Demokratska fronta Željko Komšić

drug_profi

#37076 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ne razumijemo se očigledno. Ja jedno ti drugo.
BHCluster

#37077 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

drug_profi wrote:Ne razumijemo se očigledno. Ja jedno ti drugo.
Ocigledno.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#37078 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Hafis wrote: Kakve veze ima Komšićev rezultat (koji je inače plod izbornog inžinjringa osmišljen u bošnjačkoj političkoj kuhinji) sa svakodnevnim borbenim i huškačkim izjavama protuha iz njegove stranke (koja je usput pokupila tri puta manje glasova od svog šefa).- Da, dobro sam rekao - šaroliku hiperprodukciju izjava od strane DF-a i njihovog šefa nitko živ ne zarezuje ni 2%.
Nego, o kojoj agresiji na Komšića pričamo. Koliko ja vidim, upravo je suprotno. Komšić se s njima (u stvari to mu je i cjelokupna kampanja bila) najviše bavio u predizbornoj kampanji ali i sada.
Hajdemo u listing Klixa ili Slobodne Bosne pa da vidimo tko koga više proziva.
To su najveće političke štetočine u BiH, i ako on nekako i politički preživi do idućih izbora, oni njegovi pajdaši iz hajdemo reći stranke, sigurno neće.
čuj kakve veze ima komšićev rezultat? pa valjda političko djelovanje zavisi od toga koliko glasova imaju na izborima. valjda je svrha bavljenja politikom, u jednu ruku, i koliko će glasova imati na izborima. plod njihovih glasova jeste kvaliteta njihovih izjava i zalaganja. njegov broj glasova, koji je ogroman, govori o njegovoj popularnosti i to je jedino relevantno i to je činjenica. sve ostalo je obični trač, uzevši u obzir i sve to što ti pišeš.

i hajmo listing tvojih postova. u velikoj većini pišeš "ako komšić politički preživi", pa fis 225.000 glasova. preživjet će on dokle god bude htio. to je činjenice i nemoj da se bavimo pričama za malu djecu.
Hafis

#37079 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

malakh wrote:
Hafis wrote: Kakve veze ima Komšićev rezultat (koji je inače plod izbornog inžinjringa osmišljen u bošnjačkoj političkoj kuhinji) sa svakodnevnim borbenim i huškačkim izjavama protuha iz njegove stranke (koja je usput pokupila tri puta manje glasova od svog šefa).- Da, dobro sam rekao - šaroliku hiperprodukciju izjava od strane DF-a i njihovog šefa nitko živ ne zarezuje ni 2%.
Nego, o kojoj agresiji na Komšića pričamo. Koliko ja vidim, upravo je suprotno. Komšić se s njima (u stvari to mu je i cjelokupna kampanja bila) najviše bavio u predizbornoj kampanji ali i sada.
To su najveće političke štetočine u BiH, i ako on nekako i politički preživi do idućih izbora, oni njegovi pajdaši iz hajdemo reći stranke, sigurno neće.
čuj kakve veze ima komšićev rezultat? pa valjda političko djelovanje zavisi od toga koliko glasova imaju na izborima. valjda je svrha bavljenja politikom, u jednu ruku, i koliko će glasova imati na izborima. plod njihovih glasova jeste kvaliteta njihovih izjava i zalaganja. njegov broj glasova, koji je ogroman, govori o njegovoj popularnosti i to je jedino relevantno i to je činjenica. sve ostalo je obični trač, uzevši u obzir i sve to što ti pišeš.

i hajmo listing tvojih postova. u velikoj većini pišeš "ako komšić politički preživi", pa fis 225.000 glasova. preživjet će on dokle god bude htio. to je činjenice i nemoj da se bavimo pričama za malu djecu.
Izgleda da nisi ni pročitao što sam napisao, osim uvodnog dijela prve rečenice.
Da ti malo pojasnim: njegov rezultat vrijedi samo tamo gdje su ga i izabrali - kotlina i plus malo periferije. Doduše, popularan je među bošnjacima, a i sviznamo zašto. Ta nije zbog nekih ranijih postignutih rezultata u bilo čemu,osim 20-godišnjeg nemilosrddnog ubiranja plaća iz državnih jasli za prodavanje turbo-folk magle svojim redovnim ovcama.
Kod druga dva naroda je potpun nebitan lik, dapače i omražen zbog svoje jezičine kojom se želi dodvoriti svom glasačkom tijelu - Bošnjacima, kao što rekoh ranije. znači školski primjer političke štetočine i neophodnog goriva za održavanje potrebne razine kroničnih tenzija, a sve u svrhu popularnog bosanskog izuma ''rahat patnja''.
Usput, ne znam jesi li primjetio ali ja sam se i jednim, i to solidnim dijelom osvrnuo i na njegovu smiješnu stranku, ali vidim da nisi baš kompetentan za taj segment.
BHCluster

