SDP

Trebam te

#37101 Re: SDP

Post by Trebam te »

Banksy wrote:
daddy-kool wrote:
Spas za SDP i ljevicu bi bila smjena kompletnog rukovodstva i ujedinjenje sa DF-om.
Sada oglasiti namjere i uraditi ujedinjenje na proljeće.
To bi bilo ničim izazvano političko samoubistvo nove lijeve ideje DF-a.

SDP treba sasvim da nestane i da se ugasi jer ono bande što je ostalo, još je gore od Lagumdžije. Zlatko je bar krao naveliko.
Onaj ološ koji je bio u stanju da za sitne novce diže ruke za onakvo zlo, da šutke klima glavom na sav kriminal i korupciju a da bi milošću Šefa zaposlio amidžiće, oni koji su pljeskali Durakoviću i Komšiću kad su odlazili, ta banda - Korać, Hadžić, Bećirević, Selimović, Helez i sl, to je kanalizacija.
Kad takvu trulu jabuku ubaciš među zdrave, zdravima nema spasa, sve da je jedna trula, a zdravih hiljadu.

Ako DF želi brz, a bolan kraj, poslušaće savjete poput tvog.

Tacno, SDP je od zadnjih opcinskih izbora postala jedna obicna krimos stranka, ...od afera u malim opcinama i sitnih seljackih nepismenih kriminalaca... :skoljka: :run:

Ibro Berilo SDP izborni slogan..."Glasaj za vola dobijes junicu"!!! Cisti primitivizam :mrgreen:

Kakva ova SDP i socio-demokratija, najbolje je ugasi i zatvori pricu da ne jedu narodni hljeb dzaba :thumbup:

:bih:
sumirprimus

#37102 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Banksy wrote:
daddy-kool wrote:Da se složim sa madnerom, SDP nije SBiH.
Jače osnove imaju od DF, i šta bi bilo sa DF da Komšić sutra napusti politiku?
Nije, tim će biti teže i bolnije ugasiti ih skroz.

DF treba izrasti u novu, stožernu bh ljevicu, pa nek u nju dolazi ko god hoće, neiskompromitiran i čist, ako ih u SDP-u više uopće ima takvih.
a u df-u su sve takvi jele... :D
antimobb
Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.

#37103 Re: SDP

Post by antimobb »

Hajde malo da pomognemo socijaldemokratiju mada mislim da joj nema spasa.

Naime, SDP se godinama formirao iz vrha prema dnu.

Lagumdžija je psiho-prepoznavao sebi identične osobe i postavljao ih ispod sebe na pozicije, a zatim ovaj psiho-klonirani bi ispod sebe postavljao sebi sličnog psiho-klona i tako iz vrha prema dnu su se redali Lagumdžijini klonovi.

Svi ostali drugačiji su šutjeli ili napuštali Partiju kao što je to uradio rahmetli Duraković, a zatim Komšić i onda se desilo da je SDP postao = Lagumdžija.

Možda je Lagumdžija kao jedan od najsposobnijih menadžera u BiH mislio da ispravno radi ali mu je nedostajala moralna katarza.

Narod je to prepoznao i bukvalno dugotrajno sahranio SDP kao što je to uradio Stranci za BiH, na isti onaj način kao što je Lagumdžija sa svojim psiho-klonovima elitistićki sahranio socijaldemokratiju na ovim prostorima.

Trenutno instantno rješenje za SDP je Bogić Bogićević koji sada - iz vrha prema dnu - treba da generira, bira i da on prepoznaje i postavlja sebi slične moralne gromade to jeste, ljude koji su psihićki slični njemu - normalni.

Zapamtite u kakvom (ne)moralnom i psihićkom stanju je vođa Partije takva će (ne)moralna i psihićki biti i Partija! Dakle, trigger je iz VRHA prema DNU, a ne obratno.

Jedino se tako SDP može opet podići iz pepela ali to je gotovo pa nemoguća misija jer u SDP-u trenutno ima generirano na hiljade psiho-klonova Lagumdžije što je nemoguće očistiti. Deklarativno su svi za promjene ali niti jedan od njih se neče istinski povuči ni za korak nazad.

