Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

tempuser

#37051 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:

SPOILER ALERT

Scene u kojima sam plakao od smjeha:
Renton i Sick Boy objasnjavju bugarki sve ono sto su joj pokusali objasniti u prici u kojoj nista ni sa cim i one rijeci koje letaju a zatim koka na bugarskom njima objasnjava "nesto". zatim umjesto spasibo(koji isto tako tu ne pripada) ide "placebo"
Sjeb Begbie-a i njegova faca kad u diskoteci uz pjesmu "it's like that" raja na plesnom podiju "cucnu" svi kao sinhronizovani.
I naravno pjesma o katolicima.
Ovo je skoro 100% identicno situaciji koja se meni desila... U lolaknom bircu na moru nakon prilcino intenizvne veceri oko 3-4 ujutro za saknom smo nas 4 jarana koji tu ljetujemo od kad znamo za sebe i gazda nas jaran. Nabadamo, supljiramo, klasicna pjanska kad medju nas ulijece Poljakinja od svojih 19-20 godina i sva ljuta brblja na poljskom 300 na sat, kad je zavrsila poslije muka od 1-2 sec cujes samo "ooooolicno"!
johnnykola

#37052 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

johnnykola wrote:Smori ova Sieranevada, ali ima i dobrih momenata, došao sam do pedeset i četvrte minute. Valjda će se tek sad zakuhati.
Glavni glumac k'o bradati Lijam Galager. :D :D :D Još ima i macu na kapuljači jakete. :D :D :D To je onaj doktor iz Smrt gospodina Lazarescu.

Image
Image
Odustao, zamalo da doživim zapaljenje moždane opne od tolike drame. :D :D :D Prelazim na:

Image
Last edited by johnnykola on 12/03/2017 18:29, edited 2 times in total.
commendatore

#37053 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by commendatore »

pogledo sam Man Down i moram rec da ne razumijem tako nisku ocjenu na IMDBu...... predobar film.... sjebo sam se da valja

šija lebef razvalio - opet

Image
omar little

#37054 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

sta je to nesto kako sam proveo ljeto, moje ljeto ili kako vec, sto je gej peder preporucio? dajte imdb link
Snake Eyes

#37055 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Snake Eyes »

omar little wrote:sta je to nesto kako sam proveo ljeto, moje ljeto ili kako vec, sto je gej peder preporucio? dajte imdb link
http://www.imdb.com/title/tt1588875/?ref_=rvi_tt
Tomahawk11
Globalni moderator

#37056 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

Kong: Skull Island (2017)

http://www.imdb.com/title/tt3731562/

Nije los.
omar little

#37057 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by omar little »

Snake Eyes wrote:
omar little wrote:sta je to nesto kako sam proveo ljeto, moje ljeto ili kako vec, sto je gej peder preporucio? dajte imdb link
http://www.imdb.com/title/tt1588875/?ref_=rvi_tt

tenksic
johnnykola

#37058 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

:D :D :D
pirpa

#37059 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by pirpa »

zdruzdjo

#37060 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote:
zdruzdjo wrote: Ovo je skoro 100% identicno situaciji koja se meni desila... U lolaknom bircu na moru nakon prilcino intenizvne veceri oko 3-4 ujutro za saknom smo nas 4 jarana koji tu ljetujemo od kad znamo za sebe i gazda nas jaran. Nabadamo, supljiramo, klasicna pjanska kad medju nas ulijece Poljakinja od svojih 19-20 godina i sva ljuta brblja na poljskom 300 na sat, kad je zavrsila poslije muka od 1-2 sec cujes samo "ooooolicno"!

Foof

Flash for fantasy by "Billi Idol"
gradskadjeca

#37061 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by gradskadjeca »

p206 wrote:filmčina...ne znam kako mi je ovo promaklo

Relatos salvajes

http://www.imdb.com/title/tt3011894/
:izet: , da da ipak danas ima jos dobrih filmova, skoro u svakom dobrom Almodovar ima prste al' eto :)

Nego filmoljupci ima jedan slican film, mislim da je spanski, nekoliko kratkih prica, u jednoj prici covjek uci kamen da prica itd...

Zna li neko, placam u zlatu.
Donnie Smith

#37062 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Donnie Smith »

Mortdecai (2015)
Malo su mu tanke ocjene, umalo me to ne odbi od gledanja, ali se ne pokajah, taman mi je došlo u pravom momentu za opuštanja (@Tomahawk, samo da se zna, glede onog tvog komentara u raspri kod, meni debilne komedije The Big Lebowski :lol: , nisam fan humora by Eddie Murphy&co, mada mi i ne smeta.

