Sirija
-
sarajevoxxxx
#37126 Re: Sirija
Morbidno poigravanje sa ljudskim dušama.Ostavili su sve tako da se ne zna kako su okončali i da li su uopšte pogubljeni.
- Kikibombona
#37127 Re: Sirija
Mislis na ovaj video koji sam postavio na temi ISIS je zauzeo Mosulsarajevoxxxx wrote:Morbidno poigravanje sa ljudskim dušama.Ostavili su sve tako da se ne zna kako su okončali i da li su uopšte pogubljeni.
Ja jos nisam vidio info da su pogubljeni, mada nije nemoguce, i jos manje nemoguce da ce biti....
Monstrumi!
- insomnia78
#37128 Re: Sirija
Nego, cini se da oni u hadisima poprilicno lako nalaze objasnjenje za svoja djela?
- Superhikk
#37129 Re: Sirija
Da si neko kome je ljudski život na prvom mjestu, 95% tvoga forumskog staža bi bilo drugačije. Jasno stavljanje u službu propagande i ideologije jedne strane se ne uklapa u tu lijepu priču. Da ti je stalo do ljudskih života ne bi žurio da se ovdje gađaš brojevima i slikama tih ugašenih života, i to isključivo jedne strane. I shvatio bi da iz ovog scenarija, kako se god dalje odvijalo, nema raspleta koji bi neko mogao da zove pobjedom. Ne shvatam te mozgove, sa kojima očigledno dijeliš svjetonazore, koji od jednog čovjeka izgrade problem svih problema i njegovo uklanjanje vide kao rješenje svih problema. I povrh svega, neko te mozgiće ubijedi da je to "najlakše" uraditi preko ulice, ruljom, pa onda višegodišnjim ratom u kojem se potroši na desetiine hiljada života, milijarde dolara i potpuno uništi zemlja i perspektiva za ko zna koliko generacija. Povrh svega, neko ih ubijedi da je scenario, koji im se odigrao u komšiluku x puta tokom decenija pa i neposredno prije u Libiji i koji je po pravilu generisao samo još veći haos, ustvari za njih dobar. Žalim te mozgiće koji za svoj narod, svoje potomke, vide rješenje u takvom scenariju. Takvi su dovijeka osuđeni da budu igračke u tuđim rukama. Za takve će uvijek biti lakše kidati glave i rušiti nego se latiti obrazovanja i institucionalne borbe na putu sazrijevanja sopstvenog društva. Takvima ti duvaj u diple. A tvoju brigu za ljudske živote rezerviši samo za žene i djecu koje SAA pobije, tj svemoćni Asad, a nemoj plakati nad njegovim vojnicima čije leševe sa užitkom brojiš i postavljaš.sarajevoxxxx wrote:Superhikk wrote: Ne to, nego nikada nisi rekao da je tvojim milim pobunjenicima pogrešna taktika i uzaludna borba, kao što ga reče za Hamas i Hezbolah, gdje si kao racionalizovao na osnovu civilnih žrtava i taktike koja podrazumijeva miješanje sa civilima i stradanje istih.
Koliko ono bješe civilnih žrtava u Siriji? Jeste li se ti i bratija gađali cifrom od četvrt miliona? Koliko ovo već traje? Kako bi bilo da istu racionalizaciju primijeniš i na Siriju i pobunjenike pa sabereš cifre i nepristrasno doneseš zaključak koji se sam nameće, kako za Hamas i Hezbolah tako i za tvoje pobunjenike? A, ne ide? Tu si ipak za borbu do zadnjeg Sirijca, samo da se makne taj šija Assad. To su tvoji standardi, promjenljivi u zavisnosti od tvojih sektaških pobuda.
Jašta je nego pogrešna.Šiiti i suniti su samo dvije velike islamske skupine.Za Jevreje i kršćane Allah dž.š. je rekao lestum ala šej'in hatta tukimu Tevrate wel Indžile ve ma unzile ilejkum min rabbikum.''Ne možete se zvati vjernicima sve dok ne budete praktikovali ono što se od propisa nalazi u Tevratu i Indžilu''.Isto vrijedi i za muslimane.Da i šiiti i suniti praktikuju svoje razumjevanje islama ne bi bilo nikakvih problema.
