Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Danguba

#37076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Danguba »

Basvod wrote:A ja mislio Dodik se sali...
Cudi me da Radoncic izlazi otvoreno sa ovakvim informacijama.
zato sto rade za istog shefa.
vucicu usta razvaljena od pusenja arapima samo da dodju i ulazu, dodik ih docekuje objerucke samo ih pesterski konj tjera...
Havatar

#37077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

Gluposti obicne to ko misli ozbiljno slobodno nek izvrsi samoubistvo kao sto Radoncic ovakvim izjavama cini politicko samoubistvo.
SmokingMan

#37078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SmokingMan »

Ma kakav Jadončić,nije ni čudo što ga srbi vole... :oops:
muzicar_iz_parka

#37079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by muzicar_iz_parka »

Možda se boji Fahro za toranj koji je u vlasništvu bivše mu žene. :lol:
Basvod

#37080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

Havatar wrote:Gluposti obicne to ko misli ozbiljno slobodno nek izvrsi samoubistvo kao sto Radoncic ovakvim izjavama cini politicko samoubistvo.
Jasno da mu to ne treba pred izbore, zna se njegova glasacka baza. Zato me i cudi sto iznosi ovakve podatke. Mora biti jos nesto..., ili su ga stranci pritisli ili zna pozadinu ovog oko Arapa kojom ce da diskredituje politicke protivnike.
Havatar

#37081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Havatar »

Basvod wrote:
Havatar wrote:Gluposti obicne to ko misli ozbiljno slobodno nek izvrsi samoubistvo kao sto Radoncic ovakvim izjavama cini politicko samoubistvo.
Jasno da mu to ne treba pred izbore, zna se njegova glasacka baza. Zato me i cudi sto iznosi ovakve podatke. Mora biti jos nesto..., ili su ga stranci pritisli ili zna pozadinu ovog oko Arapa kojom ce da diskredituje politicke protivnike.
Jeste gradi se sto hiljada stanova za drogirane Arape iz najnizih slojeva :skoljka:
weredsf

#37082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by weredsf »

Basvod wrote:A ja mislio Dodik se sali...
Cudi me da Radoncic izlazi otvoreno sa ovakvim informacijama.
Klasicni kreten, trebao bi taj zakon poceti primjenjivati na sebi
Basvod

#37083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

Havatar wrote:
Basvod wrote:
Jeste gradi se sto hiljada stanova za drogirane Arape iz najnizih slojeva :skoljka:
Ne vjerujem da je 100.000 al vjerujem da ima tu neceg http://www.klix.ba/biznis/kuvajcani-gra ... /120919083 Sumnjam da bi se Fahro bez razloga provaljivao i da ne zna nesto sto mi ne znamo. Cuce se...
weredsf

#37084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by weredsf »

Ne vjerujem da je 100.000 al vjerujem da ima tu neceg http://www.klix.ba/biznis/kuvajcani-gra ... /120919083 Sumnjam da bi se Fahro bez razloga provaljivao i da ne zna nesto sto mi ne znamo. Cuce se...
Ozbiljen zemlje prilagodjavaju zakone i pravilnike kako bi privukli arapski kapital, samo Dodiki i ovom Sosonu to smeta, ti ako imas potrebe da slusas dalje od zdravog razuma bujrum
Basvod

#37085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

weredsf wrote:
Ozbiljen zemlje prilagodjavaju zakone i pravilnike kako bi privukli arapski kapital, samo Dodiki i ovom Sosonu to smeta, ti ako imas potrebe da slusas dalje od zdravog razuma bujrum
Kapital ok. Srbija je privukla arapski kapital, kapa dole.
Jedno je kapital a sasvim drugo arapski iseljenici ako je istina ovo sto govori Radoncic. Pusti dnevnopoliticka prepucavanja, razmisljaj dugorocno. Sarajlije jedva podnose Sandzaklije a sa Arapima kao sugradjanima bi zaratili.
Skijaš

