FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

5 0 5

#37151 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Crvena Tifoza wrote: Izgleda da će Suarez ovaj put. Stalno nešto pričaju.
haris s messijem na ti. :D

Image
omar little

#37152 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

jao fotke :D sup niga :D
HB_BHF

#37153 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Karl-Heinz Rummenigge (glavni izvršni direktor Bayerna):
"Zabrana transfera za Barçu je vrlo teška, pretjerana kazna. Mislim da je upozorenje bilo dovoljno. FIFA bi trebala revidirati suspenziju!"

@skendere, ima li kakvih novosti i promjena u vezi transfer bana?
ascari

#37154 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Nije odavno bilo :-D

Image
ascari

#37155 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Zmijuga, nema ti miljenika :D

Best playmaker in 2014 by IFFHS:
1 – Toni KROOS (Germany / FC Bayern München / Real Madrid CF) 110 points
2 – Lionel MESSI (Argentina / FC Barcelona) 108 points
3 – James RODRIGUEZ (Colombia / AS Monaco / Real Madrid CF) 53 points
4 – Andrès INIESTA (Spain / FC Barcelona) 38 points
5 – Yaya TOURE (Côte d’Ivoire / Manchester City FC) 29 points
6 – Bastian SCHWEINSTEIGER (Germany / FC Bayern München) 28 points
7 – NEYMAR (Brazil / FC Barcelona) and Luka MODRIC (Croatia / Real Madrid CF) 21 points
9 – Eden HAZARD (Belgium / Chelsea FC London) 18 points
10 – Ivan RAKITIC (Croatia / FC Sevilla / FC Barcelona) 5 points
Vertig0

#37156 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

Ja isto sve vise mislim da se je Barca bas dobro zajebala sto su prodali Fabregasa. Xavi i Iniesta u godinama vec i odavno idu silaznom putanjom... S druge strane doveden Rakitic koji je po mom misljenje osrednji igrac. Mislim da bi u toj konkurenciji Cesc imao zabetonirano mjesto u veznom redu a nekako tu i najvise skripi.
sizifinho

#37157 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

Mrzim kad tema zamre, tačno živnem kad vidim da su ljudi ispisali nešto.
Ova komparacija Ronalda i Messija... kad neko kaže Ronaldo bolji, ovo pokazati i to je to- pametnom dosta.
Što se tiče veznog reda, slažem se da tu škripi, Rakitić mi je dobar tehnički, ali je čovjek SPOR!
Džaba što on nije loš igrač, kada njegovo kretanje ne prati kretanje lopte. No, siguran sam da će biti bitan dio tima dok se Rafinha ne uigra. Ja više žalim Thiaga.. mislim da i on žali što je otišao iz Barce...
dinty2

#37158 Re: FC Barcelona

Post by dinty2 »

pa to je,, ivan nije osrednji igrac nego je jako dobar igrac kojem ne odgovara barcin stil fudbala, nema to nikakve veze s kvalitetom jednog fudbalera. onaj ko bi se mogao snaci u barci je talijan marco veratti iz pariza :thumbup:
ODB

#37159 Re: FC Barcelona

Post by ODB »

Nije do snalaženja već je Verati daleko okretniji i brži od Rakitića.Okretnost i impuslivnih prvih par koraka je tu i najbitnija stvar kod velikih timova,brzina kod trčanja bi se mogla iprogledati kroz prste.
A da je Fabregas klasa iznad Rakitića to stoji i loš je transfer hrvat za Barcelonu.Nikako mi nije bilo jasno ljetos kad sam čuo da ga hoće ali dobro valjda je trener imao jasan plan šta sa njim :skoljka:
sizifinho

