Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

moet-perignon

#37026 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

skoronikako wrote:Što su ovdje ljudi osjetljivi na pojedine riječi, a u isto vrijeme bez problema daju svakakve epitete onima "drugima". I to su kao prvi bolji od kao drugih, ili su kao drugi bolji od kao prvih, a mnogo toga nam u obje države nije valjalo. Koja smo mi elita. :D
drugi su bili beskrajno bolji od ovih praznoglavaca. oni su bar gradili, a ovi ne znaju ni odrzavati ono sto su oni izgradili.
samo jedan mali primjer uzmi: prodji pored industrijske skole, i sjeti se da je tamo unutar onog zdanja prazan bazen koji kopni.
u ono vrijeme bio onakav zatvoreni bazen!
kada ce ovi praznoglavci takvo nesto da odrze?
oni znaju samo u dzemat otici, i besjediti a opet nista pametno ne kazati.
fuj!
skoronikako

#37027 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Oni su gradili, ali i odgajali i edukovali (gradili) ljude koji su sada na vlasti.

Kada shvatimo da ljudi čine sistem, a ne sistem ljude. I kada krenemo sa promjenom svijesti kod našeg naroda, onda ćemo nešto i ostvariti.
Tempo
ZeModerator

#37028 Re: Zeničani

Post by Tempo »

skoronikako wrote:Oni su gradili, ali i odgajali i edukovali (gradili) ljude koji su sada na vlasti.

Kada shvatimo da ljudi čine sistem, a ne sistem ljude. I kada krenemo sa promjenom svijesti kod našeg naroda, onda ćemo nešto i ostvariti.

aj ne laprdaj. to se iz kuce ponijelo, a njihove kuce su ustaske, cetnicke, begovske.
eto ti prvi promjeni svjest da imas sta za reci.
Tempo
ZeModerator

#37029 Re: Zeničani

Post by Tempo »

skoronikako wrote:Što su ovdje ljudi osjetljivi na pojedine riječi, a u isto vrijeme bez problema daju svakakve epitete onima "drugima". I to su kao prvi bolji od kao drugih, ili su kao drugi bolji od kao prvih, a mnogo toga nam u obje države nije valjalo. Koja smo mi elita. :D
evo dvjesto maraka ako mi objasnis znake navoda na rijeci drugima.
Tempo
ZeModerator

#37030 Re: Zeničani

Post by Tempo »

Zaitsev wrote:
Tempo wrote:istorija nije text, istorija je kontext. stvari treba razumijevati uzimajuci u obzir sve faktore. ko smo, sta smo, koliko smo bogati, u nasem slucaju siromasni, iz kakve ko to tamo peva drzave smo uletili u bratoubilacki rat i rat protiv okupatora, sta je u posljeratnoj drzavi znacio razlaz da jedinom supersilom koja nam je bila naklonjena, sta su znacile neprijateljske propagande, upadi terorista, bombe u kinima i vozovima, sovjetski tenkovi na granicama, kultura zivljenja na nivou ognjista iz kojih smo iskocili u tri solitera u blatusi i kako smo do kurca to uspjeli? i jos iz ove perpektive slomljenog i porobljenog drustva trtljamo o komunistickim zgradama koje nam nisu po ukusu. dobro, ne ti, ali taj ton se vrlo cesto cuje od ovih... zelenih skojevaca, novokomponovanih mahalskih filozofa koji su se doselili tokom seljacke bune 91.-95.. 'genije je najthart, ali arhitektura je kurac'-kakvo sizofreno cjepanje licnosti je potrebno za takvu tvrdnju, koliko avaza je potrebno procitati da bi se dosegao taj nivo dvomisli? koliko puta kliknuti na zavidoviciblog i procitati rezultate dzematske lige u malom fudbalu, naslove: 'stagnacija uzela maha', 'pozarima se crno pise', 'pronadjen les mrtvaca' da bi jugoslovenski mancester, grad koji je pravio dva miliona tona celika godisnje, bio redukovan na nesto cemu su takvi avangarda? ako vec nije.
Voliš i ti izgleda popiti u ove glupe dane, a? :D

idu mi na kurac ovi praznoglavi retardi koji sve znaju. klen_dci i njegov inetelektualni krug.
skoronikako

#37031 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Tempo wrote:
skoronikako wrote:Oni su gradili, ali i odgajali i edukovali (gradili) ljude koji su sada na vlasti.

aj ne laprdaj. to se iz kuce ponijelo, a njihove kuce su ustaske, cetnicke, begovske.
Zanimljivo je šta si ti iz kuće ponio.
Tempo
ZeModerator

#37032 Re: Zeničani

Post by Tempo »

elita ti je... kako bih ti to najbolje objasnio... evo ovako:
elita u jugoslaviji su bili tito, koca popovic, krleza, andric, pavle savic, dzemal bjedic i drugi, a elita u septickoj jami su govna koja plove po povrsini, tako da je iz ovoga jasno da elita nije obavezno nesto sto je dobro, kvalitetno, i ti sad sam procjeni cemu je bliza nasa elita. jugoslovenskoj ili septickoj, a istovremeno po toj eliti mozes vrednovati i nas kao kolektivitet.
Tempo
ZeModerator

#37033 Re: Zeničani

Post by Tempo »

skoronikako wrote:
Tempo wrote:

Zanimljivo je šta si ti iz kuće ponio.
vi glupani ste nevjerovatni. uvjek ima nesto kod vas..

