Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Hakiz
#37026 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja samo čekam prvi mjesec da se ne isplate invalidnine za RVI 
- ultima_palabra
#37027 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
USK je uvijek baska, kod njih ne vrijedi nikakav dogovor napravljen u Sarajevu.mahalik wrote:koja šizofrenija
Naša stranka neće sa ASDA u Krajini a sutra potpisuju koaliciju sa istom strankom u Goraždu
- General War
#37028 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Banksy wrote:Dok se izdajnička SDA s HDZ-om očekivano grli, glumeći da joj odluka CIK-a nije draga, najavljujući 'apelacije', a na terenu ulazeći u koaliciju s Dodikom i Čovićem gdje god to bude moguće,
za to vrijeme, 'petokolonaš' 'folksdojčer' 'krmojed' 'Kecmanović', je jasan:
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je nakon današnjeg sastanka sa predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Draganom Čovićem da bi zajednička koalicija dviju stranaka podrazumijevala i državni, i federalni, i kantonalne nivoe u kojima te stranke čine većinu.
Naša stranka će od Ustavnog suda BiH, nakon odluke Centralne izborne komisije BiH o načinu izbora delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH, tražiti privremenu mjeru zaštite da se ta odluka ne može provoditi dok se o njoj ne donese meritorna odluka.
Predsjednik Naše Stranke Predrag Kojović je na konferenciji za medije danas odluku CIK-a nazvao "politički kompromis kojega je CIK uradio očigledno između ljudi koji imaju različite vizije o tome kako BiH treba da izgleda".
"Stoga ćemo pokrenuti upravni spor uime svih kantonalnih zastupnika koji su potencijalno oštećeni ovom odlukom, ljudi koji bi mogli biti izabrani da nije donesena odluka CIK-a", rekao je Kojović.
Istakao je da će pokrenuti i apelaciju pred Ustavnim sudom od kojeg će zatražiti da se odluka CIK-a proglasi neustavnom.
"U međuvremenu Naša stranka neće učestvovati i na sve moguće načine, koji su dozvoljeni, će blokirati izbor delegata u Dom naroda FBiH dok god Ustavni sud ne donese odluku o ovom pitanju", rekao je pored ostalog Kojović.
Zaključio je da želi državu u kojoj će biti važan svaki čovjek, bez obzira odakle dolazio.
![]()
-
zippoo87
#37029 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
a sto se ne bi isplacivale...budzet je likvidan ?Hakiz wrote:Ja samo čekam prvi mjesec da se ne isplate invalidnine za RVI
ne znam kakav je ovaj novi prijedlog budzeta u KS,tacnije znam ali ne vjerujem bas da ima onoliko sredstava,preko 900 mil.
Forto je rekao da ce u prvoj polovini 2019. biti rebalans a Zolj spominje nekakve kredite,nekih 100+ mil. KM od nekih banaka,kao da ce biti operativno u maju
ovo sam gledao na dnevniku,slabo pratim desavanja u KS
-
Lopov-eliminator
#37030 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kluz franjo wrote:Čitajući ovu temu u zadnjih 70-ak dana, neki neupućeni čitalac bi mogao steći dojam da je NS apsolutni vladar kantonalnog života i smrti u zadnje 23 postdejtonske godine.
Čisto informacije radi - za ovog slučajnog, neupućenog čitaoca.
Naša stranka jeste ostvarila najbolji izborni rezultat u svojoj istoriji postojanja, ali u ciframa u KS to izgleda ovako.
Po zvaničnim i potvrđenim rezultatima CIK-a,
NS je dobila povjerenje 13% važećih glasova izašlih birača.
Zajedno sa SDP-om to povjerenje je iznosilo 23,2%, a kao postizborni BH blok (SDP/NS/DF) imaju 29,4% podrške važećih glasova izašlih birača.
Ja stvarno ne znam šta je po mišljenju nekih forumaša NS trebala samostalno uraditi sa 13% podrške. Ili kao dio ovog BH bloka koji je osvojio manje od 1/3 važećih glasova (po CIK-u).
A posebno ne znam šta je to NS konkretno uradila u zadnjih 70 dana, a da zaslužuje ovu količinu (u momentima skoro patološke) kritike.
A sada slobodno nastavite sa između ostalog i SDP-ovim navodnim travničkim apsolventima na temi NS.
Imaš pravo. Kod nas je jedan od najvećih problema ljevičara i liberala to što imaju prevelika/nerealna očekivanja.