Ista situacija je i u SDA u kojoj je ostalo na hiljade korumpiranih generiranih Tihićevih psiho-klonova. Narod je glasao za SDA jer je Tihić umro, pa misle da će se njegovim odlaskom SDA promjeniti i odbaciti od sebe jednu korumpiranu beskićmenjačku politiku koju je decenijima predvodio Tihić.

Mislim da istinske reforme u SDA neče biti jer Tihić je iza sebe ostavio na hiljade generiranih svojih psiho-klonova koji će se identično ponašati kao što se je Tihić ponašao.

Rezultat njihove vladavine i borbe za vlast je ovo - jačanje elite, a siromašenje naroda koji ih finacira plačajući poreze.

Očekivanja bezlične amforne mase večine naroda koji žive u BiH da će im oni koji generiraju samo kolateralne financijske štete, jad, bijedu, i agoniju već dvadeset godina, riješiti njihova egzistencijalna pitanja graniči se sa kolektivnim ludilom.
Banksy

#37104 Re: SDP

Post by Banksy »

sumirprimus wrote:
Banksy wrote:
daddy-kool wrote:Da se složim sa madnerom, SDP nije SBiH.
Jače osnove imaju od DF, i šta bi bilo sa DF da Komšić sutra napusti politiku?

DF treba izrasti u novu, stožernu bh ljevicu, pa nek u nju dolazi ko god hoće, neiskompromitiran i čist, ako ih u SDP-u više uopće ima takvih.
a u df-u su sve takvi jele... :D
Vidjećemo, svaki početak je težak, svega su tu zna uvući. Važno je koji koncept se nametne i koji okviri i pravila zadaju.

Ono što je važno je da je SDP mrtav i da stvari treba početi sa zdravih osnova, a ovo infrastrukture i ljudstva što je ostalo danas u SDP je trulo i beznadežno kvarno.
daddy-kool

#37105 Re: SDP

Post by daddy-kool »

Banksy wrote:

Ili ako sutra Komšić odluči da mu je dosta svega i napusti politiku, neka odlaze iz DF u SDP.
Trebam te

#37106 Re: SDP

Post by Trebam te »

daddy-kool wrote:
Banksy wrote:

Ili ako sutra Komšić odluči da mu je dosta svega i napusti politiku, neka odlaze iz DF u SDP.

to se nece desiti 8)
daddy-kool

#37107 Re: SDP

Post by daddy-kool »

Trebam te wrote:

to se nece desiti 8)
To se već dešavalo na našoj političkoj sceni - H. Silajdžić. Poenta je da je potrebno dosta vremena da se izgradi infrastruktura (idejna, materijalna, ljudska) koja će obezbijediti samoodrživost.
hizo ramidovic

#37108 Re: SDP

Post by hizo ramidovic »

svi sad navalili da pljuju po zlaji i zlurado navijaju za njegov odlazak, a dok je valjao, svi su mu se smesili.
jedno je sigurno: odlaskom lagundzije totalno propada i ideja socijaldemokratie u bih. to trebaju imati na umu svi oni koi ga zele oterati.
Banksy

#37109 Re: SDP

Post by Banksy »

daddy-kool wrote:
Banksy wrote:

Poenta je da je potrebno dosta vremena da se izgradi infrastruktura (idejna, materijalna, ljudska) koja će obezbijediti samoodrživost.
Ne razumiješ, neće imati gdje, neće biti SDP-a.

Polako, vrijeme je pred njima. :wink:
sigh

#37110 Re: SDP

Post by sigh »

Banksy wrote:
Vidjećemo, svaki početak je težak, svega su tu zna uvući. Važno je koji koncept se nametne i koji okviri i pravila zadaju.

Ono što je važno je da je SDP mrtav i da stvari treba početi sa zdravih osnova, a ovo infrastrukture i ljudstva što je ostalo danas u SDP je trulo i beznadežno kvarno.
:lol: Sdp nije mrtav i ima jos mnogo toga za ponuditi, problem je sto ti nisi informiran i pises iz vanjske perspektive. Sdp sad ima priliku i vremena da se konacno suprostvi losim elementima u stranci. Misliti da je ovaj izborni rezultat kraj sdp-a je naivno i pokazuje tvoje neznanje o samom sdp-u. :wink:
madner

#37111 Re: SDP

Post by madner »

SDP 2018 ce imati bolje rezultate nego 2014, osim ako udju u vladu.

