SDP

al_akhisari

#37126 Re: SDP

Post by al_akhisari »

hizo ramidovic wrote:svi sad navalili da pljuju po zlaji i zlurado navijaju za njegov odlazak, a dok je valjao, svi su mu se smesili.
jedno je sigurno: odlaskom lagundzije totalno propada i ideja socijaldemokratie u bih. to trebaju imati na umu svi oni koi ga zele oterati.
...poštujem pravo na mišljenej, ali me zanima utemeljenje navedene teze; šta je to u političkom habitusu gospodina lagumdžije, u njegovim djelima i postupcima, što je još važnije..što ga proklamuje vertikalom socdemokrate u bih; nadam se da ćeš izbjeći zamku da nam navodiš jeftine i polulističke stereotipne pozive i demagoške izjave o socdemokratiji; možda odnos prema vlastitom poslu na faxu, možda imovina, kultura govora,...?!

P.S. kad razmišljam, razgovaram o nekom od kandidata za neku javnu funkciju, veoma važna stvar pri mogućem izboru je odnos i odgovornost prema poslu kojim se isti bavi; ako gospodina lagumdžiju stavimo i u tu tablicu, bojim se da nema nikakav argument za prolaz (da se redovno ne pojavljuje na TV, studenti fakulteta na kome "radi", ne bi znali kako čovjek izgleda)
Pasiflora

#37127 Re: SDP

Post by Pasiflora »

hizo ramidovic wrote:svi sad navalili da pljuju po zlaji i zlurado navijaju za njegov odlazak, a dok je valjao, svi su mu se smesili.
jedno je sigurno: odlaskom lagundzije totalno propada i ideja socijaldemokratie u bih. to trebaju imati na umu svi oni koi ga zele oterati.
Prezivjeli smo Titov odlazak, da necemo Zlajin :skoljka:
Liberalism

#37128 Re: SDP

Post by Liberalism »

dustaban wrote:
Liberalism wrote:Nevjerovatno je kako ste optereceni Lagumdzijom. Vama nisu briga ni izbori, ni vlast, ni narod. Vama je dovoljna hrana da vidite kako drugi pate zar ne? Zato ste vi sretni zbog poraza SDP-a, ne zbog pobjede ovih drugih. Zalosno je kakvi ste vi ljudi.
Meni je tebe lijepo zao!

:mrgreen:
Ne mora vjeruj, meni je dobro svakako. za razliku od vas mnogih koji 20 godina cekaju da im drzava obezbjedi sretan zivot. Zato i bljujete vatru na sve zivo, jer vidite zivot prolazi a nikako da vam vasi omiljeni politicari ispune vase snove.

Tako, umjesto da ponovo trazis neku zrtvu koju ces zaliti, iskoristi ovaj naredni period da zivis sretno ne blateci sve zivo oko sebe.
emigrazione

#37129 Re: SDP

Post by emigrazione »

Koje govno od covjeka u pm, pa pizda ti materina sta jos treba da se desi da odjebes iz politike...ko da ce od sad kopati kanale za tri stoje pa se usro, ujedinjenje moze ali ne sa tobom i tim oko tebe
racionalista

#37130 Re: SDP

Post by racionalista »

Meni su najjaci ovi SDP-ovci što sad kače slike po facebooku sa nekakvih derneka "u pokusaju" i sad najvaljuju da idu jos zesce i jos jace. Ne pravi se dernek poslije poraza to bi trebali valjda znati :skoljka:
madner

#37131 Re: SDP

Post by madner »

Takticki genije je dan prije Waterlooa porazio jos jednom Prusse u svom klasicnom stilu. :D
Tako i Zlaja, nakon sto ima prave informacije, jos jednom demonstrira zasto ga se kolege u parlamentu boje. :D
Last edited by madner on 17/10/2014 12:09, edited 1 time in total.
jazzer

#37132 Re: SDP

Post by jazzer »

hizo ramidovic wrote:
Ti k'o da si SDA glasac :)

laguNdzija, situVacija...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#37133 Re: SDP

Post by pici »

"Zlatko, odlazi", riječi su koje je SDP očigledno davno trebao reći svome vođi, ali to se nije desilo. Uz pomoć stranački podobnih i poslušnih i kažnjavanja onih koji to nisu, Lagumdžija se sve ove godine održao na čelu stranke za koju je ogroman broj građana 2010. godine mislio da će zaista donijeti promjene, pravdu i socijaldemokratiju.