#37086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Hafis wrote:Dobro zbori Marin, svoj vi posao.
Nema niti jednog razloga da se poštuje nečiju želju ako je ta želja pogrešna i štetna. Pogrešne ideje treba suzbijati, bez obzira na to koliko kojeg naroda iza njih stoji. Ovakav HDZ treba slabiti na sve moguće načine jer državi sa Ivom Mirom Jovićem u zgradi Predsjedništva može biti samo gore.
Mister Yes

#37087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Mister Yes »

Skijaš wrote: Nema niti jednog razloga da se poštuje nečiju želju ako je ta želja pogrešna i štetna. Pogrešne ideje treba suzbijati, bez obzira na to koliko kojeg naroda iza njih stoji.
Tačno. Samo ne znam šta ovdje smatraš "pogrešnom idejom"? Zvanično, HDZ se zalaže sa decentralizaciju. Ideja decentralizacije je sasvim legitiman politički stav i nikako se ne može nazvati pogrešnim. Nezvanično, HDZ se trudi da otkine komad BiH. Ali i separatizam je legitiman politički stav. Separatizam nije po definiciji ništa loše. Naravno, mi se ne slažemo sa tim i borimo se protiv toga ali to samo po sebi nije "pogrešna ideja". Primjeri pogrešnih ideja su fašizam, etničko čišćenje, genocid, nasilna segragacija i slično. Separatizam je legitimna politička ideja sve dok se pokušava ostvariti legalnim putem.
weredsf

#37088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by weredsf »

Kapital ok. Srbija je privukla arapski kapital, kapa dole.
Jedno je kapital a sasvim drugo arapski iseljenici ako je istina ovo sto govori Radoncic. Pusti dnevnopoliticka prepucavanja, razmisljaj dugorocno. Sarajlije jedva podnose Sandzaklije a sa Arapima kao sugradjanima bi zaratili.
Radi se o Kuvajcanima, uglavnom bogati ljudi kupuje te kuce koje njima sluze iskljucivo za odmor i nista vise, obzirom da su njihove tradicionalne destinacije i zemlje u kojima oni provode vrijeme postale ratne zone (Egipat, Sirija) oni su nekako nabasali na Bosnu koju zovu zelenom oazom.
Nemoj ni pomisliti da ce neko od njih kupiti fabriku ako mu ne dozvolis da napravi obicnu kucu???
Ti ljudi nikada nece doseliti tu, tih naselja imas na stotine u Arapskom svijetu.
Koliko je meni poznato oni traze projekte da ulazu, traze nesto konkretnije ali nasa vlast naravno da nema nista za ponuditi, mi nemam uredjene ni imovinsko pravne odnose za vlastiti autoput, kako nekome nesto ponuditi da ulozi Milijardu
Styling

#37089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

megaman4 wrote:poenta je u tome što srbi imaju priči za politiku, i što znaju artikulisati neke svoje stavove, i znaju pričati...s druge strane imaš smotane bošnjačke političare koji ne znaju ni beknuti, nego se izgube u vremenu i prostoru, i lahko ih je izbaciti iz takta.

i na kraju srbi vode takvu politiku, koja je usmjerena na zajedničkom cilju i strategiji, dok je mi nemamo, nažalost...

ako nam je bakir lider, bolje da se ovaj protektorat od države sam ugasi...

Za ovo si apsolutno u pravu. :thumbup:
Paranoid

#37090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

Šta znači biti "u pravu"? Na osnovu čega?
Ako neko može svoje stavove iznositi na osnovu korumpiranih dnevnopolitičkih izgovorenih riječi na RTRSu, FTV-u ili pročitanih laži koje ti podastiru portali tipa avaz, nezavisne, dnevni list.. treba li na osnovu toga donijeti "sud" o političkom dešavanju i ocijeniti čiji su političari dobri, manje dobri ili loši..!? :-)

Ne ide..nikako.. Ali se politička klima itekako može procijeniti na osnovu komentara koji se mogu pročitati ispod textova koje su lektorisani od strane politički podobnih junaka koje i ovde na forumu možemo namirisati na prvom zarezu..

