Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
MK81

#37126 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MK81 »

thekupus wrote:
malakh wrote:
thekupus wrote: Kakva argumentacija, pa jedva je pročitala inicijativu onu, k'o da joj je ćirilicom napisana
da izvineš na izrazu, ali jebeš ti više priče o ratu. od rata do danas, mnogi smo se oženili, dobili djecu i samim tim stvorili novu generaciju, dobili unaprijeđenja na poslu ili otkaze, otišli u penziju i šta sve ne i da nas interesira ko je bio budala prije 26 godina.

mnogi danas na rat gledaju kao temu kada nemaju o čemu pričati sa sagovornikom, pa se uhvate te četiri godine i dobro ispričaju.
Tačno. SDAovcima je rat bukvalno jedino na što se mogu pozvati, iako dobar dio, kao ova štuka, nemaju veze s istim. Bukvalno nemaju ništa drugo što mogu spomenuti
Pristalica sam NS i SDP-a kao najbližih mom uvjerenju medjutim smatram da niste u pravu. Jako je bitno i da su ljudi kada je najteže bili učestvovali koliko su mogli. To mislim jer to dovoljno govori o karakteru osobe, nije fer da odredjene porodice su pobjegle , skolovale djecu i slicno i danas se hvale svim tim ( sto je u redu) dok neka djeca nisu imala tu priliku, ocevi su im izginuli da bi im mogli omoguciti skolovanje... ovakvih dosta medjutim ima upravo u redovima ove seljačke SDA stranke pa komentar nije dobar ali se slažem da si i to treba gledati.Danas imamo situaciju gdje neko ko je poslan u ratu da se obrazuje preko ledja sirotinje, preko stele pametuje ljudima koji tu sansu nisu ni imali ili su dali najvise...
PS: nadam se da će mi se ispričati onaj kada sam svojevremeno rekao da će din biti premijer, dino predsjednik skupstine, mirvad ministar kulture i ostalo, kada me je pokušao diskreditovati mojim datumom registracije... sada se ispostavilo da je sve tačno.
drugo, ne vidim ovdje baš pretjeranih eksperata , kako su se hvalili ... veliko je pitanje imamo li ih uopšte...
Thorgerson

#37127 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Thorgerson »

MK81 wrote: Pristalica sam NS i SDP-a kao najbližih mom uvjerenju medjutim smatram da niste u pravu. Jako je bitno i da su ljudi kada je najteže bili učestvovali koliko su mogli. To mislim jer to dovoljno govori o karakteru osobe, nije fer da odredjene porodice su pobjegle , skolovale djecu i slicno i danas se hvale svim tim ( sto je u redu) dok neka djeca nisu imala tu priliku, ocevi su im izginuli da bi im mogli omoguciti skolovanje... ovakvih dosta medjutim ima upravo u redovima ove seljačke SDA stranke pa komentar nije dobar ali se slažem da si i to treba gledati.Danas imamo situaciju gdje neko ko je poslan u ratu da se obrazuje preko ledja sirotinje, preko stele pametuje ljudima koji tu sansu nisu ni imali ili su dali najvise...
PS: nadam se da će mi se ispričati onaj kada sam svojevremeno rekao da će din biti premijer, dino predsjednik skupstine, mirvad ministar kulture i ostalo, kada me je pokušao diskreditovati mojim datumom registracije... sada se ispostavilo da je sve tačno.
drugo, ne vidim ovdje baš pretjeranih eksperata , kako su se hvalili ... veliko je pitanje imamo li ih uopšte...
Bitnije je kako je neko iz tog rata izasao bez noge, ruke, posla u firmi, kuce i bez marke u dzepu. A neko drugi izasao sa vrecom para, poslovnim prostorima, poceo kupovati firme okolo, sa vise stanova itd.

E to je meni bitno.

Jebe mi se jesi li nosio pusku ili nisi. To je do tebe i ti se nosi s tim. I ti znas zasto nisi ili jesi.
drug_profi

#37128 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Ja sa ove distance i ove pameti mogu reci da su ispali pametniji oni koji su se klonili metka i posvetili se sebi i obrazovanju.
Jer sve ovo sto smo dobili ne vrijedi jednog cestitog zivota, a ne hiljada i hiljada njih.

