Problem je sto je i pijan vidio ono sto vecina trijeznih u stranci nije vidjela.sebija wrote:Izvini, ali ova tvoja poruka je gomila neargumentovanog smeća.Nomo wrote:sebija
samo zato sto vrijedjas nijaza durakovica zasluzujez prezir i gadjenje . to sto ti sada radis to je radio onaj balija i papak mirnes ajnaovic , sofercina i primitivac koji nije znao ni nos obrisati ni kruh jesti ali je negdje cuo da nijaz pije . odvratan si , ko si da si . taj tvoj SDP je meni gomila smeca koja bi za vlast i novac prodala Bosnu . Dakle gori ste od cetnika .gori brate . sta cu vam ja kada ste gori od cetnika .
Alkohol, redovan i u količinama + politika = nemoguća misija.
Nijaz nekad i Nijaz posljednjih godina svog života su dva različita čovjeka.
SDP
-
The Realist
#37026 Re: Odg: SDP
- sebija
#37027 Re: SDP
To su ljudi koji su dva puta čuli od matoraca da je Nijaz bio haman svetac i ne daju spomenuti na njega kao da je od Boga poslanik. Ja to ne razumijem iz više razloga, između ostalog i zbog toga što to često spominju ljudi koji se predstavljaju vjernicima. Po islamu nema svetaca među živim ljudima, Nijaz nije imao veze sa islamom, bio je grešan na brojne načine, a onda ga kao argument uzimaju zakleti muslimani koji glasaju za Bakira Izetbegovića. Ne znam ko tu koga čepi u zdrav mozak?! Ja bih zaista volio da se jednom prestanemo lagati.homega wrote:Ti @Nomo pojma nemaš o Nijazovom privatnom životu, ne zalijeći se bezze
Te nacionalističke stranke koje su vodile agresiju na BiH su jedine protiv kojih SDA nikad ništa loše ne govori i s kojima se lako dogovara. Stranke koje su većinom bošnjačke redovno su trpile od SDA podvale, laži, uvrede, a kad su u pitanju HDZ, SDS ili Dodik, nikad nećeš čuti iz balijskih usta predstavnika SDA da kažu pola ružne riječi. Pa ti zamisli kakvi su to neljudi i koliko to samo za sebe govori o Bakirovoj privatnoj porodičnoj stranci.The Realist wrote:SDA ce biti prisutna ... dokle god su tu RS, SDS, SNSD, HDZ i slicni
On je vidio jedino da ga niko više ozbiljno ne shvata.The Realist wrote:Problem je sto je i pijan vidio ono sto vecina trijeznih u stranci nije vidjela.
-
Nomo
#37028 Re: SDP
naravno da nemam . nisam mahala ni balijetina da zabadam nos u tudji zivot . a sta to fali nijazu ? sta vam je tako smijesno ? covjek je vise jednom rjecju uradio za ovu drzavu nego li citava bulumnta bandita SDA SDP - a koja ju je pljackala . Sama cinjenica da se rodio i da je hodao BiH vise znaci nego milion SDA maloumnika. Nijaz Durakovic je bio doktor nauka , profesor koji je zivio i stvarao BiH a ne seoski hodza koji je trgovao sa Bosnom kao sa kravom na pijaci . Sta hocete koji kurac marvo . Alija je izdao Bosnu , potpisao njenu kapitaluaciju , njen nestanak , ovakj lagumdzija lize guzicu dodiku , ulazi u koaliciju sa SDA . Znas sta . medju bih muslimanima ne mozes naci 10 ljudi koji ce pljunuti cetnika . nijaz je bio jedan od njih . ostali ga dudlaju . alija je dudlao franji , zlatko dodiku a obojica krajisniku i karadjicu . ispravite kicmu ako je imate . to ste barem od nijaza mogli nauciti poltroni i kukavice .homega wrote:Ti @Nomo pojma nemaš o Nijazovom privatnom životu, ne zalijeći se bezzeNomo wrote:sebija
samo zato sto vrijedjas nijaza durakovica zasluzujez prezir i gadjenje . to sto ti sada radis to je radio onaj balija i papak mirnes ajnaovic , sofercina i primitivac koji nije znao ni nos obrisati ni kruh jesti ali je negdje cuo da nijaz pije . odvratan si , ko si da si . taj tvoj SDP je meni gomila smeca koja bi za vlast i novac prodala Bosnu . Dakle gori ste od cetnika .gori brate . sta cu vam ja kada ste gori od cetnika .