Elem.. kod starijih generacija se stavovi znaju, a oni kažu da je politika u BiH "lopovluk" i da "izbori" neće donijeti ništa novo, ali zato kod mlađih naraštaja se vidi isključivo "navijačka" strast koju njihovi politički tvorci znaju kako nahraniti.

Zato im se i plasira ono što oni žele čuti, a oni će i dalje navijati za svoje..pa makar nemali ni hljeba, leba, a i ni kruha..
Basvod

#37091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

Mister Yes wrote:
Skijaš wrote: Nema niti jednog razloga da se poštuje nečiju želju ako je ta želja pogrešna i štetna. Pogrešne ideje treba suzbijati, bez obzira na to koliko kojeg naroda iza njih stoji.
Tačno. Samo ne znam šta ovdje smatraš "pogrešnom idejom"? Zvanično, HDZ se zalaže sa decentralizaciju. Ideja decentralizacije je sasvim legitiman politički stav i nikako se ne može nazvati pogrešnim. Nezvanično, HDZ se trudi da otkine komad BiH. Ali i separatizam je legitiman politički stav. Separatizam nije po definiciji ništa loše. Naravno, mi se ne slažemo sa tim i borimo se protiv toga ali to samo po sebi nije "pogrešna ideja". Primjeri pogrešnih ideja su fašizam, etničko čišćenje, genocid, nasilna segragacija i slično. Separatizam je legitimna politička ideja sve dok se pokušava ostvariti legalnim putem.
E to je tolerancija i sirok pogled na svijet oko sebe. Kapa dole. :thumbup:
Paranoid

#37092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

Basvod wrote:
Mister Yes wrote:
E to je tolerancija i sirok pogled na svijet oko sebe. Kapa dole. :thumbup:

Tvoja zluradost i Yes-ova tendencioznost su bez presedana na ovom forumu. Treba vas razumjet, bar pokušat.. :D
SSemir

#37093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SSemir »

kako legalno na racun drzave otici na svjetsko prvenstvo u brazil:
Lagumdžija je obavijestio predstavnike NSBiH, predsjednika Elvedina Begića, predsjednika Odbora za posredovanje i savjetovanje NSBiH Ivicu Osima i generalnog sekretar NSBiH Jasmina Bakovića da je na inicijativu Ministarstva vanjskih poslova BiH u Nacrt budžeta institucija BiH za narednu godinu uvrštena stavka o formiranju privremenog konzularnog detašmana - BH kuće tokom Svjetskog prvenstva u Brazilu.
Cilj je da MVPBiH i država BiH budu na raspolaganju našem stručnom štabu, reprezentativcima, NSBiH i svim državljanima BiH koji će boraviti u Brazilu tokom trajanja najznačajnije svjetske sportske manifestacije naredne godine. Imajući u vidu da BiH nema nijedno diplomatsko-konzularno predstavništvo u Južnoj Americi, ovaj konzularni detašman - BH kuća bi bio u funkciji privremenog DKP-a, ali i u funkciji promocije države Bosne i Hercegovine u cjelini. Čelnici NSBiH su se zahvalili Lagumdžiji na pozivu i poduzetim aktivnostima u cilju pojednostavljenja boravka bh. državljana u Brazilu.
daddy-kool

#37094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by daddy-kool »

Styling wrote:
megaman4 wrote:poenta je u tome što srbi imaju priči za politiku, i što znaju artikulisati neke svoje stavove, i znaju pričati...s druge strane imaš smotane bošnjačke političare koji ne znaju ni beknuti, nego se izgube u vremenu i prostoru, i lahko ih je izbaciti iz takta.

i na kraju srbi vode takvu politiku, koja je usmjerena na zajedničkom cilju i strategiji, dok je mi nemamo, nažalost...

ako nam je bakir lider, bolje da se ovaj protektorat od države sam ugasi...

Za ovo si apsolutno u pravu. :thumbup:
Kako ko.