Znači dalekovidniji je onaj koji je shvatio da ciljevi rata i deklarisani ciljevi nisu isti. Mudriji i pametniji od svih nas koji smo vjerovali u nekakvu pravednu drzavu za koju se borimo.
Rat je bio samo nacin da se stvori stanje u kojem je moguce opljackati bilo sta.

Pa je meni logicno da je taj pametniji i dalekovidniji u prednosti danas nego neki budalas kao i ja sto sam.
criticos

#37129 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

Da zaključimo!
Svi oni koji se nisu rodili ili su bili maloljetni do 1995 nemaju pravo da uopće participiraju u vlasti sve dok su živi svi oni punoljetni koji su od 1992-1995 bili u BiH?
Hakiz

#37130 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

drug_profi wrote:Ja sa ove distance i ove pameti mogu reci da su ispali pametniji oni koji su se klonili metka i posvetili se sebi i obrazovanju.
Jer sve ovo sto smo dobili ne vrijedi jednog cestitog zivota, a ne hiljada i hiljada njih.

Znači dalekovidniji je onaj koji je shvatio da ciljevi rata i deklarisani ciljevi nisu isti. Mudriji i pametniji od svih nas koji smo vjerovali u nekakvu pravednu drzavu za koju se borimo.
Rat je bio samo nacin da se stvori stanje u kojem je moguce opljackati bilo sta.

Pa je meni logicno da je taj pametniji i dalekovidniji u prednosti danas nego neki budalas kao i ja sto sam.
Upravo tako.

Samo, ima nas koji smo od rata i hajrovali. Recimo, mene je pogodilo taman toliko da nisam skroz nesposoban, a da svaki mjesec kapa u džep i popravi budžet.

Šta ima veze, ostaneš malo invalid, a sa druge strane nekoliko stoja svaki mjesec, povlastice pri uvozu, prednost u redovima, ne brineš je li firma uplatila zdravstveno itd.
kmirsad

#37131 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

MK81 wrote: Pristalica sam NS i SDP-a kao najbližih mom uvjerenju medjutim smatram da niste u pravu. Jako je bitno i da su ljudi kada je najteže bili učestvovali koliko su mogli. To mislim jer to dovoljno govori o karakteru osobe, nije fer da odredjene porodice su pobjegle , skolovale djecu i slicno i danas se hvale svim tim ( sto je u redu) dok neka djeca nisu imala tu priliku, ocevi su im izginuli da bi im mogli omoguciti skolovanje... ovakvih dosta medjutim ima upravo u redovima ove seljačke SDA stranke pa komentar nije dobar ali se slažem da si i to treba gledati.Danas imamo situaciju gdje neko ko je poslan u ratu da se obrazuje preko ledja sirotinje, preko stele pametuje ljudima koji tu sansu nisu ni imali ili su dali najvise...
Vrlo je moguče da sam to bio ja. Zaista se ne sječam, jesam neke novoprijavljene prozivao...Ne sječam se ni šta su rekli... Ako si ti jedan od njih i to rekao, a ja bio taj koji te je diskreditovao... izvini... Jebi ga, đe se delje klada iverje leti... :-D
Hakiz

#37132 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

100
99
98
97
96
95
...
detroit-mercy

#37133 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by detroit-mercy »

MK81 wrote:
thekupus wrote:
malakh wrote:
da izvineš na izrazu, ali jebeš ti više priče o ratu. od rata do danas, mnogi smo se oženili, dobili djecu i samim tim stvorili novu generaciju, dobili unaprijeđenja na poslu ili otkaze, otišli u penziju i šta sve ne i da nas interesira ko je bio budala prije 26 godina.