to ne laprdaj ne govori o meni, nego o tebi. ti si taj kome se tako moram obratiti. normalno, kao i svi zenicani odlicno vladam so call jalijaskom terminologijom tako da se nije problem ni napusiti kurca u razgovoru sa mnom.
skoronikako

#37034 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Aha, govori o meni. :lol:
clio_dci120

#37035 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Tempo wrote:
clio_dci120 wrote:I najbolji su mi oni sto se kunu u komunisticke zgrade, zivio sam u starogradnji, .

iz kakvog smjestaja su se tvoji roditelji doselili u tu starogradnju, pod pretpostavkom da se ti i tvoji niste doselili u zenicu tokom seljacke bune 1991-1995?
Iz stana koji su roditelji platil kesom 85.000 maraka , 89. godine, iz grada izvan BiH, veceg od Zenice. Iako je pravljena u bivsoj Jugoslaviji, nije bila neki betonski blok spavaonica. Tvoji su sigurno radnicku spavaonicu dobili od komunista, ne vjerujem da su sebi prisutili pa kupili. :-? Pretpostavljam da jos uvijek zivis u Blatusi u stanu koji su dobili tvoji roditelji, pa tebi ostavili ili jos uvijek sa njima zivis.
Kako god, upravo je Blatusa primjer nehumanog naseljavanja seljaka kao da su stoka, ali ovim je to bio vrhunac, jer su sisli u grad. A takodjer ako si stari zenicanin, zapitaj se ko su ti preci, jer su uglavnom u zenici starosjedioci bili lokalne kurave, osudjenici i oni radnici u zeljezari sto su tu radili proslije robijanja u KPZ. Po tvome stilu govora i posanja po forum, sigurno sve od nabrojanog. Meni ne bi bio ponos da sam stari zenicanin.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#37036 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Stan su kupili u Kraljevini Srba Hrvata i Slovenaca?
kakavdanakneiskustvu

#37037 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

:lol: :lol:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#37038 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Cek..sta ja sad da radim...nas nekoliko ovo sve zabavlja...mislim boli nas ona stvar i sta treba da brisem postove...ma nema shanse i ne prijavljujte vishe :mrgreen:
Nivelacija

#37039 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Rijetke su situacije kada je rijeka Bosna ovako zelena kroz Zenicu kao Neretva, i kada je ovako cisto, sve plavo, rumeno.
Kralj Tvrtko I.

#37040 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Ima li neko ovdje iz IT sektora :) da mi preporuči neki solidan laptop do max 1000 KM?
Solidan znaći da ne treba biti "gejmerski" nego onako za svaki dan.
Casual's

#37041 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Kralj Tvrtko I. wrote:Ima li neko ovdje iz IT sektora :) da mi preporuči neki solidan laptop do max 1000 KM?
Solidan znaći da ne treba biti "gejmerski" nego onako za svaki dan.
Evo ti ovaj na akciji u imtecu https://imtec.ba/laptopi/48993-laptop-a ... 17047.html dobar procesor, dovoljno rama, Asus je Asus
Tempo
ZeModerator

#37042 Re: Zeničani

Post by Tempo »

Bobi wrote:Cek..sta ja sad da radim...nas nekoliko ovo sve zabavlja...mislim boli nas ona stvar i sta treba da brisem postove...ma nema shanse i ne prijavljujte vishe :mrgreen:

tita ti, aj nam reci. koja ckapi je prijavila?
Bobi
Forum administrator

#37043 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Nek se sam javi :mrgreen: :lol:
Tempo
ZeModerator

#37044 Re: Zeničani

Post by Tempo »

dobra ona bicikla kod uglovnice.
Casual's

#37045 Re: Zeničani

Post by Casual's »

More l' se kako gdje ubaciti kovanica i voziti, a ne da moram drkat wifi mob i karticu? :D
Bobi
Forum administrator

#37046 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Prognoza vasa, do kad ce to trajati :mrgreen: ?
notsure

#37047 Re: Zeničani

Post by notsure »

Casual's wrote:More l' se kako gdje ubaciti kovanica i voziti, a ne da moram drkat wifi mob i karticu? :D
Ima i ovo:
"Nextbike korisnička kartica za brži najam putem terminala po trenutnoj cijeni. (BAM 5.00)"

Za 5KM ti pošalju karticu koju koristiš umjesto "kovanica"
clio_dci120

#37048 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Bobi wrote:Prognoza vasa, do kad ce to trajati :mrgreen: ?
Ne mozes ne vratiti, vezan je account za tvoje podatke.
Jedino da ukradu sa stalka, ali ko ce se zbog bicikla zezati sa gps trackerom.
Meni je glupost kako predstavljaju to kao Fudin projekt, a u sustini se placa koristenje, zarada ide privatnoj firmi... a ispade neko to radi zbog ljubavi prema Zenici...
Bobi
Forum administrator

#37049 Re: Zeničani

Post by Bobi »

GPS jammer 5 $ :mrgreen: ...koliko su teski :mrgreen: ?
clio_dci120

#37050 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ma znam, ali ako ces krasti biciklo koje je dizajnom lako uocljivo...!? To samo cige zbog aluminija...
Ali nikada se ne zna sta kome moze pasti na pamet...

Sto se tice bicikala, lagano su za voziti, imas tri brzine, ma kao sva klasicna gradska bicikla. Ja da sam vlasnik Nextbike, u promotivnoj kampanji ne bi "naslikavao" Fudu, nego bi napenalio na bajk FLasu Rakije u tangicama da se voza gradom. Da se trka sa onom Rialdom i jos ovih par loklanih wanna be Karleusa star. :D :D
Post Reply