40 godina ima sta hoces, Dirk je ikona i ponos evropskih kosarkasa bez obzira kakav je danasnormala brate wrote:Mislim na to što ti spominješ i puštanje Dirka 2 puta da šuta za 3..tuzlak1212 wrote:Mislis na trosenje vremena kod zadnjeg napada... A jbg nisu razmisljalinormala brate wrote: NBA je umrla onim potezom Bostona.
Publika je to nadomjestila
Razumijem sve jeste simpatično i sve, al' tuga gdje je Dirk danas.
NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- tuzlak1212
#37051 Re: NBA - National Basketball Association
-
normala brate
#37052 Re: NBA - National Basketball Association
To svakako..
- pirmin
#37053 Re: NBA - National Basketball Association
Dirk je trebao okaciti kopacke jos prije dvije sezone.
I on je jedan od onih koji ne znaju kad je vrijeme za sici sa scene.
-
normala brate
#37054 Re: NBA - National Basketball Association
Da li je ono dvije ili ima više..pirmin wrote:Dirk je trebao okaciti kopacke jos prije dvije sezone.
I opet mu trebaju 3 poena jel da preleti Kobija koji je u zadnjoj dao koliko ono 50, 60..
Ne znam govorim umrla NBA jer mu se kao djetetu sklanjaju da šuta, ponavljam simpaticno i sve samo nije to to..
- tuzlak1212
#37055 Re: NBA - National Basketball Association
Jest kobiju bilo tesko u zadnjoj sezoni, evo sve mi suze niz dupe idu
Stelili mu komplet lakersi 800 suteva po cetvrtini da opuca a ni odbranu nisu vala neku igrali na njemu zadnju sezonu, ne znam o cemu pricas, ovo je normalno kad se ispraca legenda da mu se tu i tamo sklone s puta nek se ispise sto bi se reklo
Jedino MJ je s 38 godina trco ko konj davao 51 poen na tekmi bez ijedne trice, ali nije svako MJ. Cekam da vidim Lebronovu zadnju sezonu na sta ce to licit
Stelili mu komplet lakersi 800 suteva po cetvrtini da opuca a ni odbranu nisu vala neku igrali na njemu zadnju sezonu, ne znam o cemu pricas, ovo je normalno kad se ispraca legenda da mu se tu i tamo sklone s puta nek se ispise sto bi se reklo
Jedino MJ je s 38 godina trco ko konj davao 51 poen na tekmi bez ijedne trice, ali nije svako MJ. Cekam da vidim Lebronovu zadnju sezonu na sta ce to licit
-
kakavdanakneiskustvu
#37056 Re: NBA - National Basketball Association
pirmin wrote:Dirk je trebao okaciti kopacke jos prije dvije sezone.
tacno,pa da je bar prije ove sezone zavrsio,vidi ga gdje je danas
- spree
#37057 Re: NBA - National Basketball Association
Pa Dirk se tek vratio nakon povrede. Jedva se kreće, ali nikada i nije bio nesto atletican. Moze on još uvijek zabijati one svoje poene. Naravno puno manje, ali moze. Odbrana malo vise steka, ali jbg ima 40, a svakako mavsi ne idu nikuda, tako da je svejedno. Sto se tice usporedbe sa kobeom to ne stoji nikako. Nit je ekipi pojeo cap, nit mladim igračima uzima suteve i prostor za napredak.
-
Itsoktobealone
#37058 Re: NBA - National Basketball Association
Živim za dan kad će onog ublehu Waltona maknuti sa klupe Lakersa 
-
kakavdanakneiskustvu
-
Korovjev
#37060 Re: NBA - National Basketball Association
Ovo Karijevo se ubilo za Shaqtin a fool. Kad im tamo počnu brojati korake baš bude smješno. Čačača...
A što se tiče Dirka, Kobe-ja i ostalih što su godinu, dvije, tri predugo igrali splet je tu okolnosti. Prvo i osnovno su pare i ugovori koji ih prate. Svak će 'igrati' bez obzira na motivaciju ako ima zagarantirano par miliona a ne desetak ili par desetaka kao što imaju ovi vrhunski. Često je tu i neka povreda sa dužim ili kraćim oporavkom koja u kombinaciji sa godinama znači da igrač koji se vrati nije ni blizu onog prije povrede, koliko god on i dalje bio motivisan.