mnogi danas na rat gledaju kao temu kada nemaju o čemu pričati sa sagovornikom, pa se uhvate te četiri godine i dobro ispričaju.
Tačno. SDAovcima je rat bukvalno jedino na što se mogu pozvati, iako dobar dio, kao ova štuka, nemaju veze s istim. Bukvalno nemaju ništa drugo što mogu spomenuti
Pristalica sam NS i SDP-a kao najbližih mom uvjerenju medjutim smatram da niste u pravu. Jako je bitno i da su ljudi kada je najteže bili učestvovali koliko su mogli. To mislim jer to dovoljno govori o karakteru osobe, nije fer da odredjene porodice su pobjegle , skolovale djecu i slicno i danas se hvale svim tim ( sto je u redu) dok neka djeca nisu imala tu priliku, ocevi su im izginuli da bi im mogli omoguciti skolovanje... ovakvih dosta medjutim ima upravo u redovima ove seljačke SDA stranke pa komentar nije dobar ali se slažem da si i to treba gledati.Danas imamo situaciju gdje neko ko je poslan u ratu da se obrazuje preko ledja sirotinje, preko stele pametuje ljudima koji tu sansu nisu ni imali ili su dali najvise...
Evo ja sam ucestovao u ratu i smatram da ucesce u ratu ne treba uopste vise da bude propusnica ili legitimacija za obavljanje bilo kakve funkcije u drzavi, javnim firmama ili bilo cemu drugom.
Zemlju neka vode oni koji koji su dovoljno dobri za taj posao bez obzira na ucesce u vojsci ili ne.
Btw. jebo vas vise rat :skoljka: nikad mi na zelenu granu necemo cim se 23-24 (skoro pa cetvrt vijeka kasnije) rat spominje kao nekakva argumentacija za bilo sto :skoljka: .
kmirsad

#37134 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Nikada neču zaboraviti... prijem u firmi za demobilisane borce... portir u fabrici,neki Nusret, dobar borac bio... ranjavan pita direktora inače krmojeda, Šta ću ja sada biti u ovoj fabrici... Pa portir, što si bio... Nije ni deset dana prošlo smjeniše krmojeda...
detroit-mercy

#37135 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by detroit-mercy »

kmirsad wrote:Nikada neču zaboraviti... prijem u firmi za demobilisane borce... portir u fabrici,neki Nusret, dobar borac bio... ranjavan pita direktora inače krmojeda, Šta ću ja sada biti u ovoj fabrici... Pa portir, što si bio... Nije ni deset dana prošlo smjeniše krmojeda...
Sta bi sa Nusreta, jel posto direktor ili je i dalje portir :mrgreen:
kmirsad

#37136 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

detroit-mercy wrote:
kmirsad wrote:Nikada neču zaboraviti... prijem u firmi za demobilisane borce... portir u fabrici,neki Nusret, dobar borac bio... ranjavan pita direktora inače krmojeda, Šta ću ja sada biti u ovoj fabrici... Pa portir, što si bio... Nije ni deset dana prošlo smjeniše krmojeda...
Sta bi sa Nusreta, jel posto direktor ili je i dalje portir :mrgreen:
Postao predsjednik Sindikata i šef službe za kontrolu kvaliteta... bude i na televiziji... Krmojed osnovo nekakvu privatnu firmu... eno ga grca u dugovima... ne može dobit više nikakav posao...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#37137 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Sretno novom Premijeru. Dislike za tvrdnju da je Vlada politicki organ i da ministar ne mora nuzno znati o resoru koji vodi. "Di si bio 92", necu komentirati.. bolje. Ali VELIKI LIKE za ravnopravnost u zaposljavanju gdje primas platu od guljenja Bosanske sirotinje. O tome ja haman vise od decenije pisem po forumu, pa plitki ljudi skontaju da sam ljubomorna kako kazu na prekobrojne nepismene. Ne, jednostavno se radi da svi ljudi moraju imati jednaku sansu posebice radeci se o javnom novcu. Baska sto se barem 40% produktivnosti tih sluzbi izgubi radi nekompetentnosti uposlenika.
MK81

#37138 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MK81 »

kmirsad wrote:
Vrlo je moguče da sam to bio ja. Zaista se ne sječam, jesam neke novoprijavljene prozivao...Ne sječam se ni šta su rekli... Ako si ti jedan od njih i to rekao, a ja bio taj koji te je diskreditovao... izvini... Jebi ga, đe se delje klada iverje leti... :-D
prihvatam izvinjenje:) samo sam govorio ono sto znam i sto cujem sopstvenim usima... dakle zelim dati info koju znam da i odtali ljudi i prije imaju informacije...
MK81

#37139 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MK81 »

drug_profi wrote:Ja sa ove distance i ove pameti mogu reci da su ispali pametniji oni koji su se klonili metka i posvetili se sebi i obrazovanju.

