Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

kamen spoticanja

#37101 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

I zvucnik s koga se šire milozvuci ekrema oruca,nake sabine ili sinana u najboljem slucaju
kakavdanakneiskustvu

#37102 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ci-Nick wrote:Malo pretjerujete sa kritikama.
Tuka je svojim rezultatima zaslužio VIP tretman i neke povlastice u društvu.
Ako može neki beznačajni političar sa policijskom pratnjom da me gura sa ceste i da mi ugrožava život,.. ili svaki kriminalac da parkira gdje stigne,..
zašto i neko ko je pod BH grbom toliko znoja prolio ne bi mogao pola sata koristiti neke povlastice.
Mislim da i najobičniji čovjek koji ima par stoja viška može platiti policijsku pratnju i koristiti privilegije takve pratnje.
Takav je život,..
Daj da pišemo o pozitivnim stvarima da od pozitivnih pravimo grudvu a ne samo kritika, kritika,.. i kritika,.. i odlazak iz BiH.
Evo za sve koji su kritikovali ono smrdljivo cvijeće na mostovima da kažem da ovo jesenje, ne smrdi,..

o čemu ti ??
kamberovica polje

#37103 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Pa upravu je. Ako imaš par stotina viška možeš biti zaštićen pred zakonom.
Samo treba znati kome dat te pare. :D
kakavdanakneiskustvu

#37104 Re: Zeničani

kamberovica polje wrote:Pa upravu je. Ako imaš par stotina viška možeš biti zaštićen pred zakonom.
Samo treba znati kome dat te pare. :D

a to da,slazem se
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#37105 Re: Zeničani

Post by Bobi »

danas najtopliji 13. Oktobar od 1990 godine ..u Zenici :mrgreen:
Tempo
ZeModerator

#37106 Re: Zeničani

Post by Tempo »

[quote="Ci-Nick"]Malo pretjerujete sa kritikama.
Ako može neki beznačajni političar sa policijskom pratnjom da me gura sa ceste i da mi ugrožava život,.. ili svaki kriminalac da parkira gdje stigne,..
zašto i neko ko je pod BH grbom toliko znoja prolio ne bi mogao pola sata koristiti neke povlastice.
Mislim da i najobičniji čovjek koji ima par stoja viška može platiti policijsku pratnju i koristiti privilegije takve pratnje.
Takav je život,..
Daj da pišemo o pozitivnim stvarima da od pozitivnih pravimo grudvu a ne samo kritika, kritika,.. i kritika,.. i odlazak iz BiH.
Evo za sve koji su kritikovali ono smrdljivo cvijeće na mostovima da kažem da ovo jesenje, ne smrdi,..[/quaote]

po cemu je zasluzio? i kakva ti je to logika? kad mogu politicari, moze i tuka?! ako je tako, kad mogu tuka i politicari, mogu i ja, ako mogu i ja mozemo svi. i na sta bi to onda licilo? na kurac bi licilo. serem ti se u logiku.
Tempo
ZeModerator

#37107 Re: Zeničani

Post by Tempo »

sta sad ako on brzo trci? trebamo mi svi da se saseremo kad se on pojavi. dobio je nagrade, medalje, premije, karine i voz. to je to. jebo mater ko da je izmislio penicilin. treba sad bit ministar pravde, sta li.
channel10

#37108 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Vas ko da je udaralo svo to vrijeme dok je trajalo vjencanje i sve oko njega. Smirite malo. Ima milion drugih stvari oko kojih se treba brinuti, a ne zbog nekih sat dva uzurpiranja odredjenog prostora u ovolikom gradu. Tacno ne znate sta cete od sebe....
kamberovica polje

#37109 Re: Zeničani

channel10 wrote:Vas ko da je udaralo svo to vrijeme dok je trajalo vjencanje i sve oko njega. Smirite malo. Ima milion drugih stvari oko kojih se treba brinuti, a ne zbog nekih sat dva uzurpiranja odredjenog prostora u ovolikom gradu. Tacno ne znate sta cete od sebe....
Istina je, ima puno većih problema, ali svi dolaze iz istog izvora i s iste adrese.
Kriminalna organizacija, njeni sateliti i otpaci godinama sistematski uništavaju duh grada poturajući anticivilizacijski, džiberski mentalitet kao normu.
Nije nikakav problem što je radi svadbe blokirana jedna ulica, problem je što je to amenovano od strane onih koji moraju čuvati red makar im i vlastite matere i očevi bili u prekršaju.
Jedina utjeha je u tome što to nije isključivo naša bolest, svi gradovi na područuju bivše države suočavaju se sa sistematskim uništavanjem od strane primitivnom malograđansko-seljačkog mentaliteta koji zna samo za Ja.
Samo što je kod nas, zbog veličine grada, to vidljivije.