Lagumdžija će otići sa čela SDP-a vrlo brzo i to nakon Kongresa koji će biti održan narednog mjeseca. Uprkos tvrdnjama pojedinih da on priprema Bakira Hadžiomerovića, da mu grije stolicu dok se ponovo vrati na čelo SDP-a, Lagumdžija je to negirao jučer. Međutim, ne treba nikada zaboraviti da govorimo upravo o njemu, majstoru taktika i kombinacija.
Image
Liberalism

#37134 Re: SDP

Post by Liberalism »

To je njihov i cilj. A ovi koji usput pljuju po njemu, a da ni sami ne mogu naci niti jednu rijec da je Lagumdzija izgovorio a da je pogresna su samo obicni piuni koji sluze cilju da se unisti SDP.
vee-jay

#37135 Re: SDP

Post by vee-jay »

LSD wrote:
vee-jay wrote:
LSD wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-puca ... /141016159
http://www.klix.ba/vijesti/bih/lagumdzi ... /141016163

rasulo i potop

ne valja se smijati tuđoj nesreci, pogotovu kad znamo da je zeleni virus pobjednik izbora i ostala nacionalisticka bagra...ali ovo su Narcisovi crveni kmeri definitivno zaslužili - samo zbog onog kurvanja sa SDA i blokade vlade.

kako miševi napuštaju brod koji tone :lol: :lol: sad se ispostavlja da su to pizde obicne

treba biti malo i perverzan i uživati u posmatranju ovog brodoloma, sjajan prizor :nargila:
dobro to sto su zasluzili, ali zasto su "pizde obicne" ako radeci jedinu logicnu stvar preuzimaju odgovornost?
nije to nikakvo preuzimanje odgovornost, da se ne lažemo....vec bježanija opšte prakse, miševi napuštaju brod koji tone ;-)
da bi neko preuzeo odgovornost, treba imati cast, poštenja, dostojanstvo, moral - što naravno, ova bagra korumpirana nema

da su kojim slucajem dobili izbore (kao prije 4 godine), vidio bi ti entuzijazma kod istih i borbe za fotelje.....a sad kad su frontalno popušli kožnjake na svim nivoima, sad glume nekakvo preuzimanje odgovornosti :lol: :lol: povraca mi se
ne razumijem. na jednoj strani se govori o "misevima koji napustaju brod koji tone", na drugoj strani se govori da ti misevi zele da preuzmu stranku.

ovo sto se trenutno desava u SDPu je sasvim normalna stvar u demokratskim drustvima. jedino sto nije normalno je to sto lagumdzija jos nije dao ostavku.
VjecitiStudent

#37136 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/zlatko-l ... /141017045

:lol:

Odvratni su, sve su zaslužili i svi su za Zenice, ali nekako mi je tužno gledati kako se srozao i na šta je spao ... :(
Ufuro se da je ko lik iz horor filmova, kad ono padnu sa nebodera na željezne šiljke, pa se opet pridignu i nastave sa poslom. :D
vrbas1979

#37137 Re: SDP

Post by vrbas1979 »

Ovaj lik stvarno nije normalan. Sve sam uvjereniji da će SDP nestati s političke scene

Zlatko Lagumdžija: Pozivam DF i Željka Komšića na ujedinjenje

U intervjuu za Radio Bosne i Hercegovine, predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija pozvao DF i Željka Komšića “da vide na koji način i kako mogu objediniti ideju socijaldemokratije u ovoj zemlji”.

U intervjuu za Radio Bosne i Hercegovine, predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija na pitanje novinarke Mirele Huković – Hodžić može li se u SDP-u ponoviti situacija kao slučaj Komšić, Lagumdžija ističe:

“Ne znam, pravo da vam kažem, ko bi mogao da bude taj. Ja čestitam DF-u i gospodinu Komšiću na onome što su uradili. Što se mene tiče, najpametnije mu je, i evo ovom prilikom pozivam DF i Željka Komšića da vidimo na koji način i kako možemo objediniti ideju socijaldemokratije u ovoj zemlji. Ali, imam samo jedan uslov: nemoj bit narandžast. Il si crven ili nisi!”

Na opasku da su ga optužili da su zbog njega otišli gospoda Duraković, Ivo Komšić, te da se uvijek uz njega kao predsjednika SDP-a vežu neka personalna rješenja, naglašava:

“Odmah da vam kažem i Miro Lazović i Ivo Komšić su ljudi s kojima sam upravo ovih dana razgovarao i pozvao ih – dajte ljudi da idemo u skladu sa onim što je SDP nudio na ovim izborima – ujedinjeni. I mnogi drugi časni ljudi koji su ljevičari. Znate šta – džaba vam! SDP je ipak firma sa 105 godina tradicije. Ne možete vi iz epruvete napraviti neku novu ljevičarsku firmu.“

Na konstataciju da mu spočitavaju da je jedan od grobara socijaldemokratije u Bosni i Hercegovini, poručuje:

“To mi spočitavaju oni koji u stvari pričaju bez ikakve odgovornosti. Jednostavno je pričat bez odgovornosti. Ja im želim da i dalje budu kritični prema SDP-u, ali neki od njih me time prozivaju ma što kažu otkad je gavran pocrnio. Nek sjašu više sa takvih optužbi, nek se uhvate objedinjavanja socijaldemokratije, jačanju socijaldemokratije”, rekao je Lagumdžija u intervjuu za BH Radio 1.
Liberalism

#37138 Re: SDP

Post by Liberalism »

joint union wrote:
Jah, eto Zlaja patentir'o socijaldemokratiju.
Jok, vodio je ti i slicni tebi koji svake cetri godine mjenjaju ideologiju, vjeru i naciju.
dustaban

#37139 Re: SDP

Post by dustaban »

