NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Korovjev
#37101 Re: NBA - National Basketball Association
Pobjegnem sa fudbala zbog priče Mesi Ronaldo sa otklonom prema Modriću, haj rekoh da vidim šta ima na košarci kontam uvijek su košarkaši bili pametniji od fudbalera (premda ne puno) kad ono ista priča. Pa hajde da i ja dam svoje mišljenje.
Poređenje sportaša u TIMSKIM sportovima, pa tako i košarkaša iz različitih era je bespredmetno. Lebron iz 2012 u odnosu na MJ iz 93, 96 se valjda mogu spojiti samo u nekoj videoigrici (vidiš dobra ideja). Osim što su igrali sa različitim suigračima, različitom konkurencijom, različitim pravilima (handcheck u MJ vrijeme i prije), različito je i okruženje u kojima igraju (medicina, nauka i njihov utjecaj na trening, pripremljenost i zdravlje), a različite su i naše oči. Kad kažem oči mislim i na nas koji ili starimo pa nam je sve od nekad bolje, ili smo mladi pa mislimo da je sve ovo što sad vidimo (po prvi put) najbolje. Bitan je element i dostupnost i naše gledanje utakmica pojedinih igrača. Npr., Kobija nisam baš gledao puno jer sam imao nekog prečeg posla i njega ne mogu ocjeniti na pravi način osim po hajlajtima ili prepričavanjima drugih, a to nije to. MJ-a nisam mogao gledati svaku kao što mogu Lebrona sada ako hoću, to se svodilo na rijetku u sezoni, i playoff i finala gdje je ovaj igrao uvijek na vrhunskoj razini.
Tako da mi je to ne baš kao da se porede kruške i jabuke, nego kao da se porede zlatni delišes i jonagold.
Eventualno poređenje igrača iste ere po mogućnosti koji igraju na istoj poziciji ima nekog smila. Ili kako ja to gledam ako se moram odlučiti za trenutno najboljeg igrača na svijetu (a evo izgleda da moram), koga bih odabrao u svoj tim na basketu da prvi biram, a mogu odabrati bilo koga na svijetu. Trenutno je to Lebron bez premca, nekad je bio MJ. E sad da me neko pita da moram odabrati od svih igrača ikad fakat ne znam šta bih mu rekao. Možda MJ zbog tog 6/6, ali to mi je više onako statistički (kao i broj koševa koje je dao ili će dati Lebron), a ne volim da mi brojke odlučuju umjesto mojih očiju, a očima takvu stvar ne mogu odlučiti.
Poređenje sportaša u TIMSKIM sportovima, pa tako i košarkaša iz različitih era je bespredmetno. Lebron iz 2012 u odnosu na MJ iz 93, 96 se valjda mogu spojiti samo u nekoj videoigrici (vidiš dobra ideja). Osim što su igrali sa različitim suigračima, različitom konkurencijom, različitim pravilima (handcheck u MJ vrijeme i prije), različito je i okruženje u kojima igraju (medicina, nauka i njihov utjecaj na trening, pripremljenost i zdravlje), a različite su i naše oči. Kad kažem oči mislim i na nas koji ili starimo pa nam je sve od nekad bolje, ili smo mladi pa mislimo da je sve ovo što sad vidimo (po prvi put) najbolje. Bitan je element i dostupnost i naše gledanje utakmica pojedinih igrača. Npr., Kobija nisam baš gledao puno jer sam imao nekog prečeg posla i njega ne mogu ocjeniti na pravi način osim po hajlajtima ili prepričavanjima drugih, a to nije to. MJ-a nisam mogao gledati svaku kao što mogu Lebrona sada ako hoću, to se svodilo na rijetku u sezoni, i playoff i finala gdje je ovaj igrao uvijek na vrhunskoj razini.
Tako da mi je to ne baš kao da se porede kruške i jabuke, nego kao da se porede zlatni delišes i jonagold.
