džakailibu wrote:Hafis wrote:
Jeboga, pa ovo nije vijest. Ovo je riješeno davnih dana.
A ovaj polupismeni tekst je danas veoma popularni način plasiranja propagande namijenjene osobama niskog IQ, tzv. fake news.
Klasični domaći uradak, osmišljen u sobičku novinara Nurke, koji je dva dana mozgao što bi mogao pakosno napisati o Dodiku i Čoviću.
ajde molim te objasni kako je ovo fake news? imas link gdje fino stoji odluka o proslavi ali nema nigdje odluke o ponistenju te odluke ili odustajanju. ili izjava karamatica o mulsimanima i nato? kako se uopste moze to objasniti osim nevjerovatnim prodavanjem magle. Objasni civilizovano, zdravorazumno, sa cinjenicama onako kako bi ti htio svo ovo vrijeme ali ti razne nurke hamze i muhamedi ne daju.
Hajd' dobro.
Idemo slijedom teksta:
Lider SNSD-a Milorad Dodik neće imati potrebe da sa lokalnim Srbima u Drvaru fizički blokira put kojim treba proći kolona Hrvata s obzirom da je HDZ BiH naprasno otkazao obilježavanje 24. godišnjice oslobođenja Grahova, Glamoča i Drvara
GDJE je HDZ ''naprasno'' otkazao obilježavanje, KADA, i KAKO?? To ne piše u ovom tekstu, već rekla - kazala. Pa valjda su ga na faksu u Travniku naučili kako se prezentiraju vijesti, tako da ih normalan insan može i drugima prenijeti i čak navesti neke pojedinosti. A ovako, taman koliko je nurko mogao načuti od raje pred dragstorom.
"Spreman sam da budem dio onih koji će fizički sprečavati da bilo ko dođe u Drvar i obilježava na taj način taj dan", poručio je.
GDJE i KADA JE PORUČIO?? Ako je to poručio prije nekoliko dana, onda ovo nije vijest, već je fake stara vijest made from nurkin sobičak.A ako je danas poručio, pa daj barem podatak gdje i kada pajdo.
No, da se stari partneri mogu dogovoriti uvijek i o svemu pokazuje najnovija informacija da skup neće biti održan te da Milorad Dodik neće imati potrebe odlaziti u Drvar kako bi sa lokalnim Srbima fizički spriječio prolazak kolone Hrvata na obilježavanje ove godišnjice.
Repetitio ist mater studiorum. Nurko se ponavlja i opet barata istim predragstorskim vokabularom, s tim da u tekst uvodi i novu konstrukciju ''stari partneri'' za one s nižim IQ.
Ivica Ojvan iz Kantonalnog odbora HDZ-a Livno za Klix.ba je kazao da nema nikakvih informacija da li će skup biti održan ili je otkazan. "Ja vam ništa ne mogu potvrditi, zaista nemam nikakvih informacija", dodao je.
100% se Ivica otvorio i to onako ljudski, od srca našem Nurki na telefon. Neće ti ga nijedan lokalni HDZ-ejac niti jedne progovoriti za Klix, za te rabote je zadužen Slavo Kukić koji vrlo lijepo iznese sve što novinare interesira.
Mislim, glupo je dalje analizirati ovaj propagandni članak.
Napisan je iz jednostavnog razloga što se može iskoristiti za daljnju političku sotonizaciju dva naroda, k'o eto, zbog zajedničkih podlih i antibih ciljeva spremni su zaboraviti i prošlost.
Dabogda je svi zaboravili i maksimalno reducirali proslave godišnjica, što je najgore svega i svačega, i što treba i što ne treba. Ako nas to ne digne s europskog dna, onda ne znam što bi moglo.