Ali ima i neki fol kod Amera u profesionalnom sportu, tj. u NBA ne znam kako je u ostalim, da oni te neke svoje zvijezde drže i kad se iz aviona vidi da je igrač potrošen, nije više na najvišoj razini... I što je najgore plaćaju ih masno, često i na uštrb uspjeha kluba. Kao da ih namjerno istrpe tako par godina.
Znam da im je to isto Klinsman rekao za Kobija i neke njihove 'zvijezde' fudbalere kad je bio njihov selektor, pa su ga napali po medijima da on ne konta Ameriku i njihov profesionalni sport.
A što se tiče Dirka, Kobe-ja i ostalih što su godinu, dvije, tri predugo igrali splet je tu okolnosti. Prvo i osnovno su pare i ugovori koji ih prate. Svak će 'igrati' bez obzira na motivaciju ako ima zagarantirano par miliona a ne desetak ili par desetaka kao što imaju ovi vrhunski. Često je tu i neka povreda sa dužim ili kraćim oporavkom koja u kombinaciji sa godinama znači da igrač koji se vrati nije ni blizu onog prije povrede, koliko god on i dalje bio motivisan.
Ali ima i neki fol kod Amera u profesionalnom sportu, tj. u NBA ne znam kako je u ostalim, da oni te neke svoje zvijezde drže i kad se iz aviona vidi da je igrač potrošen, nije više na najvišoj razini... I što je najgore plaćaju ih masno, često i na uštrb uspjeha kluba. Kao da ih namjerno istrpe tako par godina.
Znam da im je to isto Klinsman rekao za Kobija i neke njihove 'zvijezde' fudbalere kad je bio njihov selektor, pa su ga napali po medijima da on ne konta Ameriku i njihov profesionalni sport.
-
MensurM
#37061 Re: NBA - National Basketball Association
Nek Bostonovci pričekaju još malo, sad će im LeBron skinuti taj rekord.normala brate wrote:Mislim na to što ti spominješ i puštanje Dirka 2 puta da šuta za 3..tuzlak1212 wrote:Mislis na trosenje vremena kod zadnjeg napada... A jbg nisu razmisljalinormala brate wrote: NBA je umrla onim potezom Bostona.
Publika je to nadomjestila
Razumijem sve jeste simpatično i sve, al' tuga gdje je Dirk danas.
- Xavier1
#37062 Re: NBA - National Basketball Association
Lakersi ne mogu nikoga dobiti bez Lebrona. Stvarno je uz Jordana najveci ikada.
-
normala brate
#37063 Re: NBA - National Basketball Association
Kao kompletan igrač je najveci, to što nema dovoljno šampionata je druga stvar..Xavier1 wrote:Lakersi ne mogu nikoga dobiti bez Lebrona. Stvarno je uz Jordana najveci ikada.
U mojim očima ona finala s Clevelandom gdje se znalo da nema šanse su mi ravna osvajanju, al' nije cijelom svijetu..
Mnogo ih ne zna kako su Jordana silovali prije nego mu je došča pomoc.
Inace prije nego ce se povrijedit Lebron išla prica i da njega nema opet bi isto bilo kad ono 1-5 i to ta jedna na jedvite jade.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#37064 Re: NBA - National Basketball Association
Čuj silovali Jordana
Samo nek je kontra
Samo nek je kontra
- spree
#37065 Re: NBA - National Basketball Association
u ovim porazima lakersa ima i lebronovog masla. jednostavno covjek gdje god ode napravi sistem prilagodjen sebi. realno nisu lakersi toliko losi da npr izgube od knicksa, ali jednostavno previse zavise od njega i izgledaju da nemaju ni trunku samopouzdanja.