Eventualno poređenje igrača iste ere po mogućnosti koji igraju na istoj poziciji ima nekog smila. Ili kako ja to gledam ako se moram odlučiti za trenutno najboljeg igrača na svijetu (a evo izgleda da moram), koga bih odabrao u svoj tim na basketu da prvi biram, a mogu odabrati bilo koga na svijetu. Trenutno je to Lebron bez premca, nekad je bio MJ. E sad da me neko pita da moram odabrati od svih igrača ikad fakat ne znam šta bih mu rekao. Možda MJ zbog tog 6/6, ali to mi je više onako statistički (kao i broj koševa koje je dao ili će dati Lebron), a ne volim da mi brojke odlučuju umjesto mojih očiju, a očima takvu stvar ne mogu odlučiti.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#37102 Re: NBA - National Basketball Association
Iskorišteno već na NBA2K19.Korovjev wrote:valjda mogu spojiti samo u nekoj videoigrici (vidiš dobra ideja)
-
Korovjev
#37103 Re: NBA - National Basketball Association
Au sranja, a ja upravo otkaz dao. Kontam biće para od igrice.
- pirmin
#37104 Re: NBA - National Basketball Association
Kakva nepravda prema Kajriju uopste spominjati da je Dzejms uzeo treci prsten. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#37105 Re: NBA - National Basketball Association
pirmin wrote:Kakva nepravda prema Kajriju uopste spominjati da je Dzejms uzeo treci prsten.
- Ironman_88
#37106 Re: NBA - National Basketball Association
Vratit će se pravi GOAT na tron (samo još da zauzme Berlin kao pukovnik Crvene armije prije toga).

- Raigor Stonehoof
#37107 Re: NBA - National Basketball Association
Hocemo,Tomahawk11 wrote:Hoćemo li gledati 9 full sezona bez propustene utakmice?normala brate wrote:Al' ovo su stvarno činjenice koje ce na kraju svi ignorirati i gledati samo u ono 6 od 6.
Na svakoj osobi je pojedinacno da odluci.
Fazon je što jedno 80 % ljudi ne zna cinjenice i gleda ono očigledno.
Uglavnom kako god okreneš bice najkompletniji igrač u historiji kad se sve završi još ako uspije da obori rekord za poene..
Hoćemo li gledati 9 sezona sa 30+ poena u prosjeku?
Sezonu u kojoj je imao prosjek 3.2 ukradene lopte?
Gledam ove sezone niko nema taj prosjek.
Da ne govorim o play offu i standardnom prosjeku od 30+ po svakoj sezoni.
Da ne nabrajam dalje, čovjek je rođeni pobjednik i istinska mašina.
Ne sporim i da je James tu negdje, međutim malo je kratak da bude na tronu sa Jordanom.
gledacemo i 48.50 minuta u prosjeku u sezoni
gledacemo i sezonu sa preko 50 poena po utakmici
i sezonu kad je predvodio ligu u asistencijama sa 8.6
takodje 9 sezona sa 30+ poena u prosjeku
i jos 12 sezona sa 20+ skokova u prosjeku
eh...
-
kakavdanakneiskustvu
#37108 Re: NBA - National Basketball Association
normala brate wrote:Tomahawk11 wrote:Što nije uzeo sa Wadeom i Boshom?normala brate wrote:
Pippen u Clevelanu i James vec na 5 šampionata minimum, prosvijetljen?
Tu je osim Dallasa i bio ok, pricamo o Clevalandu prije Miamija.
Da ne pricamo o tome što ga je zadesio najbolji tim ikad..
A on jedinu pomoc imao u vidu Kyria, onaj ljubavnik je karna velika.
horace grant karina velika,rodman,kukoc karine velike?
-
kakavdanakneiskustvu
#37109 Re: NBA - National Basketball Association
normala brate wrote:Ispadao je u prvom krugu 3 puta.
on ili klub u kojem je igrao?
