Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- bunk
#37051 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@Chmoljo ako nije problem da odgovoris, pisali smo tamo na javascript problemu jos jedan forumas mislim @channel10.
Ovdje na klix forumu kad otvaram preko mozille na svaki klik se na ekranu pojavi kao trenutni screenshot.
Kad otvaram u chromeu nema nista.
Izvinjavam se na off-u.
p.s.
antivirus nista ne detektuje,doduse laptop je na izdisaju al opet..
Ovdje na klix forumu kad otvaram preko mozille na svaki klik se na ekranu pojavi kao trenutni screenshot.
Kad otvaram u chromeu nema nista.
Izvinjavam se na off-u.
p.s.
antivirus nista ne detektuje,doduse laptop je na izdisaju al opet..
- Prpa.ba
#37052 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dom naroda Parlamenta FBiH bi se popunjavao iz kantonalnih skupstina po zavrsetku opcinskih i kantonalnih izbora. Zastupnicki dom Parlamenta FBiH bi se popunjavao na federalnim i drzavnim izborima. Na taj nacin bismo dobili efikasan mehanizam kontrole Vlade FBiH svake 2 godine, bilo kroz Zastupnicki dom bilo kroz Dom naroda. Argument "vertikale vlasti" izgubio bi smisao, a imali bismo sistem uveliko slican americkom gdje svake 2 godine dio kongresa i senata idu na izbore.balks wrote:Kako bi popunjavao Dom naroda, kad bi kantonalne spojio sa lokalnim?
Razmak od dvije godine je ok, iz razloga koje si gore naveo.
Naravno ovo sve vrijedi za normalne države.
-
Hakiz
#37053 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa, imamo pravo na različita mišljenja.putokaz1 wrote:Nije rješenje ukinuti Dom Naroda već
-Pozitivno promjeniti ustav bh i ustav fbih te izborni zakon bh u dijelu koji se odnosi na dom naroda
namjerno su mala slova
Intimno, ja bih ukinuo i Dom naroda i kantone i entitete. Ostavio opštine, BiH je premala čak i za regije, opštine su dovoljne. Premala je i za opštine, u nekim gradovima opštine imaju veći broj stanovnika nego cijela BiH. Ali, eto, opštine i eventualno neke regije.
Koliko je to realno, to je drugo pitanje.
-
mrgreen
#37054 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Često se entiteti i regije smatraju isključivim. Ali mora li se baš čekati na ukidanje entiteta koje će se desiti nikada, da bi se uspostavila neka funkcionalna organizacija države koja nije bazirana na etničkim linijama. Recimo ukinuti kantone, a uspostaviti geografske regije pri čemu regija može obuhvatati područja iz različitih entiteta.
Neka smislena podjela na regije analogno njemačkim Länderima i francuskim departmanima, koja ide u prilog i jednima i drugima i trecima, a ne dovodi u pitanje postojanje entiteta. Interesantno za razmišljanje, mada zvuči naivno
Neka smislena podjela na regije analogno njemačkim Länderima i francuskim departmanima, koja ide u prilog i jednima i drugima i trecima, a ne dovodi u pitanje postojanje entiteta. Interesantno za razmišljanje, mada zvuči naivno
- JThomas
#37055 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ako će povećati ukupni broj zaposlenih u administraciji, možda može i proći.
-
mrgreen
#37056 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da, prije će uvesti i regije nego išta ukinuti. Ko kaže da ne može gore 
- kmirsad
#37057 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
mrgreen wrote:Da, prije će uvesti i regije nego išta ukinuti. Ko kaže da ne može gore
- JThomas
#37058 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
a čuvena "vertikala vlasti" je eufemizam za odsustvo bilo kakve realne kontrole i nadzora. tj. da te nadzire isključivo tvoj iz tvoje stranke.
- kmirsad
#37059 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
"JThomas... forumaš godine... upoznati da, bila bi mi velika čast... njega i arzu...JThomas wrote:a čuvena "vertikala vlasti" je eufemizam za odsustvo bilo kakve realne kontrole i nadzora. tj. da te nadzire isključivo tvoj iz tvoje stranke.
Ima tu rijetku vještinu... reči mnogo, jednom rečenicom...