#37160 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

ODB wrote:Nije do snalaženja već je Verati daleko okretniji i brži od Rakitića.Okretnost i impuslivnih prvih par koraka je tu i najbitnija stvar kod velikih timova,brzina kod trčanja bi se mogla iprogledati kroz prste.
A da je Fabregas klasa iznad Rakitića to stoji i loš je transfer hrvat za Barcelonu.Nikako mi nije bilo jasno ljetos kad sam čuo da ga hoće ali dobro valjda je trener imao jasan plan šta sa njim :skoljka:
Upravo, Rakitić se zna snaći, ima tehniku ali je spor.
Ali i Fabregas je spor.
No, brži je od Rakitića, tako da mi nije jasna politika oko toga, prodaš Fabregasa i zamijeniš ga Rakitićem... Ali dobro, ova uprava je pokazala da ne razmišlja o budućnosti, ljudi uzimaju pare kako stignu- ne treba biti genijalac da skontaš to.
5 0 5

#37161 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

sizifinho wrote: Upravo, Rakitić se zna snaći, ima tehniku ali je spor.
Ali i Fabregas je spor.
No, brži je od Rakitića, tako da mi nije jasna politika oko toga, prodaš Fabregasa i zamijeniš ga Rakitićem... Ali dobro, ova uprava je pokazala da ne razmišlja o budućnosti, ljudi uzimaju pare kako stignu- ne treba biti genijalac da skontaš to.
fabregas je sam htio otici.
sizifinho

#37162 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

5 0 5 wrote:fabregas je sam htio otici.
Što idalje ne opravdava činjenicu da nisu kupili igrača kojeg sam sanjao u Barci- Reusa
Na stranu, znam da je Fabregas htio otići, ali Rakitić mi se jednostavno čini previše trom igač za tranzicije i rotacije koje bi Barca trebala da potencira.
ODB

#37163 Re: FC Barcelona

Post by ODB »

Iz onoga što sam vidio zadnjih par tekmi Rakitić se krije od lopte to je jedna mana.
Barcelona koliko znam potencira presing igru ,da su svi što bliže 16 i da se ne da protivniku da diše.Radi se o mnogo igrača zgusnutim na malom prostoru i ako hoćeš da presing opstane moraš imati okretnog igrača,inače ne može se snaći kada zagusti na malom prostoru i gubi loptu.
Sadašnji Xavi je okretniji od Rakitića ja mislim ,kud ćeš dalje.

Činjenica je da je Barca zakazala u odnosu na Real što se veznog reda tiče.Pokupio je Florentino brze i fit igrače,mlade.To je sva mudrost u današnjem fudbalu,fizičke predispozicije preovladavaju pogotovo ako nemaš genija od trenera .Trenutno ih napad čupa i daje dinamiku ali do kad...
Last edited by ODB on 20/01/2015 11:09, edited 1 time in total.
5 0 5

#37164 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

sizifinho wrote: Što idalje ne opravdava činjenicu da nisu kupili igrača kojeg sam sanjao u Barci- Reusa
Na stranu, znam da je Fabregas htio otići, ali Rakitić mi se jednostavno čini previše trom igač za tranzicije i rotacije koje bi Barca trebala da potencira.
treba covjeku dati vremena da se adaptira. da li bi se reus lakse uklopio od rakitica, to ne mozemo znati. izabrali su rakitica najvjerovatnije zbog jezika. uz to, reus bi ih kostao bar 5m vise. na kraju krajeva, ima i drugih klubova. kupit ce ga vec neko. :D

no, nema to veze, samo sam htio reci za fabregasa, otisao je jer mu je mourinho ponudio sto mu barcelona nije mogla/htjela ponuditi. covjek je sad u chelseau prva violina. vratio se u grad u kom je odrastao. sta mu je bila alternativa. da sjedi nezadovoljan u barceloni i da ga posalju na posudbu za par godina u milan, ili tako neki slican propali klub.
faraon_s_krilima

#37165 Re: FC Barcelona

Post by faraon_s_krilima »

Od kud sad Reus o kontekstu veznog reda?? Valjda on igra Neymarovu poziciju, mislim u form. 4-2-3-1 igra lijevog veznog ali pricati o njemu kao veznjaku u Barci (iza messija, neymara i suareza) je smijesno. :-)

Fabregas i Rakita su slicni igraci, Fabregas htio ici, prodali ga za 35-40, doveli Rakitica za 20. Solidno odradjen posao. Kad ga vec nisu mogli zadrzati.