Ja sam kritikovao muslimansku pojavu i smatranje jednog strašnog krvoproliča pobjedom.Ljudski život na prvom mjestu, samo to i ništa više.Nisam protiv toga da Palestinci traže svoja prava, neka ih traže, neka se bore.I ovo u Siriji je na prvom mjestu strašna katastrofa, pa sve ostalo.Ovi silni poginuli režimski vojnici u al-Malahu u Halebu, pa to je strašno.To je sirijska mladost, to su ljudi, zavedeni nekakvim smiješnim i jadnim idealima.Nad njihovim tijelima možeš prije riknuti u plač nego se radovati pobjedi.
-
Juliuscezar
#37130 Re: Sirija
insomnia78 wrote:Nego, cini se da oni u hadisima poprilicno lako nalaze objasnjenje za svoja djela?
I onaj sto je ubio Lenona nasao je opravdanje u "Lovac u žitu". Vecinom se radi o selektivnom tumacenju, izostavljanju onog sto ne ide u korist i tako to.
- insomnia78
#37131 Re: Sirija
Samo sto ipak nemamo masu ljudi koji idu okolo ubijajuci i prikljucuju se teroristickim organizacijama vadeci citate iz "lovca..."bhnapoleon1 wrote:insomnia78 wrote:Nego, cini se da oni u hadisima poprilicno lako nalaze objasnjenje za svoja djela?
I onaj sto je ubio Lenona nasao je opravdanje u "Lovac u žitu". Vecinom se radi o selektivnom tumacenju, izostavljanju onog sto ne ide u korist i tako to.
Dobro je poznato znacenje hadisa u islamu
- gnjev
#37132 Re: Sirija
Upravo. 90% posto njih su bivse ubice , narkomani, silovatelji . Uzeli prelijepu knjigu kao sto je Kur'an i onda tumacili na svoj nacin prilagodjvajuci je svojim potrebama tj daljem vrsenju zlodjela . I sada tamo neki Suvad El Bosni koji je bivsi silovatelj kojem je u krvi da bude zvijer ima i dalje mogucnost da bude zvijer plus ima opravdanje i vara sebe da cini ispravnu stvar . I nije to nagadjanje . Imam dvojicu u komsiluku sto sad ruze djevojke kad obuku kratko . Jedan bivsi narkoman a drugi krao auta .bhnapoleon1 wrote:insomnia78 wrote:Nego, cini se da oni u hadisima poprilicno lako nalaze objasnjenje za svoja djela?
-
Juliuscezar
#37133 Re: Sirija
Vecina je mogla primjetiti da 90 % ovih sto podrzavaju ISIL imaju pismenost na razini 3 razreda i veliki odmor. Gotovo je nemoguce naci neki njihov komentar koji ima glavu i rep- najbolji primjer "Vijesi ummeta". U svojoj sredini sam primjetio da su ovi sto podrzavaju mahom bez ikakvog znanja o Islamu prije nego sto su naisli na te svoje šejhove.
Last edited by Juliuscezar on 22/02/2015 10:35, edited 2 times in total.
-
sarajevoxxxx
#37134 Re: Sirija
Svaki mjesec se u Siriji desi oko 30 veliki masakara.Za 29 su odgovone snage sirijskog režima, i to ne kažem ja već svjetske organizacije za ljudska prava koje djeluju u Siriji.Od AI-a, HRW-a, pa do lokalnih organizacija za ljudska prava.Superhikk wrote:Da ti je stalo do ljudskih života ne bi žurio da se ovdje gađaš brojevima i slikama tih ugašenih života, i to isključivo jedne strane.
Sirija je bila i prije bure baruta.Možemo se sto godina razilaziti, ali činjenica je da je Asad bio i ostao diktator.Da je zatvarao, mučio, da si zbog pisanja na netu, ili bezazlene kritike kao što je slučaj sa Tal al-Malah mogao završiti u zatvoru.Pa zar ove silne barel-bombe nisu dovoljan pokazatelj s kakvim đubretom su Sirijci imali posla 50 godina.
Ne poričem da mnogi Sirijci Siriju ne vide ili nisu vidjeli diktatorskom državom, što ne znači da i drugi moraju razmišljati kao oni.Brate, vama vaše ok.Ali pustite i druge ljude da žive.Porodica Asad je na vlasti 40 godina, zašto je to samo kod arapa ili muslimana normalno da diktator vlada?Zašto su drugi slobodni da sebi izaberu predsjednika samo u muslimanskim zemljama mora izginuti cijeli narod da bi se izabrao novi čovjek ili novi predsjednik zemlje
Muslimanski svijet maltretira Evropu i sve druge zemlje decenijama sa izvozom terorizma, i sve krivi teroristi, Izrael, znači jadni narod treba ubijati, zatvarati, proganjati, sve je Izrael kriv, odnosno ti mrski teroristi, samo nisu krivi ljudi koji 50 godina vladaju tim muslimanskim zemljama.
