Demokratska fronta Željko Komšić

asker

#37101 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by asker »

Samo da stavis BiH na prvo mjesto, mozes bit i Klingonac.
Hafis

#37102 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

asker wrote:Samo da stavis BiH na prvo mjesto, mozes bit i Klingonac.
Da. U međuvremenu mogu biti i kriminalac, alkoholičar, narkos, diler, prevarant, psihopata, shizofrenik, pedofil, šovinist...nebitno što...sve se to anulira time što mi je BiH na prvom mjestu.
Super su vam ti kriteriji za podobnost nekog političara.
asker

#37103 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by asker »

Hafis wrote:
Da. U međuvremenu mogu biti i kriminalac, alkoholičar, narkos, diler, prevarant, psihopata, shizofrenik, pedofil, šovinist...nebitno što...sve se to anulira time što mi je BiH na prvom mjestu.
Predsjednik Komsic nije nista od toga. Samo domovina na prvom mjestu!

:bih:
draganbl

#37104 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by draganbl »

Hafis wrote:Prosječno intelegentna osoba (osim ovih bisera u mojem filteru) shvaća da ne može nastupiti nikakva relaksacija bošnjačko-hrvatskih odnosa dokle god postoje neke očite devijacije ili zloporabe nakaradnog sustava kao što je u slučaju izbora Komšića (tri puta). Nije problem u njemu (ŽK), problem je u postojanju političke volje i za takvim potezima. Sutra se može neki popularni bošnjački poliičar izjasniti Hrvatom i zajašiti dva mandata za redom. Mislim da bi više nego jadno bilo pravdanje i takvog paradoksa ''jebat ga jarane, po Ustavu je''.
Nama u FBiH je potreban međunacionalni reset sitacije. Ne znam hoće li ga moći napraviti novi Izborni zakon (ako se i dođe u poziciju da se uopće i raspravlja o njemu), ali omaložavanjem i umanjivanjem štetnosti ove devijacije (i sličnih), do njega sigurno neće doći.
Možda bih se mogao svrstati u prosječno inteligentne osobe, ali opet ne razumijem da li ti smatraš da bi uklanjanje političkih klovnova sa BH scene (čitaj Komšića) zaista dovelo do relaksacije odnosa? Uzmi primjer Srba i Bošnjaka, Bošnjaci (još uvijek) ne biraju Srbima člana predsjedništva, a ja baš i ne vidim da su odnosi između Srba i Bošnjaka relaksirani.
Hoću da kažem nešto drugo. Komšić ne valja. Ali, on podjednako ne valja ni Hrvatima ni Bošnjacima. Naravno, ni Srbima. Čovjek je nesposoban, ograničenih pogleda i sposobnosti, neobrazovan, licemjeran, svašta bi se još tu moglo dodati. Međutim, ja stvarno ne vidim po čemu je on "devijantan" samo zbog toga što je zauzeo mjesto "po Ustavu". I ja bih o njemu govorio isto ovako loše i da je kojim slučajem Ustav drugačiji, da je npr. Komšić ušao u predsjedništvo kao bošnjački član (a Čović kao hrvatski). A sumnjam da bi i ti.
Maraschino

#37105 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maraschino »

Zeljka ce biti dok je i Dragana. :izet:
shbc

#37106 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shbc »

@Hafis

U startu da se razumijemo, fan Komsica nisam. Ni najmanje. Sta vise, u posljednje vrijeme mi je postao degutantniji od Bakira, a to nije bas lako postici. Medjutim ono sto vi ne kontate je da je Komsic nuspojava Covica. Ne zato sto je Covic Hrvat, ne zato sto Covic voli Hrvatsku, ne zato sto se Covic bori za hrvatski narod... Daleko od toga. On je nuspojava jer Covic sve navedeno pokusava da radi preko ledja drzave i Bosnjaka. Onoga trenutka kada Hrvati izrode minimalno novog Martina Raguza, svoju borbu ne budu vodili prizivanjem treceg entiteta, ja ti garantujem da vam Bosnjaci nece izabrati predstavnika. Ja cu prvi dati svoj glas takvom kandidatu, da ne moram vise gledati ovaj "ne znam Senade" pokusaj od politicara.
Hafis