Kad je pocela prica oko transfer bana spominjao se Kovacic. To je bilo dobro rjesenje, brz, kreativan, ima prostora za napredak. Igrac koji mene podsjeca na mladog Iniestu. Steta sto je propalo.
ODB

#37166 Re: FC Barcelona

Post by ODB »

Dobar je Kovačić neki dan sam baš gledao i u La Liga temu kačio,nisam znao da je onako dobar a tek mu je 20.

Rojs je krilo najviše i ko za njega iskešira 50+ miliona grdno će se zeznuti.Kako je krenuo sa povredama pitanje je samo kada će iduća.Ne znam šta planira Barca igrati ali ni on nije za igre kratkih pasova.
sizifinho

#37167 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

faraon_s_krilima wrote:Od kud sad Reus o kontekstu veznog reda?? Valjda on igra Neymarovu poziciju, mislim u form. 4-2-3-1 igra lijevog veznog ali pricati o njemu kao veznjaku u Barci (iza messija, neymara i suareza) je smijesno. :-)

Fabregas i Rakita su slicni igraci, Fabregas htio ici, prodali ga za 35-40, doveli Rakitica za 20. Solidno odradjen posao. Kad ga vec nisu mogli zadrzati.

Kad je pocela prica oko transfer bana spominjao se Kovacic. To je bilo dobro rjesenje, brz, kreativan, ima prostora za napredak. Igrac koji mene podsjeca na mladog Iniestu. Steta sto je propalo.
Spomenuo sam ga jer je Reus po mom mišljenju odlična zamjena Iniesti. Rotacija Reus-Neymar bi vjerovatno i bila savršenstvo, budući da Reusu odgovara kada ima tehnički potkovanog napadača uz sebe. Uz Rafinhu i Messija je to sistem u kojem rotacije ne mogu biti pogrešne. A te rotacije i manjak statiranja u kukuruzima je nešto što fali Barci, i što je jebavalo odbrane u prošlom desetljeću :D tako davno...
Sad imaš statičnog Rakitića (priroda igrača) i Iniestu i Xavija (godine). Šta u tom slučaju dobiješ? Kad Iniesta igra, a ne kreće se pretjerano, zatvara neymara u kut terena zbog čega ga često i gledamo uz aut liniju. Neymaru bi puno bolje palo kada bi Iniesta mal dinamičnije otvarao sredinu svojim prodorima ili jednostavno povlačio igrače ostavljajući sredinu Neymaru. U idućem napadu Iniesta je na boku a Neymar na Iniestinoj poziciji i to zahtjeva prilagodbu odbrane. Idući napad Neymar se pomiče na poziciju Rafinhe, ovaj na njegovu poziciju i sad Messi i Neymar tuku po istoj strani. 2 defanzivca moraju na Messija ići i 2 na Neymara. Tu imaš 4 igrača manje i Suareza u sredini, Iniestu na boku te Rafinhu kao napadačkog veznog...
Ovo je samo jedna od bajki koje volim pričat sam sebi.
Aut linija je najveći neprijatelj Barce
sizifinho

#37168 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

Image
Čovjek trese zemlju i diže ekipu iz mrtvih i otpisanih. Na dodjeli nagrade Ronaldu rekao: "Dosta ti je."

I jedna kariktatura;
http://prntscr.com/5urclc
L.E. je pronašao trio koji nikad ne iznevjeri; A ako iznevjeri, tu je drugi (trio);
skenderija04

#37170 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote:Karl-Heinz Rummenigge (glavni izvršni direktor Bayerna):
"Zabrana transfera za Barçu je vrlo teška, pretjerana kazna. Mislim da je upozorenje bilo dovoljno. FIFA bi trebala revidirati suspenziju!"