- tuzlak1212
#37066 Re: NBA - National Basketball Association
Cuvaju zvjezde zbog marketinga, vece cijene tv prava, zvjezde prodaju ulaznice i pune arene. Zato ih cuvaju i onda kad su potroseni.Korovjev wrote: Ali ima i neki fol kod Amera u profesionalnom sportu, tj. u NBA ne znam kako je u ostalim, da oni te neke svoje zvijezde drže i kad se iz aviona vidi da je igrač potrošen, nije više na najvišoj razini... I što je najgore plaćaju ih masno, često i na uštrb uspjeha kluba. Kao da ih namjerno istrpe tako par godina.
I dobro je rekao taj, profesionalni sport u americi se vrti oko novca i kvaliteta show programa, tek onda klassicni sport dodje na red.
Ljudi ce radije gledati Kobija ili Dirka kako fulaju nego nekog rukija kako ustvari neprimjetno ubija igru
-
MensurM
#37067 Re: NBA - National Basketball Association
Pa jel frajer do dolaska Pippena imao ijednu pobjedu u play-offu?Tomahawk11 wrote:Čuj silovali Jordana![]()
Samo nek je kontra
Frajer zabijao po 50 poena, a nije mogao nikog pobijediti. Nadimak mu Metla bio.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#37068 Re: NBA - National Basketball Association
Znači Pippen bolji od Jordana?MensurM wrote:Pa jel frajer do dolaska Pippena imao ijednu pobjedu u play-offu?Tomahawk11 wrote:Čuj silovali Jordana![]()
Samo nek je kontra
Frajer zabijao po 50 poena, a nije mogao nikog pobijediti. Nadimak mu Metla bio.
-
normala brate
#37069 Re: NBA - National Basketball Association
Znaci nisi znao...
Poenta je jasna kao dan zar je ne vidiš?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#37070 Re: NBA - National Basketball Association
Prosvijetli me.normala brate wrote:Znaci nisi znao...
-
normala brate
#37071 Re: NBA - National Basketball Association
Pippen u Clevelanu i James vec na 5 šampionata minimum, prosvijetljen?Tomahawk11 wrote:Prosvijetli me.normala brate wrote:Znaci nisi znao...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#37072 Re: NBA - National Basketball Association
Što nije uzeo sa Wadeom i Boshom?normala brate wrote:
Pippen u Clevelanu i James vec na 5 šampionata minimum, prosvijetljen?
-
normala brate
#37073 Re: NBA - National Basketball Association
Tomahawk11 wrote:Što nije uzeo sa Wadeom i Boshom?normala brate wrote:
Pippen u Clevelanu i James vec na 5 šampionata minimum, prosvijetljen?
Tu je osim Dallasa i bio ok, pricamo o Clevalandu prije Miamija.
Da ne pricamo o tome što ga je zadesio najbolji tim ikad..
A on jedinu pomoc imao u vidu Kyria, onaj ljubavnik je karna velika.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#37074 Re: NBA - National Basketball Association
šbb kbbnormala brate wrote:
Tu je osim Dallasa i bio ok, pricamo o Clevalandu prije Miamija.
Da ne pricamo o tome što ga je zadesio najbolji tim ikad..
A on jedinu pomoc imao u vidu Kyria, onaj ljubavnik je karna velika.
-
normala brate
#37075 Re: NBA - National Basketball Association
Nemam ja stvarno ljubavi prema njemu, al' teško da ce se roditi opet neko ko digne cijeli tim na drugi nivo..
Zato spominjem Jordana koji je imao to priliku raditi, i bio je silovan..
Dok nije dobio pomoc adekvatnu, a zbog tih izjava da treba pomoc njega ismijavaju..
Samo prežvakana tema mada ako je nešto sigurno to je da je najkompletniji igrač ikad još ako obori rekord za najviše poena to ce biti i cementirano.
Zato spominjem Jordana koji je imao to priliku raditi, i bio je silovan..
Dok nije dobio pomoc adekvatnu, a zbog tih izjava da treba pomoc njega ismijavaju..
Samo prežvakana tema mada ako je nešto sigurno to je da je najkompletniji igrač ikad još ako obori rekord za najviše poena to ce biti i cementirano.