- sebija
#37029 Re: SDP
Smiri ti živce, meni je preče tvoje zdravlje nego pokojnici koje spominješ.
-
vrbas1979
#37030 Re: SDP
Ono što primjećujem na komentarima članaka i ovdje na forumu da pojedini simpatizeri SDP-a (u tugovanju) prozivaju građane BiH da će zažaliti za SDP-om i da ćemo plakati za njim. E pa, NEĆEMO!
Spustite se malo na zemlju. S takvim stavovima ste i izgubili izbore.
SDP je imao sasvim dovoljno vremena da nešto uradi kroz 4 godine vlasti. Da su uradili nešto vrijedno spomena u tom periodu, pa i nekako. Mislili ste, kao i ostali, samo na svoje guzice i bili ste oholi, drski, arogantni, prepotentni. Odbilo vam se s razlogom o glavu.
I oni koji su odbili dati vam glas su znali u šta se upuštaju, nije naš narod glup kao što mislite, tako da sigurno neće žaliti. Kaznili su vas jer ste zaslužili. Niste im omogućili nimalo bolje sutra.
Što je najgore nimalo se niste opametili niti promijenili stavove. Ni stranka ni simpatizeri.
Isto tako je pitanje da li ćete i imati priliku da nešto i napravite u narednom periodu i da li ćete uopšte i ličiti na ozbiljnu partiju. Gotovo sam siguran da se više nećete uspjeti u potpunosti oporaviti.
Neće vas niko ni spomenuti, a kamo li zaplakati. Ne zavaravajte se.
Spustite se malo na zemlju. S takvim stavovima ste i izgubili izbore.
SDP je imao sasvim dovoljno vremena da nešto uradi kroz 4 godine vlasti. Da su uradili nešto vrijedno spomena u tom periodu, pa i nekako. Mislili ste, kao i ostali, samo na svoje guzice i bili ste oholi, drski, arogantni, prepotentni. Odbilo vam se s razlogom o glavu.
I oni koji su odbili dati vam glas su znali u šta se upuštaju, nije naš narod glup kao što mislite, tako da sigurno neće žaliti. Kaznili su vas jer ste zaslužili. Niste im omogućili nimalo bolje sutra.
Što je najgore nimalo se niste opametili niti promijenili stavove. Ni stranka ni simpatizeri.
Isto tako je pitanje da li ćete i imati priliku da nešto i napravite u narednom periodu i da li ćete uopšte i ličiti na ozbiljnu partiju. Gotovo sam siguran da se više nećete uspjeti u potpunosti oporaviti.
Neće vas niko ni spomenuti, a kamo li zaplakati. Ne zavaravajte se.
-
Nomo
#37031 Re: SDP
sebija wrote:To su ljudi koji su dva puta čuli od matoraca da je Nijaz bio haman svetac i ne daju spomenuti na njega kao da je od Boga poslanik. Ja to ne razumijem iz više razloga, između ostalog i zbog toga što to često spominju ljudi koji se predstavljaju vjernicima. Po islamu nema svetaca među živim ljudima, Nijaz nije imao veze sa islamom, bio je grešan na brojne načine, a onda ga kao argument uzimaju zakleti muslimani koji glasaju za Bakira Izetbegovića. Ne znam ko tu koga čepi u zdrav mozak?! Ja bih zaista volio da se jednom prestanemo lagati.homega wrote:Ti @Nomo pojma nemaš o Nijazovom privatnom životu, ne zalijeći se bezze
Te nacionalističke stranke koje su vodile agresiju na BiH su jedine protiv kojih SDA nikad ništa loše ne govori i s kojima se lako dogovara. Stranke koje su većinom bošnjačke redovno su trpile od SDA podvale, laži, uvrede, a kad su u pitanju HDZ, SDS ili Dodik, nikad nećeš čuti iz balijskih usta predstavnika SDA da kažu pola ružne riječi. Pa ti zamisli kakvi su to neljudi i koliko to samo za sebe govori o Bakirovoj privatnoj porodičnoj stranci.The Realist wrote:SDA ce biti prisutna ... dokle god su tu RS, SDS, SNSD, HDZ i slicni
On je vidio jedino da ga niko više ozbiljno ne shvata.The Realist wrote:Problem je sto je i pijan vidio ono sto vecina trijeznih u stranci nije vidjela.