- Matzan
#37060 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@kmirsade, pošto si ti trenutno najistaknutiji omladinac NS na forumu, sad ovako javno čestitam NS na uspjehu.
Nisam glasao za njih, a nisam ni za koga drugog.
Evo sad, javno kažem da ćemo neke meni bliske osobe i ja na sljedećim izborima glasati isključivo za NS ukoliko u narednih godinu-dvije bar u KS promijenite neke stvari na bolje.
Evo samo jedan primjer, a takvih je još desetine, gdje se razbacuje naš novac.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/100 ... erlin.html
Ne kažem da treba svim zaslužnim umjetnicima ukinuti doprinose, već onako korektno protresiti ovaj spisak.
Da ne idem dalje sa primjerima, ovdje 100.000, ondje 50.000, tamo 200.000 ....
Prebacite te pare npr djeci sa posebnim potrebama, za mediscinski potpomognutu oplodnju, inovatorima, nadarenim učenicima ... sve korektno i transparentno.
Želim NS i njihovim koalicionima partnerima uspješno vođenje KS, a i drugdje gdje budu u većini.
Evo sad, javno kažem da ćemo neke meni bliske osobe i ja na sljedećim izborima glasati isključivo za NS ukoliko u narednih godinu-dvije bar u KS promijenite neke stvari na bolje.
Ne kažem da treba svim zaslužnim umjetnicima ukinuti doprinose, već onako korektno protresiti ovaj spisak.
Prebacite te pare npr djeci sa posebnim potrebama, za mediscinski potpomognutu oplodnju, inovatorima, nadarenim učenicima ... sve korektno i transparentno.
Želim NS i njihovim koalicionima partnerima uspješno vođenje KS, a i drugdje gdje budu u većini.
- kmirsad
#37061 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hvala @Matzane, prije svega u moje ime... meni je ovo kompliment... ali vidim ja ovdje baš veliki broj odanih omladinaca, simpatizera NS-a i poštovaoca stranke"partizanskog morala i šerijetskog prava" kako je neki, uključujući i mene, vole zvati... čak ni bivši članovi se nisu odmakli predaleko od svojih i strančinih početnih postavki.Matzan wrote:@kmirsade, pošto si ti trenutno najistaknutiji omladinac NS na forumu, sad ovako javno čestitam NS na uspjehu.
Zahvaljujem se i u ime stranke,kad si me već prozvao...
Uvjeren sa da je Pedja pričitao tvoj post i će reagovati na njega, bilo riječima bilo djelima... dug je dan.
Pročitao sam link koji si postavio, slažem se da se ni dinar ne treba potrošiti gdje ne treba, samo ljudi koji nikada nisu imali žulj sem na jeziku, ponašaju se rasipnički sa tužim novcima...radujem se i svim drugim korisnim sugestijama i prijedlozima rukovodstvu stranke, obzirom da i sam putem ove teme im upučujem svoje prijedloge, sugestije ali i kritike kada mi se nešto ne sviđa...
- thekupus
#37062 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Evo, nadam se da se poštovani gospodin neće naljutiti. Sve najboljekmirsad wrote: Hvala @Matzane, prije svega u moje ime. Meni je ovo kompliment, ali vidim ja ovdje baš veliki broj odanih omladinaca, simpatizera NS-e i poštovalaca stranke "partizanskog morala i šerijatskog prava", kako je neki, uključujući i mene, vole zvati. Čak se ni bivši članovi nisu odmakli predaleko od svojih i strankinih/stranačkih početnih postavki.
Zahvaljujem se i u ime stranke, kad si me već prozvao..., a vjerovatno će to uraditi i otvarač ove teme, g. Peđa Kojović, zahvaljujući kojem je ova stranica ostala u vrhu političkih tema, a danas je i najprometnija na PDF Politika.
Uvjeren sam da je Peđa pročitao tvoj post, i da će reagovati na njega, bilo riječima, bilo djelima... dug je dan.