@skendere, ima li kakvih novosti i promjena u vezi transfer bana?
Ima. Ja vise ne znam da li je bolje ca cackaju ili da puste na miru stvar kako jeste.

Danas Mundo Deportivo donosi ozbiljan clanak sa informacijama provjerenim u Spanskom Savezu i u advokatskoj kancelariji Juana de Dios Crespa, covjeka koji je autoritet za sportsko pravo.

Dakle Barcelona je nasla rupu u presudi i izgleda da ce na tu kartu uprava odigrati( losa strana izbora)

Naime, presuda ne govori o zabrani kupovine vec zabrani REGISTRACIJE igraca do 2016. Ta terminologija je veoma bitna jer prema tumacenjima iste situacija je sljedeca,

1. BARCELONA MOZE KUPITI SVE IGRACE NA SVIJETU, ALI IH NE MOZE REGISTROVATI

Niko ne moze zabraniti Barceloni da sklopi ugovor o radu sa bilo kojim igracem.To se kosi sa elementarnim pravom na rad,i sud u Lozani nema ta ovlastenja." Jedino" sto Barsa ne moze je registrovati transfer u TSM (Transfer System Machine) nacin registracije koji koristi FIFA. Jedni legalan put.
Tu se otvaraju dvije opcije:
A. Da Barcelona kupi igraca i da ga ceka do 2016. Glupa opcija ako bi se radilo o nekom velikom igracu, hajde neka bude Reus o kome toliko pricamo. Izgubio bi pola godine.Ne interesuje prvo igraca, azatim i klub
B. Druga opcija je kupovina igraca, i da isti ostane u maticnom klubu pola godine.To je moguce jer bi se ispostovali pravilnici FIFA-e o transferima
- Ne bi bilo registracije igraca na ljeto
- Igrac ne bi igrao za tri kluba u jednoj godini
Ta opcija je moguca ako i samo ako igrac ostane u maticnom klubu.

2. BARCELONA NE MOZE KUPITI I POSUDITI.

Dakle, vezano uz prvu tacku, Barcelona NE MOZE kupiti igraca i posuditi ga u treci klub. Da bi to bilo moguce,potrebno je da Barcelona prvo REGISTRUJE igraca u TSM a to nije izvodljivo.

Dakle, takva je trenutna situacija. Koprcaju se :D
faraon_s_krilima

#37171 Re: FC Barcelona

Post by faraon_s_krilima »

@sizifinho Pa dobro, svi mi imamo te neke svoje zamisli. :D Ali i dalje mislim da je to totalno nerealno.

A kad su u pitanju Cesc i Rakitici mora se reci da je Rakitic puno bolji u defanzivi. Od kako messi igra opet desno puno vise trci, ali problem je kad udje u sredinu(a ulazi cesto) i kad alves izbije skroz naprijed onda Rakita mora pokrivati citavu desno stranu. I mislim da je on najvise zasluzan sto barca ne prima toliko golova preko alvesove strane kao npr. prosle sezone.
omar little

#37172 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

troubektuzdej

ne pada Jedini i ne jebe zivu silu. <3

p.s.
danasnjih trenera pun teren, a, bome, i klupa :D
Vertig0

#37173 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

sizifinho wrote:Image
Čovjek trese zemlju i diže ekipu iz mrtvih i otpisanih. Na dodjeli nagrade Ronaldu rekao: "Dosta ti je."

I jedna kariktatura;
http://prntscr.com/5urclc
L.E. je pronašao trio koji nikad ne iznevjeri; A ako iznevjeri, tu je drugi (trio);
:lol: :thumbup:
skenderija04

#37174 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

greska
Last edited by skenderija04 on 20/01/2015 15:47, edited 1 time in total.
omar little

#37175 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

postao petica vec. :)
Post Reply