he he ja vjernik ja zeleni ......ja sam crveniji i od tita i od lenjina skupa olupino jedna demagoska a tvoj zlaja skupa s tobom nema karaktera .vi ste gladni vlasti i para . bosna vam nista ne znaci . dodiku tepate mico a on vas lupa po ledjima i smije vam se u lice . vi ste mocvara , polusvijet , ulica . blato . ljudi bez imena , ljudi bez kicme . vi ste gmizavci . puzete cetnicima kao crvi . zato vas je narod odjebo za sva vremena . cetnici vas nabijaju ko kante , djeca vam se smiju . vi bi za 100 maraka prodali mater . za fotelju bi dali bosnu . eto sta ste vi . SDA je dobio zadnju sansu da spasava bosnu i cast ovog naroda .
- homega
#37032 Re: SDP
Nomo wrote:naravno da nemam . nisam mahala ni balijetina da zabadam nos u tudji zivot . a sta to fali nijazu ? sta vam je tako smijesno ? covjek je vise jednom rjecju uradio za ovu drzavu nego li citava bulumnta bandita SDA SDP - a koja ju je pljackala . Sama cinjenica da se rodio i da je hodao BiH vise znaci nego milion SDA maloumnika. Nijaz Durakovic je bio doktor nauka , profesor koji je zivio i stvarao BiH a ne seoski hodza koji je trgovao sa Bosnom kao sa kravom na pijaci . Sta hocete koji kurac marvo . Alija je izdao Bosnu , potpisao njenu kapitaluaciju , njen nestanak , ovakj lagumdzija lize guzicu dodiku , ulazi u koaliciju sa SDA . Znas sta . medju bih muslimanima ne mozes naci 10 ljudi koji ce pljunuti cetnika . nijaz je bio jedan od njih . ostali ga dudlaju . alija je dudlao franji , zlatko dodiku a obojica krajisniku i karadjicu . ispravite kicmu ako je imate . to ste barem od nijaza mogli nauciti poltroni i kukavice .homega wrote:Ti @Nomo pojma nemaš o Nijazovom privatnom životu, ne zalijeći se bezzeNomo wrote:sebija
Prije svega, s marvom se u kući pozdravljaj, primitivac neiživljeni!
Drugo, prisjeti se 90-tih godina, snage i političke moći transformiranog SDP iz SKBiH, i glat izgubljenih političkih pozicija u korist kleronacionalističkih, i kasnije proizvedenog rata, smrt i razaranja društva i privrede, države. Ko je tada bio na čelu SDP?
- sebija
#37033 Re: SDP
SDP je uradio i više nego što je mogao. Uz sva podmetanja SDA kroz blokade u vladi, parlamentu, predsjedništvu, ustavnom sudu, u nadzornim odborima i upravama firmi... SDP je na određenim mjestima ipak uradio izuzetne stvari.vrbas1979 wrote:SDP je imao sasvim dovoljno vremena da nešto uradi kroz 4 godine vlasti.
Po komentaru vidim da nikad u životu nisi glasao za SDP jer za te stvari treba prirodno imati osjećaja, pa tvoje mišljenje nemam razloga uzimati kao bitno za ovu raspravu i budućnost SDP-a. Ja se recimo nisam rodio da glasam za SDA jer ono što oni rade i predstavljaju ja prirodno odbacujem kao strano tijelo, jer moj karakter ne prihvata njihove laži, obmane, dvoličnost, nepismenost, koruptivnost, manipulisanje vjerom i ratom.
- AlfaKentaur
#37034 Re: SDP
Sta je razlika izmedju SDP-a i SDA?