#37080 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Sto volim kad ovako kmeche. :lol:
bilic

#37081 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bilic »

BHCluster wrote:Sto volim kad ovako kmeche. :lol:
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Novak20

#37082 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Hafis wrote:
malakh wrote:

Izgleda da nisi ni pročitao što sam napisao, osim uvodnog dijela prve rečenice.
Da ti malo pojasnim: njegov rezultat vrijedi samo tamo gdje su ga i izabrali - kotlina i plus malo periferije. Doduše, popularan je među bošnjacima, a i sviznamo zašto. Ta nije zbog nekih ranijih postignutih rezultata u bilo čemu,osim 20-godišnjeg nemilosrddnog ubiranja plaća iz državnih jasli za prodavanje turbo-folk magle svojim redovnim ovcama.
Kod druga dva naroda je potpun nebitan lik, dapače i omražen zbog svoje jezičine kojom se želi dodvoriti svom glasačkom tijelu - Bošnjacima, kao što rekoh ranije. znači školski primjer političke štetočine i neophodnog goriva za održavanje potrebne razine kroničnih tenzija, a sve u svrhu popularnog bosanskog izuma ''rahat patnja''.
Usput, ne znam jesi li primjetio ali ja sam se i jednim, i to solidnim dijelom osvrnuo i na njegovu smiješnu stranku, ali vidim da nisi baš kompetentan za taj segment.
I Sejdo Bajramović je imao nečiju političku podršku. Problem je što nije imao podršku naroda kojeg je zastupao.

Svi znamo kako se to na koncu svršilo.
drug_profi

#37083 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Hafis je u pravu po tezi o stetocini.
ZK definitivno sluzi da kaze ono sto Bakir ne smije. Da malo zakuha, a posto je nebitan lik - nema teskih posljedica. Ostaje samo tenzija.

A tenzija sluzi da se ne mogu stvoriti normalni odnosi i normalan sistem vrijednosti. Kao da je nekom do radnih mjesta, BDP-a, kredita, akciza, ruskih dugova kad se rjesavaju zivotno bitne stvari kao sto su treci entitet, otcjepljenje, referendumi, ukidanja, revizije i sl.
Styling

#37084 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

drug_profi wrote:Hafis je u pravu po tezi o stetocini.
ZK definitivno sluzi da kaze ono sto Bakir ne smije. Da malo zakuha, a posto je nebitan lik - nema teskih posljedica. Ostaje samo tenzija.

A tenzija sluzi da se ne mogu stvoriti normalni odnosi i normalan sistem vrijednosti. Kao da je nekom do radnih mjesta, BDP-a, kredita, akciza, ruskih dugova kad se rjesavaju zivotno bitne stvari kao sto su treci entitet, otcjepljenje, referendumi, ukidanja, revizije i sl.
Sada ce doci i nova situacija, kada ZK nesto lupi Bakir ce procijeniti reakcije pa ce ili podrzati ili kritikovati stavove ZK, zavisno od toga sta mu od druge dvojice treba.
A, ovaj blecak isto vo na crveno. Koji amater. Zato ga je Bakir i zvao u vlast da moze s njim manipulisati.
Bosanski_kralj

#37085 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bosanski_kralj »

Komšiću je sreća što je na drugoj strani kao protukandidat bio Čović, lik koji se četiri godine maksimalno trudio da isprovocira probosanski orijentisane građane. Dosta raje nije glasalo ZA Komšića, već PROTIV Čovića.
Novak20

#37086 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Bosanski_kralj wrote:Komšiću je sreća što je na drugoj strani kao protukandidat bio Čović, lik koji se četiri godine maksimalno trudio da isprovocira probosanski orijentisane građane. Dosta raje nije glasalo ZA Komšića, već PROTIV Čovića.
Da je umjesto Čovića bila samo D. Zelenika kao protukandidat, opet bi bilo isto. Pobijedio bi Komšić.

Bošnjaci su imali izbor kandidata protiv Čovića. Falatara, D. Zeleniku i Komšića, a opredijelili su se po treći put za Komšića. I opet će u bilo kojoj varijanti.
Capsicum

#37087 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

A ništa Falatar? :D
Novak20

#37088 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Capsicum wrote:A ništa Falatar? :D
Nije dobio ajfon. :D
drug_profi

