Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ci-Nick wrote:A zašto odobri, to je opet neka diskriminacija i uzurpiranje javnog prostora,..
Ne vidim razlike između vozikanja nekih Alfa ekstremista i svadbe,.
a to moraš pitati nečelnika PU
Ne mora pitati nacelnika, nego treba procitati zakon o javnom okupljanju.
Svadba ne spada u javno okupljanje ili javnu priredbu/manifestaciju, dok okupljanje Alfista uredno najavljeno spada.
Radio je i kod mene stari i izuzetno je postovan i cijenjen od strane svih mup-ovaca i dan danas, pa mi nikada nije palo na pamet da se vadim kada me npr. zaustave. Jednom sam platio uredno kaznu, kada je napisao prekrsajni nalog kaze policajac sto ne rece da si od tog i tog, ma reko nista, kriv sam i to je to. Mene bilo sramota sto sam pocinio ocit prekrsaj oduzimanja prvenstva njima pred ocima...I ovim sto su taj dan radili na toj svadbi sigurno nije ugodno bilo, ali dobiju naredjenje i moraju to raditi.
Ci-Nick wrote:A zašto odobri, to je opet neka diskriminacija i uzurpiranje javnog prostora,..
a to moraš pitati nečelnika PU
Svadba ne spada u javno okupljanje ili javnu priredbu/manifestaciju, dok okupljanje Alfista uredno najavljeno spada.
udruženje građana mogu osnovati i tri budale i onda u okviru vožnje mercedesa, audija, ili golfova dvica,... provozati i mladence.
ako cemo cjepidlaciti,i ZEPS je uzurpacija javnog prostora,zauzmu se kosarkaski tereni na kamberovicu
ako cemo cjepidlaciti,i ZEPS je uzurpacija javnog prostora,zauzmu se kosarkaski tereni na kamberovicu
da, i parkiranje automobila od Kamenog mosta pa do Bosanke na dva Bajrama u godini,..al ko bi tu smio kaznu pisati.
Svadba ne spada u javno okupljanje ili javnu priredbu/manifestaciju, dok okupljanje Alfista uredno najavljeno spada.[/quote]
udruženje građana mogu osnovati i tri budale i onda u okviru vožnje mercedesa, audija, ili golfova dvica,... provozati i mladence. [/quote]
Pa eto, sta da kazem, skontao si kako nesto upakovati da bude legalno. Eto, upisi pravo, pa istrazuj propise oko sverca, mozda ti se isplati.
udruženje građana mogu osnovati i tri budale i onda u okviru vožnje mercedesa, audija, ili golfova dvica,... provozati i mladence.
Pa eto, sta da kazem, skontao si kako nesto upakovati da bude legalno. Eto, upisi pravo, pa istrazuj propise oko sverca, mozda ti se isplati. [/quote]
prestar sam za sve osim da lajem,.. ko ovaj Mr. Tempo.
Nivelacija wrote:Nadam se da se nece ljutiti Afan turisticki vodic zbog preuzimanja statusa
Današnja grupa arhitekata iz Sjedinjenih Američkih Država u Zenici je primijetila nešto zanimljivo.
Naime, oni su na balkansko tlo sletjeli u Beogradu, kojeg su obišli, zatim su posjetili Niš, Užice, Višegrad i Sarajevo.
Za Zenicu kažu da je najčišći i najljepše urbanistički uređen grad u cijeloj im dosadašnjoj turi, gdje su, šetajući ulicama, osjetili pravu jesen.
Ovdje bih želio pomenuti prof. dr Juraja Najdharta, koji nam je, 1955. godine ugrubo urbanistički uredio grad u ovom obliku kojim se danas hodamo i vozimo.
Baš sam bio ponosan
Pa Zenica je pojam urbanističkog planiranja za Sarajevo.
Nego, odakle ti ovo?
ovo nije nista novo, i arhitektusnki magazin Oris je uzimao Zenicu kao primjer urbanistickog planiranja. dobro bi bilo da se o tome vise govori, da bi uslo u svijest onim sto kao s gadjenjem govore o Zenici kao ruznom gradu.
uzgred, Neidhart mu je prezime i tako se izgovara.
Ne znam, meni super izgleda, šta više...ima dodatnih parking mjesta.
Zanima me, vezano za otpuštanje ove radnice RMU Zenica, zašto se toliko narod buni? Problem je što je ona na određeno primljena. Istekao joj je ugovor u ovom ne povoljnom trenutku i zadesila se kao prva na udaru smanjenja ADMINISTRACIJE rudnika....Jer i ubuduće će se ići sa redukcijom administracije. U dobu tehnologije i računara nama ne treba više 3 radnice u računovodstvu, za svaku jamu po jedna...sve to može 1 osoba na račinaru odraditi. A tako i u pravno-ekonomskom sektoru. Ima ih previše i to previše je višak...Ako neko treba da ide s posla onda je to administracija...kao i u politici.