-
kakavdanakneiskustvu
#37110 Re: NBA - National Basketball Association
normala brate wrote:Brate znaš li da nisi Jordana smio pogledati kad je ulazio pod koš da su svirali lične?Tomahawk11 wrote:Menso, Jordan se kurčio s pokrićem siledžijama koji su prijetili da će ga razbiti.
Džemo se kurčio bolesnom čovjeku, pa ga ovaj popišo.
Primjećuješ li razliku?
Ne znaš?
ako je to tako kako onda da je samo 1987. izveo najvise s. bacanja u jednoj sezoni,samo jedne sezone ?
-
kakavdanakneiskustvu
#37111 Re: NBA - National Basketball Association
normala brate wrote:Sviraju danas sve i svašta, al' nemoj padati pod onu pricu da su te tad šakama udarali pri ulasku.
Bio je zasticen kao Harden ni manje ni više.
samo jednom,ponavljam,samo jednom,1987.prije bilo kakvog finala je bio prvi u sezoni u izvedenim s. bacanjima,u primeu najvise bacanja su imali malone,barkley,robinson,ne jordan
-
normala brate
#37112 Re: NBA - National Basketball Association
Iskreno nisi kompetentan dovoljno da ti odgovorim previše šaraš.
-
kakavdanakneiskustvu
#37113 Re: NBA - National Basketball Association
sva sreca pa ti ne odlucujes ko je a ko ne kompetentan da piše o ovome o čemu se piše na ovoj temi
-
kakavdanakneiskustvu
#37114 Re: NBA - National Basketball Association
Russell Westbrook is shooting three pointers at exactly the same rate that Gregg Popovich wins NBA Championships.
Popovich has 21 complete NBA seasons under his belt and has won 5 championships -> 23.809523809 % success rate
Westbrook has shot 35/147 from three this season -> 23.809523809 % success rate
Popovich has 21 complete NBA seasons under his belt and has won 5 championships -> 23.809523809 % success rate
-
LeTalek
#37115 Re: NBA - National Basketball Association
Jokara jubilarni (rekordni) 20. TD, 4. ove sezone! Niko od evropskih igraca nema ni priblizno toliko TD, a tek su mu 23 god. 
-
kakavdanakneiskustvu
#37116 Re: NBA - National Basketball Association
gledajuci igranje u nba,vjerovatno ce imati najbolju karijeru od igraca rodjenih na prostoru bivse drzave
- drag_gost
#37117 Re: NBA - National Basketball Association
Fulio si sport, probaj sa heklanjem.normala brate wrote:Al' ovo su stvarno činjenice koje ce na kraju svi ignorirati i gledati samo u ono 6 od 6.
Na svakoj osobi je pojedinacno da odluci.
Fazon je što jedno 80 % ljudi ne zna cinjenice i gleda ono očigledno.
Uglavnom kako god okreneš bice najkompletniji igrač u historiji kad se sve završi još ako uspije da obori rekord za poene..
-
normala brate
#37118 Re: NBA - National Basketball Association
E nek' si mi rek'o.
- drag_gost
#37119 Re: NBA - National Basketball Association
I drug' pu'.
- Ironman_88
#37120 Re: NBA - National Basketball Association
kakavdanakneiskustvu wrote:Russell Westbrook is shooting three pointers at exactly the same rate that Gregg Popovich wins NBA Championships.
I sinoć je u zadnjem napadu fulao dvije divlje trice za pobjedu.
-
MensurM
#37121 Re: NBA - National Basketball Association
Jooooj izdominiran sikakavdanakneiskustvu wrote:normala brate wrote:Sviraju danas sve i svašta, al' nemoj padati pod onu pricu da su te tad šakama udarali pri ulasku.
samo jednom,ponavljam,samo jednom,1987.prije bilo kakvog finala je bio prvi u sezoni u izvedenim s. bacanjima,u primeu najvise bacanja su imali malone,barkley,robinson,ne jordan
Harden nikada neće biti omiljen među neutralnim navijačima. Previše je flopao u prošlosti. Izvlači previše prekršaja, što umrtvljuje igru.* Previše dribla. Previše se kurči. Čovjek je prije par godina po forumima nosio nadimak James ‘Literally Hitler’ Harden koliko je bio omražen. No, ako želite istinu, ovaj Hardenov period igre može se komotno usporediti s periodima kakve su u karijeri imali najlegendarniji bekovi u zadnjih 15 godina — bilo da se radi o Dwyaneu Wadeu, Kobeu Bryantu, Vinceu Carteru ili Tracyu McGradyju.
