Demokratska fronta Željko Komšić

drug_profi

#37051 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Leverage wrote:Biće da SBB bolje kotira u haremu.
Pa samo uporedi cime SBB moze prijetiti, a cime DF.
Leverage

#37052 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

drug_profi wrote:
Leverage wrote:Biće da SBB bolje kotira u haremu.
Pa samo uporedi cime SBB moze prijetiti, a cime DF.
:thumbup:
BHCluster

#37053 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Ta se prepirete samo zahtjev OSCE-u i to je to.
bunk

#37054 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

:lol:
Hafis

#37055 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Samo zadali su se pravo zadnjih dana. Što rade - pišu priopćenja. Nema dana da ne objave neku borbenu.

DF: Apelacija Borjane Krišto je propala, zato se odlaže odlučivanje Ustavnog suda

Komšić: Mišljenje EK razotkrilo je poraz politike "legitimnog predstavljanja"

DF: HDZ otvoreno zagovara odustajanje od MAP-a u interesu Dodika i Rusije.

Stvarno su neozbiljni, a internet kako svi znamo prate i maloljetne osobe, pa čak i djeca. E sad zamislite kako je odrastati u ovako naelektriziranoj medijskoj atmosferi. Hajd' da ima neke koristi, ali nigdje veze.

Iskreno, ovdje se u zadnje vrijeme bave mišlju da se kaže Bakiru da odjebe te zgubidane iz svih kombinacija. Ne znam koji će im vrag ikako. Ne kažu džaba ljudi: DF - daj fotelja.
Hafis

#37056 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

U životu nisam vidio destruktivnije političke organizacije na ovim prostorima. Pa za njih su ondašnji Paragin HSP ili Draškovićev SPO institucije...akademije znanosti.
Hajde...ok, tu je imidž nekakve multi-kulti fol stranke, onda šef stranke., bolje reći vlasnik - doc dr iz šupljeg populizma s podobnim etničkim basckgroundom, ali prosipati toliku mržnju prema dva druga naroda skrivenu u oblandu borbe protiv ''fašista'' i ostalih derivata i k tomu još ipak ostvariti relativno kakav takav dobar izborni rezultat, za mene je veća misterija od Big Banga.
Novak20

#37057 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

:lol: :lol: :lol:
BHCluster

#37058 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Ono kad HDZ-ovcima smeta DF. :lol:
drug_profi

#37059 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ma dobro covjek inace ne krije da je HDZ, ali nista niej slagao niti izmislio.
Ja licno mislim da je SDA upola ozbiljna stranka kao HDZ, da bi onda i HDZ i SNSD bili mnogo kooperativnije.
Ovako - zasto bi?
BHCluster

#37060 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

drug_profi wrote:Ma dobro covjek inace ne krije da je HDZ, ali nista niej slagao niti izmislio.
Ja licno mislim da je SDA upola ozbiljna stranka kao HDZ, da bi onda i HDZ i SNSD bili mnogo kooperativnije.
Ovako - zasto bi?
Kad nije slagao i izmislio mozes li mi onda napisati gdje i kako to DF siri "mržnju prema dva druga naroda"?
The 51st State

#37061 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The 51st State »

BHCluster wrote:
drug_profi wrote:Ma dobro covjek inace ne krije da je HDZ, ali nista niej slagao niti izmislio.
Ovako - zasto bi?
Kad nije slagao i izmislio mozes li mi onda napisati gdje i kako to DF siri "mržnju prema dva druga naroda"?
Mrznja je kad se kaze car je go aka covic pri sabotiranju map-a u savezu sa dodikom.
drug_profi

#37062 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

The 51st State wrote:
BHCluster wrote:
Ovako - zasto bi?
Mrznja je kad se kaze car je go aka covic pri sabotiranju map-a u savezu sa dodikom.
Ok, to za mrznju bas i nije iz moje perspektive tacno. Ali i to je stvar perspektive.
Ako nekog vrijedja sto Zeljko govori, jasno je da provocira mrznju kontra bosnjackog naroda, čijim ga predstavnikom smatraju.
Što baš nije isto, ali nije ni korisno.
The 51st State

#37063 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The 51st State »

A jebajiga, hos protiv matrice, haj u matricu, Nikom ugoditi.
Inace je komsina stranka suvisna, nemam posebno dobro misljenje o istoj. Ali ga podrzavam kao antibiotic za covica.
Hafis

#37064 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

A i nije mi baš neki antibiotik.
Ako vam je antibiotik davanje svakodnevnih uopćenih populističkih saopštenja koja nitko živ ne zarezuje ni 2%, onda mijenjajte antibiotik. moj savjet - pokušatzi s cefalosporinima iz 5. skupine., a ni neki noviji tip kinolona nije isključen.

