Sirija

Locked
Kikibombona

#37051 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Malo sam pratio ove portale pobunjenicke i SAA... Ovi simpatizeri pobunjenika su lazovi nevidjeni, mada ni pristalice SAA nisu puno bolje. :-)

SAA se navodno povukla iz Hardatnina u Bashakuy...

Nusra ima strasne gubitke... Pokusali su samoubilackim napadom probiti linije odbrane u Bashakuyu. Bez uspjeha....

Info od Saxxxa da su pobunjenici zauzeli Handarat je lazan.

SAA nastavlja napredovati u rubnim djelovima grada kao sto su Layramoun i Rashadeen....

Sve su prilike da ce uskoro uslijediti zestok napad i pokusaj proboja do Nubla i Zare. Vjerovatno u narednih par dana...
zrakomlat

#37052 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Ma odakle Nusri gubici, ne kaki Kiki. Ja sam do sad sabrao jedno 500 asadista po forumskim podacima, niko nije spomenuo pogibije rebela, tako da...
Kikibombona

#37053 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Richard Jansen, pripadnik YPG ranjen na Sindzaru. Lijeci se u Njemackoj....

Image

YPG preuzima sela sa pogledom na Eufrat, jos malo je ostalo

Image

YPG okruzio selo gdje je pokopan sultan Sulejman

Image

Image

Image

Turska vojska cuva grob. Zamislite, ISIL ih nije ni pipuno, iako su ih pojesti mogli. Svega nekoliko vojnika cuva grob, a ISILovaca u tom regionu ima na hiljade. Selo je duboko ne teritoriju koji je kontrolisao ISIL. Valjda ni sada nece biti frke sa Kurdim...

Stanovnistvo napusta Sarin, jedan od najjacih uporista ISILa i najvece selo u regiji Kobani. YPG je nadomak sela. Bice zestoko, ISIL se sigurno nece povuci....
Co0l

#37054 Re: Sirija

Post by Co0l »

Pa nije niko glup da napadne Tursku,nije smio ni Asad a kamoli ovi debili.
DaysleepeR

#37055 Re: Sirija

Post by DaysleepeR »

dragma wrote:
Fakat koji su k****c od vojske ovi Arapi. Pogledaj im samo bunker ili šta već ovo predstavlja. Odozgo nekakva tenda, samo (i to loše napravljena) zaštita od kiše i ništa drugo, okolo red vreća sa pjeskom i nekakva burad. Puškarnice veličine omanjeg prozora...
Direktan pogodak iz RPG-a bi ovo digao u tačku i svi one koji se unutra nalaze.
Poređenja radi, sjetite se samo rovova i minskih polja okolo za vrijeme rata kod nas, padne po nekoliko granata na njih i ništa. Sjećam se poslije rata je tadašnji IFOR sve te rovove oko Sarajeva morao eksplozivom uništavati, dok bi ovo čudo na fotografiji dabogda jedva moglo na jačem vjetru da opstane.

Pitanje za bolje poznavaoce taktike i rata u Siriji opšte, kako to da nigdje do sad ni na jednoj strani nismo vidjeli iskopane rovove, tranšee ili minska polja?
Sve je nešto improvizovano i bijedno osim tunela koje su pobunjenici iskopali.
A ratuju evo četvrta godina... :-)

@cbrt
Ne zamjeri što sam se opet zakačio na tvoj upis ;-)
pitao sam i ja isto nakon nekakvog videa omanjeg puškaranja kojim se ovdje oduševljavalo, kakav ovaj rat, šta je u Bosni bilo. plus većina ovih ovdje navijača nit je vidjelo rata, a bogami ni vojske ni prijeratne a ni poslijeratne...
Kikibombona

#37056 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:Pa nije niko glup da napadne Tursku,nije smio ni Asad a kamoli ovi debili.
Napali su Ameriku koja im moze nanijeti 10 puta vecu stetu nego Turska. Cijeli svijet okrecu protiv sebe osim Turske. Kada su bili u Kobaniju osvanulo je vise slika na kojim se vidi kako na ljniji razgranicenja prijateljski razgovaraju ISILovci i turski vojnici. Jedne prilike su zarobili turske drzavljane i sve ih oslobodili. Turska je zvanicnk u ratu sa ISILom a neprijateljskih akcija nema ni sa jedne strane. Jos sad i Nusri salju uzbekistanske fanatike i glavosjece da pomognu. Turska se sto prije treba rijesiti Erdogana i ja sam uvjeren da ce turski narod to prepoznati.
insomnia78