- apsidejzi
#37135 Re: Sirija
Istih onih organizacija koje promovisu uklanjanje sirijskog rezimasarajevoxxxx wrote:Svaki mjesec se u Siriji desi oko 30 veliki masakara.Za 29 su odgovone snage sirijskog režima, i to ne kažem ja već svjetske organizacije za ljudska prava koje djeluju u Siriji.Od AI-a, HRW-a, pa do lokalnih organizacija za ljudska prava.Superhikk wrote:Da ti je stalo do ljudskih života ne bi žurio da se ovdje gađaš brojevima i slikama tih ugašenih života, i to isključivo jedne strane.
Sve sto mi saznamo o Siriji je vec proslo 20 filtera i 20 urednika koji su sakrili detalje koji nas se "ne ticu" i koji su oblikovali recenice na nacin koji podrzava njihovu poziciju a sve u cilju jacanja pozicije naftnih kompanija na bliskom istoku. Slabiji ruski uticaj = veca moc zapadnih naftnih kompanija. Slabija sirijska vlada (Asad) = Slabiji ruski uticaj. Negdje u sredini imas lokalni strah saudijskog trona od Irana koji btw stoji na strani Sirije i to je to. Sve ostalo je uvijanje, navijanje, filtriranje, usmjeravanje i nametanje svog vidjenja i eto mnogo nepotrebnih ljudskih zrtava koji su iz perspektive vladajuce elite svakako visak svjetske populacije kao smo ti i ja i svi mi ovdje.
Mi, zapadni svijet imamo ulogu potrosackog drustva. Kinezi i ona bijeda sa istoka ima ulogu proizvodjackog drustva a Bliski Istok i ekipa koja ima naftu ima ulogu nepotrebnog drustva koje smeta prethodna dva toka potrosnje i proizvodnje. Ja licno mislim da je Sirija uvod u pokolj na BI i da sve ovo sto smo gledali do sada, dolazi na mnogo vecoj skali i da cemo umjesto 30 imati 300 mjesecnih velikih masakara.
-
budza
#37136 Re: Sirija
salik79 wrote:Izgleda da si nesto pobrkao, ovo je masonski pozdrav:
to se zove sivi vuk.
taj je pozdrav kodiran od turskih desno orijentisanih iz partije MHP.
-
sarajevoxxxx
#37137 Re: Sirija
Da i zavjera je da je porodica Asad na vlasti 40+ godina.apsidejzi wrote:Istih onih organizacija koje promovisu uklanjanje sirijskog rezimasarajevoxxxx wrote:Svaki mjesec se u Siriji desi oko 30 veliki masakara.Za 29 su odgovone snage sirijskog režima, i to ne kažem ja već svjetske organizacije za ljudska prava koje djeluju u Siriji.Od AI-a, HRW-a, pa do lokalnih organizacija za ljudska prava.Superhikk wrote:Da ti je stalo do ljudskih života ne bi žurio da se ovdje gađaš brojevima i slikama tih ugašenih života, i to isključivo jedne strane.
Sve sto mi saznamo o Siriji je vec proslo 20 filtera i 20 urednika koji su sakrili detalje koji nas se "ne ticu" i koji su oblikovali recenice na nacin koji podrzava njihovu poziciju a sve u cilju jacanja pozicije naftnih kompanija na bliskom istoku. Slabiji ruski uticaj = veca moc zapadnih naftnih kompanija. Slabija sirijska vlada (Asad) = Slabiji ruski uticaj. Negdje u sredini imas lokalni strah saudijskog trona od Irana koji btw stoji na strani Sirije i to je to. Sve ostalo je uvijanje, navijanje, filtriranje, usmjeravanje i nametanje svog vidjenja i eto mnogo nepotrebnih ljudskih zrtava koji su iz perspektive vladajuce elite svakako visak svjetske populacije kao smo ti i ja i svi mi ovdje.