DF je stranka koja kaže ono što SDA ne smije.
Inače, stranka je popunjena običnim protuhama kojima nije vrijedno ni imena upamtiti.
drug_profi

#37065 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Evo opet se sa čoekom slažem...
Još malo pa ću i mercedes zavoljet.... :mrgreen:
Capsicum

#37066 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Budimo dobre komšije :D
The 51st State

#37067 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The 51st State »

Dok je covic na politickoj sceni neka I komse, manja je stetocina.
BHCluster

#37068 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

drug_profi wrote: Ok, to za mrznju bas i nije iz moje perspektive tacno. Ali i to je stvar perspektive.
Ako nekog vrijedja sto Zeljko govori, jasno je da provocira mrznju kontra bosnjackog naroda, čijim ga predstavnikom smatraju.
Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti sav zakona a ne necije perspektive zar ne?
BHCluster

#37069 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Sta kaze "DF je stranka koja kaže ono što SDA ne smije". Ona ista SDA sto proglasava neprijatelje na dnevnoj bazi? Budimo ozbiljni. :lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#37070 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Hafis wrote:A i nije mi baš neki antibiotik.
Ako vam je antibiotik davanje svakodnevnih uopćenih populističkih saopštenja koja nitko živ ne zarezuje ni 2%, onda mijenjajte antibiotik. moj savjet - pokušatzi s cefalosporinima iz 5. skupine., a ni neki noviji tip kinolona nije isključen.

Inače, stranka je popunjena običnim protuhama kojima nije vrijedno ni imena upamtiti.
ne zarezuje ni 2% veliš? koliko je ono komšić imao glasova na posljednjim izborima, a koliko čović? ako komšićeve izjave nitko ne zarezuje ni 2%, onda čemu tolika agresija spram komšića iz tabora hdza? nadalje, ako komšićeve izjave nitko ne zarezuje ni 2% onda možemo sve čovićeve pomnožiti sa nulom?
Hafis

#37071 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

malakh wrote:
Hafis wrote:A i nije mi baš neki antibiotik.

ne zarezuje ni 2% veliš? koliko je ono komšić imao glasova na posljednjim izborima, a koliko čović? ako komšićeve izjave nitko ne zarezuje ni 2%, onda čemu tolika agresija spram komšića iz tabora hdza? nadalje, ako komšićeve izjave nitko ne zarezuje ni 2% onda možemo sve čovićeve pomnožiti sa nulom?
Kakve veze ima Komšićev rezultat (koji je inače plod izbornog inžinjringa osmišljen u bošnjačkoj političkoj kuhinji) sa svakodnevnim borbenim i huškačkim izjavama protuha iz njegove stranke (koja je usput pokupila tri puta manje glasova od svog šefa).- Da, dobro sam rekao - šaroliku hiperprodukciju izjava od strane DF-a i njihovog šefa nitko živ ne zarezuje ni 2%.
Nego, o kojoj agresiji na Komšića pričamo. Koliko ja vidim, upravo je suprotno. Komšić se s njima (u stvari to mu je i cjelokupna kampanja bila) najviše bavio u predizbornoj kampanji ali i sada.
Hajdemo u listing Klixa ili Slobodne Bosne pa da vidimo tko koga više proziva.
To su najveće političke štetočine u BiH, i ako on nekako i politički preživi do idućih izbora, oni njegovi pajdaši iz hajdemo reći stranke, sigurno neće.
drug_profi

#37072 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

BHCluster wrote:
drug_profi wrote: Ok, to za mrznju bas i nije iz moje perspektive tacno. Ali i to je stvar perspektive.
Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti sav zakona a ne necije perspektive zar ne?
Najgore je kad zakonu pepustas da ocijeni sta te je uvrijedilo ili izazvalo osjecaj ugrozenosti.