Njima je dovoljno da se samo par stvari od citave gomile tih ionako prevelikih očekivanja koja su zacrtali sebi u glavama ne ispuni da bi zamrzili opciju za koju su glasali i prešli u apstinente. Zato nacionalne stranke dugoročno imaju stabilniju bazu stvarnih glasača (uprkos svim manipulacijama i krađama), jer im se ljevičari i liberali redovno sklanjaju s puta svojim apstiniranjem zbog iznevjerenih nerealnih očekivanja.
- kmirsad
#37031 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zanimljivo... i ja sam stekao dojam da su se komentari o svim, ali baš svim... političkaim dešavanjima u BiH, skoncentrisali na temu o Našoj Stranci. I to posebno onih razočaranih dugogodišnjih glasača NS-a, koji više nikada neče glasati za NS
... recimo... zato što je, kakva nevišensa blamaža NS-a... Kerla ogladnila pola sata nakon početka sjednice.
.. jer pobogu, izdali su principe, čast, čestitost poštenje ušli u koaliciju sa strankom gladeža... u čijim redovima se nalaze pohlepne osobe koje iz niskih , ličnih pobuda, ogladne ha počne sjednica... ma jebo ih DF... pantljičara stranka... NS... centar svijeta...
Da zaista... zanesenjaci,pjsnici, "posljednji romantici na ovom svijetu", "posljednji Mohikanci", "buntovnici bez razloga"... uobrazili sebi da se može praviti vlast bez SDA, PDA, SNSD, HDZ...ma daj... ko bi takve ljude koji lebde u zraku uzimao za ozbiljno...Kod nas je jedan od najvećih problema ljevičara i liberala to što imaju prevelika/nerealna očekivanja.
- Capsicum
#37032 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
NS+ASDA pa
Da mi nije mrsko sad bih citirao sve ove NS-ovce koji su ovdje glumili moralne vertikale... Što bi naš narod rekao "rugala se ruga, pa postala druga"
Da mi nije mrsko sad bih citirao sve ove NS-ovce koji su ovdje glumili moralne vertikale... Što bi naš narod rekao "rugala se ruga, pa postala druga"
- Control panel
#37033 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bobija kerla je bila prvo u Nasoj stranci, cak je bila i na listama za Kanton.kmirsad wrote:Zanimljivo... i ja sam stekao dojam da su se komentari o svim, ali baš svim... političkaim dešavanjima u BiH, skoncentrisali na temu o Našoj Stranci. I to posebno onih razočaranih dugogodišnjih glasača NS-a, koji više nikada neče glasati za NS... recimo... zato što je, kakva nevišensa blamaža NS-a... Kerla ogladnila pola sata nakon početka sjednice.
![]()
![]()
.. jer pobogu, izdali su principe, čast, čestitost poštenje ušli u koaliciju sa strankom gladeža... u čijim redovima se nalaze pohlepne osobe koje iz niskih , ličnih pobuda, ogladne ha počne sjednica... ma jebo ih DF... pantljičara stranka... NS... centar svijeta...
Da zaista... zanesenjaci,pjsnici, "posljednji romantici na ovom svijetu", "posljednji Mohikanci", "buntovnici bez razloga"... uobrazili sebi da se može praviti vlast bez SDA, PDA, SNSD, HDZ...ma daj... ko bi takve ljude koji lebde u zraku uzimao za ozbiljno...Kod nas je jedan od najvećih problema ljevičara i liberala to što imaju prevelika/nerealna očekivanja.
Pa se usnikersila u DF-u.
- kmirsad
#37034 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Očigledno su je bolje hranili u NS-u...Control panel wrote:Bobija kerla je bila prvo u Nasoj stranci, cak je bila i na listama za Kanton.kmirsad wrote:Zanimljivo... i ja sam stekao dojam da su se komentari o svim, ali baš svim... političkaim dešavanjima u BiH, skoncentrisali na temu o Našoj Stranci. I to posebno onih razočaranih dugogodišnjih glasača NS-a, koji više nikada neče glasati za NS... recimo... zato što je, kakva nevišensa blamaža NS-a... Kerla ogladnila pola sata nakon početka sjednice.
![]()
![]()
Pa se usnikersila u DF-u.