Pocetkom devedesetih SDP je imao jace pojedince od SDA. Politicari koji su tih godina cini SDP su uglavnom bili bivsi komunisti koji su se dugo vremena bili u partiji i bavili se politikom. Sa druge strane SDA su cinili anonimusi i ljudi koji su u onom sistemu prosli kroz razne golgote i nepravde. I tu je ta razlika medju te dvije stranke. Stara SDP-ova garnitura polako bioloski nestaje i ostaju iza njih oni koji se ne znaju baviti politokom i kada dobiju mandat ne znaju sta da rade sa time. Sa druge strane SDA su cinili i danas cine ljudi koji su istesani izmedju nakovnja i cekica, ljudi koji su bili mnogo puta u kriznim situacijama u onom sistemu i tokom rata. Upravo zato se SDA puno bolje snalazi kada ima vlast nego SDP. Ljudi koji su osnovali SDP su bivsi komunisti kojima je najveci domet bio sastancenje po kojekakvim partijskim sijelima. Dok su SDA oformili ljudi koji su prosli kroz vatru i razne robije ni krivi ni duzi. To dosta utice na karakter pojedinca i ocvrscava ga. Tu cvrstinu SDP clanovi nikada nisu uspjeli da postignu koju su postigli pojedinci iz SDA.
Pocetkom devedesetih SDP je imao jace pojedince od SDA. Politicari koji su tih godina cini SDP su uglavnom bili bivsi komunisti koji su se dugo vremena bili u partiji i bavili se politikom. Sa druge strane SDA su cinili anonimusi i ljudi koji su u onom sistemu prosli kroz razne golgote i nepravde. I tu je ta razlika medju te dvije stranke. Stara SDP-ova garnitura polako bioloski nestaje i ostaju iza njih oni koji se ne znaju baviti politokom i kada dobiju mandat ne znaju sta da rade sa time. Sa druge strane SDA su cinili i danas cine ljudi koji su istesani izmedju nakovnja i cekica, ljudi koji su bili mnogo puta u kriznim situacijama u onom sistemu i tokom rata. Upravo zato se SDA puno bolje snalazi kada ima vlast nego SDP. Ljudi koji su osnovali SDP su bivsi komunisti kojima je najveci domet bio sastancenje po kojekakvim partijskim sijelima. Dok su SDA oformili ljudi koji su prosli kroz vatru i razne robije ni krivi ni duzi. To dosta utice na karakter pojedinca i ocvrscava ga. Tu cvrstinu SDP clanovi nikada nisu uspjeli da postignu koju su postigli pojedinci iz SDA.
- sebija
#37035 Re: SDP
AlfaKentaur wrote:Sta je razlika izmedju SDP-a i SDA?
- Freamon Lester
#37036 Re: SDP
Samo jedan covjek moze okupiti lijeve stranke. Sve ostalo je ubleharenje.

- sebija
#37037 Re: SDP
Nemojte se ljudi ponavljati kad je 100 puta objašnjeno da od toga nema ništa. Čovjek je i dalje član SDP-a ali je davno odustao od politike jer nije dobrog zdravlja.
Evo nešto o spomenutoj "snalažljivosti" kadrova SDA. To je to u čemu su oni stručni, ali im očigledno nekad ne uspije:

Evo nešto o spomenutoj "snalažljivosti" kadrova SDA. To je to u čemu su oni stručni, ali im očigledno nekad ne uspije:

-
Nomo
#37038 Re: SDP
AlfaKentaur wrote:Sta je razlika izmedju SDP-a i SDA?
