Edin Džeko
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Point.
#37101 Re: Edin Džeko
Vidi znalaca.
- jethro
#37102 Re: Edin Džeko
Trebao bi Dzekson nazad u Teplice u Cesku.
Kakav ba Wolfsburg, City, ZeljA, MLS itd. U Teplicama je pocelo internacionalno brusenje dijamata. U Teplicama je Edin bio the King !
Kakav ba Wolfsburg, City, ZeljA, MLS itd. U Teplicama je pocelo internacionalno brusenje dijamata. U Teplicama je Edin bio the King !
- MOSALJOZE
#37103 Re: Edin Džeko
Ovo podsjeća na priču
Mirza u Cedeviti
Mirza u Cedeviti
- jethro
#37104 Re: Edin Džeko
Hoce li Dzekson danas igrati ?
-
batara
#37105 Re: Edin Džeko
Koji je kurac ovoj ćelavoj bindi od trenera, kad god ima press Dzeko mu u ustima i naravno sta slijedi poslije toga, klupa
http://sportsport.ba/ino_fudbal/-u-rimu ... upi/192303
- Thorgerson
#37106 Re: Edin Džeko
Nije to bas tako.batara wrote:Koji je kurac ovoj ćelavoj bindi od trenera, kad god ima press Dzeko mu u ustima i naravno sta slijedi poslije toga, klupa![]()
Nego covjek vjerovatno na pressu prica pola sata i u jednoj recenici spomene Dzeku, nasi mediji od toga naprave citavu pricu na sedamnest stranica.
Dzeki je bolje da promjeni sredinu, kazem opet novi tim bi ga mozda malo i motivisao, novo mjesto, malo nek vrati formu i to je to. Moze on odigrati jos 3-4 vrhunske sezone u to sam siguran.
- shake69
#37108 Re: Edin Džeko
Prvi put u njegovoj karijeri osjecam sazaljenje prema Edinu, iako je to pomalo blesavo jer je rijec o milioneru. Spalletti stalno istice da sjajno radi na treninzima, dakle trudi se kako odavno nije ne bi li pokazao da zasluzuje Romin dres i opet - klupa. Jasan putokaz da vec sada trazi novi klub.
- Tito_i_Partija
#37109 Re: Edin Džeko
Sve je to u redu iz nase perspektive, jer je nama najbolji. Al' gdje bi on sad mog'o otic', onako da kazemo realno gledajuci? Vjerovatno ce opet trazit' vrhunsku platu, al' nema golova da to opravda. Zalazi vec u godine, sto predstavlja jednu vrstu rizika za bilo koji kupujuci klub.Thorgerson wrote: Dzeki je bolje da promjeni sredinu, kazem opet novi tim bi ga mozda malo i motivisao, novo mjesto, malo nek vrati formu i to je to. Moze on odigrati jos 3-4 vrhunske sezone u to sam siguran.
Ne kazem da je zreo za MLS-a, kineske lige il' takvih zajebancija, al' ovako kako sad stvari stoje, jako ce tesko privuc' paznju nekog vrhunskog kluba iz petice.
- MOSALJOZE
#37110 Re: Edin Džeko
Malo češki muda,zaebancija sa Totijem
Što mu teško...
Što mu teško...
- MyTao
#37111 Re: Edin Džeko
Edin se ne uklapa u ovaj Romin tim... ovaj trener fura neku 433 taktiku sa laznom devetkom, tu nema mjesta za Edina jer nije taj tip igraca. Nekada se igraci jednostavno ne uklapaju sto ne znaci da su losi... Benteke je u zadnje 4 godine top 5 napadac u Engleskoj po postignutim golovima, a trenutno je u Liverpoolu 4. opcija...
Nek ide ali ovaj put nek nadje tim koji igra igru koja njemu odgovara...
- jethro
#37112 Re: Edin Džeko
To je i moje misljenje.MyTao wrote:Edin se ne uklapa u ovaj Romin tim...