#37107 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

shbc wrote:@Hafis

U startu da se razumijemo, fan Komsica nisam. Ni najmanje. Sta vise, u posljednje vrijeme mi je postao degutantniji od Bakira, a to nije bas lako postici. Medjutim ono sto vi ne kontate je da je Komsic nuspojava Covica. Ne zato sto je Covic Hrvat, ne zato sto Covic voli Hrvatsku, ne zato sto se Covic bori za hrvatski narod... Daleko od toga. On je nuspojava jer Covic sve navedeno pokusava da radi preko ledja drzave i Bosnjaka. Onoga trenutka kada Hrvati izrode minimalno novog Martina Raguza, svoju borbu ne budu vodili prizivanjem treceg entiteta, ja ti garantujem da vam Bosnjaci nece izabrati predstavnika. Ja cu prvi dati svoj glas takvom kandidatu, da ne moram vise gledati ovaj "ne znam Senade" pokusaj od politicara.
Eh. te 2006. godine kada je bošnjački politički projekt, nakon nekih deset-jedanaest godina pripreme, konačno krenuo u osvajanje federacije, mali, priglupi, ali zato odani lk, čija je jedina prednost bila što je nekim čudom nositelj jednog hrvatskog prezimena a koji je nastao u labosu dotura Zlatka je bio inicijalna igla. Ta ista igla je kroz narednih 13 godina, tj. do danas, dosegla razinu popularnosti u bošnjačkom korpusu jednoga Miroslava Ilića iz vremena ludih osamdesetih ''Smej se smej uvek se smej'', a da se normalan čovjek upita: pa kako mu je to pošlo za rukom? Čovjek doslovce da nije u politici, jedino bi mogao prodavati kokice na stadionu.
Pitanje je gdje tada Čović bio te 2016. godine? Sve da je papa Franjo bio protukandidat, taj projekt bi se svakako počeo ostvarivati.
Bošnjačkom političkom projektu je to prioritetni cilj, i tu su sve bošnjačke političke stranke u potpunosti usuglašene. Tako da ni Matrin Raguž tu ne bi mnogo mogao pomoći.
Imam predosjećaj da Hrvati u Bih nikada više neće moći utjecati na izbor člana predsjedništva, kako vole reći ''iz reda hrvatskog naroda''. Velika je mogućnost da će se na tu funkciju ubuduće kandidirati bošnjački nacionalni lideri za tu prigodu izjašnjeni kao Hrvati, jer ih zakon u tome ne može spriječiti, a da se ima političke volje - ima.
bilic

#37108 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bilic »

asker wrote:
Hafis wrote:
Predsjednik Komsic nije nista od toga. Samo domovina na prvom mjestu!

:bih:
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#37109 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

komšić gdje kod da se kandidira imat će enormno puno glasova. dakle gdje god, za što god. njegov rezultat od 225.000 glasova, uz još deset suparnika i tri enormno jaka kandidata, sa glasačkom mašinerijom kao podrškom, je fascinantan.

suma sumarum, kada moj komšija slavko, moj komšija ibro i moj komšija milan izađu na izbore i glasuju za komšića, onda je svaki vid rasprave o njegovom tzv nelegitimitetu diskutabilan i u najmanju ruku smiješan. čovjek je ubjedljivo najpopularniji političar u državi, a otkud mu tolika popularnost, vjerujem da nitko od nas ne zna.

sljedeća stvar. željko komšić je poslužio draganu čoviću da na konto komšića eliminira sve političke suparnike, ukoliko ih je ikada i imao i obezbijedio sebi da sa cca 130.000 glasova ima moć kakvu ni sanjati nije mogao, ali je kao kontraefekat dobio komšića kao suparnika i uvijek će tako i biti.

što se tiče hrvatske podrške, hdz ima svega oko 20% i nije to baš toliko moćno kao što oni predstavljaju. matematika je egaktna nauka i svatko može izračunati, uz sve dostupne informacije. da ne spominjem slučajeve iz širokog, gruda, okolnih sela po hercegovini, gdje jedan čovjek glasa po 50 puta sa 50 različitih ličnih karata.
Bosanski_kralj

#37110 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bosanski_kralj »

Da nema Čovića Komšić ne bi osvojio ni pola od tih pomenutih glasova. To je valjda jasno ko dan.

Šteta je samo što Komšić nije iskoristio situaciju da se približi hrvatskom glasačkom tijelu, tri mandata u Predsjedništvu je trebao iskoristiti da relaksira odnose, da eliminiše ili barem smanji utjecaj HDZ-a. On ne da to sve nije uradio, nego je uradio upravo suprotno.
Hafis

#37111 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Bosanski_kralj wrote:Da nema Čovića Komšić ne bi osvojio ni pola od tih pomenutih glasova. To je valjda jasno ko dan.

Šteta je samo što Komšić nije iskoristio situaciju da se približi hrvatskom glasačkom tijelu, tri mandata u Predsjedništvu je trebao iskoristiti da relaksira odnose, da eliminiše ili barem smanji utjecaj HDZ-a. On ne da to sve nije uradio, nego je uradio upravo suprotno.
Evo nešto razmišljam da sam u njegovoj poziciji. Kako ću se približiti hrvatskom glasačkom tijelu kada nije glasalo za mene i uopće ga ne interesiram, čak štoviše u nekim sam sredinama i crvena marama za njega.
Što bi im rekao: pa dobro ljudi, niste me htjeli niti glasali za mene, fakat su me izglasali Bošnjaci...cca u 95% slučajeva. Ali hajdemo se nekako približiti. Jebat ga, takav vam je grah pao. Nisam ja sastavljao daytonski ugovor, a inače meni je samo do dobre guzovače i da me gradska raja voli, a jebe me se za se sve dalje od Marindvora.
spreca