Pocetkom devedesetih SDP je imao jace pojedince od SDA. Politicari koji su tih godina cini SDP su uglavnom bili bivsi komunisti koji su se dugo vremena bili u partiji i bavili se politikom. Sa druge strane SDA su cinili anonimusi i ljudi koji su u onom sistemu prosli kroz razne golgote i nepravde. I tu je ta razlika medju te dvije stranke. Stara SDP-ova garnitura polako bioloski nestaje i ostaju iza njih oni koji se ne znaju baviti politokom i kada dobiju mandat ne znaju sta da rade sa time. Sa druge strane. Upravo zato se SDA puno bolje snalazi kada ima vlast nego SDP. Ljudi koji su osnovali SDP su bivsi komunisti kojima je najveci domet bio sastancenje po kojekakvim partijskim sijelima. Dok su SDA oformili ljudi koji su prosli kroz vatru i razne robije ni krivi ni duzi. To dosta utice na karakter pojedinca i ocvrscava ga. Tu cvrstinu SDP clanovi nikada nisu uspjeli da postignu koju su postigli pojedinci iz SDA.SDA su cinili i danas cine ljudi koji su istesani izmedju nakovnja i cekica, ljudi koji su bili mnogo puta u kriznim situacijama u onom sistemu i tokom rata
- sebija
#37039 Re: SDP
SDA-ovci su stručni da pokradu pare poslane za naoružanje i opremu Armije, humanitarnu pomoć poslanu za ratnu bijedu, zatim novce namijenjene za izgradnju porušene države, a na kraju prodaju firme koje su gradili naši roditelji. I onda nas ostave da im kao bespomoćni robovi služimo za glasanje i budemo garant opstanka njihovih pedesetak familija.Nomo wrote:SDA ovci su ratu cuvali podrume , trezore i pisali pamflete iz ljubaljane zagreba i beca . usput hapali lovinu . sto se tice nakovnja i cekica mogu sam da se
haj ti dzamiju nije ovo za tebe .
-
Nomo
#37040 Re: SDP
Freamon Lester wrote:Samo jedan covjek moze okupiti lijeve stranke. Sve ostalo je ubleharenje.
samo da skinem kapu i salutiram pred ovim covjekom .
post scriptum
poruka lagumdjiji sratku . kada prodjes pored boga bogicevica ocisti mu cipele . naravno ako ti covjek dopusti .
- AlfaKentaur
#37041 Re: SDP
Dzamija nije samo SDA-ovce nego za sve ljude dobre volje. Smatrati da su dzamije napravljene samo z SDA-ovce je veoma pogresno. Dzamije pripadaju svima nama.Nomo wrote:haj ti dzamiju nije ovo za tebe .
- sebija
#37042 Re: SDP
Nažalost, danas u Bosni postoje samo dvije vrste džamija - jedne za članstvo i glasače SDA, a druge za vehabije.AlfaKentaur wrote:Dzamija nije samo SDA-ovce nego za sve ljude dobre volje. Smatrati da su dzamije napravljene samo z SDA-ovce je veoma pogresno. Dzamije pripadaju svima nama.Nomo wrote:haj ti dzamiju nije ovo za tebe .
- AlfaKentaur
#37043 Re: SDP
SDP je osnovao Durakovic koji je bio komunjara a SDA je osnovao Alija koji je robijao ni kriv ni duzan. Ogromna je to razlika koja itekako utice na karakter. I to je samo jedan primjer...Nomo wrote:AlfaKentaur wrote:Sta je razlika izmedju SDP-a i SDA?
Pocetkom devedesetih SDP je imao jace pojedince od SDA. Politicari koji su tih godina cini SDP su uglavnom bili bivsi komunisti koji su se dugo vremena bili u partiji i bavili se politikom. Sa druge strane SDA su cinili anonimusi i ljudi koji su u onom sistemu prosli kroz razne golgote i nepravde. I tu je ta razlika medju te dvije stranke. Stara SDP-ova garnitura polako bioloski nestaje i ostaju iza njih oni koji se ne znaju baviti politokom i kada dobiju mandat ne znaju sta da rade sa time. Sa druge strane. Upravo zato se SDA puno bolje snalazi kada ima vlast nego SDP. Ljudi koji su osnovali SDP su bivsi komunisti kojima je najveci domet bio sastancenje po kojekakvim partijskim sijelima. Dok su SDA oformili ljudi koji su prosli kroz vatru i razne robije ni krivi ni duzi. To dosta utice na karakter pojedinca i ocvrscava ga. Tu cvrstinu SDP clanovi nikada nisu uspjeli da postignu koju su postigli pojedinci iz SDA.SDA su cinili i danas cine ljudi koji su istesani izmedju nakovnja i cekica, ljudi koji su bili mnogo puta u kriznim situacijama u onom sistemu i tokom rataSDA ovci su ratu cuvali podrume , trezore i pisali pamflete iz ljubaljane zagreba i beca . usput hapali lovinu . sto se tice nakovnja i cekica mogu sam da se
O toj razlici ja govorim.
