Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

johnnykola

#37126 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Bacite danas na Dan svetog Patrika oko na ovu
lajt komediju koja je smještena u Dublin u osamdesetim:

Image

Glazbe i šarma na pretek.<3
Donnie Smith

#37127 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Donnie Smith »

_BataZiv_0809 wrote:Je li ko gledao Fences?

Ja sinoc poceo pred spavanje nekih 20 minuta. Denzel nije usutio :roll:
Imaš par komentara na temi Posljednji odgledan film. Slični su tvom, Denzel ih smorio. :D Ja sam odgledala do kraja. Malo sam ga ubrzavala pa me nije baš toliko iscrpio.
johnnykola

#37128 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Dektop aplikacija za traženje titlova:

https://getcaption.co/

Trenutno dostupna samo za macOS.
Last edited by johnnykola on 17/03/2017 14:11, edited 2 times in total.
gradskadjeca

#37129 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by gradskadjeca »

klixo wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
cassius wrote:
Jel Miss Sloane bas tako dobar film ? Nesto sam ga bio poceo gledat i stao na 20oj minuti :D
Meni je to smor od filma.
Dobar twist na kraju , pogledaj do kraja mislim da neces zazaliti.
I ja gledao 20 minuta i iskljucio, a to je sada furka cini mi se, mandown isto last minute twist ( a svidio mi se film pravo ).
vicious

#37130 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by vicious »

johnnykola wrote:Dektop aplikacija za traženje titlova:

Helem, totalno beskorisna za normalan svijet. :D
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#37131 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

vicious wrote:
johnnykola wrote:Dektop aplikacija za traženje titlova:

Helem, totalno beskorisna za normalan svijet. :D
Image
johnnykola

#37132 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Ganja čova da napravi i za Vindouz, šta odmah hejtate. :)
dale cooper

#37133 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

johnnykola wrote:Bacite danas na Dan svetog Patrika oko na ovu
lajt komediju koja je smještena u Dublin u osamdesetim:

Image

Glazbe i šarma na pretek.<3
:thumbup:
Tito_i_Partija

#37134 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

Dalko, slabo haman picis filmove u zadnje vrijeme, samo dokumentarce. Sta se zbiva? :)
johnnykola

#37135 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

A očito suša dobrih novih.
dale cooper

#37136 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:Dalko, slabo haman picis filmove u zadnje vrijeme, samo dokumentarce. Sta se zbiva? :)
Govoriš o meni? :D Jebiga, jednostavno nisam imao volje za filmove u zadnje vrijeme, a nisam jedan od onih
koji film gledaju po pet dana ili gledaju na preskok. :oops: :mrgreen: Kad mi je ćejf i kada sam raspoložen
gledam film u komadu, ali pazim da odaberem ono što mi sjeda u tom momentu. A nisam bio skoro
u elementu da se baš posvetim filmu. Ovaj dokumentarac Soundbreaking što sam postavio na onu drugu temu mi
je baš sjeo, jer sam fasciniran ulogom producenata u muzici kao i okruženju jednog muzičkog studija. Izgleda
mi baš kao kreativan i stimulativan proces. 8 epizoda po sat vremena, polako sam ćejfio jednu epizodu svaki
dan, meni super. :D Eventualno pogledam još po epizodu neke serije koju pratim.

Kontam da skinem Patersona, iako znam da si rekao da te je ekstremno smorio. :mrgreen: Ali jebiga volim Jarmuscha,
i po onome što sam čuo o njemu djeluje mi kao jedan od onih sporih, meditativnih filmova kao što je recimo
Boyhood. A nešto kontam da bi mi to baš leglo u ovom momentu. :D
Tito_i_Partija

#37137 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote: Kontam da skinem Patersona, iako znam da si rekao da te je ekstremno smorio. :mrgreen: Ali jebiga volim Jarmuscha,
i po onome što sam čuo o njemu djeluje mi kao jedan od onih sporih, meditativnih filmova kao što je recimo
Ma znam ja tebe, odusevice te Paterson, bas onako k'o sto je i ultimu. :)

Nemam nista protiv tog filma, naprotiv volim Jarmuscha, i mozda bi mi se u drugim okolnostima cak i svidio...al' valjda tada, u tom momentu, u tom trenutnom raspolozenju, nije mi ama bas nikako leg'o. Jebiga, kako starim, odmornost i raspolozene imaju sve vise uticaja na to da li ce mi se svidit' film. Kad sam bio mladji, filmove sam prakticno gut'o kad god sam stig'o. Any time, any place. :)