Politička scena kod Bošnjaka je široka i živopisna, a prepreke i zahtjevi na našu politiku su najkompleksniji u Evropi. Političari su uporedivi sa ostalim u regionu, a ono što nam nedostaje je spoj mudrosti, hrabrosti i jakog karaktera u jednoj osobi. Rijetki su takvi ljudi.

Hvaliti srpsku politiku :roll: - dovoljno je pogledati djela i rezultate. Pa da li je ijedan relevantan političar odustao od velikosrpskih ciljeva? Taktika solidna, strategija sunovrat.
SkyLimit

#37095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SkyLimit »

daddy-kool wrote: Kako ko.

Politička scena kod Bošnjaka je široka i živopisna, a prepreke i zahtjevi na našu politiku su najkompleksniji u Evropi. Političari su uporedivi sa ostalim u regionu, a ono što nam nedostaje je spoj mudrosti, hrabrosti i jakog karaktera u jednoj osobi. Rijetki su takvi ljudi.

Hvaliti srpsku politiku :roll: - dovoljno je pogledati djela i rezultate. Pa da li je ijedan relevantan političar odustao od velikosrpskih ciljeva? Taktika solidna, strategija sunovrat.
Srbi takvi kakvi su,ipak imaju nacionalnu državu jako dugo,a i svaka im čast kako su uspjeli posrbiti sve pravoslavno življe do Tokia(figurativno rečeno).
Paranoid

#37096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paranoid »

Posrbiti pravoslavno življe!... :shock:

Zip-Fail!
SkyLimit

#37097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SkyLimit »

Paranoid wrote:Posrbiti pravoslavno življe!... :shock:

Zip-Fail!
Fail si ti čini se.
Dobro je poznato da su Srbi uspjeli asimilirati u srpstvo razno balkansko stanovništvo bazirano na pravoslavlju,pa malo je falilo da i Makedonci postanu Srbi,da je bilo samo do Srba i bili bi.
Basvod

#37098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Basvod »

SkyLimit wrote:
Paranoid wrote:Posrbiti pravoslavno življe!... :shock:

Zip-Fail!
Fail si ti čini se.
Dobro je poznato da su Srbi uspjeli asimilirati u srpstvo razno balkansko stanovništvo bazirano na pravoslavlju,pa malo je falilo da i Makedonci postanu Srbi,da je bilo samo do Srba i bili bi.
I Bosnjaci su pobosnjacili komplet muslimansko stanovnistvo, Hrvati katolicko. Svi smo mi jedan narod, Slaveni, tacnije juzni Slaveni al su nas istorijske, vjerske okolnosti razdvojile. Nema to veze sa politikom, tada politika nije ni postojala.
Skijaš

#37099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

Mister Yes wrote:
Tačno. Samo ne znam šta ovdje smatraš "pogrešnom idejom"?
Sve što ima bilo kakve veze s podjelom teritorije na koju sve tri grupe polažu jednako pravo, i od koje se bar jedna od tih grupa ne odriče. Odnosno, ako značajan broj Srba ne želi da ima bilo šta sa Jablanicom, ne mogu očekivati recimo od Bošnjaka da dignu ruke od Srebrenice. Ako ti ne voliš sve kolače u slastičarni nego samo baklavu, ne možeš reći da se baklava samo tebi smije prodavati.
Last edited by Skijaš on 27/11/2013 12:25, edited 1 time in total.
SkyLimit

#37100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SkyLimit »

Basvod wrote: I Bosnjaci su pobosnjacili komplet muslimansko stanovnistvo, Hrvati katolicko. Svi smo mi jedan narod, Slaveni, tacnije juzni Slaveni al su nas istorijske, vjerske okolnosti razdvojile. Nema to veze sa politikom, tada politika nije ni postojala.
I Bugari su Južni Slaveni,jesu li i oni dio tog jednog naroda?
Uostalom znamo mi kako to ide,jedan dan "ko nas bre zavadi" svi smo mi jedan narod,drugi dan "vi ste bre Srbi muslimanske vere",treći dan "kolji poturice",srećom pa smo raskrstili sa tom pričom za sva vremena.
Locked