- Thorgerson
#37113 Re: Edin Džeko
Dzeko od 2007 igra u ligama petice. Dakle, sad ce haman deset godina karijere u Njemackoj, Engleskoj i evo Italiji. Igrao je u klubovima koji su bili prvaci, dakle nije kuburio po dnu tabele i sl.Tito_i_Partija wrote:Sve je to u redu iz nase perspektive, jer je nama najbolji. Al' gdje bi on sad mog'o otic', onako da kazemo realno gledajuci? Vjerovatno ce opet trazit' vrhunsku platu, al' nema golova da to opravda. Zalazi vec u godine, sto predstavlja jednu vrstu rizika za bilo koji kupujuci klub.Thorgerson wrote: Dzeki je bolje da promjeni sredinu, kazem opet novi tim bi ga mozda malo i motivisao, novo mjesto, malo nek vrati formu i to je to. Moze on odigrati jos 3-4 vrhunske sezone u to sam siguran.
Ne kazem da je zreo za MLS-a, kineske lige il' takvih zajebancija, al' ovako kako sad stvari stoje, jako ce tesko privuc' paznju nekog vrhunskog kluba iz petice.
10 godina takve karijere i ti mislis da sad on ne moze otici u neki klub iz lige petice koji ce barem igrati evropa ligu?
Ja mislim da moze. Itekako.
Jednostavno Dzeko se nije uklopio u Rominu igru i to je to. Imao onu povredu, nekoliko tekmi van pogona, promjena trenera tamo vamo i covjek ispade iz forme. Jbg.
- rage_guy
#37114 Re: Edin Džeko
Spalleti fura 433 sa laznom devetkom zato sto se Dzeko pokazao flopom.MyTao wrote:Edin se ne uklapa u ovaj Romin tim... ovaj trener fura neku 433 taktiku sa laznom devetkom, tu nema mjesta za Edina jer nije taj tip igraca. Nekada se igraci jednostavno ne uklapaju sto ne znaci da su losi... Benteke je u zadnje 4 godine top 5 napadac u Engleskoj po postignutim golovima, a trenutno je u Liverpoolu 4. opcija...
- MyTao
#37115 Re: Edin Džeko
Pa furao je to i u prvom mandatu sa Romom... Nikada nije igrao sa klasicnim napadacem.rage_guy wrote:Spalleti fura 433 sa laznom devetkom zato sto se Dzeko pokazao flopom.MyTao wrote:Edin se ne uklapa u ovaj Romin tim... ovaj trener fura neku 433 taktiku sa laznom devetkom, tu nema mjesta za Edina jer nije taj tip igraca. Nekada se igraci jednostavno ne uklapaju sto ne znaci da su losi... Benteke je u zadnje 4 godine top 5 napadac u Engleskoj po postignutim golovima, a trenutno je u Liverpoolu 4. opcija...
- rage_guy
#37116 Re: Edin Džeko
Pa koliko se ja sjecam Dzeko je igrao u napadu kod Spalletia prije nego sto je ovaj poceo stavljat Perotija u napad. I tek kad je promijenio formaciju poceli su bolje igrat. Dzeko je jedini napadac u Romi i ne moze da se izbori za prvu postavu. Prije nego sto je dosao u Romu svi su pricali kako je to odlican transfer jer ce mu Italija odgovarati i nece imati konkurenciju pa ce imat puno utakmica i vidi sta se desilo. U Cityu je bar imao izgovor jer su bila jos tri napadaca u ekipi.
I kakva to ekipa onda odgovara Dzeki? Ekipa koja igra 4-4-2 sa nepokretnom desetkom i dva ne bas najpokretnija napadaca? E sretno mu s nalazenjem ozbiljne ekipe koja danas tako igra.
