Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
putokaz1

#37151 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Naša stranka dobila premijera
Od danas teče med i mlijeko u KS :D :D :D :D :D :D :D
palermo

#37152 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

drug_profi wrote:Mene kad pitaju ja slazem da sam bio u Minhenu.
Izgledam manje blesav, i vise me cijene.
nikako da shvatim tvoju potrebu za ovakvim postovima.....al eto...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#37153 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

detroit-mercy wrote:
KatarinaKosaca wrote:Jok.. necu orden. Ali ne iskazujem divljenje dezerterskom cinu. Ali, kako napisah... neka ucini ono sto je danas rekao, dovoljno ce biti. Forto mislim
Ne iskazujem ni ja divljenje da je svako ko je iole primirisao logistici u ratu danas vlasnik firme/firmi. Ne iskazujema ni ja divljenje sprezi politike i krupnog biznisa kod nas (samo da krenemo od ponosa bosnjackih firmi poput HIFE), ni iskazujem ni ja divljenje pustosenje javnih dobara vec 20 i kusur godina.
Licno i ne znam ko je ta Forto niti me zanima, niti ce on na mene i na moj zivot imati previse uticaja ali smatram da nije fer da mu se podastire dezerterstvo/ucesce u ratu kao arugment za obavljanje funkcije. Eto u ovih 20 i nesto poratnih godina izredalo ih se je masa ucesnika u ratu i vidimo da nesto ne ide, hajmo sad dati priliku dezerteru.
Ako ne bude kako treba, noga u guzicu.
Jer sta je onda sljedeci argument, "eto tvoj babo nije bio u ratu kako ti mozes obnasati funkciju"?
Forto je dezertirao iz vlastite stranke 2010 kad je doživjela izborni krah....kad god dođe ta "noga u guzicu" biće to izgubljeno vrijeme od 01.10.2018 do tada...
detroit-mercy

#37154 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by detroit-mercy »

sabina1 wrote:
detroit-mercy wrote:
KatarinaKosaca wrote:Jok.. necu orden. Ali ne iskazujem divljenje dezerterskom cinu. Ali, kako napisah... neka ucini ono sto je danas rekao, dovoljno ce biti. Forto mislim
Ne iskazujem ni ja divljenje da je svako ko je iole primirisao logistici u ratu danas vlasnik firme/firmi. Ne iskazujema ni ja divljenje sprezi politike i krupnog biznisa kod nas (samo da krenemo od ponosa bosnjackih firmi poput HIFE), ni iskazujem ni ja divljenje pustosenje javnih dobara vec 20 i kusur godina.
Licno i ne znam ko je ta Forto niti me zanima, niti ce on na mene i na moj zivot imati previse uticaja ali smatram da nije fer da mu se podastire dezerterstvo/ucesce u ratu kao arugment za obavljanje funkcije. Eto u ovih 20 i nesto poratnih godina izredalo ih se je masa ucesnika u ratu i vidimo da nesto ne ide, hajmo sad dati priliku dezerteru.
Ako ne bude kako treba, noga u guzicu.
Jer sta je onda sljedeci argument, "eto tvoj babo nije bio u ratu kako ti mozes obnasati funkciju"?
Forto je dezertirao iz vlastite stranke 2010 kad je doživjela izborni krah....kad god dođe ta "noga u guzicu" biće to izgubljeno vrijeme od 01.10.2018 do tada...
Zaista ne poznajem zivotni put doticnog tako da ne bih o tome raspredao. Mene licno je zaintrigiralo pozivanje na patriotizam SDA kamarile mada svi mi znamo kako masno su oni taj svoj patriotizam naplatili :mrgreen: ili po nardoski "ko o cemu, kurva o postenju" :skoljka:.
drug_profi

#37155 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

palermo wrote:
Nikako da shvatim potrebu ljudi da se busaju sa ratnim angazmanom, kao da nisu svjesni da ih svi gledaju kao ostecenu robu, dilajle i luzere.
Ja se sam pred sobom ponosim time, jer sam imao muda da to iznesem vjerujuci u bajke. Bivajuci budalasti patriota.
U stvarnosti znam da sam bio samo obicna naivna budala. S vremena na vrijeme obidjem grobove, Radeta, Dejana, Zoke, Darka... dragih momaka iz ulice, sinova mojih dobrih cestitih komsija, poginulih branilaca Sarajeva i razmisljam pobogu za sta su ovi predivni momci poginuli? Ovaj svijet bi bio 100x bolji sa njihovim osmjesima, sa njihovim potomstvom... kojeg nikad nece biti.
I onda me bude stid sto sam vjerovao u nesto u sta su samo budale vjerovale jer je bilo ocigledno jos od 1993. u kojem pravcu su odlucili da nas vode.
Zato vise volim reci da sam bio u Minhenu jer vise volim da me preziru nego da me smatraju retardom.