Pročitao sam link koji si postavio, slažem se da se ni dinar ne treba potrošiti gdje ne treba, samo ljudi koji nikada nisu imali žulj sem na jeziku, ponašaju se rasipnički s tuđim novcima. Radujem se i svim drugim korisnim sugestijama i prijedlozima rukovodstvu stranke, obzirom da im i sam putem ove teme upućujem svoje prijedloge, sugestije ali i kritike kada mi se nešto ne sviđa...![]()
![]()
- kmirsad
#37063 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
thekupus wrote:Evo, nadam se da se poštovani gospodin neće naljutiti. Sve najboljekmirsad wrote: Hvala @Matzane, prije svega u moje ime. Meni je ovo kompliment, ali vidim ja ovdje baš veliki broj odanih omladinaca, simpatizera NS-e i poštovalaca stranke "partizanskog morala i šerijatskog prava", kako je neki, uključujući i mene, vole zvati. Čak se ni bivši članovi nisu odmakli predaleko od svojih i strankinih/stranačkih početnih postavki.
Zahvaljujem se i u ime stranke, kad si me već prozvao..., a vjerovatno će to uraditi i otvarač ove teme, g. Peđa Kojović, zahvaljujući kojem je ova stranica ostala u vrhu političkih tema, a danas je i najprometnija na PDF Politika.
Uvjeren sam da je Peđa pročitao tvoj post, i da će reagovati na njega, bilo riječima, bilo djelima... dug je dan.
Pročitao sam link koji si postavio, slažem se da se ni dinar ne treba potrošiti gdje ne treba, samo ljudi koji nikada nisu imali žulj sem na jeziku, ponašaju se rasipnički s tuđim novcima. Radujem se i svim drugim korisnim sugestijama i prijedlozima rukovodstvu stranke, obzirom da im i sam putem ove teme upućujem svoje prijedloge, sugestije ali i kritike kada mi se nešto ne sviđa...![]()
![]()
Manje griješim kad pišem perom, tastature me handre...
- Reisova
#37064 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hocemo li dozivjeti da Sarajevo uzvrati "ljubav" velikom Kemalu Montenu ili Paddy Ashdown-u ?
- thekupus
#37065 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sarajevo nije biće, nego geografski prostor. Neko treba pokrenuti inicijativu da se to uradi. To sigurno neće biti prodavač paprika na pijaci ili lokalni mesar, već to treba biti neko ko je predstavnik ljudi u vlasti. Dakle, neko od vijećnika na nekom od administrativnih nivoa.Reisova wrote:Hocemo li dozivjeti da Sarajevo uzvrati "ljubav" velikom Kemalu Montenu ili Paddy Ashdown-u ?
- Leverage
#37066 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vjerujem da bi britanska ambasada rado podržala inicijativu (i politički i finansijski) da se Paddyju Ashdownu na neki način (spomenikom, spomen pločom, i sl.) oda priznanje za učinjeno. Ali inicijativu moraju pokrenuti naši, to je jasno.
Što se tiče Kemala Montena, Davorina Popovića i ostalih mnogobrojnih preminulih i živućih muzičkih velikana, mislim da je bilo potpuno logično za očekivati da Sarajevo ima cijeli muzej posvećen upravo njima. Zašto to nije tako posebna je tema za raspravu.
Što se tiče Kemala Montena, Davorina Popovića i ostalih mnogobrojnih preminulih i živućih muzičkih velikana, mislim da je bilo potpuno logično za očekivati da Sarajevo ima cijeli muzej posvećen upravo njima. Zašto to nije tako posebna je tema za raspravu.
-
putokaz1
#37067 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Spomenik čovjeku koji je doveo Do THE Dicka

- kmirsad
#37068 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ešdaun je bio jedan od osnivača i lidera Liberalne demokratije u Britaniji. Mislim da bi Naša Stranka kao stranka liberalno socijalne profilacije trebala da održi barem komemorativnu sjednicu g. Ešdaunu.
G. Pedi Ešdaum je jedan od najzaslužnijih osoba... što BiH nije još davno porobljena od mračnih fašističkih sila.
Zaslužio je svaku lijepu riječ od Bosanaca i Hercegovaca.
Nacionalistima, , klerofašistima, četnicima, ustašama, UZP-ovcima se povrača već na pominjanje njegovog imena.
