Demokratska fronta Željko Komšić

drug_profi

#37151 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

asker wrote:
drug_profi wrote:Upravo tako. Komšić služi da se održi tenzija između Bošnjaka i Hrvata. Pri tom SDA i HDZ sasvim dobro i potpuno sarađuju gdje se god susretnu.
Da to ne bi bilo očigledno, treba nam Komšić.
Time HDZ uništava opoziciju, a SDA ima legitimitet borbe za "građansku" državu i usput može upirati u Čovića kao babarogu pa time mobilizrati svoje glasače i pseudograđanske glasače (one koji sebe smatraju borcima za građansku, ali samo zato što su Bošnjaci većina).
Divno divno :lol:
Sta nam preporucujes majstore, seobu ili grobnice?
I ko je proizveo Komsica 2 puta? Jel tebi on smeta sto se kandidovao ili sto je usao u vlast sa SDA?

I jesmo li to stvarno na fonu ustaske teze da je hodza na dzumi davao upute, babo i jedan sin za Daferovica a drugi sin za Komsica?

:-) :-) :-)
Eto zasto se sa vama ne moze pricati, tzv. "građani". Moze građansko ako će biti sve po Bošnjačkoj volji.
A kad se treba loma sekularisat, ono lafo, onda šehidi, vjera, ovo-ono...

I nemas pravo meni, borcu ARBiH sa 45 mjeseci u borbenim jedinicama govoriti da je ustasa ili cetnik.
Nećeš meni koji je nacionalno neporedjeljen (tzv. "Ostali") govoriti sta je građansko a šta nije.
Te priče o grobnicama nosi tamo odakle su ti i došle. Ti koji ti o njima stalno pričaju, ti su i najodgovorniji za te grobnice.
spreca

#37152 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by spreca »

putokaz1 wrote:Da Komšić ima Popularnost Bošnjaka ali nema kvalitet.
I koliko god da je Draganu uzeo jednu fotelju toliko je i Ostavivši SDA u predsjedništvu zeznuo Bošnjake.
Nažalost dok je njega napretka nema
Kontra Čoviću i Dodiku bi bio ekonomski i pravni rast Bošnjačkog dijela FBIH,Sarajeva ,Tuzle,Zenice.. ali sve više tonemo ponajviše SDA krivicom te njihovih saveznika DF,SBB,SBIH...dijela SDP... :D
Eto ima Covic kvalitet...moze do ZG do Kobilinde i Plenkovica i na kakvu proslavu Bl kod dodika na neustavni dan shumske ....kad je tako onda je Komsic Tito .....
asker

#37153 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by asker »

drug_profi wrote:
asker wrote:
drug_profi wrote:Upravo tako. Komšić služi da se održi tenzija između Bošnjaka i Hrvata. Pri tom SDA i HDZ sasvim dobro i potpuno sarađuju gdje se god susretnu.
Da to ne bi bilo očigledno, treba nam Komšić.
Time HDZ uništava opoziciju, a SDA ima legitimitet borbe za "građansku" državu i usput može upirati u Čovića kao babarogu pa time mobilizrati svoje glasače i pseudograđanske glasače (one koji sebe smatraju borcima za građansku, ali samo zato što su Bošnjaci većina).
Divno divno :lol:
Sta nam preporucujes majstore, seobu ili grobnice?
I ko je proizveo Komsica 2 puta? Jel tebi on smeta sto se kandidovao ili sto je usao u vlast sa SDA?

I jesmo li to stvarno na fonu ustaske teze da je hodza na dzumi davao upute, babo i jedan sin za Daferovica a drugi sin za Komsica?

:-) :-) :-)
Eto zasto se sa vama ne moze pricati, tzv. "građani". Moze građansko ako će biti sve po Bošnjačkoj volji.
A kad se treba loma sekularisat, ono lafo, onda šehidi, vjera, ovo-ono...

I nemas pravo meni, borcu ARBiH sa 45 mjeseci u borbenim jedinicama govoriti da je ustasa ili cetnik.
Nećeš meni koji je nacionalno neporedjeljen (tzv. "Ostali") govoriti sta je građansko a šta nije.
Te priče o grobnicama nosi tamo odakle su ti i došle. Ti koji ti o njima stalno pričaju, ti su i najodgovorniji za te grobnice.
Ko je tebi rekao da si ustasa ili cetnik?
Jasno sam napisao ustaske teze sa njihovih portala, novina, medija itd. i ta prica nije nova vec od izbora. Krilo/ogranak/dio SDA izabrao Komsica, hodze u dzamijama davali upute.
Tvoja prica o Komsicu nikad ne ide bez SDA u paketu. Mislis mu isto ili gore nego HDZovci, i nisi jedini.