The Devil's Advocate (1997)
Charlize Theron i Keanu Reeves posebno dobri, Al standardno isti. Poodavno sam ga gledala, vrijedilo je obnoviti :D
nema me tamo

#37063 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by nema me tamo »

Eto vidite vi nju ona ce namjerno ici u kontru i reci da je Mortdecai dobar samo jer su svi rekli da je loš. :lol:

I nazvace Lebowskog naravno debilna komedija.
Dosadno mii

#37064 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Dosadno mii »

zdruzdjo wrote:Dakle
21 godina se cekalo i docekao
Sjecam se da sam nakon onog djela komentarisao sa rajom kako bih volio drugi dio ali da bi ga vjerovatno unistilo.
Naravno da nije dobar kao prvi ali cu reci da je za jedan stepen losiji.Znaci OOOODLICAN. Tacno sam imao onaj "blow" koji sam imao kada sam gledao prvi. radnja filma dosta zbrda zdola ali to je car ovog filma i mislim da je Boyle isao bas na tu kartu sa kojom je "ubo" i prije 21 godinu. Znaci razbacaj navlacenje na drogu, skidanje s droge, kradje, suplje price, pametovanje sa mozgom izgorenim od droge, tuce, flash-evi, nedefinisanost izmedju halucinacija i stvarnosti......
E znaci ovdje se sve to nastavlja ali u manjoj dozi naravno. ipak su prosle 20 godina u filmu.
Soundtrack odvaljuje, kostimografija kao i "onda" i stilovi u kojim su oni ostali beton, flash-evi super.....
Ma jednom rjecju svi oni koji su uzivali u prvom djelu e i u ovom ce.

A beton scena mi se desila u samom kinu. Uvijek uzimam tzv "ljubavna sjedista" u cinema city. pored mene sjeda par. stranci i ne mogoh definisati jezik, neki skandinavski. Ona vidim da nabada nas jer je nekom telefonirala. on je gusta brada filozof. ona sjeda na mjesto do mene, visoka cca 175, zgodna ko avion u nekoj pravo ukusnoj mini haljini. pred gasenje svjetla koka vadi dvije klipace konzerve sarajevske pive, jednu otvara i stavlja u onaj nosac za pice. kaze meni "nadam se da ne smeta" reko nikad. a drugu ostavlja do sebe. Pravo sam se glupavo osjecao sa svojom kolom u ruci. da sam imao vremena tacno bih otisao da i ja kupim sebi.

http://www.imdb.com/title/tt2763304/

Image

SPOILER ALERT

Scene u kojima sam plakao od smjeha:
Renton i Sick Boy objasnjavju bugarki sve ono sto su joj pokusali objasniti u prici u kojoj nista ni sa cim i one rijeci koje letaju a zatim koka na bugarskom njima objasnjava "nesto". zatim umjesto spasibo(koji isto tako tu ne pripada) ide "placebo"
Sjeb Begbie-a i njegova faca kad u diskoteci uz pjesmu "it's like that" raja na plesnom podiju "cucnu" svi kao sinhronizovani.
I naravno pjesma o katolicima.
Bas si se fino potrudio da preporucis pa pogledah oba
Odlicni filmovi
l33t

#37065 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by l33t »

Live By Night - bolji nego što kukaju na imdb reviews page-u
zdruzdjo

#37066 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by zdruzdjo »

Dosadno mii wrote: Bas si se fino potrudio da preporucis pa pogledah oba
Odlicni filmovi

Ako ti je prvi put da gledas prvi dio onda ti bas zavidim.
Ja sam morao cekati 21 godinu za drugi dio a ti si pregledao jedan za drugim.
johnnykola

#37067 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Odličan Hanekeov o traumama iz djetinjstva
na CineStar Tv Action u 20.00:

Image

Iza njega na istom kanalu u 22.10 horor koji mi nije
aman zaman legao, ali ga je raja hvalila i u biti nije
loš:

Image

Nova TV u 23.30:

Image
Haris033

#37068 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Haris033 »

Image

Kakav film :thumbup:
Hvala na preporuci :)
Donnie Smith

#37069 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Donnie Smith »

nema me tamo wrote:Eto vidite vi nju ona ce namjerno ici u kontru i reci da je Mortdecai dobar samo jer su svi rekli da je loš. :lol:

I nazvace Lebowskog naravno debilna komedija.
Bogami ti je komentar bezveze, budući da ja nikad nisam vidjela nigdje nikakav (oj, koliko negacija :-) ) komentar o ovom filmu, ni negativan ni pozitivan, tako da ne znam na koje sve misliš? Čak ni na ovom forumu nisam upratila da je ikad iko pomenuo ovaj film? Slučajno sam naletila, skinula, pogledala ocjene, onako, tanušne, ali ajd reko da vidim o čemu se radi, nisam odavno Džonija gledala nigdje...može bit' još od Škarorukog... :oops:
Kad tamo, ništa posebno, ali, kakvih sam se bljuvotina nagledala, ovaj je onako, gledljiv. Više mi je za temu preporučite nego za ne preporučujem :lol:
Ali, opet, to sam samo ja i moj ukus. Možda i jeste kontirajući, možda jeste mimo svog svijeta, ali nije uvredljiv ni za kog i definitivno ne ostavljam komentare o filmovima da bih trolala, baš toliko besposlena ni udarena u mozak nisam, niti mi je 16 godina da u takvom vidu zabave tražim nekakvog oduška. :D
#peace :)
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#37074 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by markioni »

kako mi je ovo proslo ispod radara jos nisam siguran . odlican! :)

Stranger Than Fiction (2006)
www.imdb.com/title/tt0420223/

Image
triconja

#37075 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by triconja »

Gledao sam film 127 ojri

Image

Film preporucujem jer je realan do srzi i pokazuje da covjek je onakav kakav jeste, bez ikakvih moralnih i ostalih sranja. Sad da ne spojlerisem, gledajte film pa uvjerite se i sami.
Post Reply