da. i čuveno muslims. i muslim-croat federation. upravo sam odgledao emisiju sa željkom. mislim da je jedna od rijetkih na našoj političkoj sceni koja je sposobna, zapravo jedna od rijetkih da zna da poveže dvije misli u rečenicu. vidi se da razumije politički rječnik i etiketu ponašanja na ovakvim emisijama. banalna pitanja voditelja su joj samo pomogla. vjerovatno je izlobirano da se ona pojavi tamo.Danguba wrote:lijep naslov. ja nekada mislim da mi umisljamo.‘
Zeljka Cvijanovic, prime minister of the Republika Srpska enclave in Bosnia
Da li se separatistički bosanski Srbi igraju vatrom?’ – naslov je kojim BBC najavljuje intervju s predsjednicom Vlade Republike Srpske, Željkom Cvijanović.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
kowalski1
#37026 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- andromeda101
#37027 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Izbjegavala odgovarati na pitanja voditelju i nije dopuštala voditelju emisije da dođe do riječi, do pitanja, a traži strana ulaganja.kowalski1 wrote:da. i čuveno muslims. i muslim-croat federation. upravo sam odgledao emisiju sa željkom. mislim da je jedna od rijetkih na našoj političkoj sceni koja je sposobna, zapravo jedna od rijetkih da zna da poveže dvije misli u rečenicu. vidi se da razumije politički rječnik i etiketu ponašanja na ovakvim emisijama. banalna pitanja voditelja su joj samo pomogla. vjerovatno je izlobirano da se ona pojavi tamo.Danguba wrote:lijep naslov. ja nekada mislim da mi umisljamo.‘
Zeljka Cvijanovic, prime minister of the Republika Srpska enclave in Bosnia
Da li se separatistički bosanski Srbi igraju vatrom?’ – naslov je kojim BBC najavljuje intervju s predsjednicom Vlade Republike Srpske, Željkom Cvijanović.
Pa nisu stranci budale da ulažu u nešto što nije transparentno.
I kao i uobičajeno brani Dodika i Dodikove provokacije koje dovode do destabilizacije.
Misliš li ti da su kapitalisti glupi? Oni hoće da znaju gdje njihov novac ide. Svaka marka.
Žena nije glupa i od nje bi se dalo nešto napraviti da se oslobodi hipoteke SNSD-a, Dodika i ostalog.
Ali ovako samo sebi jamu kopa pošto najvjerovatnije prinuđena da djeluje u tim okolnostima.
"Babe, who is that wog bitch talking on TV?"
-
kowalski1
#37028 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
upravo sam to mislio; za braniti dodikove stavove stvarno moraš biti talentovan. meni nikada nije bilo jasno zašto tih par pristojnih ljudi (cvijanvićka, radojičić, radmanović) rade sa tim čovjekom. vjerujem da se ne slažu sa njim, barem ja nikada nisam čuo da izjave nešto ekstremno slično njemu. ali, eto, valjda vole vlast.
-
zavrzlama
#37029 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Treba biti jako naivan ,pa misliti da je radmanovic,cvijanovic i radojicic nesto drugo nego dodik....sve je to pomno isplanirano ,gdje se isturi najradikalniji na celo,a oko njega ko fol umjereni politicari,kad ovaj radikalni dovede stanje do usijanja i pocnu price o sankcijama ili ukidanju malog ausvica ,tad se smjenjuje radikalni a na vlast postavljaju oni umjereni...nakon pocetnih 5-6 mjeseci i ogromne podrske MZ novim ko fol umjerenim politicarima,tad umjereni postaju sve radikalniji,a oko njih se drze u pripravnosti umjereni...kowalski1 wrote:upravo sam to mislio; za braniti dodikove stavove stvarno moraš biti talentovan. meni nikada nije bilo jasno zašto tih par pristojnih ljudi (cvijanvićka, radojičić, radmanović) rade sa tim čovjekom. vjerujem da se ne slažu sa njim, barem ja nikada nisam čuo da izjave nešto ekstremno slično njemu. ali, eto, valjda vole vlast.
Dobro se sjecam dok je Poplasen bio predsjednik malog ausvica i bio kao dodik,u sjeni bio Cavic,kad je zapad vec poceo da razmislja o ukidanju rs-a,stab smjenjuje Poplasena,a Cavic ulijece,nakon godinu dana posto je Cavic bio i previase blag i skoro probosanski orijentisan,stab dovodi po hitnmom postupku dodika....i sve ce biti istim redom u buducnosti...
- shiljak
#37030 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Može mi neko reći ko ima hrvatsko ili srpsko državljanstvo? Recimo da li svaki srbin u BiH državljanin i Srbije.. i šta je sa onim što su se rodili nakon rata.. jesu li i oni državljani Srbije?
-
Basvod
#37031 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako zele mogu biti, nije po automatizmu.shiljak wrote:Može mi neko reći ko ima hrvatsko ili srpsko državljanstvo? Recimo da li svaki srbin u BiH državljanin i Srbije.. i šta je sa onim što su se rodili nakon rata.. jesu li i oni državljani Srbije?