Pomirite se s tim, covjek je tu, legalno izabran, svirajte do mile volje.

I sta je to po Bosnjackoj volji? Ne petljaj, konkretno reci, sta to Bosnjaci zloupotrijebe? Izbor Komsica? Kako bi to rijesio, kutije u bojama, trake oko rukava, sta, kako? Po cemu ti se prica razlikuje od HDZove. Toliko ti zao Covica?

A ovo za grobnice bravo legendo. Kriv je onaj sto prica, ne onaj ko je stisnuo obarac :-)
drug_profi

#37154 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Evo jos cu ti jednom reci fino.
Posto vidim da ne mozes da skontas cemu pominjanje grobnica danas sluzi. Oni koji ih pominju, ti ih danas koriste za svoje ciljeve. Meni su oni onda isti kao i oni koji su te grobnice stvorili.

Evo predlazem ti da budes građanin Bošnjak tamo gdje su bošnjaci manjina. Jel ti to problem?
Jer ja ne želim da "građani" kojima su grobnice prva misao svakog dana odlučuju prostom većinom o tome jesam li ja četnik ili ustaša i jel mu smeta što sa pivom i roštiljem ugrožavam građanska prava Bošnjaka uz ramazan.
MarshalDodik

#37155 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MarshalDodik »

_BataZiv_0809 wrote:Senade zena mi nije imala para da plati u granapu.
Jedina "referenca" bosanskog Mujice :lol:

Inace ko doslovno zastupa tezu kako je Silajdzic stvorio Dodika sa puno vecom sigurnoscu takvu analogiju moze primijeniti na Covica i Komsica.
putokaz1

#37156 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Komšića su birali Bošnjaci 3 puta,šta tu nije jasno.
3 je najveću korist imala SDA,a
najveću štetu Bošnjaci.
Dva puta Bakir i jednom Džafer nedo Bog nikom.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#37157 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Emir Suljagic 2014.
asker

#37158 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by asker »

drug_profi wrote:Evo jos cu ti jednom reci fino.
Posto vidim da ne mozes da skontas cemu pominjanje grobnica danas sluzi. Oni koji ih pominju, ti ih danas koriste za svoje ciljeve. Meni su oni onda isti kao i oni koji su te grobnice stvorili.

Evo predlazem ti da budes građanin Bošnjak tamo gdje su bošnjaci manjina. Jel ti to problem?
Jer ja ne želim da "građani" kojima su grobnice prva misao svakog dana odlučuju prostom većinom o tome jesam li ja četnik ili ustaša i jel mu smeta što sa pivom i roštiljem ugrožavam građanska prava Bošnjaka uz ramazan.
Nista ja tebe ne kontam.
Kako dodjosmo do pive i rostilja uz Ramazan na temi o DFu i Komsicu? Komsic ti kriv, DF ti kriv, izbor u predsjednistvo, kandidatura uopce, koalicija sa SDA? Sve nabrojano? Samo ovo zadnje? Covic bi bio bolji izbor? Budi jasan.
Ti ocigledno imas neke frustracije sa Bosnjackom vecinom, cim to pominjes vise puta a nigdje veze s temom. Nesto te ta "vecina" skaklji, pa logicno je pitanje sta preporucujes? Evo i meni predlazes da budem gradjanin gdje su Bosnjaci manjina, znaci da selim negdje? Wtf covjece :-)
putokaz1

#37159 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

nIJE kOMŠIĆ KRIV
Već oni koji su ga birali Bošnjaci
Nije SDA kriva već
ŠTO NEPOSTOJI OPOZICIJA
:D :D :D :D :D :D
drug_profi

#37160 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

asker wrote:

Nista ja tebe ne kontam.
Kako dodjosmo do pive i rostilja uz Ramazan na temi o DFu i Komsicu? Komsic ti kriv, DF ti kriv, izbor u predsjednistvo, kandidatura uopce, koalicija sa SDA? Sve nabrojano? Samo ovo zadnje? Covic bi bio bolji izbor? Budi jasan.
Ti ocigledno imas neke frustracije sa Bosnjackom vecinom, cim to pominjes vise puta a nigdje veze s temom. Nesto te ta "vecina" skaklji, pa logicno je pitanje sta preporucujes? Evo i meni predlazes da budem gradjanin gdje su Bosnjaci manjina, znaci da selim negdje? Wtf covjece :-)
Znam ja da ti ne kontas.
Tesko ti je pratiti pricu, pa onda bi bilo bolje da vodis neke zabiljeske, jbg.
asker

#37161 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by asker »

drug_profi wrote:
Znam ja da ti ne kontas.
Tesko ti je pratiti pricu, pa onda bi bilo bolje da vodis neke zabiljeske, jbg.
:lol: :zzzz:
Capsicum

#37162 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

asker wrote:

Nista ja tebe ne kontam.
Haman ispada ako si Bošnjak, onda ne možeš biti i građanin. On kao "ostali" ima veća prava da bude građanin od nekog ko se identifikuje kao Bošnjak. Tačno ko da čitam neki proglas HDZ ili SNSD.
asker

#37163 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by asker »

Capsicum wrote: Haman ispada ako si Bošnjak, onda ne možeš biti i građanin. On kao "ostali" ima veća prava da bude građanin od nekog ko se identifikuje kao Bošnjak. Tačno ko da čitam neki proglas HDZ ili SNSD.
Ma jasno sve, malo zamotaju al celofan ko celofan, providan.
Styling

#37164 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

spreca wrote:
putokaz1 wrote:Da Komšić ima Popularnost Bošnjaka ali nema kvalitet.
I koliko god da je Draganu uzeo jednu fotelju toliko je i Ostavivši SDA u predsjedništvu zeznuo Bošnjake.
Nažalost dok je njega napretka nema
Kontra Čoviću i Dodiku bi bio ekonomski i pravni rast Bošnjačkog dijela FBIH,Sarajeva ,Tuzle,Zenice.. ali sve više tonemo ponajviše SDA krivicom te njihovih saveznika DF,SBB,SBIH...dijela SDP... :D
Eto ima Covic kvalitet...moze do ZG do Kobilinde i Plenkovica i na kakvu proslavu Bl kod dodika na neustavni dan shumske ....kad je tako onda je Komsic Tito .....
Ali se zato Covic uredno smjestio u Dom Naroda i mimo njega nista ne moze proci.
Capsicum

#37165 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

asker wrote:
Capsicum wrote: Haman ispada ako si Bošnjak, onda ne možeš biti i građanin. On kao "ostali" ima veća prava da bude građanin od nekog ko se identifikuje kao Bošnjak. Tačno ko da čitam neki proglas HDZ ili SNSD.
Fakat nevjerovatno šta ovdje čovjek može pročitati. Razlog zašto Bošnjaci ne mogu biti jednako vrijedni građani kao neko drugi je zato što ima previše Bošnjaka. Rješenje je naravno smanjiti broj Bošnjaka...
asker

#37166 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by asker »

Capsicum wrote:
asker wrote:
Fakat nevjerovatno šta ovdje čovjek može pročitati. Razlog zašto Bošnjaci ne mogu biti jednako vrijedni građani kao neko drugi je zato što ima previše Bošnjaka. Rješenje je naravno smanjiti broj Bošnjaka...
Pa da, ili smanjiti ili humano preseliti, ili na neki nacin zakonom umanjiti prava da se ta brojnost ne manifestuje :-)
drug_profi

#37167 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Capsicum wrote:
asker wrote:

Niste naravno svjesni problema.
Zašto vi ne možete biti građani? Zato što vam je važnije to što ste Bošnjaci.
Prosto. Ja kao Ostali, naravno da bolje razumijem građansku drzavu i naravno da je ispravnije zamisljam.
Sposban sam da sagledam stvari iz perspektive manjine i da tako sudim o većini i o tome gdje se griješi.
Međutim onaj ko ima naočale u jednoj boji teško da će vidjeti išta što nije iz istog spektra.
Capsicum

#37168 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

drug_profi wrote:
Capsicum wrote:
asker wrote: Ma jasno sve, malo zamotaju al celofan ko celofan, providan.