- AlfaKentaur
#37044 Re: SDP
To rece covjek koji nikada nije nos turio u dzamiju. Nemas ti pojma. I to sto si napisao je vrlo opasno jer tako sve muslimane koji idu u dzamiju svrstavas u ekstremiste. Bas ono sto ide na mlin cetnickim fasistima. Svaka ti cast frajeru... Jako dubokoumna izjava sa tvoje strane. Da nisi mozda glasac SDP-a?sebija wrote:Nažalost, danas u Bosni postoje samo dvije vrste džamija - jedne za članstvo i glasače SDA, a druge za vehabije.AlfaKentaur wrote:Dzamija nije samo SDA-ovce nego za sve ljude dobre volje. Smatrati da su dzamije napravljene samo z SDA-ovce je veoma pogresno. Dzamije pripadaju svima nama.Nomo wrote:haj ti dzamiju nije ovo za tebe .
-
Nomo
#37045 Re: SDP
s tim slazem . ne mozes mrziti SDA vose od mene da si dvaput toliki . ali SDP nas je izdao . nikad mu to necu oprostiti . ispao sam budala . ispao sam kreten . ja sam mislio da su oni za raju , za bosnu , za ljude , za drzavu , za covjeka ....a oni sa sebe u koaliciji sa SDA i jos daju neke nadleznosti krmku dodiku da bi im ovaj vepar dao fotelju . ma mars . prvo opozicija pa onda robija . mora se kaznjavati izdaja zemlje . mora covjece inace rulja uzima zakon u ruke . moras stititi Ustav zemlje . bosna mora biti drzava . od a do z . sta su oni tamo preko save i drine bolji od nas pa nas zajebaju da zivimo u rezrvatu od 23 posto . necu da budem kurd , palestinac , necu da zivim u rezrvatu . moji su ocevi i djedovi prolivali krv za ovu drzavu a i ja sam u ovom ratu bio u logoru . zato sto sam mujo . necu da budem svabo u dotiranom filmu . necu da budem sijuks apac , necu jer ne moram . bosna je moja i bog . od drine do une . od save do mora . krvarili smo za nju hiljadu godina . nije ni srpska ni hrvtska nego moja bosanska . ako se bagra politicka nije borila sa puskom u ruci ima da se bore politickim putem . zato su placeni i preplaceni .sebija wrote:SDA-ovci su stručni da pokradu pare poslane za naoružanje i opremu Armije, humanitarnu pomoć poslanu za ratnu bijedu, zatim novce namijenjene za izgradnju porušene države, a na kraju prodaju firme koje su gradili naši roditelji. I onda nas ostave da im kao bespomoćni robovi služimo za glasanje i budemo garant opstanka njihovih pedesetak familija.Nomo wrote:SDA ovci su ratu cuvali podrume , trezore i pisali pamflete iz ljubaljane zagreba i beca . usput hapali lovinu . sto se tice nakovnja i cekica mogu sam da se
- sebija
#37046 Re: SDP
Što je onda "ni kriv ni dužan" ukrao vlast od Fikreta Abdića kad je ovaj dobio više glasova i onda na taj način izazvao gnjev i sukob Bošnjaka u Krajini?AlfaKentaur wrote:SDA je osnovao Alija koji je robijao ni kriv ni duzan.
Što je "ni kriv ni dužan" potpisao raspad BiH u Dejtonu?
Što je "ni kriv ni dužan" obezbjedio cijelu familiju pa su mu svi direktori javnih preduzeća i visoki funkcioneri porodične stranke?
Alija je bio pakaš par ekselans i politički nedorastao ko u priči.