- kmirsad
#37035 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A da mi tebe citiramo kako si mjesecima govorio da je NS stranka od Vječnice do Marin dvora, marginalna stranka, kako neprekidno bježi od vlasti i odgovornosti... tvoje riječi " velike plate, odgovornost nikakva", da joj je glavni cilj biti opozicija, kvari udruživanje lijevih stranaka, uhljebljuje uski krug ljudi iz užeg rukovodstva...Capsicum wrote:NS+ASDA pa![]()
![]()
![]()
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#37036 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ja, i? da li je naša stranka ikada najavila da neće u koaliciju sa asda. da te malo prosvijetlim. to nije asda, već koalicija a-sda-pomak-zajedno, koju između ostalih čine i dokazani socijaldemokrata, bivši član građanskog sveza, a trenutni gradonačelnik grada bihaća, šuhret fazlić, zatim hujić zlatko inače načelnik bosanskog petrovca i dudaković zikrija načelnik bužima. nitko od pomenutih nije član a-sda i zašto naša stranka ne može koalirati sa njima?Capsicum wrote:NS+ASDA pa![]()
![]()
![]()
to ti je ono kada tražiš dlaku u jajetu i spniraš poluistinom.
Last edited by malakh on 21/12/2018 11:02, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#37037 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Meni pravo drago kad se vi u opoziciji svadjate, cisto da me ne grize savjest sto nisam glasao.
Hvala vam na tome.
Hvala vam na tome.
- wewa
#37038 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SDI: najvise volim ove 'holier than thou' postove.
- Capsicum
#37039 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
De ba, gdje je ta stranka Pomak? Ne budite djeca. To je ASDA, stranka koja je nastala tako što se odvojila od SDA jer nisu htjeli u koaliciju s mrskim komunjarama (SDP). Zbog te iste ASDA i podrške njenog jednog vijećnika većini u gradskom vijeću Bihaća je većina NS-ovaca ovdje ismijavalo GS. A sad kad je NS u koaliciji sa ASDA, onda je to sad ok. Licemjeri na kvadrat. Fol neće sa SDA, a ušli sa njihovim ultraklerikalnim desnim krilom u koaliciju. Show jbt.malakh wrote:ja, i? da li je naša stranka ikada najavila da neće u koaliciju sa asda. da te malo prosvijetlim. to nije asda, već koalicija a-sda-pomak-zajedno, koju između ostalih čine i dokazani socijaldemokrata, bivši član građanskog sveza, a trenutni gradonačelnik grada bihaća, šuhret fazlić, zatim hujić zlatko inače načelnik bosanskog petrovca i dudaković zikrija načelnik bužima. nitko od pomenutih nije član a-sda i zašto naša stranka ne može koalirati sa njima?Capsicum wrote:NS+ASDA pa![]()
![]()
![]()
-
daddy-kool
#37040 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Banksy wrote:Dok se izdajnička SDA s HDZ-om očekivano grli, glumeći da joj odluka CIK-a nije draga, najavljujući 'apelacije', a na terenu ulazeći u koaliciju s Dodikom i Čovićem gdje god to bude moguće,
za to vrijeme, 'petokolonaš' 'folksdojčer' 'krmojed' 'Kecmanović', je jasan:
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je nakon današnjeg sastanka sa predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Draganom Čovićem da bi zajednička koalicija dviju stranaka podrazumijevala i državni, i federalni, i kantonalne nivoe u kojima te stranke čine većinu.
Naša stranka će od Ustavnog suda BiH, nakon odluke Centralne izborne komisije BiH o načinu izbora delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH, tražiti privremenu mjeru zaštite da se ta odluka ne može provoditi dok se o njoj ne donese meritorna odluka.
Predsjednik Naše Stranke Predrag Kojović je na konferenciji za medije danas odluku CIK-a nazvao "politički kompromis kojega je CIK uradio očigledno između ljudi koji imaju različite vizije o tome kako BiH treba da izgleda".
"Stoga ćemo pokrenuti upravni spor uime svih kantonalnih zastupnika koji su potencijalno oštećeni ovom odlukom, ljudi koji bi mogli biti izabrani da nije donesena odluka CIK-a", rekao je Kojović.
Istakao je da će pokrenuti i apelaciju pred Ustavnim sudom od kojeg će zatražiti da se odluka CIK-a proglasi neustavnom.
"U međuvremenu Naša stranka neće učestvovati i na sve moguće načine, koji su dozvoljeni, će blokirati izbor delegata u Dom naroda FBiH dok god Ustavni sud ne donese odluku o ovom pitanju", rekao je pored ostalog Kojović.
Zaključio je da želi državu u kojoj će biti važan svaki čovjek, bez obzira odakle dolazio.
