Od natoa. Sda ce sve opet isporucit svojim partnerima. Komsic, taj Izetbegovicev pekinezer, se pita koliko i ja.Capsicum wrote: Od čega?
Demokratska fronta Željko Komšić
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#37126 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- JThomas
#37127 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

procurila slika sa tajnog sastanka...
- Capsicum
#37128 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U NATO svakako još nećemo, to je na dugom štapu. Prvo treba realizovati zakonske obaveze vezane za MAP. I mislim da će se to realizovati. Uslovljavanje imenovanja mandatara VM slanjem ANP-a je vrlo efikasna metoda. Vidjet ćemo koliko će dugo Dodik trpiti da ga Mektić prca iz ministarske fotelje... I kao što rekoh, da Komšić nije tu gdje jeste, ovakav pritisak na Dodika ne bi bio moguć. Zato je i dobio 225.500 glasova. I opet će dobiti ako se kandiduje._BataZiv_0809 wrote:Od natoa. Sda ce sve opet isporucit svojim partnerima. Komsic, taj Izetbegovicev pekinezer, se pita koliko i ja.Capsicum wrote: Od čega?
-
putokaz1
#37129 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
a Komšić nije tu gdje jeste, ovakav pritisak na Dodika ne bi bio moguć. Zato je i dobio 225.500 glasova. I opet će dobiti ako se kandiduje.[/quote]
Nažalost
Nažalost
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#37130 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
De ba. Dobio je 200 hiljada glasova da se Hrvati zajebu.Capsicum wrote: NATO svakako još nećemo, to je na dugom štapu. Prvo treba realizovati zakonske obaveze vezane za MAP. I mislim da će se to realizovati. Uslovljavanje imenovanja mandatara VM slanjem ANP-a je vrlo efikasna metoda. Vidjet ćemo koliko će dugo Dodik trpiti da ga Mektić prca iz ministarske fotelje... I kao što rekoh, da Komšić nije tu gdje jeste, ovakav pritisak na Dodika ne bi bio moguć. Zato je i dobio 225.500 glasova. I opet će dobiti ako se kandiduje.
Ne da ih nesto posebno zalim nakon svega sto su priredili HDZ i trabanti, ali de da se ne lazemo.
- BHCluster
#37131 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne Hrvati nego iskljucivo Dragan Covic._BataZiv_0809 wrote:
De ba. Dobio je 200 hiljada glasova da se Hrvati zajebu.
Ne da ih nesto posebno zalim nakon svega sto su priredili HDZ i trabanti, ali de da se ne lazemo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#37132 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije napao covjeka napao je kameru.BHCluster wrote:Ne Hrvati nego iskljucivo Dragan Covic._BataZiv_0809 wrote:
- Capsicum
#37133 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je tvoje viđenje stvari. Banalno i infantilno, ali svako ima svoje mišljenje. Ja vidim da je Komšić, kao osoba koja je nedvosmisleno bh patriota, pobijedila drugog kandidata koji je nedvosmisleno fašista, neosuđeni ratni zločinac i separatista. U takvoj konstelaciji odsnosa, naravno da će Komšić uvijek pobijediti Čovića._BataZiv_0809 wrote:De ba. Dobio je 200 hiljada glasova da se Hrvati zajebu.Capsicum wrote: NATO svakako još nećemo, to je na dugom štapu. Prvo treba realizovati zakonske obaveze vezane za MAP. I mislim da će se to realizovati. Uslovljavanje imenovanja mandatara VM slanjem ANP-a je vrlo efikasna metoda. Vidjet ćemo koliko će dugo Dodik trpiti da ga Mektić prca iz ministarske fotelje... I kao što rekoh, da Komšić nije tu gdje jeste, ovakav pritisak na Dodika ne bi bio moguć. Zato je i dobio 225.500 glasova. I opet će dobiti ako se kandiduje.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#37134 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ti si ono nesto u Gradjanskom savezu bioCapsicum wrote: To je tvoje viđenje stvari. Banalno i infantilno, ali svako ima svoje mišljenje. Ja vidim da je Komšić, kao osoba koja je nedvosmisleno bh patriota, pobijedila drugog kandidata koji je nedvosmisleno fašista, neosuđeni ratni zločinac i separatista. U takvoj konstelaciji odsnosa, naravno da će Komšić uvijek pobijediti Čovića.