"Turio" nisam garant, ali sam išao u džamiju u vrijeme Jugoslavije, dok je 90% današnjih "velikih muslimana" iz SDA bježalo na drugu stranu ulice da ih ko ne vidi blizu munare. Išao sam i poslije rata. Danas kad oni idu, ja više ne idem. Danas kad oni drže predizborne skupove po džamijama i govore na hutbama za koga treba glasati, ja u takvoj grešnoj atmosferi ne želim da boravim. Mada je ovo sve skupa moja privatna stvar, ali ako već "turaš nos" ja se svoje vjere ne stidim. I da, istovremeno svijetla obraza glasam za SDP i državu za ljude, a ne za SDA i državu za "odabrane" koja odbrojava posljednje dane.AlfaKentaur wrote:To rece covjek koji nikada nije nos turio u dzamiju.
-
Nomo
#37047 Re: SDP
alfakengur
ja ne znam sta znaci komunjara . to je neki termin koji koriste ustase cetnici i njihovi rodjaci iz sarajeva . nikad nisam uspio dokuciti misao tih fasista . a i kako bi kada se dubina misli jednog fasite moze izmjeriti jedino metkom . sto se tice alije on je pisao gluposti i zato je malo ohladio . svaka drzava na svijetu cuva svoj ustavni poredak teritorijlni integritet i slicno . alija nije imao pojma sta je to ( kako onda u jugoslaviji tako i jucer i danas u Bih ) i zato je zaribo u prdekani . Da je BiH bila prava i pravna drzava uhapsila bi aliju naMah jos 92 kada je poceo da se igra sa Ustavom R BiH . ali ti to ne razumijes kao sto rekoh . drzi se dzamije tamo vam pricaju da ne postoje drzavne granice . zato muslimani i njihove drzave dobro stoje . ko kamen na staklenim nogama . samo kihnes i srusi se drzava . koja god . samo pozeli .SDP je osnovao Durakovic koji je bio komunjara a SDA je osnovao Alija koji je robijao ni kriv ni duzan. Ogromna je to razlika koja itekako utice na karakter. I to je samo jedan primjer...
O toj razlici ja govorim.
-
Nomo
#37048 Re: SDP
jos samo da zamrzis zlatka kao i ja( a zavolis zeljka k ) mogli bi i jarani postatisebija wrote:Što je onda "ni kriv ni dužan" ukrao vlast od Fikreta Abdića kad je ovaj dobio više glasova i onda na taj način izazvao gnjev i sukob Bošnjaka u Krajini?AlfaKentaur wrote:SDA je osnovao Alija koji je robijao ni kriv ni duzan.
Što je "ni kriv ni dužan" potpisao raspad BiH u Dejtonu?
Što je "ni kriv ni dužan" obezbjedio cijelu familiju pa su mu svi direktori javnih preduzeća i visoki funkcioneri porodične stranke?
Alija je bio pakaš par ekselans i politički nedorastao ko u priči.
"Turio" nisam garant, ali sam išao u džamiju u vrijeme Jugoslavije, dok je 90% današnjih "velikih muslimana" iz SDA bježalo na drugu stranu ulice da ih ko ne vidi blizu munare. Išao sam i poslije rata. Danas kad oni idu, ja više ne idem. Danas kad oni drže predizborne skupove po džamijama i govore na hutbama za koga treba glasati, ja u takvoj grešnoj atmosferi ne želim da boravim. Mada je ovo sve skupa moja privatna stvar, ali ako već "turaš nos" ja se svoje vjere ne stidim. I da, istovremeno svijetla obraza glasam za SDP i državu za ljude, a ne za SDA i državu za "odabrane" koja odbrojava posljednje dane.AlfaKentaur wrote:To rece covjek koji nikada nije nos turio u dzamiju.
- emigrazione
#37049 Re: SDP
SDP-ovac mnogo si bahat i agresivan, bas poput tvog vlasnika sa Poljina...
-
Nomo
#37050 Re: SDP
izvinjavam se ako sam nekog uvrijedio . sve sto pisem , pisem za ime i u ime Bosne . pa me ponese .Bosna mi je iznad svega . cjelovita unitarna cenralizirana .sa bosanskim narodom koji nosi suvernitet i sa bosanskim jezikom kao sluzbenim . bas onakva kakvu je mrze cetnici ustase i alijini dobermani . sto bi rekao nijaz durkovic ,, ko su balije predsjednika alije ,, laku noc Bosno i budi mi budna jer dusmani sa sve tri strane ne spavaju .