Elem, ja poceh neki dan gledat' Stranger Things, znam da je se tebi svidila, evo dos'o sam do trece epizode i bas je dobra (bolja nego Taboo). Nego ja to 'nako ba, da se javim, vidim nema te na temi plaho ovih dana. :)
Tito_i_Partija

#37138 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

johnnykola wrote:A očito suša dobrih novih.
Ne znam, cujem da su Get Out i Logan mnogo dobri.
dale cooper

#37139 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:
dale cooper wrote: Kontam da skinem Patersona, iako znam da si rekao da te je ekstremno smorio. :mrgreen: Ali jebiga volim Jarmuscha,

Nemam nista protiv tog filma, naprotiv volim Jarmuscha, i mozda bi mi se u drugim okolnostima cak i svidio...al' valjda tada, u tom momentu, u tom trenutnom raspolozenju, nije mi ama bas nikako leg'o. Jebiga, kako starim, odmornost i raspolozene imaju sve vise uticaja na to da li ce mi se svidit' film. Kad sam bio mladji, filmove sam prakticno gut'o kad god sam stig'o. Any time, any place. :)

Elem, ja poceh neki dan gledat' Stranger Things, znam da je se tebi svidila, evo dos'o sam do trece epizode i bas je dobra (bolja nego Taboo). Nego ja to 'nako ba, da se javim, vidim nema te na temi plaho ovih dana. :)
E ja bi sa druge strane morao pogledati taj Taboo, vidim da ga svi spominju. :D

Samo se ti javi, imam možda 5-6 forumaša čije preporuke obavezno uvažavam, i ti si među njima. :thumbup: :)
ExNihilo

#37140 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

Logan je hladno pođonio Strangers Things. Zbog čega i jeste prvi pismen X-Men film. :oops:
Tito_i_Partija

#37141 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:
Tito_i_Partija wrote:

E ja bi sa druge strane morao pogledati taj Taboo, vidim da ga svi spominju. :D

Samo se ti javi, imam možda 5-6 forumaša čije preporuke obavezno uvažavam, i ti si među njima. :thumbup: :)
Hvala i takodjer. :thumbup:

Taboo je ok, mada su moja ocekivanja i kriterije otisle mozda predaleko kad sam vidio dva imena: Steven Knight i Tom Hardy (jer Locke mi je bio odlican, k'o i Peaky Blinders). Medjutim, fali tu nesto da bude bas dobar. Inace sam na drugoj temi pis'o o limitiranosti Steven Knighta, i to se ovdje nekako ponavlja u malo vecem intenzitetu nego obicno.

Uglavnom pogledaj ga, mislim da se neces pokajat'. Pitam se sta je o seriji mislio nas ultimativni fan Tom Hardy-a na ovom forumu, ultima palabra. :D
Dosadno mii

#37142 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Dosadno mii »

Zasto se niko ne usudi da kaze da Taboo nije ok
:D
Vec ono Tom ovo ono nije lose
Da je neki inkognito glumac serija bi imala ocjenu 6-7
Dosadno mii

#37143 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Dosadno mii »

zdruzdjo wrote:
Dosadno mii wrote: Bas si se fino potrudio da preporucis pa pogledah oba
Odlicni filmovi

Ako ti je prvi put da gledas prvi dio onda ti bas zavidim.
Ja sam morao cekati 21 godinu za drugi dio a ti si pregledao jedan za drugim.
Da prvi put :D hvala ti :D
Tesko upratiti cije preporuke trebam razmatrat na temi :D
karanana

#37144 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

Ja sam na drugoj temi reko da taboo nije nista posebno. Hardija nisam ni spomeno, reko sam da je scenografija dobra ali da je prica poprilicno spora pa hamani dosadna i da neces nista propustiti ako fulis 5-6 epizoda.
last mohicans

#37145 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by last mohicans »

Trazi paznju Miss Sloane, ali zavređuje istu. Podosadan ispočetka pa mozda i do pola, ali zadnji dio filma razvaljuje. Opasno je odglumila ova riđa.Evo me ko karanana,samo sexualni kontekst potenciram. Ovaj Man Down tri noci gledam i zaspim. Nikako da me odrzi, pregledao više od pola i za sada ništa vrijedno paznje. Previše flashbackova u kojima se insan pogubi.
Za seriju Taboo se slazem. Presporo,faktički pet epizoda čekaš da bi se nešto bitno desilo.Odgledao do pola 6 epizode i odustao iako kazu da je 7-8 kao bolja izvedba.
Snake Eyes

#37146 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Snake Eyes »