*Jako je zanimljivo što se ovo nikada nije pretjerano zamjeralo Michaelu Jordanu koji je bio vrhunski igrač između ostalog i zato jer je izvlačio suludi broj prekršaja — 8,2 u karijeri da budemo precizni, s par sezona u kojima je prelazio 10 slobodnjaka po utakmici, dakle na Hardenovoj razini.
https://telesport.telegram.hr/kolumne/c ... rada-gori/
-
normala brate
#37122 Re: NBA - National Basketball Association
Hvala, laku noć.
Doduše postoji mogučnost i da je Hrvoje Frančeski ubleha kao ja.
Doduše postoji mogučnost i da je Hrvoje Frančeski ubleha kao ja.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#37123 Re: NBA - National Basketball Association
Čitav onaj zadnji napad Oklahome je za zatvoraIronman_88 wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Russell Westbrook is shooting three pointers at exactly the same rate that Gregg Popovich wins NBA Championships.
Westbrook has shot 35/147 from three this season -> 23.809523809 % success rate![]()
I sinoć je u zadnjem napadu fulao dvije divlje trice za pobjedu.
-
kakavdanakneiskustvu
#37124 Re: NBA - National Basketball Association
a da ponovo,polako,bez naprezanja,da ne zabolo glava od toga,pokusas procitati šta sam napisao?MensurM wrote:Jooooj izdominiran sikakavdanakneiskustvu wrote:normala brate wrote:Sviraju danas sve i svašta, al' nemoj padati pod onu pricu da su te tad šakama udarali pri ulasku.
Harden nikada neće biti omiljen među neutralnim navijačima. Previše je flopao u prošlosti. Izvlači previše prekršaja, što umrtvljuje igru.* Previše dribla. Previše se kurči. Čovjek je prije par godina po forumima nosio nadimak James ‘Literally Hitler’ Harden koliko je bio omražen. No, ako želite istinu, ovaj Hardenov period igre može se komotno usporediti s periodima kakve su u karijeri imali najlegendarniji bekovi u zadnjih 15 godina — bilo da se radi o Dwyaneu Wadeu, Kobeu Bryantu, Vinceu Carteru ili Tracyu McGradyju.
*Jako je zanimljivo što se ovo nikada nije pretjerano zamjeralo Michaelu Jordanu koji je bio vrhunski igrač između ostalog i zato jer je izvlačio suludi broj prekršaja — 8,2 u karijeri da budemo precizni, s par sezona u kojima je prelazio 10 slobodnjaka po utakmici, dakle na Hardenovoj razini.
https://telesport.telegram.hr/kolumne/c ... rada-gori/
jordan,najbolji svih vremena,u vrijeme kad se igrala jaca obrana nego sad,
je u karijeri za 38,3 minuta na 8,2 izvedena s. bacanja po utakmici,harden,u karijeri za 34 minute igre ima vec vise izvedenih s. bacanja prosjecno po utakmici nego jordan,tacnije 8,4,o čemu pričati dalje,pa samo u rocketsima ima 10,2 bacanja po tekmi ,jordan je u 15 sezona karijere imao u samo dvije sezone vise od 10 s. bacanja prosjecno ,harden u desetoj sezoni vec 6. sezonu ima vise od 10 s. bacanja po utakmici,pametnom dovoljno
-
normala brate
#37125 Re: NBA - National Basketball Association
Ništa se jače nije igralo, da si pogledao mnogo utakmica kao što nisi znao bi ove stvari.