I kakva to ekipa onda odgovara Dzeki? Ekipa koja igra 4-4-2 sa nepokretnom desetkom i dva ne bas najpokretnija napadaca? E sretno mu s nalazenjem ozbiljne ekipe koja danas tako igra.
- Tito_i_Partija
#37117 Re: Edin Džeko
Kao prvo, evropa liga nije odlika vrhunskog kluba. Kao drugo, ne zivi se od sjecanja jarane moj. Golgeterski dani Wolfsburga su prosli davno, a njegove zadnje sezone City-a, a evo sad i Rome, prolazile su i prolaze u najmanju ruku problematicno.Thorgerson wrote:Dzeko od 2007 igra u ligama petice. Dakle, sad ce haman deset godina karijere u Njemackoj, Engleskoj i evo Italiji. Igrao je u klubovima koji su bili prvaci, dakle nije kuburio po dnu tabele i sl.Tito_i_Partija wrote:Sve je to u redu iz nase perspektive, jer je nama najbolji. Al' gdje bi on sad mog'o otic', onako da kazemo realno gledajuci? Vjerovatno ce opet trazit' vrhunsku platu, al' nema golova da to opravda. Zalazi vec u godine, sto predstavlja jednu vrstu rizika za bilo koji kupujuci klub.Thorgerson wrote: Dzeki je bolje da promjeni sredinu, kazem opet novi tim bi ga mozda malo i motivisao, novo mjesto, malo nek vrati formu i to je to. Moze on odigrati jos 3-4 vrhunske sezone u to sam siguran.
10 godina takve karijere i ti mislis da sad on ne moze otici u neki klub iz lige petice koji ce barem igrati evropa ligu?
Ja mislim da moze. Itekako.
Jednostavno Dzeko se nije uklopio u Rominu igru i to je to. Imao onu povredu, nekoliko tekmi van pogona, promjena trenera tamo vamo i covjek ispade iz forme. Jbg.
Evo reci mi ti konkretno: u koji vrhunski klub petice sad Dzeko moze realno da predje, a da bude standardan igrac?
- Point.
#37118 Re: Edin Džeko
U Athletic Bilbao.
- Distortion
#37120 Re: Edin Džeko
Dzeko ce se vratit ili u Njemacku ili u Englesku a prije ce biti u Njemacku.
Bolje mu je da ide iz ove Juventus lige.
-
ja71
#37121 Re: Edin Džeko
je li ovo on danad nije ulazio ? izvinite gledao sam samo zadnjih 7 min.
- rage_guy
#37122 Re: Edin Džeko
Nije ulazio.ja71 wrote:je li ovo on danad nije ulazio ? izvinite gledao sam samo zadnjih 7 min.
- jethro
#37123 Re: Edin Džeko
Jah, ko da ce mu bolje biti u Bayern ligi.Distortion wrote:Dzeko ce se vratit ili u Njemacku ili u Englesku a prije ce biti u Njemacku.
- Mali_Vuk
#37124 Re: Edin Džeko
Svi potencijalni kupci bi prvo pogledali njegove igre u Romi i ponešto u posljednje vrijeme u Sitiju. Ne vjerujem da bi tražili njegove kasete iz Wolfsburfa
A budimo realni, teško da bi vidjeli neki spektakluk.
Nisam optimista po pitanju njegovog novog transfera i kvaliteta kluba. Bojim se da će to biti osjetan pad i nazadak u njegovoj karijeri.
Daj Bože da griješim, jer mi je Edin drag momak i želim mu svu sreću svijeta

Nisam optimista po pitanju njegovog novog transfera i kvaliteta kluba. Bojim se da će to biti osjetan pad i nazadak u njegovoj karijeri.
Daj Bože da griješim, jer mi je Edin drag momak i želim mu svu sreću svijeta
-
missko
#37125 Re: Edin Džeko
Kod nih igraju samo Baskijci i plus nemaju para za DzekePoint. wrote:U Athletic Bilbao.