Uvreda je, kao i mrznja osjecaj koji je lican. I obicno je bitnije ko kaze, ko izaziva, jer nije isto kad nesto kaze Zeljko ili kad to kaze Bakir, ili kad to kaze npr. ona tuka iz skupstine KS.
BHCluster

#37073 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

drug_profi wrote:
BHCluster wrote:
Najgore je kad zakonu pepustas da ocijeni sta te je uvrijedilo ili izazvalo osjecaj ugrozenosti.

Uvreda je, kao i mrznja osjecaj koji je lican. I obicno je bitnije ko kaze, ko izaziva, jer nije isto kad nesto kaze Zeljko ili kad to kaze Bakir, ili kad to kaze npr. ona tuka iz skupstine KS.
Nije to da se prepusta zakonu nego pokazuje da je to toliko ozbiljno da je zakonom kaznjivo i koliko je u najmanju ruku glupo kad neki virtualni bojovnik kaze da je tako.
drug_profi

#37074 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Pa ako meni neko kaže da sam ustaša samo zato jer ne djelimo političke stavove ili da sam četnik jer sam pomenuo kupovinu stana u Lukavici, onda se naravno osjećam ugrožen. Nema tu zakon posla. Sad bih ja trebao dokazati da me je to uvrijedilo, uplašilo, izazvalo osjecaj ugrozenosti. Kod drugih možda potaklo mržnju prema meni...
Pusti tu pricu. Taj je zakon ubleha. Hoce li ona tuka odgovarati za izazivanje mrznje i osjecaja ugrozenosti? Znas na koju mislim.
Nece. Naravno.

Fašizam i šovinizam je toliko prisutan oko nas da smo ga već i prestali primjećivati, pa čak i počeli braniti.
Često Željko kaže nešto što namjerno bocka HDZ hrvate. Jel to korektno, jel to sportski fer plej, jel simpatično, antipatično, zakonito ili nezakonio, potpuno je irelevantno jer je izgovoreno i izazvalo je neku reakciju. Neko zatezanje, a ne relaksaciju.

I zato čovjek kaže da je štetočina i ja se slažem. Nismo htjeli Čovića u predsjedništvu i to je jedina Željkova svrha. A i za taj detalj je upitno koliko je koristan.
BHCluster

#37075 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

drug_profi wrote:Pa ako meni neko kaže da sam ustaša samo zato jer ne djelimo političke stavove ili da sam četnik jer sam pomenuo kupovinu stana u Lukavici, onda se naravno osjećam ugrožen. Nema tu zakon posla. Sad bih ja trebao dokazati da me je to uvrijedilo, uplašilo, izazvalo osjecaj ugrozenosti. Kod drugih možda potaklo mržnju prema meni...
Pusti tu pricu. Taj je zakon ubleha. Hoce li ona tuka odgovarati za izazivanje mrznje i osjecaja ugrozenosti? Znas na koju mislim.
Nece. Naravno.

Fašizam i šovinizam je toliko prisutan oko nas da smo ga već i prestali primjećivati, pa čak i počeli braniti.
Često Željko kaže nešto što namjerno bocka HDZ hrvate. Jel to korektno, jel to sportski fer plej, jel simpatično, antipatično, zakonito ili nezakonio, potpuno je irelevantno jer je izgovoreno i izazvalo je neku reakciju. Neko zatezanje, a ne relaksaciju.

I zato čovjek kaže da je štetočina i ja se slažem. Nismo htjeli Čovića u predsjedništvu i to je jedina Željkova svrha. A i za taj detalj je upitno koliko je koristan.
Da je nesto slagao ili pokazao mrznju prema dva naroda kako tvrdi virtualni bojovnik a ti se slazes on bi vec bio na sudu jer bi HDZ jedva doceka, da se razumijemo Covic je svojom politikom odradio svu kamanju za Komsica i neka nastavi. :wink: Na izborima izmedju Covica i bilo koga drugog ja glasam za tu drugu osobu samo, a tu je Covic sam sebi kriv.
Post Reply