-
asker
#37135 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Divno divnodrug_profi wrote:Upravo tako. Komšić služi da se održi tenzija između Bošnjaka i Hrvata. Pri tom SDA i HDZ sasvim dobro i potpuno sarađuju gdje se god susretnu.
Da to ne bi bilo očigledno, treba nam Komšić.
Time HDZ uništava opoziciju, a SDA ima legitimitet borbe za "građansku" državu i usput može upirati u Čovića kao babarogu pa time mobilizrati svoje glasače i pseudograđanske glasače (one koji sebe smatraju borcima za građansku, ali samo zato što su Bošnjaci većina).
Sta nam preporucujes majstore, seobu ili grobnice?
I ko je proizveo Komsica 2 puta? Jel tebi on smeta sto se kandidovao ili sto je usao u vlast sa SDA?
I jesmo li to stvarno na fonu ustaske teze da je hodza na dzumi davao upute, babo i jedan sin za Daferovica a drugi sin za Komsica?
-
Hafis
#37136 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E jebat ga. Ja o političkom projektu i o političkoj volji koja postoji da se i takav lik instalira mimo volje hrvatskog naroda, a ti meni o njegovom (polu)hrvatsvu i kvalificiranosti za to mjesto. Sutra ga istom tom političkom voljom mirne duše na mjestu ''iz reda Hrvata'' može zamijeniti Sabit Iztarčina...Esad Plavi koji će se također izjasniti da su Hrvati po rođenju, i isto ćeš mi ovo napisati.Styling wrote:Zeljko nije Bosnjak koji se izjasnio Hrvatom vec je po rodjenju Hrvat i to ga apsolutno kvalifikuje za kandidata iz reda hrvatskog naroda.Hafis wrote:Prosječno intelegentna osoba (osim ovih bisera u mojem filteru) shvaća da ne može nastupiti nikakva relaksacija bošnjačko-hrvatskih odnosa dokle god postoje neke očite devijacije ili zloporabe nakaradnog sustava kao što je u slučaju izbora Komšića (tri puta). Nije problem u njemu (ŽK), problem je u postojanju političke volje i za takvim potezima. Sutra se može neki popularni bošnjački poliičar izjasniti Hrvatom i zajašiti dva mandata za redom. Mislim da bi više nego jadno bilo pravdanje i takvog paradoksa ''jebat ga jarane, po Ustavu je''.
Nama u FBiH je potreban međunacionalni reset sitacije. Ne znam hoće li ga moći napraviti novi Izborni zakon (ako se i dođe u poziciju da se uopće i raspravlja o njemu), ali omaložavanjem i umanjivanjem štetnosti ove devijacije (i sličnih), do njega sigurno neće doći.
Ali što je tu je, tjerati ćemo se kad se već ne razumijemo.
- JThomas
#37137 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
u vlasti će komšić biti isključivo da se "razgodi" odgovornost sda za ustupke koje će ona dati istom tom draganu čoviću. evo nismo mi sami, mi bi preuzeli odgovornost ali ne daju nam. i biće evo ne znam, i evo senade šta bi ti uradio...
- spreca
#37138 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Covic dok je ziv slobodno moze da zaboravi da ce nekad sjesti u fotelju clana predsjednistva....drago mi je da imamo Komsica a ovi kojima se to ne dopada , ah boze moj ni meni se sve ne svidja pa sta ondaBHCluster wrote:Ne Hrvati nego iskljucivo Dragan Covic._BataZiv_0809 wrote:
- Capsicum
#37139 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam bio ni u GS-u, a ni u DF-u. Jel čovjek mora biti u stranci da bi je mogao podržavati? Doduše ovdje su mnogi stranački vojnici shvatili forum kao poligon za virtuelni rat protiv članstva drugih stranaka._BataZiv_0809 wrote:Ti si ono nesto u Gradjanskom savezu bioCapsicum wrote: To je tvoje viđenje stvari. Banalno i infantilno, ali svako ima svoje mišljenje. Ja vidim da je Komšić, kao osoba koja je nedvosmisleno bh patriota, pobijedila drugog kandidata koji je nedvosmisleno fašista, neosuđeni ratni zločinac i separatista. U takvoj konstelaciji odsnosa, naravno da će Komšić uvijek pobijediti Čovića.otkud sad pa u Fronti? Jbt mijenjas stranke ko Nikola Spiric.