#37112 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by spreca »

Izgleda svi imaju traume od Zeljkeca :lol: :lol: ....boli nas djoko sto je nekome krivo vazno je da je dobio glasova vise nego sto uopste ima hrvata...kome nije pravo nek se zali Zeljkecu...Zeljko do 2026 Isallah kako kaze Draguoslav Covic :D
dert

#37113 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dert »

popijte Zeljkomicin vi dusmani............i laganice...............
Styling

#37114 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Hafis wrote:Prosječno intelegentna osoba (osim ovih bisera u mojem filteru) shvaća da ne može nastupiti nikakva relaksacija bošnjačko-hrvatskih odnosa dokle god postoje neke očite devijacije ili zloporabe nakaradnog sustava kao što je u slučaju izbora Komšića (tri puta). Nije problem u njemu (ŽK), problem je u postojanju političke volje i za takvim potezima. Sutra se može neki popularni bošnjački poliičar izjasniti Hrvatom i zajašiti dva mandata za redom. Mislim da bi više nego jadno bilo pravdanje i takvog paradoksa ''jebat ga jarane, po Ustavu je''.
Nama u FBiH je potreban međunacionalni reset sitacije. Ne znam hoće li ga moći napraviti novi Izborni zakon (ako se i dođe u poziciju da se uopće i raspravlja o njemu), ali omaložavanjem i umanjivanjem štetnosti ove devijacije (i sličnih), do njega sigurno neće doći.
Zeljko nije Bosnjak koji se izjasnio Hrvatom vec je po rodjenju Hrvat i to ga apsolutno kvalifikuje za kandidata iz reda hrvatskog naroda.
hizo ramidovic

#37115 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hizo ramidovic »

proslo 8 mjeseci od izbora a jos se gusla o izboru komsica....
e svasta...
Styling

#37116 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

hizo ramidovic wrote:proslo 8 mjeseci od izbora a jos se gusla o izboru komsica....
e svasta...
Guslace se sve dok to hoce Dragan Covic.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#37117 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

HDZ-u su ionako vec isporucene sve poluge vlasti i blokada. Komsic je tu samo da se narod zabavi i kaze e jesmo vas naguzili :mrgreen:
Novak20

#37118 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

_BataZiv_0809 wrote:HDZ-u su ionako vec isporucene sve poluge vlasti i blokada. Komsic je tu samo da se narod zabavi i kaze e jesmo vas naguzili :mrgreen:
:thumbup:
drug_profi

#37119 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Upravo tako. Komšić služi da se održi tenzija između Bošnjaka i Hrvata. Pri tom SDA i HDZ sasvim dobro i potpuno sarađuju gdje se god susretnu.
Da to ne bi bilo očigledno, treba nam Komšić.
Time HDZ uništava opoziciju, a SDA ima legitimitet borbe za "građansku" državu i usput može upirati u Čovića kao babarogu pa time mobilizrati svoje glasače i pseudograđanske glasače (one koji sebe smatraju borcima za građansku, ali samo zato što su Bošnjaci većina).
criticos

#37120 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by criticos »

Baš se pitam koji je mentalni level Komšić, kad ga je Bakir maestralno odradio i povalio kao malo dijete.
Capsicum

#37121 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Da nema Komšića u Predsjedništvu, probosanske snage ne bi imale polugu za pritisak da se pošalje ANP. A vi guslajte... :bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#37122 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Ti bas mislis da smo ovdje svi budale :D nije bolan i ne bio vise 2006.
Capsicum

#37123 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

_BataZiv_0809 wrote:Ti bas mislis da smo ovdje svi budale :D nije bolan i ne bio vise 2006.
Jesam nešto slagao? Jel tvrdiš da bi Čović isto insistirao na ANP-u prije uspostavljanja vlasti?

Da se ne lažemo ANP-MAP-NATO to su pitanja koja su od sudbinskog značaja za ovu državu, njen opstanak i sigurnost svih njenih građana. Možda su nekom na listi prioriteta na većoj poziciji metenje ulica, broj kontejnera, žive ograde i sl. Sve je moguće.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#37124 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Capsicum wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ti bas mislis da smo ovdje svi budale :D nije bolan i ne bio vise 2006.
Jesam nešto slagao? Jel tvrdiš da bi Čović isto insistirao na ANP-u prije uspostavljanja vlasti?

Da se ne lažemo ANP-MAP-NATO to su pitanja koja su od sudbinskog značaja za ovu državu, njen opstanak i sigurnost svih njenih građana. Možda su nekom na listi prioriteta na većoj poziciji metenje ulica, broj kontejnera, žive ograde i sl. Sve je moguće.
Nema od tog nista znamo obojica.
Capsicum

#37125 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

_BataZiv_0809 wrote:
Capsicum wrote:

Nema od tog nista znamo obojica.
Od čega?
Post Reply