Taboo karina od serije, osim scenografije i budžeta ništa posebno za vidjeti. Pretpostavljam da je serija trebala biti "taboo" ali je ispala samo serija o vraču koji s virtualne jebačine sestre prelazi na stvarnu :-)
ExNihilo

#37147 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

Taboo čista poetika. 9/10.
šef_svima

#37148 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by šef_svima »

dulekrele wrote:
vicious wrote:Ja nađoh
Contratiempo (Proper) [BluRay Rip][AC3 5.1 Español Castellano][2017]
ne znam da li je fake, veličina je 1.9 GB
ali znamo da je piraterija zabranjena :D
Nasao i ja :D
Hvala :thumbup: Na skidanju je :)

Klan (2015)
El Clan (original title)
R | 1h 48min | Biography, Crime, Drama

Image
http://www.imdb.com/title/tt4411504/

Prema istinitom dogadjaju :thumbup:
dale cooper

#37149 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dale cooper »

ExNihilo wrote:Taboo čista poetika. 9/10.
Ako si u svojim sve rjeđim pojavljivanjima odlučio da post iskoristiš za ovakvu preporuku onda
nema dileme da mi to valja pogledati. :D Teško da i ti i Tito možete fulnuti. :D
ExNihilo

#37150 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

dale cooper wrote:
ExNihilo wrote:Taboo čista poetika. 9/10.
Ako si u svojim sve rjeđim pojavljivanjima odlučio da post iskoristiš za ovakvu preporuku onda
nema dileme da mi to valja pogledati. :D Teško da i ti i Tito možete fulnuti. :D
Gledati Hardija kako osam sati luta ulicama predviktorijanskog Londona i pri tome ništa drugo ne radi - bilo bi dovoljno. I potencijalno prosvjetljujuće iskustvo. :D

A Taboo je više od toga. Pored vrhunske produkcije i plejade fantastičnih glumaca, serijal je krcat temama i motivima k'o šipak vitaminom C, među kojima bih naročito izdvojio kritiku patriotizma i nacije. Znam da ti se tematska slojevitost svidjela u WW, pa vjerujem da će i ovdje.

Serija jeste spora, zbog čega se suzdržavam da je preporučujem raji neselektivno. Međutim, nije filler spora, the walking dead spora, već poetski spora. Spora je na onaj način na koji je The Thin Red Line bio spor film. Gradi atmosferu i dopušta publici da udahnu London s početka 19. stoljeća. Da uživaju u dijalozima, u scenografiji, unutrašnjem konfliktu likova. Jedna od onih serija gdje je putovanje važnije od odredišta. U tom smislu, irelevantno je da li je svaki misterij razjašnjen i je li svaki čvor priče otpetljan. Barem je meni bilo. Pojedine scene su prava mala remek djela i vrijedi uživati u njima.

Vidim da se ponekad zamjeri što su likovi romantizirani: protagonist (Hardy) je donekle idealiziran, dok su čelni ljudi East India Company, kao i sam kralj, demonizirani. Pa raja onda veli - sjooj, ovaj Delaney (Hardy) lafo mastermind, vazda korak ispred. Ne bih se složio da je u pitanju loša razrada likova ili previd sa spisateljskog aspekta, i to iz dva razloga.

Prvo, zato što je neispravan, da ne kažem glup, stav da je umjetnost kvalitetna samo ako je perfektna replika stvarnosti. Drugo, a ovdje važnije, zato što je kompletna serija, počevši od naziva, preko epohe u koju je smještena, a posebice razrade likova - jedan veliki omaž najvećem britanskom romantičaru Lordu Byronu. Ko se sjeća (iz srednje škole :D ), Byron je napustio Englesku nakon što je pukla priča da je u incestuoznoj vezi sa svojom polusestrom. Byronovi likovi vazda imaju autobiografsku crtu: ili napuštaju Englesku (Childe Harold), ili se upuštaju u incest (Manfred), ili su stigmatizirani od strane društva. Zbog svega toga se u književnosti formirao bajronovski arhetip junaka (ili bolje reći anti-junaka): pomalo lud, ruši društvene norme, nadprosječno inteligentan, zajeban i arogantan.

Dakle, Hardijev lik (Delaney) je tipični bajronovski junak. Štaviše, on je Byron himself. On je, zapravo, u viziji autora, ono što bi Byron bio da se ikada vratio u Englesku. Kao takav, dakle bajronovski, Delaney se i nije mogao predstaviti drugačije nego romantičarski, kao što ni cijela serija, koja pretenduje da oda počast Lord Byronu, nije mogla biti drugačija nego - romantičarska.

Uglavnom, raspisah se ja. A sve što sam htio reći je - pogledaj seriju ba. :D
Post Reply