To je jedina sigurna prognoza.
L u c i f e r

#37112 Re: SDP

Post by L u c i f e r »

hizo ramidovic wrote:svi sad navalili da pljuju po zlaji i zlurado navijaju za njegov odlazak, a dok je valjao, svi su mu se smesili.
jedno je sigurno: odlaskom lagundzije totalno propada i ideja socijaldemokratie u bih. to trebaju imati na umu svi oni koi ga zele oterati.
Zlaja Partija - Omladina Akcija. :lol: :roll:
joint union

#37113 Re: SDP

Post by joint union »

hizo ramidovic wrote:svi sad navalili da pljuju po zlaji i zlurado navijaju za njegov odlazak, a dok je valjao, svi su mu se smesili.
Jah, eto Zlaja patentir'o socijaldemokratiju.
megaman4

#37114 Re: SDP

Post by megaman4 »

iskreno ja Zlatka mrzim i ne mogu ga podnijeti organski. Za krah ideje socijaldemokratije je krivac isključivo ON i priljepci oko njega, koje je ON uzdigao. Rahmetli pred. Alija Izetbegović je u jednom intervju davno izjavio da uprkos činjenici što je predsjednik stranke sa nacionalnim predznakom, da je u duši socijaldemokrata. Tim je sve rekao i poslao poruku, koju Zlatko ne želi da pročita, i zato abd leti sa političke scene. Prema, tome SDP će se uskoro oporaviti, jer je i sam Alija izjavio da nam treba jaka socijaldemokratija,a to jedino može SDP. DF i slični će se ujediniti u blok iskrene ljevice i time ćemo dobiti jaku ljevicu, koja će se boriti za narod i BiH.
itekako

#37115 Re: SDP

Post by itekako »

SDP je nesumnjivo dozivio izborni debakl. obistinilo se ono sto su govorili simpatizeri a o sta su se totalno oglusili baza i vrh partije. poceli su se vaditi pocetkom marta silazeci medju narod i dojucerasnje simpatizere ali bilo je kasno.
medjutim, bez obzira na sve, SDP je ozbiljna politicka partija koja ce se uz malo poteskoca izvuci iz ove krize koja je bila neminovna i koja je po meni dobrodosla.
ne sumnjam da ce iz svega izaci jaci bez obzira kako se to trenutno cini.
mislim da ulazimo u turbulentno politicko vrijeme u kojem ce se krojiti neke nove granice a u kojem SDP realno nema kapaciteta da sprijeci ili stopira takve procese. biti opozicija u takvo vrijeme je najbolji politicki potez koji moze povuci ljevica i vjerujem da ce SDP u tom periodu opozicije do narednih izbora uspjesno presloziti stvari unutar sebe te pokazati svoju pravu snagu.

da skratim, SDP nije partija koja se podcjenjuje ma kako to trenutno izgledalo.
Banksy

#37116 Re: SDP

Post by Banksy »

sigh wrote:
Banksy wrote:

:lol: Sdp nije mrtav i ima jos mnogo toga za ponuditi, problem je sto ti nisi informiran i pises iz vanjske perspektive. Sdp sad ima priliku i vremena da se konacno suprostvi losim elementima u stranci. Misliti da je ovaj izborni rezultat kraj sdp-a je naivno i pokazuje tvoje neznanje o samom sdp-u. :wink:
Ne mislim da je kraj, priželjkujem i nadam se,
upravo zbog tog te prijetnje: ima jos mnogo toga za ponuditi, već zamišljam ponudu.
vrbas1979

#37117 Re: SDP

Post by vrbas1979 »

sebija wrote:
vrbas1979 wrote:SDP je imao sasvim dovoljno vremena da nešto uradi kroz 4 godine vlasti.
SDP je uradio i više nego što je mogao. Uz sva podmetanja SDA kroz blokade u vladi, parlamentu, predsjedništvu, ustavnom sudu, u nadzornim odborima i upravama firmi... SDP je na određenim mjestima ipak uradio izuzetne stvari.

