Dešavanja u Srbiji

ljevoruki

#37126 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ljevoruki »

megaman4 wrote: Da vidimo hoce li Seseljev ucenik Vucic uputiti javno izvinjenje povodom ove SRAMNE IZJAVE?
Nece.
megaman4

#37127 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by megaman4 »

Young Erotica wrote:On moze da osudi izjavu a ne da se izvine iz razloga zato sto nije on to izjavio. Ali evo daj da vidimo, hapse se ljudi koji pljuju Vučića na internetu pa mozda i ona bude odgovarala za ovo.

Evo blic i epiteti dati izjavi dotične,nema samo što ne slavimo kako vam je zavukla

https://www.blic.rs/vesti/politika/cita ... ti/xcrpygq
Procitaj samo komentare pa ces vidjeti da je Srbija mrtva drzava jer joj nema lijeka.

Dalje ne treba ici.
Young Erotica

#37128 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

Da komentari su veoma dobar pokazatelj cinjenicnog stanja.
zilog

#37129 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zilog »

Young Erotica wrote:On moze da osudi izjavu a ne da se izvine iz razloga zato sto nije on to izjavio.
On moze priznati presude haskog tribunala i donjeti zakon koji kriminalizira negiranje Genocida. Jer je upravo to "muz i sinovi".
Dok to ne uradi, isto je, kao da je on ovo izjavio.
Jel sada jasno?
julisiz es grant

#37130 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by julisiz es grant »

Sta joj pozeljeti, nego da dodje u priliku da iskusi djelic Hatidzine sudbine.
Napomenimo i da je ova spodoba davno optuzena od ICTY zbog nepostivanja suda. Hag je predmet ustupio nezavisnom i objektivnom srpskom pravosudju, koje je u njenom slucaju azurno kao i u slucaju generala Djukica.
LBVIEW

#37131 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by LBVIEW »

Young Erotica wrote:Da komentari su veoma dobar pokazatelj cinjenicnog stanja.
Ocigledno da jesu, inace bi bilo osuda, protesta i sl.
Bolest, pa to ti je, najbolje sabit u karaktin da se zaraza ne siri.
Kikibombona

#37132 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

Young Erotica wrote:
Kikibombona wrote:
Young Erotica wrote:Ja ne relativizujem nista,rekao sam ti pogledaj gde ih je dovela politika koju vode 0.8 % ukupnog broja glasača.

Izjava sama po sebi je bolesna i neljudska kakva god da su joj uverenja, ali to je njena sramota.

@51state Meni iskreno ne bi smetalo to sto on drzi pridike za zlodela ucinjena, ali budi dosledan a ne mi smo ovakvi onakvi, sramota i onda odeš u goste frajeru koji je isto to radio i sve super multi kulti ma daj.
Ma pusti suplju, predsjednik drzave je rekao da ce ubiti 100 muslimana za jednog Srbina. Aleksandar Vucic je izdanak, politicko dijete Vjerice Radate. Dres je promijenio zato sto je shvatio da takvom politikom ne moze osvojiti vlast, a ne zato sto je dozivio ideolosku katarzu.

Nego, ima li osude u srpskoj javnosti za izjavu Vjerice Radete?

Politicki lideri?
Mediji?
Intelektualci?
Ugledni gradjani?

Radi se o najbolesnijoj izjavi koju sam ikad procitao. Normalno drustvo na takvu izjavu ne moze ostati nijemo. U kakvom je stanju taj narod, sta je to u picku materinu?
Pa ti si na Twitteru non stop pa vidi dal ko osudjuje, video sam u blicu da su napisali neki tekst o tome. Dalje nista ne znam. Kako druze suplja objasni mi molim te sta je relevantnije od izbora?
Napisali su tekst na stranici drzavne televizije, sraman tekst. Izjavu su okarakterisali kao 'neprimerenu', te su istakli da je srpska javnost razgovarala o karakteru zlocina i zloupotrebi drzava. Ima li stida u vasoj drzavi? Eto kako javni servis prenosi sramnu izjavu, u nju uvaljujuci 'zloupotrebu zrtava'. Rezultat bolesne propagande su komentari na drustvenim mrezama i navodi da su Hadtidzina djeca i muz u Americi, Njemackoj, da se skrivaju na tajnoj lokaciji i slicne sociopatske teorije.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story ... dovic.html

Blic je reagovao, kao jos par marginalnih medija. I to je sve.