![]()
- Capsicum
#37041 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A da ne govorim o prozivanju DF-a zbog 60 dana učešća u vladi FBiH. Sve ok, samo da više ne glume moralne vertikale. Od sad samo pssssst.Capsicum wrote:De ba, gdje je ta stranka Pomak? Ne budite djeca. To je ASDA, stranka koja je nastala tako što se odvojila od SDA jer nisu htjeli u koaliciju s mrskim komunjarama (SDP). Zbog te iste ASDA i podrške njenog jednog vijećnika većini u gradskom vijeću Bihaća je većina NS-ovaca ovdje ismijavalo GS. A sad kad je NS u koaliciji sa ASDA, onda je to sad ok. Licemjeri na kvadrat. Fol neće sa SDA, a ušli sa njihovim ultraklerikalnim desnim krilom u koaliciju. Show jbt.malakh wrote:ja, i? da li je naša stranka ikada najavila da neće u koaliciju sa asda. da te malo prosvijetlim. to nije asda, već koalicija a-sda-pomak-zajedno, koju između ostalih čine i dokazani socijaldemokrata, bivši član građanskog sveza, a trenutni gradonačelnik grada bihaća, šuhret fazlić, zatim hujić zlatko inače načelnik bosanskog petrovca i dudaković zikrija načelnik bužima. nitko od pomenutih nije član a-sda i zašto naša stranka ne može koalirati sa njima?Capsicum wrote:NS+ASDA pa![]()
![]()
![]()
-
Hakiz
#37042 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Forto ne može tu ništa reći jer je on kantonalni premijer, a problem je federalni nivo.zippoo87 wrote:a sto se ne bi isplacivale...budzet je likvidan ?Hakiz wrote:Ja samo čekam prvi mjesec da se ne isplate invalidnine za RVI
ne znam kakav je ovaj novi prijedlog budzeta u KS,tacnije znam ali ne vjerujem bas da ima onoliko sredstava,preko 900 mil.
Forto je rekao da ce u prvoj polovini 2019. biti rebalans a Zolj spominje nekakve kredite,nekih 100+ mil. KM od nekih banaka,kao da ce biti operativno u maju
ovo sam gledao na dnevniku,slabo pratim desavanja u KS
U Federaciji ne možeš u 2019. isplaćivati nešto iz budžeta za 2019. kada nisi napravio budžet. Dakle, nemaš budžet i kako možeš davati nešto od ničega? A RVI je federalni nivo, ne kantonalni.
Da bi imao budžet, prvo moraš imati konstituisan Parlament koji ga usvaja. I tu su odluka CIK-a i prijetenje tužbama Ustavnom sudu problematične za svakodnevni život. Vrijeme prolazi.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/karajbi ... /181221050
U teoriji, odluka NS-a, SDP-a itd, sa kojom se ja u principu slažem, da idu prema Ustavnom sudu zbog CIK-a može značiti da RVI neće dobiti invalidninu.
A to bi i sahranilo NS, SDP itd za sva vremena i zacementiralo SDA i njihove partnere HDZ (kao i i NSND) za vijeke vjekova.
Jer, čak i ako SDA ima isti stav kao i građanski blok, da se ne dozvoli popis 2013, lako će se oni dogovriti sa HDZ-om da jedni za sva vremena unište građasnku opciju, drugi da im se više nikada ne dogodi Komšić.
Teške odluke, ali na muci se poznaju junaci.
- drug_profi
#37043 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nekad su izbori bili u aprilu, pa su opet vraćeni na oktobar.
A očigledno je da svaki ciklus imamo istu priču. Kašnjenje sa usvajanjem budžeta radi kasnog konstituisanja vlasti, koje je kod nas uobičajeno radi sistema.
Možda bi prilikom usaglašavanja novog izbornog zakona, izbore trebalo opet vratiti na proljeće, i objediniti opšte i opštinske.
A očigledno je da svaki ciklus imamo istu priču. Kašnjenje sa usvajanjem budžeta radi kasnog konstituisanja vlasti, koje je kod nas uobičajeno radi sistema.