160 ljudi je u Stranjanima bilo, puta (×) 3 jame to dođe oko 500-600 proizvodnih radnika u RMU Zenica..ostalo 1000 od 1600 je čoškari i administracija. To treba smanjiti...i to je već počelo...
Poznavao sam muža ove gospođe Odobašić, bio mi je komšija. Ne znam za dogovor koji ona ima sa upravom ali...da nije ovih dešavanja u zadnjih mjesec-dva vjerovatno bi i ona radila još uvijek ali....biće njih još koji će plakati...
A iskreno, nije ni pošteno da smanje jamske radnike...ionako nas nema na smjeni ni 30 kako treba...
Kralj Tvrtko I. wrote:Ne znam, meni super izgleda, šta više...ima dodatnih parking mjesta.
.
Probaj se parkirati na onaj parking kad neko izlazi,ili izaci s parkinga kad neko drugi autom udje
Ili proci do parkinga pred Lamelom
Hebo mu ivicnjak nanu naninu
Kralj Tvrtko I. wrote:Ne znam, meni super izgleda, šta više...ima dodatnih parking mjesta.
.
Probaj se parkirati na onaj parking kad neko izlazi,ili izaci s parkinga kad neko drugi autom udje
Ili proci do parkinga pred Lamelom
Hebo mu ivicnjak nanu naninu
Pravi zeničanin je makar jednom udario u te ivicnjake ispred Lamele ..ja sva sreca felgom jer smotao puni ali davno je to bilo...proslom stoljecu
Pa to
Ovako moras u rikverc nazad...a ako neko ulazi onda imas knap prostora da se zaobidjete i obicno poderes trap od ivicnjak...jos ako na parking ulazi neko ko nije vichan onda obicno i nema prostora...pa se jos desi i vise takvih odjednom
Plus kad udjes prema Lameli,zatvorili su ivicnjakom i zelenom povrsinom ulaz u parking Lamele nego moras dole na izlazni krak iz parkinga pa se stvara čep
Neki strucnjak s Almyija garant ili ko je vec radio
A mozda im je direktorica Doma Zdravlja crtala projekat
Zanima me, vezano za otpuštanje ove radnice RMU Zenica, zašto se toliko narod buni? Problem je što je ona na određeno primljena. Istekao joj je ugovor u ovom ne povoljnom trenutku i zadesila se kao prva na udaru smanjenja ADMINISTRACIJE rudnika....Jer i ubuduće će se ići sa redukcijom administracije. U dobu tehnologije i računara nama ne treba više 3 radnice u računovodstvu, za svaku jamu po jedna...sve to može 1 osoba na račinaru odraditi. A tako i u pravno-ekonomskom sektoru. Ima ih previše i to previše je višak...Ako neko treba da ide s posla onda je to administracija...kao i u politici.
160 ljudi je u Stranjanima bilo, puta (×) 3 jame to dođe oko 500-600 proizvodnih radnika u RMU Zenica..ostalo 1000 od 1600 je čoškari i administracija. To treba smanjiti...i to je već počelo...
Poznavao sam muža ove gospođe Odobašić, bio mi je komšija. Ne znam za dogovor koji ona ima sa upravom ali...da nije ovih dešavanja u zadnjih mjesec-dva vjerovatno bi i ona radila još uvijek ali....biće njih još koji će plakati...
A iskreno, nije ni pošteno da smanje jamske radnike...ionako nas nema na smjeni ni 30 kako treba...
Nisu je trebali otpustiti jer joj je muz zivot izgubio u jami. Ona je tu morala penziju zaraditi jer ko ce othraniti njihovo dijete. Ako nista, on je zasluzio da ona tu radi, ne ulazeci u problematiku viska radnika. Ali ebes ti nase budale...
Ima li negdje slika novog prakinga ispred poliklinike? Negdje sam vidio samo onaj ulaz na parking gdje su podijelili traku nekim manjim ivicnjacima i nije mi jasno zasto su to radili.
kamen spoticanja wrote:Pa to
Ovako moras u rikverc nazad...a ako neko ulazi onda imas knap prostora da se zaobidjete i obicno poderes trap od ivicnjak...jos ako na parking ulazi neko ko nije vichan onda obicno i nema prostora...pa se jos desi i vise takvih odjednom
Plus kad udjes prema Lameli,zatvorili su ivicnjakom i zelenom povrsinom ulaz u parking Lamele nego moras dole na izlazni krak iz parkinga pa se stvara čep
Neki strucnjak s Almyija garant ili ko je vec radio
A mozda im je direktorica Doma Zdravlja crtala projekat
malo su uprskali, istina. najvise sa tim parkingom i ivicnjakom koji ogradjuje parking od prolaza za auta koji nastavljaju dole prema lameli.
i taj nastavak prema lameli koji se prekida jer je potrebno desno, pa lijevo je dosta cudan, ali opravdavam da imaju plan za taj put vozila hitne pomoci.
uprskali su dosta toga, ali naviknut cemo se i sve ce biti kao prije.
o jablanu kojeg su eliminisali ne mogu puno da zborim, jer cu poceti da psujem.