- spreca
#37140 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ok....ali kako bi danas izgledalo predsjednistvo da su u njemu Covic,Dodik i Dzafer?......sta god da bude nemoze biti gore od kombinacije D-DZ-D...samo lud nezna kako SDA igra nista novoJThomas wrote:u vlasti će komšić biti isključivo da se "razgodi" odgovornost sda za ustupke koje će ona dati istom tom draganu čoviću. evo nismo mi sami, mi bi preuzeli odgovornost ali ne daju nam. i biće evo ne znam, i evo senade šta bi ti uradio...
- Styling
#37141 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne mozes nazvati projektom nesto sto je po ustavu. Ne mozes kriviti ni Komsica ni one koji su glasali za njega jer im je to trenutnim ustavom omoguceno. Politicki projekat je insistiranje Covica na izmjenama Izbornog zakona kako njemu odgovara i prijetnji da ce sve blokirati ukoliko se to ne desi.Hafis wrote:E jebat ga. Ja o političkom projektu i o političkoj volji koja postoji da se i takav lik instalira mimo volje hrvatskog naroda, a ti meni o njegovom (polu)hrvatsvu i kvalificiranosti za to mjesto. Sutra ga istom tom političkom voljom mirne duše na mjestu ''iz reda Hrvata'' može zamijeniti Sabit Iztarčina...Esad Plavi koji će se također izjasniti da su Hrvati po rođenju, i isto ćeš mi ovo napisati.Styling wrote:Zeljko nije Bosnjak koji se izjasnio Hrvatom vec je po rodjenju Hrvat i to ga apsolutno kvalifikuje za kandidata iz reda hrvatskog naroda.Hafis wrote:Prosječno intelegentna osoba (osim ovih bisera u mojem filteru) shvaća da ne može nastupiti nikakva relaksacija bošnjačko-hrvatskih odnosa dokle god postoje neke očite devijacije ili zloporabe nakaradnog sustava kao što je u slučaju izbora Komšića (tri puta). Nije problem u njemu (ŽK), problem je u postojanju političke volje i za takvim potezima. Sutra se može neki popularni bošnjački poliičar izjasniti Hrvatom i zajašiti dva mandata za redom. Mislim da bi više nego jadno bilo pravdanje i takvog paradoksa ''jebat ga jarane, po Ustavu je''.
Nama u FBiH je potreban međunacionalni reset sitacije. Ne znam hoće li ga moći napraviti novi Izborni zakon (ako se i dođe u poziciju da se uopće i raspravlja o njemu), ali omaložavanjem i umanjivanjem štetnosti ove devijacije (i sličnih), do njega sigurno neće doći.
Ali što je tu je, tjerati ćemo se kad se već ne razumijemo.
Koliko vidim, i ti kao i vecina onih koji smatraju da ovakav izbor nije "legitiman" zaboravljaju da se u Predsjednistvo ne bira "hrvatski clan predsjednistva" koji treba predstavljati Hrvate "nego clan Predsjednistva i reda hrvatskog naroda" ciji je posao da predstavlja interese svih gradjana BiH, sto HDZ rezolutno odbija.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#37142 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Senade zena mi nije imala para da plati u granapu.
- JThomas
#37143 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
neka njega tu, ali za vlade je jasno...spreca wrote:Ok....ali kako bi danas izgledalo predsjednistvo da su u njemu Covic,Dodik i Dzafer?......sta god da bude nemoze biti gore od kombinacije D-DZ-D...samo lud nezna kako SDA igra nista novoJThomas wrote:u vlasti će komšić biti isključivo da se "razgodi" odgovornost sda za ustupke koje će ona dati istom tom draganu čoviću. evo nismo mi sami, mi bi preuzeli odgovornost ali ne daju nam. i biće evo ne znam, i evo senade šta bi ti uradio...
- geralt
#37144 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Covic je bio kandidat i 2014., pa je pobijedio sa komotnom vecinom, i to sa manje ukupnih glasova nego 2018. Da je cilj Bosnjaka bio samo da "zajebu" Hrvate, mogli su to uraditi i 2014. Jedina razlika tih izbora u odnosu na prethodne i naredne je bilo odsustvo Komsica sa listica.
Dakle, Komsic pobjedjuje ne zbog Covica vec zbog vlastite popularnosti.
Edit: malo sam pomijesao godine
Edit: malo sam pomijesao godine
Last edited by geralt on 06/06/2019 12:34, edited 1 time in total.