Po komentaru vidim da nikad u životu nisi glasao za SDP
jer za te stvari treba prirodno imati osjećaja, pa tvoje mišljenje nemam razloga uzimati kao bitno za ovu raspravu i budućnost SDP-a. Ja se recimo nisam rodio da glasam za SDA jer ono što oni rade i predstavljaju ja prirodno odbacujem kao strano tijelo, jer moj karakter ne prihvata njihove laži, obmane, dvoličnost, nepismenost, koruptivnost, manipulisanje vjerom i ratom.
E pa vidiš, ovaj dio i jeste krucijalan. Nije bitno za koga sam do sada, ali da je SDP učinio nešto da sam primjetio da je meni (ili mojoj porodici, pa i državi generalno) imalo bolje moj glas bi dobili. Budi uvjeren u to! Dakle imali su četiri duge godine da bar neki pomak naprave i nisu napravili ništa, a imali su nevjerovatnu priliku ne da učvrste poziciju nego da dobiju i dodatan broj glasova.

Osim što gotovo ništa nisu radili, svima su nam lagali i mazali oči da situacija nije toliko siva. I ono najgore - gradili predizbornu kampanju na unesrećenim ljudima u poplavama. Ja sam ih zbog toga kaznio i nisu dobili moj glas!

Rezultati SDP-ove vladavine se vide kriz njihov rezultat na izborima. Po mom skromnom mišljenju i previše su dobili.
racionalista

#37118 Re: SDP

Post by racionalista »

evo novih vijesti, zlatko bi sad da objedinjuje :D
hizo ramidovic

#37119 Re: SDP

Post by hizo ramidovic »

joint union wrote:
nije je on patentiro, ali je jedini i istinski zagovornik socialdemokratie u bih. ko to nevidi, nije dobro upucan u politicku situvaciju u bih
Last edited by hizo ramidovic on 17/10/2014 11:56, edited 1 time in total.
daddy-kool

#37120 Re: SDP

Post by daddy-kool »

racionalista wrote:evo novih vijesti, zlatko bi sad da objedinjuje :D
:D

to ide samo bez zlaje
Banksy

#37121 Re: SDP

Post by Banksy »

racionalista wrote:
evo novih vijesti, zlatko bi sad da objedinjuje :D
Što nije objedinjavao poslije ''najveće pobjede nakon '45'' već se sjetio sad kad je SDP na koljenima, a on s glavom na panju?
madner

#37122 Re: SDP

Post by madner »

:D
Liberalism

#37123 Re: SDP

Post by Liberalism »

LSD wrote:
Liberalism wrote:Nevjerovatno je kako ste optereceni Lagumdzijom. Vama nisu briga ni izbori, ni vlast, ni narod. Vama je dovoljna hrana da vidite kako drugi pate zar ne? Zato ste vi sretni zbog poraza SDP-a, ne zbog pobjede ovih drugih. Zalosno je kakvi ste vi ljudi.
:thumbup: tooo podvikni im, nek' narod zna :pisnuo:

a mi ovdje perverzno uživamo u raspadu sistema kod crvenih mundira :nargila:
bas tako...
Trebam te

#37124 Re: SDP

Post by Trebam te »

hizo ramidovic wrote:
joint union wrote:
nije je on patentiro, ali je jedini i istinski zagovornik socialdemokratie u bih. ko to nevidi, nije dobro upucan u politicku situvaciju u bih

Zagovarati i brbljati o socialdemokratiji je jedna stvar a znati je realizovati na bosanskom terenu je sasvim druga stvar...

SDP je postala kancerogen-korumpirana institucija ne samo u vrhu vec na svim nivoima vlasti, tj u osnovnoj jedinici mjesnoj zajednici. Tu je porblem jer na zadnjim izborima nisu birali cijenu kad su primali svakojaki sljam u stranku za rad nekoliko hiljada vise glasova, i to ih je kostalo ove izbore i to ce ih kostati uopce opstanka!!! :evil:

Tako da kristalisanje SDP je promasen slucaj i trosenje vremena na kraju za nista.

Sad da neko vjeruje Zlaji, ma dajjjj :run:
Banksy

#37125 Re: SDP

Post by Banksy »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/zlatko-l ... /141017045

:lol:

Odvratni su, sve su zaslužili i svi su za Zenice, ali nekako mi je tužno gledati kako se srozao i na šta je spao ... :(
Post Reply