Reagovao je i Sasa Radulovic

https://faktor.ba/bundles/websitenews/g ... %C4%87.jpg

Reagovali su jos neki tviterasi

https://www.espreso.rs/vesti/politika/2 ... omentarima

Vijest su prenijeli gotovo svi vodeci srpski mediji. Jedino je Blic ostro reagovao. Je li Srbija spala na Blic i Sasu Radulovica, te Jelenu Karleusu i Cedu Jovanovica? Je li Srbija toliko tolerantna za bolest najgore vrste, na granici socipatije, koju je javno izrekla clanica Skupstine Srbije?
Kikibombona

#37133 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

LBVIEW wrote:Bolest, pa to ti je, najbolje sabit u karaktin da se zaraza ne siri.
Ima dosta osude naroda, nije o tome rijec. Ovdje na Blicu je 'pola-pola', sto je opet grozno.

https://www.blic.rs/forum/itam-umrla-ha ... owsze.html

Ima tu dosta komentara na drustvenim mrezama...
Dragan Popović
‏ @DraganPopovic11

Dragan Popović Retweeted

Hatidži su oba sina i muž ubijeni u Srebrenici. I ajde vi sad meni recite da su radikali normalna i legitimna politička pojava!!!
Srećom, ova kučka se nije razmnožavala. Tako da ni nju neće sahraniti ni muž, ni sinovi. Nije se našao jebač tako dobrog želuca
ITD...

Problem je sto se povodom ovog slucaja i mnogih slicne vrste ne oglasavaju srpski politicki lider, intelektualci i poznate javne licnosti. Drustvena elita mora reagovati na ovakve pojave, poslati poruku da nisu normalne i da se nece tolerisati.

Dobar dio naroda je prihvatio nacionalisticku propagandu da je veliki ubijenih Srebrenicana zbrinut negdje u Njemackoj i Americi. Ovo je bolesno i ovu propagandu sire utjecajni Srbi. Ostatak Srbije je na to indolentan.
AmiĐa_Idriz

#37134 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by AmiĐa_Idriz »

Aha znači nema đece. Pa već sam se zapitao ko bi sa ovim bio u bilo kakvim...khm,odnosima :mrgreen:
ultima_palabra

#37135 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote:
Pitar sa Kariba wrote::cry:
Sarajevski đak.....
šta je pravni fakutet u Sarajevu govana izbacio, malo je reć'
Ma isto je to sve... samo sto su ovi vise kivni na Bosnjake jer inaju veze sa Bosnom. Neki drugi malo vise fasizma ispoljavaju prema Hrvatima, Albancima i drugima.
Fudo387

#37136 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Fudo387 »

Tesko ce se oni oporaviti, predugo traje.
Ostaje samo pitanje koliku ce katastrofu uzrokovati, i sebi, i svima oko sebe, again.
LBVIEW

#37137 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by LBVIEW »

Kikibombona wrote:
LBVIEW wrote:Bolest, pa to ti je, najbolje sabit u karaktin da se zaraza ne siri.
Ima dosta osude naroda, nije o tome rijec. Ovdje na Blicu je 'pola-pola', sto je opet grozno.

https://www.blic.rs/forum/itam-umrla-ha ... owsze.html

Ima tu dosta komentara na drustvenim mrezama...
Dragan Popović
‏ @DraganPopovic11

Dragan Popović Retweeted

Hatidži su oba sina i muž ubijeni u Srebrenici. I ajde vi sad meni recite da su radikali normalna i legitimna politička pojava!!!
Srećom, ova kučka se nije razmnožavala. Tako da ni nju neće sahraniti ni muž, ni sinovi. Nije se našao jebač tako dobrog želuca
ITD...

Problem je sto se povodom ovog slucaja i mnogih slicne vrste ne oglasavaju srpski politicki lider, intelektualci i poznate javne licnosti. Drustvena elita mora reagovati na ovakve pojave, poslati poruku da nisu normalne i da se nece tolerisati.

Dobar dio naroda je prihvatio nacionalisticku propagandu da je veliki ubijenih Srebrenicana zbrinut negdje u Njemackoj i Americi. Ovo je bolesno i ovu propagandu sire utjecajni Srbi. Ostatak Srbije je na to indolentan.
Jasno je to meni, al' dok, kako si sam rekao, javno mijenje Srbije kroje likovi poput ove, uz pojedinacnu javnu osudu(tim likovima se odmah nalijepe etikete) i "tihu' vecinu koja suti=odobrava, to drustvo jeste bolesno. I znaju oni vrlo dobro sta se desavalo samo zlurado i licemjerno izmisljaju opravdanja, dok privatno odobravaju ucinjeno. :oops:
megaman4

#37138 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by megaman4 »

Fudo387 wrote:Tesko ce se oni oporaviti, predugo traje.
Ostaje samo pitanje koliku ce katastrofu uzrokovati, i sebi, i svima oko sebe, again.
Nama nece, ali sebi sigurno hoce. Seselj je trojanski konj koji ce jos dodatno skratiti Srbiju.

Srbija ako zeli ozdravljenje, mora iz svog politickog zivota eliminisati Seselja koji je najopasniji nacionalista trenutno.