Biti borac nije nikakva kvalifikacija. Samo je dokaz da nisi bio u stanju da realno sagledas stvarnost. A to je za izvrsne i politicke funkcije kljucna stvar.
The BEN10

#37156 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by The BEN10 »

Ljudi moji, pa stvarno - zar ste se baš toliko upecali? OK, razumljivo je da raja grize mamac, ali baš svi odreda? :roll:

Šta je bilo bilo je. Ako bih mogao da biram između stručnog a "dezertera" i nestručnog "nosioca ljiljan spomenice" izabrao bih ovog prvog. Jer, prvi će zaraditi lovu tako da se može nagraditi drugog, a drugi će nas uništiti...
Bancho

#37157 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bancho »

sabina1 wrote: Forto je dezertirao iz vlastite stranke 2010 kad je doživjela izborni krah....kad god dođe ta "noga u guzicu" biće to izgubljeno vrijeme od 01.10.2018 do tada...
Vidim i dalje nastavljas da pljujes po NS. Ovaj dan mora da ti je bio tezak. Samo nastavi...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#37158 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by plain vanilla »

kmirsad wrote:Nikada neču zaboraviti... prijem u firmi za demobilisane borce... portir u fabrici,neki Nusret, dobar borac bio... ranjavan pita direktora inače krmojeda, Šta ću ja sada biti u ovoj fabrici... Pa portir, što si bio... Nije ni deset dana prošlo smjeniše krmojeda...
Auuu, jadan direktor. Dok su borci bili po brdima na cistom zraku, on je u zadimljenoj kancelariji morao biznis voditi.
Poznato je da su se borci obogatili, a bizMiseni tadasnji sad gladni i napaceni.

Nemoj Mirso vise, zivota ti.
AmiĐa_Idriz

#37159 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by AmiĐa_Idriz »

plain vanilla wrote:
kmirsad wrote:Nikada neču zaboraviti... prijem u firmi za demobilisane borce... portir u fabrici,neki Nusret, dobar borac bio... ranjavan pita direktora inače krmojeda, Šta ću ja sada biti u ovoj fabrici... Pa portir, što si bio... Nije ni deset dana prošlo smjeniše krmojeda...
Auuu, jadan direktor. Dok su borci bili po brdima na cistom zraku, on je u zadimljenoj kancelariji morao biznis voditi.
Poznato je da su se borci obogatili, a bizMiseni tadasnji sad gladni i napaceni.

Šuti valjalo je u ratu u takvim okolnostima pare vrtiti...i umjesto da Forte uzmu puške u ruke da zaštite takve poštene direktore oni se danas kite pobjedama!

:lol:
Hakiz

#37160 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

drug_profi wrote:
palermo wrote:
Nikako da shvatim potrebu ljudi da se busaju sa ratnim angazmanom, kao da nisu svjesni da ih svi gledaju kao ostecenu robu, dilajle i luzere.
Ja se sam pred sobom ponosim time, jer sam imao muda da to iznesem vjerujuci u bajke. Bivajuci budalasti patriota.
U stvarnosti znam da sam bio samo obicna naivna budala. S vremena na vrijeme obidjem grobove, Radeta, Dejana, Zoke, Darka... dragih momaka iz ulice, sinova mojih dobrih cestitih komsija, poginulih branilaca Sarajeva i razmisljam pobogu za sta su ovi predivni momci poginuli? Ovaj svijet bi bio 100x bolji sa njihovim osmjesima, sa njihovim potomstvom... kojeg nikad nece biti.
I onda me bude stid sto sam vjerovao u nesto u sta su samo budale vjerovale jer je bilo ocigledno jos od 1993. u kojem pravcu su odlucili da nas vode.
Zato vise volim reci da sam bio u Minhenu jer vise volim da me preziru nego da me smatraju retardom.

Biti borac nije nikakva kvalifikacija. Samo je dokaz da nisi bio u stanju da realno sagledas stvarnost. A to je za izvrsne i politicke funkcije kljucna stvar.
Da ja tebe pitam nešto o ratu:

Gdje si ti bio dok sam se ja krio?