#37089 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Bosanski_kralj wrote:Komšiću je sreća što je na drugoj strani kao protukandidat bio Čović, lik koji se četiri godine maksimalno trudio da isprovocira probosanski orijentisane građane. Dosta raje nije glasalo ZA Komšića, već PROTIV Čovića.
Pa da. Upravo. Ja nisam ni to, ali vecina jeste.
Ne znam gdje je fula nastala i kod koga, ali Hrvati Bosnjaci su trebali i morali biti prirodni saveznici kao sto su bili 1991-1992.
I kad je vec doslo do rata (a znamo zasto i kome je to bilo u interesu) trebalo je poduzeti sve moguce poteze da se saveznistvo obnovi, a ne da se raskol produbi.
Danas izbor i postavljanje ZK u predsjednsitvo nece relaksirati odnose ili smanjiti taj raskol.
Samo međusobno uvazavanje i razumjevanje to moze uciniti i tu jednako lose poteze vuku i HDZ i SDA.
Logično sasvim, obzirom da im je modus vivendi konfrontacija i da su to u suštini fašističke stranke koje su taj fašizam samo zamaskirale da izgleda kao obični šovinizam.
Capsicum

#37090 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

U Angoli bi možda bolje prošao :D
He1972

#37091 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by He1972 »

drug_profi wrote:Evo opet se sa čoekom slažem...
Još malo pa ću i mercedes zavoljet.... :mrgreen:
kako se možeš slagati sa pofašistom hafizom
He1972

#37092 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by He1972 »

Hafis wrote:
malakh wrote:
Hafis wrote:A i nije mi baš neki antibiotik.
Ako vam je antibiotik davanje svakodnevnih uopćenih populističkih saopštenja koja nitko živ ne zarezuje ni 2%, onda mijenjajte antibiotik. moj savjet - pokušatzi s cefalosporinima iz 5. skupine., a ni neki noviji tip kinolona nije isključen.

DF je stranka koja kaže ono što SDA ne smije.
Inače, stranka je popunjena običnim protuhama kojima nije vrijedno ni imena upamtiti.
ne zarezuje ni 2% veliš? koliko je ono komšić imao glasova na posljednjim izborima, a koliko čović? ako komšićeve izjave nitko ne zarezuje ni 2%, onda čemu tolika agresija spram komšića iz tabora hdza? nadalje, ako komšićeve izjave nitko ne zarezuje ni 2% onda možemo sve čovićeve pomnožiti sa nulom?
Kakve veze ima Komšićev rezultat (koji je inače plod izbornog inžinjringa osmišljen u bošnjačkoj političkoj kuhinji) sa svakodnevnim borbenim i huškačkim izjavama protuha iz njegove stranke (koja je usput pokupila tri puta manje glasova od svog šefa).- Da, dobro sam rekao - šaroliku hiperprodukciju izjava od strane DF-a i njihovog šefa nitko živ ne zarezuje ni 2%.

koliko ih žulja komšo treba ga birati narednih 5 izbora minimalno hahahaha :bih:
drug_profi

#37093 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

He1972 wrote:
drug_profi wrote:Evo opet se sa čoekom slažem...
Još malo pa ću i mercedes zavoljet.... :mrgreen:
kako se možeš slagati sa pofašistom hafizom
Tako što ništa netačno nije rekao u postu na koji se ovo odnosilo.
Bosanski_kralj

#37094 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bosanski_kralj »

Novak20 wrote:
Da je umjesto Čovića bila samo D. Zelenika kao protukandidat, opet bi bilo isto. Pobijedio bi Komšić.

Bošnjaci su imali izbor kandidata protiv Čovića. Falatara, D. Zeleniku i Komšića, a opredijelili su se po treći put za Komšića. I opet će u bilo kojoj varijanti.
Za Falatara i Zeleniku prosječan birač nije čuo do mjesec dana pred izbore i u takvim okolnostima nije bilo za očekivati da će glasati neko za njih umjesto za Ž. Komšića.

Ali u situaciji da Komšić nije bio kandidat, da bi onda većina glasova otišla Falataru ili Zeleniki. Jednostavno su se glasači vodili sa motivom da Čović ne smije ući u Predsjedništvo, jer se pretpostavljalo da bi tu sjedio zajedno sa Dodikom i onda je to kraj BiH, kako se u to vrijeme pričalo.

Da Čović nije ovo što jes, siguran sam da masa Bošnjaka ne bi glasala za hrvatskog člana redsjedništva već bi podržala Bećirovića.
Bosanski_kralj

#37095 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bosanski_kralj »

He1972 wrote:
koliko ih žulja komšo treba ga birati narednih 5 izbora minimalno hahahaha :bih:
Komšić je dobar samo zato jer je eto kao spriječio da osovina Čović-Dodik ne budu zajedno u Predsjedništvu.

Sve ostalo smo izgubili zahvaljujući njemu. Hdz nikad nije osvajao više glasova i mandata, imaju kontrolu u domovima naroda, faktički nema opozicije...