.
tacno sa jednom opaskom a to je da mnogi nisu mogli birati vec su morali ici ili su jednostavno previse volili ovu dezavu... a drugi nisu morali jer su bili privilegovani i guzonje ili djeca guzonja...
Dasi

#37140 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dasi »

KatarinaKosaca wrote:Sretno novom Premijeru. Dislike za tvrdnju da je Vlada politicki organ i da ministar ne mora nuzno znati o resoru koji vodi. "Di si bio 92", necu komentirati.. bolje. Ali VELIKI LIKE za ravnopravnost u zaposljavanju gdje primas platu od guljenja Bosanske sirotinje. O tome ja haman vise od decenije pisem po forumu, pa plitki ljudi skontaju da sam ljubomorna kako kazu na prekobrojne nepismene. Ne, jednostavno se radi da svi ljudi moraju imati jednaku sansu posebice radeci se o javnom novcu. Baska sto se barem 40% produktivnosti tih sluzbi izgubi radi nekompetentnosti uposlenika.
I dislike za ono izvinjavanje. Razumjeli su oni dobro sta si htio reci nego te trolaju a ti im se jos izvinjavas. Trolaj i ti njih! Hoces novi zarez na budzet? Pljuc, olovka i papir... evo ti zarez! A ne da se izvinjavas njegovom bratu sto te tukao. Forto mi je nekako preblag za premijera, nadam se ce se brzo izbrusiti.
KatarinaKosaca

#37141 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

detroit-mercy wrote: Evo ja sam ucestovao u ratu i smatram da ucesce u ratu ne treba uopste vise da bude propusnica ili legitimacija za obavljanje bilo kakve funkcije u drzavi, javnim firmama ili bilo cemu drugom.
Zemlju neka vode oni koji koji su dovoljno dobri za taj posao bez obzira na ucesce u vojsci ili ne.
Btw. jebo vas vise rat :skoljka: nikad mi na zelenu granu necemo cim se 23-24 (skoro pa cetvrt vijeka kasnije) rat spominje kao nekakva argumentacija za bilo sto :skoljka: .
ti si Amer i osobno sumnjam da si rata vidio. Ali ti nisi tema emisije. Dezerterstvo je po univerzalnom etickom kodeksu izdajnicki cin. Dezertirati je biti logistika neprijatelju. Obranili smo se mi i bez tebe i bez Forte. Samo neka mi nitko ne kaze "Sta ima veze ". Ima i te kako sa odnosom prema Domovini. Ali, sad ima Forto prioritetnijih stvari pa mu ne treba to nabijati...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#37142 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

KatarinaKosaca wrote:ti si Amer i osobno sumnjam da si rata vidio. Ali ti nisi tema emisije. Dezerterstvo je po univerzalnom etickom kodeksu izdajnicki cin. Dezertirati je biti logistika neprijatelju. Obranili smo se mi i bez tebe i bez Forte. Samo neka mi nitko ne kaze "Sta ima veze ". Ima i te kako sa odnosom prema Domovini. Ali, sad ima Forto prioritetnijih stvari pa mu ne treba to nabijati...
evo ja ti kažem šta ima veze što nije bio tu za vrijeme rata. da nabrajam šta (ni)smo dobili mi koji smo tu bili, a kako su se ratni komandanti prodavali za mrvice i izdali svoje saborce?
seln

#37143 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

malakh wrote:
KatarinaKosaca wrote:ti si Amer i osobno sumnjam da si rata vidio. Ali ti nisi tema emisije. Dezerterstvo je po univerzalnom etickom kodeksu izdajnicki cin. Dezertirati je biti logistika neprijatelju. Obranili smo se mi i bez tebe i bez Forte. Samo neka mi nitko ne kaze "Sta ima veze ". Ima i te kako sa odnosom prema Domovini. Ali, sad ima Forto prioritetnijih stvari pa mu ne treba to nabijati...
evo ja ti kažem šta ima veze što nije bio tu za vrijeme rata. da nabrajam šta (ni)smo dobili mi koji smo tu bili, a kako su se ratni komandanti prodavali za mrvice i izdali svoje saborce?
Ima veze!
Zasto nije cucao u tenku kao Bakir?