Niste naravno svjesni problema.
Prosto. Ja kao Ostali, naravno da bolje razumijem građansku drzavu i naravno da je ispravnije zamisljam.
Sposban sam da sagledam stvari iz perspektive manjine i da tako sudim o većini i o tome gdje se griješi.
Međutim onaj ko ima naočale u jednoj boji teško da će vidjeti išta što nije iz istog spektra.
To što ti radiš sada se nimalo ne razlikuje od HDZ ili SNSD fašističke retorike. Ti svoje impresije o narodima želiš koristiti kao činjenice i na osnovu toga izvodiš potpuno sulude zaključke. Ne, to da li se ti izjašnjavaš kao pripadnik nekog naroda ili se uopšte ne izjašnjavaš te apsolutno ne čini ni većim ni manjim građaninom. Ti si sposoban samo da vlastiti fašizam imenuješ građanskom ideologijom.

Ne ulazim u razloge zbog kojih si frustriran i opterećen Bošnjacima, ali nemaš pravo osporavati niti umanjivati građanstvo nekome ko se izjašnjava kao Bošnjak.
asker

#37169 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by asker »

drug_profi wrote: Niste naravno svjesni problema.
Kao prvo, mozemo biti gradjani. Ono, da dalje ne raspravljamo. Ni tebi niko ne govori sta mozes a sta ne mozes biti.
Kad kazes "gdje se grijesi", ta greska je izbor Komsica valjda? Posto je izabran vecinskim Bosnjackim glasovima, jel tako? Da nije, u predsjednistvu bi ti sjedio Covic. Onda ovu zalopoljku o gradjanima smotaj i baci kroz prozor. Onda bas guras etnicko, nacionalno, torovsko. Ili si i dalje neshvacen?

:-?
Styling

#37170 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Meni je samo drago sto smo mi i u ovoj etnickog definiciji mimo sav svijet, jer smo ovdje Bosnjaci a svagdje drugo su muslimani. Kada sam poznaniku iz Jordana rekla da se muslimani u Bosni zovu Bosnjaci covjeku nista nije bilo jasno. Kada nekome u inostranstvu kazete da ste Bosnjak nemaju pojma sta je to. Ja bih da se vrati naziv Muslimani.
drug_profi

#37171 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ja o građanima oni o narodima i onda ja nemam pojma o građanskoj drzavi, oni bolje znaju.
Ja sam fasista i moja je retorika ista kao HDZ/SNSD, jer ne prihvatam majorizacije manjina, ali je zato njihova, tj.SDA, pardon, DF retorika. građanska par excelence.

Jeste sve je tako kako ste vi skontali.
Hajd vozdrica.
Capsicum

#37172 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Styling wrote:Meni je samo drago sto smo mi i u ovoj etnickog definiciji mimo sav svijet, jer smo ovdje Bosnjaci a svagdje drugo su muslimani. Kada sam poznaniku iz Jordana rekla da se muslimani u Bosni zovu Bosnjaci covjeku nista nije bilo jasno. Kada nekome u inostranstvu kazete da ste Bosnjak nemaju pojma sta je to. Ja bih da se vrati naziv Muslimani.
Još bolje da se popnemo na tavan i izvadimo ikone i vratimo se pradedovskoj veri.
asker

#37173 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by asker »

Komsic ce biti u predsjednistvu dok se boje na rastope. Jer ovo kmecanje "gradjana" je jednostavno neprocjenjivo!

:bih:
MarshalDodik

#37174 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MarshalDodik »

asker wrote:Komsic ce biti u predsjednistvu dok se boje na rastope. Jer ovo kmecanje "gradjana" je jednostavno neprocjenjivo!

:bih:
Opet ce morati ostati barem jedna boja.
Sad ne znam koja ti je srcu najmilija?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#37175 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

smuČko ce ovim lizanjem su SDA izgubiti najmanje 50 000 glasaca... tako da ce biti trka su Ćirilom u fotofinisu, al otom potom ima do tog jos tri godine... ovo sa ustavnim sudom i apelacijom propalog dotura iz izozemstva bože je samo igra za legalno pučanstvo... i da izglasaju takav zakon on se kosi sa pravilima EU sto je i EUropska komisija potvrdila jer se postavlja pitanje a sta sa sejdicem i fincijem... tako da trla baba lan da joj prodje dan... smučku odgovara radikalan hdz jer time dobija glasove koji su protivnici politike mjerača kukuruza... selam :bih:
Post Reply