- shiljak
#37032 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znači samo kažu ja sam hrvat rođen u BiH, dajte mi hrvatsko državljanstvo?
- Havatar
#37033 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tacno tako. Ista stvar je i sa Srbima.shiljak wrote:Znači samo kažu ja sam hrvat rođen u BiH, dajte mi hrvatsko državljanstvo?
-
Hafis
#37034 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne, nije baš tako. Sada se malo pooštrilo i proces dobijanja domovnice traje po godinu i pol.shiljak wrote:Znači samo kažu ja sam hrvat rođen u BiH, dajte mi hrvatsko državljanstvo?
Inače, što se tiče ove mlađe populacije u BiH koja i dan danas dobija domovnice, pa tu nema ništa neobično: njihovi roditelji imaju domovnice i oni ih dobijaju na temelju tog prava.
- SkyLimit
#37035 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hrvatska Vojska je dobila rat,Armija BiH nije,i sve proizilazi iz toga.Zmaj - BIH wrote:U ponedjeljak, 25 Novembra, ce biti emitovan cjelodnevni program posvecen danu drzavnosti BiH.
I kao sto je ocekivano, niti jedan momenat tog cjelodnevnog programa nece biti posvecen Odbrambeno Oslobodilackom Ratu (agresiji na BiH) niti herojskoj Armiji BiH. Umjesto toga, cijeli dan ce se slaviti Jugoslavija i partizani. Skorija historija nase drzave i Armija BiH uopste nisu vazni u kontekstu dana drzavnosti, kao da bi se danas slavila drzavnost da nije bilo Armije BiH i momaka poput Zajke, Talijana, Dudakovica, Bole, Nanica, Hajre i drugih heroja.
U Hrvatskoj se svaki bitan drzavni datum povezuje sa Domovinskim ratom, dok se kod nas Armija BiH i odbrambeni rat svim silama guraju u zaborav. A cinjenica je da danas ne bi bilo ni drzave BiH ni dana drzavnosti da nije bilo odbrambenog rata i Armije BiH!
- spreca
#37036 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
HV je imala jednog neprijatelja a AR BIH triSkyLimit wrote:
Hrvatska Vojska je dobila rat,Armija BiH nije,i sve proizilazi iz toga.
- vivaldi
#37037 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
mislim da je za drzavljanstvo srbije pojednostavljena procedura za osobe iz ex jugoslavije i da nije namjenjeno samo srbimaHavatar wrote:Tacno tako. Ista stvar je i sa Srbima.shiljak wrote:Znači samo kažu ja sam hrvat rođen u BiH, dajte mi hrvatsko državljanstvo?
- SkyLimit
#37038 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Armija BiH je uradila dosta s obzirom na okolnosti,ali nije poenta u tome.spreca wrote: HV je imala jednog neprijatelja a AR BIH tri
-
zavrzlama
#37039 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da si poslusao sinoc emisuju"Cirilica" sa gostom Rade Cubrilo(iako svako pametan zna i bez njega) shvatio bi da je rat u Hrvatskoj bio samo prvih 6 mjeseci 1991-e,sve ostalo je dogovor tudjman /milosevic...Hrvatska Vojska je dobila rat,Armija BiH nije,i sve proizilazi iz toga.
ARBIH je ratovala punih 3,5 godine sa najlosijim i oskudnijim naoruzanjem,uspjela je natjerati zapad na Dejton i prekid rata,uz sve to kao najvecu pobjedu je izasla kao moralni pobjednik....
da je hrvatska docekala rat 1991-e sa naoruzanjem ARBIH iz 1995-e,vracao bi NATO i zagreb,rijeku,zadar,dubrovnik i puno drugih gradova iz srpskih ruku...
- mO k3
#37040 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ništa se nece desiti u sljedećih 12 mjeseci ,tek poslije izbora ce se konkretno raditi
- SkyLimit
#37041 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sve znam,ali ja nisam ulazio u razloge zašto je HV dobila rat a Armija BiH nije,već samo sugerisao da je to razlog zašto javni emiteri ne mogu odavati počasti Armiji koju zaslužuje a Hrvati mogu svojoj vojsci.Ne bi ni oni mogli da su moderne oružane snage Hrvatske sačinjene od HV i Srpske Vojske Krajine a Republika Srpska Krajina još postoji.zavrzlama wrote: Da si poslusao sinoc emisuju"Cirilica" sa gostom Rade Cubrilo(iako svako pametan zna i bez njega) shvatio bi da je rat u Hrvatskoj bio samo prvih 6 mjeseci 1991-e,sve ostalo je dogovor tudjman /milosevic...
ARBIH je ratovala punih 3,5 godine sa najlosijim i oskudnijim naoruzanjem,uspjela je natjerati zapad na Dejton i prekid rata,uz sve to kao najvecu pobjedu je izasla kao moralni pobjednik....
da je hrvatska docekala rat 1991-e sa naoruzanjem ARBIH iz 1995-e,vracao bi NATO i zagreb,rijeku,zadar,dubrovnik i puno drugih gradova iz srpskih ruku...