Svaka njemu čast na uspjehu i ne msilim da je loš momak, ali niko ne smije biti imun pred zakonom ako hoćemo normalno društvo.
Ako!
channel10

#37110 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Dolaze, ali nije on isti kao oni (njegovi sponzori). Vidis na momku da nije problematican i vjerujem da su mu njegovi sponzori "nabacili" ideju da ovako sve to prodje(oni su to i osigurali). Nije to sigurno njemu palo na pamet, pa zato i ne treba puno komentarisati. Bilo proslo, idemo dalje...
Kralj Tvrtko I.

#37111 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Meni više smeta vidjeti kolonu sa pratnjom nekog političara koji je sve to platio TVOJIM parama...voza se trošeći tvoje pare u autu koje je kupio tvojim parama...
Ci-Nick

#37112 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Takav je život,..
Evo za sve koji su kritikovali ono smrdljivo cvijeće na mostovima da kažem da ovo jesenje, ne smrdi,..

o čemu ti ??
Ako znaš da organizuješ privatno okupljanje 200 ljudi sa 100 vozila u centru grada i da ćeš biti smetnja u saobraćaju zar nemaš pravo tražiti pomoć policije kao što tražiš u slučaju opasnog transporta,.. i da dobiješ pomoć uz određenu taksu, nadoknadu ?
Ili da se upitamo po kom osnovu je Tuka dobio policijsku pratnju?
kakavdanakneiskustvu

#37113 Re: Zeničani

kamberovica polje wrote:
channel10 wrote:Vas ko da je udaralo svo to vrijeme dok je trajalo vjencanje i sve oko njega. Smirite malo. Ima milion drugih stvari oko kojih se treba brinuti, a ne zbog nekih sat dva uzurpiranja odredjenog prostora u ovolikom gradu. Tacno ne znate sta cete od sebe....
Istina je, ima puno većih problema, ali svi dolaze iz istog izvora i s iste adrese.
Kriminalna organizacija, njeni sateliti i otpaci godinama sistematski uništavaju duh grada poturajući anticivilizacijski, džiberski mentalitet kao normu.
Nije nikakav problem što je radi svadbe blokirana jedna ulica, problem je što je to amenovano od strane onih koji moraju čuvati red makar im i vlastite matere i očevi bili u prekršaju.
Jedina utjeha je u tome što to nije isključivo naša bolest, svi gradovi na područuju bivše države suočavaju se sa sistematskim uništavanjem od strane primitivnom malograđansko-seljačkog mentaliteta koji zna samo za Ja.
Samo što je kod nas, zbog veličine grada, to vidljivije.

Svaka njemu čast na uspjehu i ne msilim da je loš momak, ali niko ne smije biti imun pred zakonom ako hoćemo normalno društvo.
Ako!
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#37114 Re: Zeničani

Ci-Nick wrote:
Takav je život,..

o čemu ti ??
Ako znaš da organizuješ privatno okupljanje 200 ljudi sa 100 vozila u centru grada i da ćeš biti smetnja u saobraćaju zar nemaš pravo tražiti pomoć policije kao što tražiš u slučaju opasnog transporta,.. i da dobiješ pomoć uz određenu taksu, nadoknadu ?

ja,ti,bilo ko , da imamo para ko blata,ne mozemo dobiti pratnju policije,jesi cuo za neku svadbu nekog bogatasa u ovom gradu da je svatove pratila policija?

evo ja se upitah,kontam da bi odgovor mogao biti,vrlo blizak SDA?
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 13/10/2019 17:23, edited 1 time in total.
Tempo
ZeModerator

#37115 Re: Zeničani

Post by Tempo »

E pa ja sam multidimeziona licnost. Sve mi smeta. I tuka, i tukci, i glupani i klimoglavci. Ne migu ja sad pravit rang listu govana pa da mi smeta samo najvece. Isti mi kurac , turski konji na titovoj, ljakse koji baca opuske po cesti ili ovi sto od religije prave samopromociju.
Ci-Nick

#37116 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Ci-Nick wrote:
o čemu ti ??

ja,ti,bilo ko , da imamo para ko blata,ne mozemo dobiti pratnju policije,jesi cuo za neku svadbu nekog bogatasa u ovom gradu da je svatove pratila policija?
Ne možemo dobiti ali ako neko najavi svadbu sa 100 vozila može li se "procjeniti" da je potrebna pomoć policije?
Kad smo već kod te teme po kom osnovu tamo neko udruženje građana vozača Alfe dobije pravo da na pola dana uzurpira dio GGM-a ?
Ko to odobri, policija ili opština ?
:run:
kakavdanakneiskustvu

#37117 Re: Zeničani

Ci-Nick wrote:
Ci-Nick wrote:
o čemu ti ??