Mislim da bi puno bolje bilo da se prepustila ta (protekularana) funkcija Čoviću, a da mu se izbilo nekoliko mandata u skupšitanama kantona, federalnim i državnim parlamentima.
He1972

#37096 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by He1972 »

Bosanski_kralj wrote:
He1972 wrote:
Komšić je dobar samo zato jer je eto kao spriječio da osovina Čović-Dodik ne budu zajedno u Predsjedništvu.

Sve ostalo smo izgubili zahvaljujući njemu. Hdz nikad nije osvajao više glasova i mandata, imaju kontrolu u domovima naroda, faktički nema opozicije...

Mislim da bi puno bolje bilo da se prepustila ta (protekularana) funkcija Čoviću, a da mu se izbilo nekoliko mandata u skupšitanama kantona, federalnim i državnim parlamentima.
sumnjam da bi mu se išta izbilo ovako vrijedi što hafis i hafiščići pište na sav glas i pištat će opet akobogda
Hafis

#37097 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Prosječno intelegentna osoba (osim ovih bisera u mojem filteru) shvaća da ne može nastupiti nikakva relaksacija bošnjačko-hrvatskih odnosa dokle god postoje neke očite devijacije ili zloporabe nakaradnog sustava kao što je u slučaju izbora Komšića (tri puta). Nije problem u njemu (ŽK), problem je u postojanju političke volje i za takvim potezima. Sutra se može neki popularni bošnjački poliičar izjasniti Hrvatom i zajašiti dva mandata za redom. Mislim da bi više nego jadno bilo pravdanje i takvog paradoksa ''jebat ga jarane, po Ustavu je''.
Nama u FBiH je potreban međunacionalni reset sitacije. Ne znam hoće li ga moći napraviti novi Izborni zakon (ako se i dođe u poziciju da se uopće i raspravlja o njemu), ali omaložavanjem i umanjivanjem štetnosti ove devijacije (i sličnih), do njega sigurno neće doći.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#37098 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Novak20 wrote:
I Sejdo Bajramović je imao nečiju političku podršku. Problem je što nije imao podršku naroda kojeg je zastupao.

Svi znamo kako se to na koncu svršilo.
hocemo li realno pricati? na veliku zalost sviju nas, uz sve spletke i inostrane glasace, maksimalan broj glasova za kandidata kojeg podrzavaju hrvati u bih je onaj kojeg je covic imao na izborima.

svi smo mi manje vise svjesni toga i to je kljucni problem.

buduci da sam veliki fan borilackih sportova i pratim regionalne borce, prije par dana, na podcastu gledam intervju sa robertom soldicem. inace mladi mma borac, vrhunski sportista i vrhunski covjek, koji javno govori da ne razmislja o povratku u svoj rodni grad vitez i da je bracu i sestre izvukao iz viteza i jos mu je jedini cilj da to isto ucini sa roditeljima. to misljenje dijeli 95% ljudi koji imaju dvojno drzavljanstvo. vidis, nije komsic kriv zbog toga, ali u tim vasim glavama jeste.

da jos nesto raspravimo. sto je to komsic ucinio na stetu hrvatskog naroda za 9 godina u predsjednistvu? sejdo bajramovic je za cca godinu dana ucinio sto je ucinio...

cak se zaboravlja komsicev angazman protiv boraca armije rbih koji su pocinili zlocine nad hrvatima u bugojnom. kada je covic za 20 i kusur godina ucinio nesto slicno? ja cu ti odgovoriti, nikada. niti on, niti bilo koji legitimni umjesto njega.
herzegowac

#37099 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by herzegowac »

Kako nije (i) Komsic kriv za to? Cime on zasluzuje amnestiju za bilo sto, a tri mandata u Predsjednistvu, jedan u Parlamentu, nacelnik, ambasador. Ako on nema odgovornost, ne znam tko od politicara ima?
Hafis

#37100 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

malakh wrote:[

da jos nesto raspravimo. sto je to komsic ucinio na stetu hrvatskog naroda za 9 godina u predsjednistvu?
Ima logike.
To bi isto bilo kao kad bih se ja u nekom SF scenariju izjasnio Bošnjakom (na što imam pravo) i izbornim inžinjeringom od strane Hrvata ugurao na mjesto člana predsjednuištva ''iz reda Bošnjaka''.
Osim što bih čitav mandat proveo u prepucavanju s bošnjakim političarima i strankama, bavio se sitnim kafanskim podjebavanjem čitavog tog naroda, redovito se obračunavao s Turskom i njenom politikom, Hrvate prekucavao u Bošnjake i dodjeljivao im ambasadorska mjesta iz bošnjačke kvote, usput okruživši se nekim ''savjetnicima'' (normalno Hvatima i s par bošnjačkih političkih otpadnika, da netko nešto ne posumnja) i trošeći vrijeme u birtijama, ni ja im ne bih nešto posebno naudio odnosno učinio nešto na štetu bošnjačkog naroda.
Post Reply