Mi, zapadni svijet imamo ulogu potrosackog drustva. Kinezi i ona bijeda sa istoka ima ulogu proizvodjackog drustva a Bliski Istok i ekipa koja ima naftu ima ulogu nepotrebnog drustva koje smeta prethodna dva toka potrosnje i proizvodnje. Ja licno mislim da je Sirija uvod u pokolj na BI i da sve ovo sto smo gledali do sada, dolazi na mnogo vecoj skali i da cemo umjesto 30 imati 300 mjesecnih velikih masakara.
- Superhikk
#37138 Re: Sirija
Uh,u ovom potoku nepovezanih stvari koje napisa i čiji smisao i svrha, liše prvog pasusa, meni uglavnom ostaje nedokučiv, ajde da izdvojim jednu stvar oko koje ćemo se složiti - Asad je diktator i njegova porodica vlada civilizacijski uvredljiv broj godina. Eto, ja sam prvi protiv takvih društvenih uređenja. Ali nemoj se pozivati na stanje ljudskih prava kada želiš da opravdaš svoju podršku Asadovim protivnicima kada su po tom pitanju oni viševjekovni korak unazad. Isto kao što je inkvizicija unazadila Evropsku civilizaciju. Tu si opet licemjeran. Ili ti je možda problem što Asad zatvara one što kažu što mu se ne sviđa, a ne spaljuje ih, ne baca sa zgrade i ne kolje kao ovi koje podržavaš da maknu Asada i urede Siriju.sarajevoxxxx wrote:Svaki mjesec se u Siriji desi oko 30 veliki masakara.Za 29 su odgovone snage sirijskog režima, i to ne kažem ja već svjetske organizacije za ljudska prava koje djeluju u Siriji.Od AI-a, HRW-a, pa do lokalnih organizacija za ljudska prava.Superhikk wrote:Da ti je stalo do ljudskih života ne bi žurio da se ovdje gađaš brojevima i slikama tih ugašenih života, i to isključivo jedne strane.
Sirija je bila i prije bure baruta.Možemo se sto godina razilaziti, ali činjenica je da je Asad bio i ostao diktator.Da je zatvarao, mučio, da si zbog pisanja na netu, ili bezazlene kritike kao što je slučaj sa Tal al-Malah mogao završiti u zatvoru.Pa zar ove silne barel-bombe nisu dovoljan pokazatelj s kakvim đubretom su Sirijci imali posla 50 godina.
Ne poričem da mnogi Sirijci Siriju ne vide ili nisu vidjeli diktatorskom državom, što ne znači da i drugi moraju razmišljati kao oni.Brate, vama vaše ok.Ali pustite i druge ljude da žive.Porodica Asad je na vlasti 40 godina, zašto je to samo kod arapa ili muslimana normalno da diktator vlada?Zašto su drugi slobodni da sebi izaberu predsjednika samo u muslimanskim zemljama mora izginuti cijeli narod da bi se izabrao novi čovjek ili novi predsjednik zemljei kao sve je zavjera.Ljudi moji bilo nam je lijepo, šta fali da vojna hunta vlada ili diktator, ha ja.
Muslimanski svijet maltretira Evropu i sve druge zemlje decenijama sa izvozom terorizma, i sve krivi teroristi, Izrael, znači jadni narod treba ubijati, zatvarati, proganjati, sve je Izrael kriv, odnosno ti mrski teroristi, samo nisu krivi ljudi koji 50 godina vladaju tim muslimanskim zemljama.
Ti kao očigledno religiozno indoktriniran čovjek koji se ovdje ushićuje svakom pijačnom tezgom koja se uslika u islamskoj državi, vladavini šerijata koji sprovode nekakvi anonimni autoriteti, trebao bi nas poštedjeti lamentiranja nad stanjem ljudskih prava pod Asadom. I uopšte poštedi nas priče o demokratiji i diktatorima. Jeste da misliš da si u trendu kad ponavljaš tu propagandu koju si negdje pročitao, ali to nisi ti. To nije kompatibilno sa onim čemu ti težiš. Samo nek se zove islamsko, sunitsko, pa u kolikom se god moru krvi kupalo, tebi fino.