Ne možemo dobiti ali ako neko najavi svadbu sa 100 vozila može li se "procjeniti" da je potrebna pomoć policije?
Kad smo već kod te teme po kom osnovu tamo neko udruženje građana vozača Alfe dobije pravo da na pola dana uzurpira dio GGM-a ?
I opet ono isto pitanje, po kom osnovu je Tuka dobio policijsku pratnju ? :run:[/quote]

svadbe se ne najavljuju u policiji,šta policija ima s time,moze ih upozoriti ako u dva ujutro bude glasna muzika,nesto slicno tome

pa policija to odobri,za okuplanjja ovih ili onih,kakve veze ima opcina s tim??

vec ti odgovorih,pogledaj
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 13/10/2019 17:34, edited 1 time in total.
Ci-Nick

#37118 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

A zašto odobri, to je opet neka diskriminacija i uzurpiranje javnog prostora,..
Ne vidim razlike između vozikanja nekih Alfa ekstremista i svadbe,.
kakavdanakneiskustvu

#37119 Re: Zeničani

Ci-Nick wrote:A zašto odobri, to je opet neka diskriminacija i uzurpiranje javnog prostora,..
Ne vidim razlike između vozikanja nekih Alfa ekstremista i svadbe,.

a to moraš pitati nečelnika PU
Nivelacija

#37120 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Nadam se da se nece ljutiti Afan turisticki vodic zbog preuzimanja statusa
Današnja grupa arhitekata iz Sjedinjenih Američkih Država u Zenici je primijetila nešto zanimljivo.

Naime, oni su na balkansko tlo sletjeli u Beogradu, kojeg su obišli, zatim su posjetili Niš, Užice, Višegrad i Sarajevo.

Za Zenicu kažu da je najčišći i najljepše urbanistički uređen grad u cijeloj im dosadašnjoj turi, gdje su, šetajući ulicama, osjetili pravu jesen.

Ovdje bih želio pomenuti prof. dr Juraja Najdharta, koji nam je, 1955. godine ugrubo urbanistički uredio grad u ovom obliku kojim se danas hodamo i vozimo.

Baš sam bio ponosan
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#37121 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

channel10 wrote:Nije to sigurno njemu palo na pamet, pa zato i ne treba puno komentarisati. Bilo proslo, idemo dalje...
Otkud ti znas?
kamberovica polje

#37122 Re: Zeničani

Nivelacija wrote:Nadam se da se nece ljutiti Afan turisticki vodic zbog preuzimanja statusa
Današnja grupa arhitekata iz Sjedinjenih Američkih Država u Zenici je primijetila nešto zanimljivo.

Naime, oni su na balkansko tlo sletjeli u Beogradu, kojeg su obišli, zatim su posjetili Niš, Užice, Višegrad i Sarajevo.

Za Zenicu kažu da je najčišći i najljepše urbanistički uređen grad u cijeloj im dosadašnjoj turi, gdje su, šetajući ulicama, osjetili pravu jesen.

Ovdje bih želio pomenuti prof. dr Juraja Najdharta, koji nam je, 1955. godine ugrubo urbanistički uredio grad u ovom obliku kojim se danas hodamo i vozimo.

Baš sam bio ponosan
Pa Zenica je pojam urbanističkog planiranja za Sarajevo.
Nego, odakle ti ovo?
Nivelacija

#37123 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Danasnji Fb status vec spomenutog najpoznatijeg zenickog vodica.
clio_dci120

#37124 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

[

o čemu ti ??[/quote]
Ili da se upitamo po kom osnovu je Tuka dobio policijsku pratnju?[/quote]

ja,ti,bilo ko , da imamo para ko blata,ne mozemo dobiti pratnju policije,jesi cuo za neku svadbu nekog bogatasa u ovom gradu da je svatove pratila policija?[/quote]
I opet ono isto pitanje, po kom osnovu je Tuka dobio policijsku pratnju ? :run:[/quote]

svadbe se ne najavljuju u policiji,šta policija ima s time,moze ih upozoriti ako u dva ujutro bude glasna muzika,nesto slicno tome

pa policija to odobri,za okuplanjja ovih ili onih,kakve veze ima opcina s tim??

vec ti odgovorih,pogledaj[/quote]
Prema zakonu policija odobrava mozes li uzurpirati javnu povrsinu. Tada obicno i patrolu posalju koja bude stalno ili obidje mjesto u nekoliko navrata. Tako je prema zakonima o javnom okupljanju, koji su na donjeti na nivou kantona. Uglavnom su slicne odredbe u svim zakonima.
Sto se tice osiguranja osoba, vise se ne sjecam, jednom sam bas u Zenicu dovodio jednu javnu licnost i samo sam pismeno obavijestio da dolazi taj i taj, oni su vjerovatno prema nekoj svojoj procjeni poslali patrolu i motorista je taj dan koliko je trebalo pratio nasu kolonu od dva auta.
Sto se tice Tuke ne bih ti znao reci kakvo je zakonsko uporiste, iskreno nikada me tako nesto nije zanimalo, pa nisam ni upucen.
channel10

#37125 Re: Zeničani

Post by channel10 »

_BataZiv_0809 wrote:
channel10 wrote:Nije to sigurno njemu palo na pamet, pa zato i ne treba puno komentarisati. Bilo proslo, idemo dalje...
Otkud ti znas?
Ne izgleda takav. Valjda si dosad pratio njegove istupe u medijima ili samo pratis istupe srbijanskih sportista :oops:
Post Reply