Dovoljan razlog da mu ime što češče pominjemo.
G. Pedi Ešdaum je jedan od najzaslužnijih osoba... što BiH nije još davno porobljena od mračnih fašističkih sila.
Zaslužio je svaku lijepu riječ od Bosanaca i Hercegovaca.
Nacionalistima, , klerofašistima, četnicima, ustašama, UZP-ovcima se povrača već na pominjanje njegovog imena.
Dovoljan razlog da mu ime što češče pominjemo.
- Matzan
#37069 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tipična bosanska, da ne kažem bošnjačka, disciplina: niko nam ne valja, haj'mo svakog ispljuvati i izvrijeđati.
Lord Paddy Ashdown je za BiH uradio više nego mnogi domaći političari kojima su puna usta suverene, jedinstvene i prosperitetne BiH.
Lord Paddy Ashdown je za BiH uradio više nego mnogi domaći političari kojima su puna usta suverene, jedinstvene i prosperitetne BiH.
- drug_profi
#37070 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Godpodin Ashdown je povlačio poteze koji su bili u interesu očuvanja i jačanja BiH.
Ako je nekim potezom i pogriješio, kao što je podrška Dodiku, onda je to zato što je Mile kameleon sve nas prevario.
Ashdown je bio najagilniji i najposvećeniji Visoki predstavnik ikada. Da je bogdo Inzko ko frtalj njega, gdje bi nam kraj bio.
Ako je nekim potezom i pogriješio, kao što je podrška Dodiku, onda je to zato što je Mile kameleon sve nas prevario.
Ashdown je bio najagilniji i najposvećeniji Visoki predstavnik ikada. Da je bogdo Inzko ko frtalj njega, gdje bi nam kraj bio.
- kmirsad
#37071 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Recimo... ova korumpirana ološ iz CIK-a... jutros bi pred Katerdralom imali štandove s prazničnim nakitom, prskalicama i petardama...
-
putokaz1
#37072 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Iz naše stranke uvjek su tvrdili
''treba poštovati zakon uvjek,kakav god da je''
Penzionera treba s porodicom izbacit na ulicu ni kriva ni dužna,jer zakon bh tako kaže
a
Odluku CIK ne treba poštovati iako ona predstavlja zakon bh
KONTRADIKTORNOST naše stranke,zašto i sada ne kažu
TREBA POŠTOVATI ZAKON i primjenit odluku CIK
kao i kad treba nekog prosjakom napraviti,ili izbacit iz naslijeđenog stana
I ovi iz ns pretjeruju
Kakva god je odluka formirajte vlast,ustvari prihvatite da ste opozicija(fbih i bh)
Ipak SDA,HDZ,SNSD plus PAPCI su dobili najviše na bh i fbih nivou su dobili najviše
Penzionera treba s porodicom izbacit na ulicu ni kriva ni dužna,jer zakon bh tako kaže
a
I ovi iz ns pretjeruju
Kakva god je odluka formirajte vlast,ustvari prihvatite da ste opozicija(fbih i bh)
Ipak SDA,HDZ,SNSD plus PAPCI su dobili najviše na bh i fbih nivou su dobili najviše
- Pandakonda
#37073 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa CIK uopšte nije ovlašten da donosi izborni zakon. Zakonom je tačno precizirano da se koristi popis iz 1991, i NS se drži togaputokaz1 wrote:Iz naše stranke uvjek su tvrdili
a
I ovi iz ns pretjeruju
- Leverage
#37074 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Odluka CIK-a nije zakon.putokaz1 wrote:Iz naše stranke uvjek su tvrdili
a
I ovi iz ns pretjeruju
O tome da li je odluka protivna Ustavu ili ne, odluku će donijeti Ustavni sud.
Prvo nauči političku abecedu pa onda komentariši.
- kmirsad
#37075 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pretjeruješ putokazu...putokaz1 wrote:Iz naše stranke uvjek su tvrdili
a
I ovi iz ns pretjeruju
Znam da ovo šta se dešava sa CIK-om, Ustavom FBiH i Ustavnim Sudom BiH, znaš i bolje od mene... glupo je da ti objašnjavam...
Loša, baš loša gluma prijtelju...