Nisam ja protiv borbe nasilnim sredstvima protiv diktatora, ali da bi se narod upustio u takvu žrtvu, morao bi da ima jasnu alternativu i odgovor na pitanje - šta poslije? A šta se nudi Siriji ako se makne Asad? Haos u kome se ne zna ko se bori protiv koga i ko na koju stranu vuče. Za to samo ginu budale. Šta imamo sada u Libiji kad su faktički isti pobunjenici, proizašli iz iste matrice, makli diktatora? Ti sigurno imaš odgovor šta bi bilo poslije Asada, onaj dubokoumni i dalekovidi koji već par puta napisa - biće bolje, samo da njega nema. Shvati da problem nije u jednom čovjeku. Problem je u glavama tih ljudi, a nasilje nije nešto što će im utjerati pamet u iste. Uostalom, da je narod većinski protiv Assada i da ga doživljava kao ti koji o Siriji znaš iz pisanja kojekakvih propagandista, davno bi rat bio završen, a sumnjam i da bi ga uopšte bilo.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#37139 Re: Sirija
i bez znanja o islamu su i nakon što su sreli te "šejhove"bhnapoleon1 wrote:Vecina je mogla primjetiti da 90 % ovih sto podrzavaju ISIL imaju pismenost na razini 3 razreda i veliki odmor. Gotovo je ne moguce naci neki njihov komentar koji ima glavu i rep- najbolji primjer "Vijesi ummeta". U svojoj sredini sam primjetio da su ovi sto podrzavaju mahom bez ikakvog znanja o Islamu prije nego sto su naisli na te svoje šejhove.
- salik79
#37140 Re: Sirija
budza wrote:salik79 wrote:Izgleda da si nesto pobrkao, ovo je masonski pozdrav:
to se zove sivi vuk.
taj je pozdrav kodiran od turskih desno orijentisanih iz partije MHP.
Procitaj knjigu "Masoni u Osmanskom Carstvu". Sivi vuk:

- salik79
#37141 Re: Sirija
sarajevoxxxx wrote:
Hezbollah, Hamas, i sve druge formacije treba im se toplo zahvaliti, i zamoliti ih da prestanu "štititi" građane Sirije, Libanona, Palestine.
Ummet treba mnogo više od toga da se raduje pogibiji 40 izraelskih vojnika sa druge strane stradalo 2000 građana Gazze.
To je za mene ozbiljan poremečaj ljudskih vrijednosti, i prlika da se ljudi zapitaju šta se sa njima desilo pa su postali takvi. A ne gluho bilo velićati i smatrati vrijednim i pozitivnim tu svoju osobinu.
Trebaju se gradjani Sirije pod kontrolom "pobunjenika" (Usra, Nusra, FSA, Kojekakvi dzejsovi - od Muavije, preko Jezida, do Ebu-Sufijana i Hind, DAIS, ...., ) zahvaliti pobunjenicima i zamoliti ih da ih prestanu "stititi" i boriti se za "njihova prava". Ummet treba puno vise od toga nego da se raduje pogibiji 40 SAA vojnika, sa druge strane stradalo 2000 gradjana Dzobara i Dume.
To je za mene ozbiljan poremeĆaj ljudskih vrijednosti, i prlika da se ljudi zapitaju šta se sa njima desilo pa su postali takvi. A ne, gluho bilo, veliČati i smatrati vrijednim i pozitivnim tu svoju osobinu.
(Najbolji primjer za sta su se izborili "borci za ljudska prava" svrgavanjem "mrskog diktatora" imamo u Libiji.)
- asurbanipal
#37142 Re: Sirija
Turska vojska ušla u Siriju, premješteni posmrtni ostaci Sulejman-šaha
http://www.trt.net.tr/bosanski/news/det ... mrtn/38973
- insomnia78
#37143 Re: Sirija
Koliko je duboko u Sirijskoj teritoriji ovo turbe i pod cijom je kontrolom dio kroz koji su prosli?asurbanipal wrote:Turska vojska ušla u Siriju, premješteni posmrtni ostaci Sulejman-šaha
http://www.trt.net.tr/bosanski/news/det ... mrtn/38973
- Kikibombona
#37144 Re: Sirija
30ak kilometara otprilike. Turska vojska je kontaktirala YPG i ovi su pristali da im osiguraju koridor. Medjutim, turbe je okruzeno od strane ISILa. To vjerovstno jedini turbe koje nisu unistili, a mogli su, veoma lako. Navodno je u Siriju uslo 100 turskih tenkova i 500 vojnika.insomnia78 wrote: Koliko je duboko u Sirijskoj teritoriji ovo turbe i pod cijom je kontrolom dio kroz koji su prosli?