#37057 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Co0l wrote:Pa nije niko glup da napadne Tursku,nije smio ni Asad a kamoli ovi debili.
To su stari jarani
Image
Tursko-sirijska granica kod Kobanija
Akteri, ISIL i turska vojska

A sto se tice Basara, stvarno mislis da bi u ovakvoj situaciji u Siriji bilo pametno napasti Tursku, pride jos NATO clanicu?
insomnia78

#37058 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
Napali su Ameriku koja im moze nanijeti 10 puta vecu stetu nego Turska. Cijeli svijet okrecu protiv sebe osim Turske. Kada su bili u Kobaniju osvanulo je vise slika na kojim se vidi kako na ljniji razgranicenja prijateljski razgovaraju ISILovci i turski vojnici. Jedne prilike su zarobili turske drzavljane i sve ih oslobodili. Turska je zvanicnk u ratu sa ISILom a neprijateljskih akcija nema ni sa jedne strane. Jos sad i Nusri salju uzbekistanske fanatike i glavosjece da pomognu. Turska se sto prije treba rijesiti Erdogana i ja sam uvjeren da ce turski narod to prepoznati.
Plus sto, skoro pa 100%, ISIL-ovih "stranaca" u Siriju ulazi preko Turske, naravno nesmetano
Co0l

#37059 Re: Sirija

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Kao sto rekoh,nisu glupi da napadnu Tursku a da je neko drugi umjesto Erdogana do sada bi vjerovatno i Turska bila aktivni ucesnik rata u Siriji,u najmanju ruku kao Iran a mozda i vise.
Jest,eto Turska salje Uzbekistance :-D
Co0l

#37060 Re: Sirija

Post by Co0l »

insomnia78 wrote:
To su stari jarani
Image

A sto se tice Basara, stvarno mislis da bi u ovakvoj situaciji u Siriji bilo pametno napasti Tursku, pride jos NATO clanicu?
Turci pametno postupaju kad su ISIL-ovci u pitanju.Nisu oni jarani sa njima ali nije im u interesu da im ovi po Taksimu postavljaju auto-bombe,zato sa njima postupaju u rukavicama.Za sada.

Pa kazem,nije niko glup da ih napadne pa tako ni Asad koji bi,po njegovoj prici,i imao razloga za to.
Co0l

#37061 Re: Sirija

Post by Co0l »

insomnia78 wrote:
Kikibombona wrote:
Plus sto, skoro pa 100%, ISIL-ovih "stranaca" u Siriju ulazi preko Turske, naravno nesmetano
Vise preko Iraka al da ne cjepidlacimo.
cbrt

#37062 Re: Sirija

Post by cbrt »

Video sa zarobljenom osmoricom vojnika iz Hardatnina (oko 300 je navodno uspelo da pobegne)
https://www.youtube.com/watch?v=eL4OJX9 ... e=youtu.be

Mapa šta su ovi iz SAA bili zauzeli i kontraofanzive
Image
insomnia78

#37063 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Co0l wrote:
insomnia78 wrote:
To su stari jarani
Image

Turci pametno postupaju kad su ISIL-ovci u pitanju.Nisu oni jarani sa njima ali nije im u interesu da im ovi po Taksimu postavljaju auto-bombe,zato sa njima postupaju u rukavicama.Za sada.

Pa kazem,nije niko glup da ih napadne pa tako ni Asad koji bi,po njegovoj prici,i imao razloga za to.
Trag svih evropljana koji su se pridruzili ISIL-u vodi sa raznih evropskih destinacija pravo u Istanbul pa u Siriju, nije bas da avioni iz evropskih destinacija lete u Irak

A to sto ti nazivas "postupanjem u rukavicama", dakle omogucavanje ulaska teroristima i zlocincima sa tvoje teritorije, a u slucaju Kobanea cak i omogucavanje napada na grad, bi se moglo i drugacije okvalifikovati
Herr Flick

#37064 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Taj grob,odnosno to mjesto Turci racunaju kao svoju teritoriju,znaci bilo ko da je ista pokusao to napadne Turci bi racunali kao napad na Tursku i prakcticno bi bili u ratu s kim god da je napao taj grob.Sjecam se prije 1-2 godine na TV-u je bilo da je to Erdogan izjavio
cbrt

#37065 Re: Sirija

Post by cbrt »

japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#37066 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

insomnia78 wrote: To su stari jarani
Image
nije ovo isil ovo su kurdi iz ypg
cbrt

#37067 Re: Sirija

Post by cbrt »

Rebeli iz Al Malaha gađaju Handarat selo
https://www.youtube.com/watch?v=CAMPB5ZK2hc
Image
Image

Napad na Bashkuy
https://www.youtube.com/watch?v=O-QHXA9sW0E
sarajevoxxxx

#37068 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Snage sirijskog režima u Hardanteenu masakrirale najmanje 48 sirijskih civila, među poginulima 10 djece i 4 žene!