VjecitiStudent wrote:
Odvratni su, sve su zaslužili i svi su za Zenice, ali nekako mi je tužno gledati kako se srozao i na šta je spao ... :(
Ufuro se da je ko lik iz horor filmova, kad ono padnu sa nebodera na željezne šiljke, pa se opet pridignu i nastave sa poslom. :D
:shock:
Krw ti yeben, je li ovo moguce. Zar je moguca ovakva drskost & bezobrazlook ?!
megaman4

#37140 Re: SDP

Post by megaman4 »

ako je članstvu imalo stalo do SDP-a, Zlatka moraju silom otjerati, inače SDP kao i SKBiH odlazi u 3 pm
Innovation

#37141 Re: SDP

Post by Innovation »

Zlatko Lagumdžija pozvao DF i Željka Komšića na ujedinjenje
Ujedinit ce se /ali bez Zlatka i jos nekih/. Nece ZK dopustiti da SDP padne.
VjecitiStudent

#37142 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

dustaban wrote:
VjecitiStudent wrote:
:shock:
Krw ti yeben, je li ovo moguce. Zar je moguca ovakva drskost & bezobrazlook ?!
"Dan živih mrtvaca"
Banksy

#37143 Re: SDP

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:

Užas :mrgreen: :(

Ali moramo znati otkud ovoliki očaj. Ne uđe li SDP u vlast, a njemu se izmakne predsjednička fotelja u stranci, put je samo jedan. Sanaderova priča je izvrstan primjer i nauk.

Image

Jedini koji mu može spasiti glavu, i bukvalno, je Bakir Izetbegović, uzme li ga za koalicionog partnera, a što je teško očekivati znajući vrlo negativno raspoloženje unutar SDA prema Lagumdžiji i SDP-u.
Propadnu li planovi o koaliciji, a njegovi stranački katili ga uspiju skinuti, bijeg u ''treće zemlje'' nije neizgledna opcija.
L u c i f e r

#37144 Re: SDP

Post by L u c i f e r »

hizo ramidovic wrote:
joint union wrote:
Jah, eto Zlaja patentir'o socijaldemokratiju.
nije je on patentiro, ali je jedini i istinski zagovornik socialdemokratie u bih. ko to nevidi, nije dobro upucan u politicku situvaciju u bih

nemoj više dina ti i imana... :lol: :lol: :lol:
madner

#37145 Re: SDP

Post by madner »

Mislim da je sujeta kod Zlaje proradila, ne moze otici kao grobar SDPa. :D

Zlaja i Bake imaju dogovor, tako da raspolozenje nizih nivoa ne igra nikakvu ulogu.
dustaban

#37146 Re: SDP

Post by dustaban »

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#37147 Re: SDP

Post by pici »

Hamdija Lipovača, još uvijek aktuelni premijer Unsko-sanskog kantona i član predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH (SDP) u izjavi za Klix.ba je prokomentirao situaciju unutar te partije, a nakon izbornog poraza te je govorio i o svom budućem političkom angažmanu u toj stranci ili eventualno odlasku iz SDP-a.
Image

ode i lipovača :(
PapakizSarajeva

#37148 Re: SDP

Post by PapakizSarajeva »

Ova tema se moze "oziviti" nakon formiranja vlasti na svim nivoima i vanrednog kongresa SDP-a. Sada i sa ovim vodstvom SDP-a nema nikakvih pregovaranja. Previse su iskompromitovani i previse su pljuvali po svima oko sebe samo da bi opstali. Osim toga, previse je tu korumpiranih ljudi.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#37149 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

Zlatko sve vise gubi razum. Hoce li biti prenos tog vanrednog kongresa? To ce havarija biti.

Ne daaaaaaaammmmm svooooojjjuuuuuu stooollicuuuuu. :D

Nikakvo ujedinjenje SADA. Niti Zlatko ima adute u rukama da donosi odluke o tome.
Odlazi, zatvori vrata..krivicna prijava ce naknadno. Ego manijace.
dustaban

#37150 Re: SDP

Post by dustaban »

pici wrote:
"Zlatko, odlazi", riječi su koje je SDP očigledno davno trebao reći svome vođi, ali to se nije desilo. Uz pomoć stranački podobnih i poslušnih i kažnjavanja onih koji to nisu, Lagumdžija se sve ove godine održao na čelu stranke za koju je ogroman broj građana 2010. godine mislio da će zaista donijeti promjene, pravdu i socijaldemokratiju.

Lagumdžija će otići sa čela SDP-a vrlo brzo i to nakon Kongresa koji će biti održan narednog mjeseca. Uprkos tvrdnjama pojedinih da on priprema Bakira Hadžiomerovića, da mu grije stolicu dok se ponovo vrati na čelo SDP-a, Lagumdžija je to negirao jučer. Međutim, ne treba nikada zaboraviti da govorimo upravo o njemu, majstoru taktika i kombinacija.
Image
:mrgreen:

Mogo si me vala kvotat' da se vidi cija je slika.

Yebemumater ima li ko ovdje da nama koji smo sve ovo najavili oda duzno priznanje?!
Post Reply