Odgovorno tvrdim da je Seselj vece zlo, nego sto je bio Milosevic, sto se pokazuje svakim danom.
Fudo387

#37139 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Fudo387 »

megaman4 wrote:
Fudo387 wrote:Tesko ce se oni oporaviti, predugo traje.
Nama nece, ali sebi sigurno hoce. Seselj je trojanski konj koji ce jos dodatno skratiti Srbiju.

Srbija ako zeli ozdravljenje, mora iz svog politickog zivota eliminisati Seselja koji je najopasniji nacionalista trenutno.

Odgovorno tvrdim da je Seselj vece zlo, nego sto je bio Milosevic, sto se pokazuje svakim danom.
Ja bih stvarno volio saznati na cemu temeljis svoj optimizam. To drustvo ti egzistira na puskomet od glavnog grada drzave.
Kikibombona

#37140 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

LBVIEW wrote:Jasno je to meni, al' dok, kako si sam rekao, javno mijenje Srbije kroje likovi poput ove, uz pojedinacnu javnu osudu(tim likovima se odmah nalijepe etikete) i "tihu' vecinu koja suti=odobrava, to drustvo jeste bolesno. I znaju oni vrlo dobro sta se desavalo samo zlurado i licemjerno izmisljaju opravdanja, dok privatno odobravaju ucinjeno. :oops:
Nije problem Vjerica Radeta. Bolesnika njenog profila je uvijek bilo i bice, na svakom kvadratnom metru planete Zemlje. Problem je kada takvi bolesnici obnasaju visoke funkcije, a Radeta je poslanik u skupstini, te je jos veci problem kada takve osobe osjete slobodu da javno izreknu monstuozne, psihopatske komentare.

Neki dan sam gledao dokumentarac o zivucim pripadnicima SS Divizije. Mnogi se nisu odrekli ideologije, jedan Austrijanac, otvoreno priznaje da se nije odrekao nacizma. Medjutim, kada govori o zlocinima, dobro bira rijeci i pazi da ne kaze nesto sto ce ga odvesti do suda. U Njemackoj ima dosta nacista, monstruma raznog profila, ali su usutkani. :idea:

U Srbiji bolesnici imaju slobodu da govore i uzivaju podrsku znacajnog dijela Srbije. To je problem.

Bolesnici poput Vjerice Radete kontaminiraju nove generacije do kojih dopiru njene poruke.

Je li se oglasio ijedan utjecajan politicar osim Sase Radulovica?

Inace, Sasa Radulovic je zavrsio Elektrotehnicki fakultet u Sarajevu. Tamo su izgleda malo bolji ljudi. :D Pravni fakultet treba ukinuti, kakve je monstrume izbacio. :D

Image
JThomas

#37141 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by JThomas »

šešelj je bio bitan stub slobine vlasti i danas je bitan stub vučićeve vlasti. nema tu bolji - gori, oni su u talu sve vrijeme. šešelj je ono - e vidite da može i gore od nas, pa zato podržite nas. ustvari je isto jer sve vrijeme rade zajedno. on ne traži pravu vlast, i megafon je za poruke koje međunarodna zajednica ne želi čuti od zvanične vlasti, a oni mu zauzvrat omogućuju ugodan život guzovače, plus medijsku pažnju i mogućnost da sere neograničeno.
Young Erotica

#37142 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

Seselj bitan faktor :lol: :lol: :lol:

Ne znam jel stvarno verujete u to ili namerno lazete.

Zorana Mihajlović ministarka ili sta je već.
https://www.blic.rs/vesti/politika/miha ... ma/q2vysrf
JThomas

#37143 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by JThomas »

namerno lažemo da nas ceo svet razume.

to je neraskidivo savezništvo i trajno spojene posude. mi se toga grozimo, mi to ne podržavamo...ali neka i toga.

mi se ne slažemo da ste vi ustaška kurva, ali ćemo do smrti braniti doktorovo pravo da vas tako naziva :mrgreen:
megaman4

#37144 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by megaman4 »

JThomas wrote:šešelj je bio bitan stub slobine vlasti i danas je bitan stub vučićeve vlasti. nema tu bolji - gori, oni su u talu sve vrijeme. šešelj je ono - e vidite da može i gore od nas, pa zato podržite nas. ustvari je isto jer sve vrijeme rade zajedno. on ne traži pravu vlast, i megafon je za poruke koje međunarodna zajednica ne želi čuti od zvanične vlasti, a oni mu zauzvrat omogućuju ugodan život guzovače, plus medijsku pažnju i mogućnost da sere neograničeno.
Seselj je posljednji ostatak Miloseviceve politike, koja je u crno zavila ove prostore 90-ih godina 20 vijeka.