VIDEO: 18 + https://www.youtube.com/watch?v=jpUypw2vNFA

Radi se o stanovnicima sela Retyan koji su bježali prema Hardanteenu.Njihova tijela su pronađena nakon što je sinoć oslobođeno selo Hardanteen, ubijeni su pucnjem u glavu.

Imena ubijenih civila:

http://halabnews.com/news/63363
cbrt

#37069 Re: Sirija

Post by cbrt »

Obilazak oslobođenog Hardatnina
https://www.youtube.com/watch?v=wtz0nPRitTs
sarajevoxxxx

#37070 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Neviđena gužva na graničnom prelazu Bab Es-Selameh, gdje veliki broj sirijskih građana iz Turske ulazi u Siriju, nakon zadnjeg napredovanja sirijske opozicije u sjevernoj okolini Haleba gdje se vode žestoke borbe:

Image
insomnia78

#37071 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

japin_mutapi wrote:
Image
De ba
Inace je kaziprst podignut u nebo u kombinaciji sa ovom bradurinom stari Kurdski pozdrav i image :D
Da te podsjetim da je novinarka koja je dosta pisala o ovome imala sudar sa kamionom koji nije preeivjela pri povratku iz Kobanea u hotel u Turskoj
Last edited by insomnia78 on 21/02/2015 11:41, edited 1 time in total.
Herr Flick

#37072 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Muhammed a.s., je rekao: ‘’Čuvajte se laži jer laž zaista vodi griješenju a griješenje vodi u vatru. Čovjek će neprestano lagati i nastojati da laže sve dok kod Allaha ne bude upisan kao lažljivac’’.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#37073 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

insomnia78 wrote:
japin_mutapi wrote:
Image
De ba
Inace je kaziprst podignut u nebo u kombinaciji sa ovom bradurinom stari Kurdski pozdrav i image :D
Da te podsjetim da je novinarka koja je dosta pisala o ovome imala sudar sa kamionom koji nije preeivjela pri povratku iz Kobanea u hotel u Turskoj
false flag i zavjera cionosta
hellhammer

#37074 Re: Sirija

Post by hellhammer »

Image
Co0l

#37075 Re: Sirija

Post by Co0l »

insomnia78 wrote: Trag svih evropljana koji su se pridruzili ISIL-u vodi sa raznih evropskih destinacija pravo u Istanbul pa u Siriju, nije bas da avioni iz evropskih destinacija lete u Irak

A to sto ti nazivas "postupanjem u rukavicama", dakle omogucavanje ulaska teroristima i zlocincima sa tvoje teritorije, a u slucaju Kobanea cak i omogucavanje napada na grad, bi se moglo i drugacije okvalifikovati
Optuziti jednu Tursku za to da preko njenog teritorija ljudi putuju u Siriju i prikljucuju se militantima je isto kao da optuzis i Francusku ili Dansku za to sto njihovi gradjani odlaze u Siriju iz istih razloga.
Vec sam nekoliko puta pisao,a to je i opstepoznata stvar,kako su kurdski teroristi decenijama prelazili tursku granicu pa se to nije moglo sprijeciti jer granica ni tada kao ni sada nije hermeticki zatvorena.Osim ako hoces reci da su i tada teroristima omogucavali da prelaze granicu time sto ih nisu mogli sprijeciti u tome.Jednostavno,granica je tamo porozna i teska za kontrolu,jos kad se uz to doda i poslovicna potkupljivost tamosnjih granicara i ostalih sluzbenih lica,nije ni cudo sto je nije tesko ilegalno preci.Ali od toga praviti neki drzavni prijekat Turske je sve samo ne oziljno.
Da,Turska je tranzitna zemlja za militante koji se pridruzuju teroristima u Siriji ali samo za one koji dolaze iz Evrope,puno vise ih dolazi iz Iraka.
Locked