:wink:

Ima to svojih prednosti. Krenu ponekad o ratu kod mene na poslu, a firma je takva da su ili premladi ili su bili raspoređeni na radna mjesta pod radnu obavezu, nisu bili "ratnici", a većina uposlenih su ionako žene.

Ili po kafanama razni demobilisani iz 1. slavne minhenske ili 101. viteške bečke i sličnih brigada.

I kada mi dosadi ja nešto lanem. I kada neko nešto, samo kažem "Ja sam krvlju platio pravo da vam lajem".

Poslije toga najčešće svi se ostave priče.

Tako da ima neke koristi, barem kada ne želiš da slušaš razne lovačke.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#37161 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Ovdje se brkaju dvije stvari. Jedna je casna obrana BIH od agresije (kome je prejak izraz za FGR zeludac obrana zivota i kucnog praga), a druga stvar je ratno profiterstvo i nepravda koja je i danas prisutna i protiv koje se ne borimo. To sto se Budnjo ne zna potpisat, a obogatio i privilegiraniji je drzavljanin BIH od mene NE ZNACI ni logicki, ni eticki da je budala onaj ko nije htio ili nije znao izdati... Tako da to ne brkamo. DakleN, apsolvirano ni Forto kao nitko u NS nema casnu ratnu proslost (sa druge strane nema je bas ni Ademovic), ali neka ucine da budemo malo "jednakiji" u sansama, pred licem pravde, i neka to bude postratni doprinos. Nisam optimista, ali sretno im bilo. 100 dana je fer pustiti ih. Sjecam se sad kad su SDP pioniri na forumu za SDP 2010 i 2012 govorili "Rano je sta hos" :D
Hakiz

#37162 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Hakiz wrote:100
99
98
97
96
95
...
kmirsad

#37163 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote:

Vanila, nisam som da se upecam na ovaj mamac... naravno da neču u ovaj kasting za snimanje filma "Crno Bijeli svijet " u kome si ti već podjelila uloge... sebi Bijelu boju nevinosti, meni Crnu boju Azraila ... sebi glavnu ulogu pravednika, meni da budem statista koljać u potoku, sebi pozitivca, borca za boračka prava, meno borca za lopove jedne direktorske...
Vješto, ali pročitano...
Uz to off na ovoj temi...
Ono što sam ja napisao. nije off... u kontekstu je rasprave sa jučerašnje sjednice SKS i formiranja Vlade KS u koj participira NS, a čija je ovo tema.
Ovo što si ti replicirala jeste off i nema nikakve veze sa NS.

Otvori novu temu, pa da prodiskutujemo, ko je i do kada bio direktor nekih fabrika i uslužnih firmi koji su bili namjenska proizvodnja ili u funkciji odbrane i u punom kapacitetu , bez sirovina energenata, mobilisanih radnika... poroizvodili razne stvari za potrebe rata, potrebe boraca i građana Tuzle i TK...
Kad su bili smijenjeni s pozicija direktora i umjesto njih dovedeni drugi, SDA direktori kockastih glava... šta je s tih firmi danas.... rade li ili su zgarišta i ruine... pa ćemo i ti i ja iznijeti imena... i svašta nešto...Mogli bi da kažemo "bogohulne istine" koje znamo i ti i ja... ali licemjerno krekečemo istu pjesmu...
E vidiš ja neču, a i ne znam, da krekečem u horu, disonanatam sam... pjevam falš... jebi ga... izbace me iz svakog hora...bogohulnik...
U ratu je Dita radila punim kapacitetom, Aida pravila cipele i čizme u punom kapacitetu, TTU pravila minobacačke i mnoge druge za ratovanje korisne stvari, Solana proizvodila infuzione otopine, Tusko šio unuforme u tri smjene, čak je i HAK radio svoje proizvode, Remont montaža čuda činila, INP sa ar. Ibrom Mujezinovičem napravila sve do jedne pečice na drva, proizvodio Resod Guming svoje dijelove, Metalotehna ih sa zaliha snabdjevala sirovinama, Tuzlansaka Industrija mlijeka radila mlijeko i jogurte u ogromnim količinama... I njihovog direktora demokratska vlast mobilisala i poslala na u radni vod na Duge njive... pa je za 6 mjeseci razmijenjen iz Batkovića, jel to a.r. Sirjerčić sjebo Tuzlaputeve ili probijao nove cesta za brigade, Jel to Sinan Alić razjebo Front Slobode i FS3, a RTVTK pretvorio u stranačko glasilo... nego da spominjeminem imena, i guram temu u dalji off...mogao bi mi se razvezat jezik više nego što treba...
Sve do jednog, demokratska vlast smijenila direktore tih firmi u ratu ili neposredno poslije rata... I UKC radio svoj posao, krpio i sastavljao borce i vračao u jedinice...
Gdje su te firme sada.
Zašto mi u usta stavljaš riječi koje nisam napisao ?
Gdje sam ja to spomenuo sve borce i sve direktore ?
Spomenuo sam jednog borca i jednog direktora i jedan događaj.
Last edited by kmirsad on 27/12/2018 06:54, edited 1 time in total.
sabina1