Tenk, model Babin 92
Image
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#37144 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

mustaphabusuladzic rules :thumbup:

G.Č
detroit-mercy

#37145 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by detroit-mercy »

KatarinaKosaca wrote:
detroit-mercy wrote: Evo ja sam ucestovao u ratu i smatram da ucesce u ratu ne treba uopste vise da bude propusnica ili legitimacija za obavljanje bilo kakve funkcije u drzavi, javnim firmama ili bilo cemu drugom.
ti si Amer i osobno sumnjam da si rata vidio. Ali ti nisi tema emisije. Dezerterstvo je po univerzalnom etickom kodeksu izdajnicki cin. Dezertirati je biti logistika neprijatelju. Obranili smo se mi i bez tebe i bez Forte. Samo neka mi nitko ne kaze "Sta ima veze ". Ima i te kako sa odnosom prema Domovini. Ali, sad ima Forto prioritetnijih stvari pa mu ne treba to nabijati...
Koliko znam ti si svoje guzove odnijela u Sapniju prema tome ne soli pamet drugima. To sto ti osobno sumnjas zaboli me kurcina, prvo ne bi trebala da iznosis svoje sumnje bez osnove, posebno prema nekome ko ima izasebe dva ranjavanja, armijsko priznanje i ime u uniji veterana.
A za ostalu prdljevinu :-) ti odbranila nesto, ne zajebavaj.
Zato je sve postalo tako izlizano upravo sto svaka susa bleblece o ratu, patriotizmu, odbarni i sl.
KatarinaKosaca

#37146 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

detroit-mercy wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Koliko znam ti si svoje guzove odnijela u Sapniju prema tome ne soli pamet drugima. To sto ti osobno sumnjas zaboli me kurcina, prvo ne bi trebala da iznosis svoje sumnje bez osnove, posebno prema nekome ko ima izasebe dva ranjavanja, armijsko priznanje i ime u uniji veterana.
Zato je sve postalo tako izlizano upravo sto svaka susa bleblece o ratu, patriotizmu, odbarni i sl.
ja sam rat bila u sarajevu. Angazirana.ima 100 tema gdje smo.pisali. ko je bio, naravno :D
detroit-mercy

#37147 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by detroit-mercy »

KatarinaKosaca wrote:
detroit-mercy wrote:
KatarinaKosaca wrote: ti si Amer i osobno sumnjam da si rata vidio. Ali ti nisi tema emisije. Dezerterstvo je po univerzalnom etickom kodeksu izdajnicki cin. Dezertirati je biti logistika neprijatelju. Obranili smo se mi i bez tebe i bez Forte. Samo neka mi nitko ne kaze "Sta ima veze ". Ima i te kako sa odnosom prema Domovini. Ali, sad ima Forto prioritetnijih stvari pa mu ne treba to nabijati...
ja sam rat bila u sarajevu.
Bio sam i ja pa sta :mrgreen:.
Hoces orden :skoljka:
KatarinaKosaca

#37148 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Jok.. necu orden. Ali ne iskazujem divljenje dezerterskom cinu. Ali, kako napisah... neka ucini ono sto je danas rekao, dovoljno ce biti. Forto mislim
drug_profi

#37149 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Mene kad pitaju ja slazem da sam bio u Minhenu.
Izgledam manje blesav, i vise me cijene.
detroit-mercy

#37150 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by detroit-mercy »

KatarinaKosaca wrote:Jok.. necu orden. Ali ne iskazujem divljenje dezerterskom cinu. Ali, kako napisah... neka ucini ono sto je danas rekao, dovoljno ce biti. Forto mislim
Ne iskazujem ni ja divljenje da je svako ko je iole primirisao logistici u ratu danas vlasnik firme/firmi. Ne iskazujema ni ja divljenje sprezi politike i krupnog biznisa kod nas (samo da krenemo od ponosa bosnjackih firmi poput HIFE), ni iskazujem ni ja divljenje pustosenje javnih dobara vec 20 i kusur godina.
Licno i ne znam ko je ta Forto niti me zanima, niti ce on na mene i na moj zivot imati previse uticaja ali smatram da nije fer da mu se podastire dezerterstvo/ucesce u ratu kao arugment za obavljanje funkcije. Eto u ovih 20 i nesto poratnih godina izredalo ih se je masa ucesnika u ratu i vidimo da nesto ne ide, hajmo sad dati priliku dezerteru.
Ako ne bude kako treba, noga u guzicu.
Jer sta je onda sljedeci argument, "eto tvoj babo nije bio u ratu kako ti mozes obnasati funkciju"?
Locked