- spreca
#37145 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma zna on to samo se pravi budala jer misli da su na drugoj strani budale ...zato su i dobili to sto su dobili jer se kurce da se bez njih nemoze nista i da ce blokirati sve...neka blokiraju da vidimo ko ce izduratStyling wrote:
Ne mozes nazvati projektom nesto sto je po ustavu. Ne mozes kriviti ni Komsica ni one koji su glasali za njega jer im je to trenutnim ustavom omoguceno. Politicki projekat je insistiranje Covica na izmjenama Izbornog zakona kako njemu odgovara i prijetnji da ce sve blokirati ukoliko se to ne desi.
Koliko vidim, i ti kao i vecina onih koji smatraju da ovakav izbor nije "legitiman" zaboravljaju da se u Predsjednistvo ne bira "hrvatski clan predsjednistva" koji treba predstavljati Hrvate "nego clan Predsjednistva i reda hrvatskog naroda" ciji je posao da predstavlja interese svih gradjana BiH, sto HDZ rezolutno odbija.
- spreca
#37146 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komsic je odgovor na Covicevu ljigavost a ujedno i bahatost...eto sad nek ga dudla do mile volje i hoda okolo i place kako smo ih zajebaligeralt wrote:Covic je bio kandidat i 2012., pa je pobijedio sa komotnom vecinom, i to sa manje ukupnih glasova nego 2016. Da je cilj Bosnjaka bio samo da "zajebu" Hrvate, mogli su to uraditi i 2012. Jedina razlika tih izbora u odnosu na prethodne i naredne je bilo odsustvo Komsica sa listica.
- BHCluster
#37147 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Za (ne)izbor u Predsjednistvo Covic je sam sebi kriv kakvu je kampanju Komsicu napravio samo budala to ne bi iskoristila. A dokaz da je glas bio usmjeren iskljucivo prema Covicu je i broj glasova sto je DF dobio._BataZiv_0809 wrote:Nije napao covjeka napao je kameru.BHCluster wrote:Ne Hrvati nego iskljucivo Dragan Covic._BataZiv_0809 wrote:
-
putokaz1
#37148 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da Komšić ima Popularnost Bošnjaka ali nema kvalitet.
I koliko god da je Draganu uzeo jednu fotelju toliko je i Ostavivši SDA u predsjedništvu zeznuo Bošnjake.
Nažalost dok je njega napretka nema
Kontra Čoviću i Dodiku bi bio ekonomski i pravni rast Bošnjačkog dijela FBIH,Sarajeva ,Tuzle,Zenice.. ali sve više tonemo ponajviše SDA krivicom te njihovih saveznika DF,SBB,SBIH...dijela SDP...
I koliko god da je Draganu uzeo jednu fotelju toliko je i Ostavivši SDA u predsjedništvu zeznuo Bošnjake.
Nažalost dok je njega napretka nema
Kontra Čoviću i Dodiku bi bio ekonomski i pravni rast Bošnjačkog dijela FBIH,Sarajeva ,Tuzle,Zenice.. ali sve više tonemo ponajviše SDA krivicom te njihovih saveznika DF,SBB,SBIH...dijela SDP...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#37149 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
BHCluster wrote: Za (ne)izbor u Predsjednistvo Covic je sam sebi kriv kakvu je kampanju Komsicu napravio samo budala to ne bi iskoristila. A dokaz da je glas bio usmjeren iskljucivo prema Covicu je i broj glasova sto je DF dobio.
Kako se osjecas sad kad su u koaliciji
- BHCluster
#37150 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pitanje je kako se osjeca Covic, da se razumijemo Komsic nije neki politicar za njega sam glaso iskljucivo radi Covicevog ponasanja koje nastavljeno i nakon izbora. Dok god budem imao pravo glasa a Covic bude kadidat uvijek cu glasati protiv njega, pa nek on nastavi sa slavljenjem 9. januara, zlocina, zlocinaca i ostalog sranja._BataZiv_0809 wrote:BHCluster wrote: Za (ne)izbor u Predsjednistvo Covic je sam sebi kriv kakvu je kampanju Komsicu napravio samo budala to ne bi iskoristila. A dokaz da je glas bio usmjeren iskljucivo prema Covicu je i broj glasova sto je DF dobio.
Kako se osjecas sad kad su u koaliciji