#37164 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Bancho wrote:
sabina1 wrote: Forto je dezertirao iz vlastite stranke 2010 kad je doživjela izborni krah....kad god dođe ta "noga u guzicu" biće to izgubljeno vrijeme od 01.10.2018 do tada...
Vidim i dalje nastavljas da pljujes po NS. Ovaj dan mora da ti je bio tezak. Samo nastavi...
Vidim da to nisi činjenično oporvgao jer činjenice su ono što sam napisala , bolje se bavite Konakovićem i Radončićem koalicionim kolegama da vam ne propadne revolucija...tj. da svaciji dani budu sretniji i veseliji...
kmirsad

#37165 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

sabina1 wrote:
Bancho wrote:
Vidim da to nisi činjenično oporvgao jer činjenice su ono što sam napisala , bolje se bavite Konakovićem i Radončićem koalicionim kolegama da vam ne propadne revolucija...tj. da svaciji dani budu sretniji i veseliji...
Tako je...
SDA je bila bolja opcija...
HAVANA

#37166 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by HAVANA »

Dajmo im priliku.Meni licno su svakako svi ovi simpaticniji od sda.Glasao sam za nasu stranku.Iskreno, ne vjerujem da mogu nesto puno i brzo uraditi.Previse je konaca u rukama uhljupa koji nas godinama jebu.A i ne vjerujem vise nikom zivom.Politika i moc,novac...su cudo kako od covjeka naprave govno i igraca za licni interes.Vec dugo se ne opterecavam sa tim i fokusiran sam samo na sebe,svoj posao,porodicu...Ne mogu ni misliti ni citati o ovdasnjim budalastinama.Sise mi energiju,nije mi dobro...Pokusavam izbjeci bilo kakav kontakt sa tim ljudima ,i u poslu,i u zivotu.Od mene i kompletne moje porodice im je glas,pa da vidimo...Sretno i u pamet.Al dabogda,igranke ce biti,svakakve...
Control panel

#37167 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

To gdje je forto bio 95 je irelevantno i nista ne mijenja na cinjenici da je NS fulila u izboru premijera.
Mlak i mlitav brate. Izvinjava se onoj gamadi umjesto da ih posalje u pm gdje im je i mjesto. Dosta vise fino sa bagrom.
Tacno se vidi u onim SDAovcima koliko nas mrze.
E upravo zato je trebao biti premijer neko poput dine da ih na svaku njihovu zakuca u zemlju.
Bagra lopovska bezobrazna. Boli quratz onu zamotanu sto je forto zavrsio kolumbiju.
Last edited by Control panel on 27/12/2018 08:47, edited 1 time in total.
sabina1

#37168 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

HAVANA wrote:Dajmo im priliku.Meni licno su svakako svi ovi simpaticniji od sda.Glasao sam za nasu stranku.Iskreno, ne vjerujem da mogu nesto puno i brzo uraditi.Previse je konaca u rukama uhljupa koji nas godinama jebu.A i ne vjerujem vise nikom zivom.Politika i moc,novac...su cudo kako od covjeka naprave govno i igraca za licni interes.Vec dugo se ne opterecavam sa tim i fokusiran sam samo na sebe,svoj posao,porodicu...Ne mogu ni misliti ni citati o ovdasnjim budalastinama.Sise mi energiju,nije mi dobro...Pokusavam izbjeci bilo kakav kontakt sa tim ljudima ,i u poslu,i u zivotu.Od mene i kompletne moje porodice im je glas,pa da vidimo...Sretno i u pamet.Al dabogda,igranke ce biti,svakakve...
havana ,

svi zaslužuju priliku , postoje silni razlozi zašto ova stvar neće uspjeti i pišemo već mjesecima o tome.

Svi pomaci koji nastanu koliko god vrijedni u marginalnosti bili neće biti dovoljni da amortizuju poljuljano povjerenje građana koje će se srozati do kraja , do dna , svi su postali isti i to je sva suština.