Ova vreca puna bakterija prezivljava sve rezime, cak je uspio izaci i iz Haag-a, sto najvise ide na dusu samog tribunala, koji je trebao po kratkom postupku ovog laznog pravoslavca iz Popova polja osuditi na dozivotnu robiju.

Ako znamo da je Vucic njegov proizvod, jasno je zasto uziva u poslanickim klupama. Bolje receno, danasnjom Srbijom vladaju Seseljevi ljudi a jedan od njih je svakako Vucic, lazni demokrata.

Srbija je propustila sansu sa Djindjicem da izadje na zelenu granu. Nakon 2003 godine, potonula je u fasizam iz kojeg se nikada vise nece spasiti.

A da, ima jos jedna politicka kurva iz 90-ih godina 20 vijeka, koja se hinjski povukla u misiju rupu.

Rijec je o onoj brkatoj spodobi Momiru Bulatovicu. Pravda je spora ali dostizna.
Young Erotica

#37145 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Young Erotica »

JThomas wrote:namerno lažemo da nas ceo svet razume.

to je neraskidivo savezništvo i trajno spojene posude. mi se toga grozimo, mi to ne podržavamo...ali neka i toga.

mi se ne slažemo da ste vi ustaška kurva, ali ćemo do smrti braniti doktorovo pravo da vas tako naziva :mrgreen:
Pa prvo je lbview kukao ovde gde su osude(protesti :?]), ti tvrdio kako je sve ovo u talu, skoro pa da je seselj na vlasti pa sad kad je stigla osuda ni to ne valja, mozda pred streljački vod da je izvedemo da se udovolji vama na forumu.
spreca

#37146 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by spreca »

Young Erotica wrote:
JThomas wrote:namerno lažemo da nas ceo svet razume.

Pa prvo je lbview kukao ovde gde su osude(protesti :?]), ti tvrdio kako je sve ovo u talu, skoro pa da je seselj na vlasti pa sad kad je stigla osuda ni to ne valja, mozda pred streljački vod da je izvedemo da se udovolji vama na forumu.
steta metaka za onu vrecu govana...neka je ...ima vremena kad ce patiti ali nece moci umrijeti tako lako
insomnia78

#37147 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by insomnia78 »

megaman4 wrote:
JThomas wrote:šešelj je bio bitan stub slobine vlasti i danas je bitan stub vučićeve vlasti. nema tu bolji - gori, oni su u talu sve vrijeme. šešelj je ono - e vidite da može i gore od nas, pa zato podržite nas. ustvari je isto jer sve vrijeme rade zajedno. on ne traži pravu vlast, i megafon je za poruke koje međunarodna zajednica ne želi čuti od zvanične vlasti, a oni mu zauzvrat omogućuju ugodan život guzovače, plus medijsku pažnju i mogućnost da sere neograničeno.
Seselj je posljednji ostatak Miloseviceve politike, koja je u crno zavila ove prostore 90-ih godina 20 vijeka.

Ova vreca puna bakterija prezivljava sve rezime, cak je uspio izaci i iz Haag-a, sto najvise ide na dusu samog tribunala, koji je trebao po kratkom postupku ovog laznog pravoslavca iz Popova polja osuditi na dozivotnu robiju.

Ako znamo da je Vucic njegov proizvod, jasno je zasto uziva u poslanickim klupama. Bolje receno, danasnjom Srbijom vladaju Seseljevi ljudi a jedan od njih je svakako Vucic, lazni demokrata.

Srbija je propustila sansu sa Djindjicem da izadje na zelenu granu. Nakon 2003 godine, potonula je u fasizam iz kojeg se nikada vise nece spasiti.

A da, ima jos jedna politicka kurva iz 90-ih godina 20 vijeka, koja se hinjski povukla u misiju rupu.

Rijec je o onoj brkatoj spodobi Momiru Bulatovicu. Pravda je spora ali dostizna.
Ovim Djindjićem?
Image
Image
LBVIEW

#37148 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by LBVIEW »

insomnia78 wrote:
megaman4 wrote:

Ovim Djindjićem?
Image
Image
:thumbup:
Cisto da se demistificiraju srbijanske demokrate.
JThomas

#37149 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by JThomas »

naravno da je u talu. to je pas i megafon režima od kojeg se javno ograđuje, ali je ustvari upravo zato tu. da kaže ono što režim ne smije zbog međunarodnih kreditora. da lane na "izdajnike" koje "umjereni" režim neće tako da označi. a oni ga lijepo prekore i zarade i koji poen, evo vidite kako smo mi umjereni, ko bi mogao doći da vam nije nas.
LBVIEW

#37150 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by LBVIEW »

insomnia78 wrote:
megaman4 wrote:

Ovim Djindjićem?
Image
Image
:thumbup:
Cisto da se demistificiraju srbijanske demokrate.
Post Reply