe ustaša? Stari je to prevrtač![]()
Uostalom, kakvi su se sve likovi u jedinoj našoj provrtili kroz predsjedništvo od 1991. do danas, Stipica je za njih Kenedi.

Moram biti iskren, ali mi je jednom davno dok je bio predsjednik učinio jednu ogromnu uslugu, neprocjenjivu. Nije u pitanju nikakva materijalna korist ili tako nešto, ali za mene je u tom trenutku to bilo važnije od života. Zato mu i sad veliko hvala.pici wrote:[
i ja sam sa njim popio kaHvu na carsiji... prijazan dedica, baci koju lovačku o ratu, valjda senilnost ga mlatnula pa poslo transkripte iz tudjmanova sefa u mrski antirvacki haag... jebiga godine nemre se covjek svega sjetiti... sabur
ma ne moras. nemoj se sa tim jos opterecivati.Hafis wrote:Moram biti iskren, ali mi je jednom davno dok je bio predsjednik učinio jednu ogromnu uslugu, neprocjenjivu. Nije u pitanju nikakva materijalna korist ili tako nešto, ali za mene je u tom trenutku to bilo važnije od života. Zato mu i sad veliko hvala.pici wrote:[
i ja sam sa njim popio kaHvu na carsiji... prijazan dedica, baci koju lovačku o ratu, valjda senilnost ga mlatnula pa poslo transkripte iz tudjmanova sefa u mrski antirvacki haag... jebiga godine nemre se covjek svega sjetiti... sabur
A o njemu kao političaru...ma takva su vremena bila, jednostavo stvari su išle svojim tijekom, i što može sam jedan čovjek ... gledaj da ti je fino, tebi i tvojima oko tebe. tako ti je to.