Da bi se politički i demokratski promijenilo mora se evo od danas ili ko zna od kojeg dana u budućnosti krenuti od početka. Od početka , od jebenog 27.12.1991 ili 27.12.1995 ili ko zna od kad.

Puno je to , puno.

To je sva poenta , mogu ja shvatiti sve ljude , koji traže konkretnost u svom izboru i to je legitimno čak i da se zanemari koaliranje sa zamalo neofašističkim elementom ali ljudi koji nose procese su naprosto pogrešni i to su pokazali u zadnjih godinu dana bavljenjem Našom strankom eksterno i interno , tako da je irealno očekivati bilo kakav pomak plus sve otežavajuće okolnosti u vidu koalicije.

Mogu ja biti privatno ljuta jer nemam više za koga glasati ali to nije poenta , poenta što je sve ono , godinama mukotrpno građeno , uvaljano u blato ne zbog pokušaja promjene , nego zbog ličnih ambicija kojima "pokušaj promjene" je zapravo veliki plašt.

Srdačno vas pozdravljam.
sabina1

#37169 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

kmirsad wrote: SDA je bila bolja opcija...
Ne razumijem kmirsade ,

Naša stranka JESTE U koaliciji sa SDA , sa Elmedinom Konakovićem.

Bolje biti opozicija sa SDA nego vlast sa SDA - valjda.

Pozdrav.
horkesh

#37170 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by horkesh »

Control panel wrote:To gdje je forto bio 95 je irelevantno i nista ne mijenja na cinjenici da je NS fulila u izboru premijera.
Mlak i mlitav brate. Izvinjava se onoj gamadi umjesto da ih posalje u pm gdje im je i mjesto. Dosta vise fino sa bagrom.
Tacno se vidi u onim SDAovcima koliko nas mrze.
E upravo zato je trebao biti premijer neko poput dine da ih na svaku njihovu zakuca u zemlju.
Bagra lopovska bezobrazna. Boli quratz onu zamotanu sto je forto zavrsio kolumbiju.
Gledao sam ga malo dok je pričao i mislim da je čovjek upravo ono što nam treba.

Mlak i dosadan, pravi onaj švedski tehnokrata. Ima Konaković tu da vraća SDA-ovcima na njihov način, a ima i Forto da ih ostavi bez riječi kad im se izvini.

To za "zamotanu" ti je potpuno nepotrebno.
kmirsad

#37171 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

sabina1 wrote:
kmirsad wrote: SDA je bila bolja opcija...
Ne razumijem kmirsade ,

Naša stranka JESTE U koaliciji sa SDA , sa Elmedinom Konakovićem.

Bolje biti opozicija sa SDA nego vlast sa SDA - valjda.

Pozdrav.
@Sabina, kada diskutujum svama uvijek to radim s poštovanjem. Stare zasluge i kreditna sposobnost. :)
Znam šta vas tišti, jednom SDA-ovac uvijek SDA ovac...
I ja ih se bojim, zlo ne miruje i samo čeka priliku da te zaskoči.
U Dininom slučaju, stekao sam veoma dubok dojam da se Dino iskreno preobratio. Da je shvatio s kim je imao posla. I da je odlučio da iz toga izađe, da se pokajao i da ostatak svog života živi i radi za opšte dobro.Da se popravi i skine.
I ima pravo na to. Kao i svaki čovjek ima pravo na drugu, pa i treču šansu.
Ako je tako, onda mu moramo svi pomoči, podržati ga... da se skine sa tog zla.
I pohvaliti ga za tu odluku.
Meni je najvažniji pokazatelj da mi je procjena ispravna, to što ovdje nikada niko nije rekao da je krao, da koristio položaj za lično bogačenje.
Baš niko.
Zato bih te molio, da i ti promjeniš svoj stav i prihvatiš da se ljudi mogu promjeniti i postati pravi...Čestiti i časni...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#37172 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

“Naša stranka je osnovana u Rudom, a politiku sprovode u Sarajevu. Danas im je cilj da izbace SDA iz vlasti”, kazao je Izetbegović.

poceli su niski udarci... selam :bih:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#37173 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

pici wrote:
“Naša stranka je osnovana u Rudom, a politiku sprovode u Sarajevu. Danas im je cilj da izbace SDA iz vlasti”, kazao je Izetbegović.

i naravno, prenio klix. :lol:
madner

#37174 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

NS i Prva proleterska. :D
Slucajnost?
DaffyDuck

#37175 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DaffyDuck »

pici wrote:

A što je ŠAmac bolji od Rudog :D
Locked