-
sarajevoxxxx
#37145 Re: Sirija
U Libiji je samo nastavak onoga što se započelo u Egiptu. Dakle, milijardama dolara, medijima, vojnom intervencijom stvarati razdor i nasilje. Je li kriva egipatska revolucija što je neku upumpao 30 milijardi u gipatsku vojsku koja je svrgnula Mursija, koji je odmah počeo spletkariti po Libiji, pa se sada Saudija posipa pepelom i priznaje grešku.salik79 wrote:sarajevoxxxx wrote:
Hezbollah, Hamas, i sve druge formacije treba im se toplo zahvaliti, i zamoliti ih da prestanu "štititi" građane Sirije, Libanona, Palestine.
Ummet treba mnogo više od toga da se raduje pogibiji 40 izraelskih vojnika sa druge strane stradalo 2000 građana Gazze.
To je za mene ozbiljan poremečaj ljudskih vrijednosti, i prlika da se ljudi zapitaju šta se sa njima desilo pa su postali takvi. A ne gluho bilo velićati i smatrati vrijednim i pozitivnim tu svoju osobinu.
Trebaju se gradjani Sirije pod kontrolom "pobunjenika" (Usra, Nusra, FSA, Kojekakvi dzejsovi - od Muavije, preko Jezida, do Ebu-Sufijana i Hind, DAIS, ...., ) zahvaliti pobunjenicima i zamoliti ih da ih prestanu "stititi" i boriti se za "njihova prava". Ummet treba puno vise od toga nego da se raduje pogibiji 40 SAA vojnika, sa druge strane stradalo 2000 gradjana Dzobara i Dume.
To je za mene ozbiljan poremeĆaj ljudskih vrijednosti, i prlika da se ljudi zapitaju šta se sa njima desilo pa su postali takvi. A ne, gluho bilo, veliČati i smatrati vrijednim i pozitivnim tu svoju osobinu.
(Najbolji primjer za sta su se izborili "borci za ljudska prava" svrgavanjem "mrskog diktatora" imamo u Libiji.)
Za Džober, i za sve druge Džobere isto važi. Svako onaj ko iz čista mira zarati sa nekim koji ga je prije toga milion puta nalupao i zgazio, i ponovo sa njim zarati, i ovaj ga opet nalupa i on to slavi, sa njim nešto nije uredu kako god da se zvao.
- Kikibombona
#37146 Re: Sirija
Tigar stigao u Alep. Najebat ce pobunjenici.
-
sarajevoxxxx
#37147 Re: Sirija
Rezolucija UN-a broj 2139, donešena 22.02.2014.sarajevoxxxx wrote:Evo sad ću da vidim.Klavikula wrote:kad je uvedena zabrana i ko je istu uveo?sarajevoxxxx wrote:Od kada je uvedena zabrana za barel-bombe Asad je na sirijske gradove bacio 1950 tih burad-bombi.
Inače, oko 12 000 ljudi je poginulo od barel-bombi. Od toga 97% su civili, a preko 50% poginulih su žene i djeca.
- asurbanipal
#37148 Re: Sirija
sarajevoxxxx wrote:
Inače, oko 12 000 ljudi je poginulo od barel-bombi. Od toga 97% su civili, a preko 50% poginulih su žene i djeca.
- Klavikula
#37149 Re: Sirija
procitah tu rezoluciju. kazu, odmah zaustaviti sve napade na civile, zabranjuje se neselektivno koristenje oruzja (za obje strane) izmedju ostalog i barel bombi. u principu rezolucija nema neku vaznost.sarajevoxxxx wrote:
Rezolucija UN-a broj 2139, donešena 22.02.2014.
za cifre ti naravno ne vjerujem. prvo, barel bombe se ne koriste u tom broju jer nemaju mogucnost izbacivanja sa svih platformi. iz aviona se, recimo, ne mogu izbacivati. drugo, 97% je smijesno. da si rekao 2-3% zrtava su civili pa da ti covjek i povjeruje. nekako sumnjam da bi SAA svoje ogranicene efektive u tolikoj mjeri koristila na nerentabilne ciljeve. no dobro.
-
sarajevoxxxx
#37150 Re: Sirija
SNHR: Ukupno u Halebu 4105 poginulih od barel-bombi, 102 su vojnici opozicije (vjerovatno slučajno poginuli) 4003 su civili. Od toga 1208 djeca, i 1123 žene.