- shiljak
- Banksy
#37043 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

100 godina Golog ...
- Zmaj - BIH
#37044 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
...
Last edited by Zmaj - BIH on 26/11/2013 20:42, edited 1 time in total.
- Zmaj - BIH
#37045 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SkyLimit wrote: Hrvatska Vojska je dobila rat,Armija BiH nije,i sve proizilazi iz toga.
Usporedba ti je za 0(nulu).
HV je ratovala par mjeseci sa otvorenim granicama prema zapadnim drzavama.
Armija BiH je goloruko ratovala 3,5 godine, sa embragom na oruzje, braneci drzavu od dva agresora i domacih izdajnika.
Armija BiH je vojni i moralni pobjednik. Vojni je pobjednik jer je uspjela odbraniti drzavu od dva agresora i domacih izdajnika, i jer nije cinila masovne zlocine! Armija hvale i divljenja vrijedna!!
- SkyLimit
#37046 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kontaš li ti da sam ja odgovorio na post gdje se čovjek čudi kako Hrvati na državnoj televiziji veličaju i slave Hrvatsku Vojsku na dan državnosti,a naši javni emiteri ne veličaju Armiju BiH,i ja sam kazao da je to jer je Hrvatska Vojska pobjedila,nema Republike Srpske Krajine,nema modernih oružanih snaga Hrvatske čiji je puk Srpske Vojske Krajine sastavni dio,postoji samo Hrvatska država i Hrvatska Vojska na hrvatskom teritoriju,svakako situacija neuporedivo drugačija nego u Bosni i Hercegovini.I nema potrebe da se svaki put kad se to spomene počne sa pričom kako je Armija BiH bila u neuporedivo težoj situaciji,kako je i sami opstanak bosanske države čudo,sve je to uredu,ali ostaje činjenica da Armija BiH nije dobila rat i nema potrebe svaki put kad se to spomene kao nepobitna činjenica pravdati zašto je to tako.Armija BiH je zaista moralni pobjednik,ali debelo se varaš da je vojni,i dok je tvoje mišljenje da jeste upravo samo to,tvoje lično mišljenje,to da Armija BiH nije vojni pobjednik je nepobitna činjenica,koju je ponavljao i tadašnji predsjednik Alija Izetbegović.Svaki put kad vidiš tablu sa "Welcome to Republika Srpska" ti se sjeti kako je Armija BiH bila vojni pobjednik.Vojno je završilo neriješeno.Zmaj - BIH wrote:![]()
Usporedba ti je za 0(nulu).
HV je ratovala par mjeseci sa otvorenim granicama prema zapadnim drzavama.
Armija BiH je goloruko ratovala 3,5 godine, sa embragom na oruzje, braneci drzavu od dva agresora i domacih izdajnika.
Armija BiH je vojni i moralni pobjednik. Vojni je pobjednik jer je uspjela odbraniti drzavu od dva agresora i domacih izdajnika, i jer nije cinila masovne zlocine! Armija hvale i divljenja vrijedna!!
-
palermo
#37047 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma sve na stranu, ali ja nikako ne mogu da skontam koja je fora da uzmeš nick Uzeir, Mahmut i slično.......želja vas povuče, šta li...Uzeir wrote:
To ti babo pricao ili iz iskustva.
ABiH nije .....PAZInije oslobodila ni jednu jedinu njivu da nije u bila u koordinaciji sa hrvatskom ili srpskom kompotentnom, mudzahedinima ili stranim sluzbama.
Budala samo moze reci da je Srebrenica bila demilitizirana, a u stvarnosti je bila vise naoruzana nego Tuzlanski korpus.
Na kraju krajeva...heroje BiH cine Sandzaklije, srpske,hrvatske prodane duse, i pojedini clanovi ovog foruma koji su SFRJ zamjenili sa BiH!
- Danguba
#37048 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bas tako...palermo wrote:Ma sve na stranu, ali ja nikako ne mogu da skontam koja je fora da uzmeš nick Uzeir, Mahmut i slično.......želja vas povuče, šta li...Uzeir wrote:
To ti babo pricao ili iz iskustva.
ABiH nije .....PAZInije oslobodila ni jednu jedinu njivu da nije u bila u koordinaciji sa hrvatskom ili srpskom kompotentnom, mudzahedinima ili stranim sluzbama.
Budala samo moze reci da je Srebrenica bila demilitizirana, a u stvarnosti je bila vise naoruzana nego Tuzlanski korpus.
Na kraju krajeva...heroje BiH cine Sandzaklije, srpske,hrvatske prodane duse, i pojedini clanovi ovog foruma koji su SFRJ zamjenili sa BiH!
- casica
#37049 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
svaki praznik isti uzeiri, pustite ih nek u miru pate
-
oakville
#37050 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da se bar nazvao "Huzeir" umjesto "Uzeir" pa da izgleda autentičnocasica wrote:svaki praznik isti uzeiri, pustite ih nek u miru pate