Možda bi prilikom usaglašavanja novog izbornog zakona, izbore trebalo opet vratiti na proljeće, i objediniti opšte i opštinske.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#37044 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
De ba, gdje je ta stranka Pomak? Ne budite djeca. To je ASDA, stranka koja je nastala tako što se odvojila od SDA jer nisu htjeli u koaliciju s mrskim komunjarama (SDP). Zbog te iste ASDA i podrške njenog jednog vijećnika većini u gradskom vijeću Bihaća je većina NS-ovaca ovdje ismijavalo GS. A sad kad je NS u koaliciji sa ASDA, onda je to sad ok. Licemjeri na kvadrat. Fol neće sa SDA, a ušli sa njihovim ultraklerikalnim desnim krilom u koaliciju. Show jbt.Capsicum wrote:
ja, i? da li je naša stranka ikada najavila da neće u koaliciju sa asda. da te malo prosvijetlim. to nije asda, već koalicija a-sda-pomak-zajedno, koju između ostalih čine i dokazani socijaldemokrata, bivši član građanskog sveza, a trenutni gradonačelnik grada bihaća, šuhret fazlić, zatim hujić zlatko inače načelnik bosanskog petrovca i dudaković zikrija načelnik bužima. nitko od pomenutih nije član a-sda i zašto naša stranka ne može koalirati sa njima?
iskreno, ja nisam upratio da je netko prozivao gs zbog toga što je asda podržavala rad šuhreta fazlića. ne kažem da ih nisu prozivali, već da ja to nisam vidio svojim očima, niti sam pročitao.A da ne govorim o prozivanju DF-a zbog 60 dana učešća u vladi FBiH. Sve ok, samo da više ne glume moralne vertikale. Od sad samo pssssst.![]()
sa druge strane, nisi porekao da je šuhret fazlić socijaldemokrata, nisi porekao da je zlatko hujić imao svojih "gafova" zbog bošnjačko-srpskih odnosa u bosanskom petrovcu, pa čak su ga naradikalnije struje sda napadale zbog toga (a asda se u javnosti predstavlja kao još radikalnija stranka), nisi porekao da je duraković bio neovisni kandidat za načelnika općine bužim i da su ga podržali svi, sem sda i sbb-a, kao što su podržali tog istog zlatka hujića.
i naša stranka uvijek može naći opravdanje da kaže da je koalirala sa tim ljudima i da tu nema ništa sporno.
sa druge strane, ako je a-sda prihvatila zlatka hujića nakon njegovog "gafa" sa onim momcima što su sa zastavom ljiljana marširali kroz bosanski petrovac, onda to može značiti i da je a-sda malo ubliža svoj nacionalni naboj?
ovo ja navodim samo kao kontraargument tvojim tvrdnjama i ne mogu osuditi našu stranku koja je podržala vladu, a u istoj ne participira. trenutno je djelovala kao žrtva zbog mira u kući, a na ostalima je da se oduže na neki način.
-
Hakiz
#37045 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Neko je jednom spomenuo da bi trebalo kanton skinuti sa opštih i prebaciti u lokalne izbore. Pa da na opštim ostanu država i entiteti (s nadom da će vremenom nestati entitetskidrug_profi wrote:Nekad su izbori bili u aprilu, pa su opet vraćeni na oktobar.
Ima smisla, kantoni imaju više veze sa opštinama nego sa entitetima.
Mislim da je ramak od 2 godine dobar. Jer, to može biti i popravni građanima ako su se prevarili da glasaju za druge, ili pokazatelj strankama kako ih građani ocjenjuju u 2 godine pa da se u slijedeće 2 poprave.
-
balks
#37046 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kako bi popunjavao Dom naroda, kad bi kantonalne spojio sa lokalnim?Hakiz wrote:Neko je jednom spomenuo da bi trebalo kanton skinuti sa opštih i prebaciti u lokalne izbore. Pa da na opštim ostanu država i entiteti (s nadom da će vremenom nestati entitetskidrug_profi wrote:Nekad su izbori bili u aprilu, pa su opet vraćeni na oktobar.
Možda bi prilikom usaglašavanja novog izbornog zakona, izbore trebalo opet vratiti na proljeće, i objediniti opšte i opštinske.)
Mislim da je ramak od 2 godine dobar. Jer, to može biti i popravni građanima ako su se prevarili da glasaju za druge, ili pokazatelj strankama kako ih građani ocjenjuju u 2 godine pa da se u slijedeće 2 poprave.
Razmak od dvije godine je ok, iz razloga koje si gore naveo.
Naravno ovo sve vrijedi za normalne države.
- Capsicum
#37047 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Šuhret je preletač. To što je nekad bio socijaldemokrata, pa ga je GS kandidovao za gradonačelnika itd. to ništa ne znači. Kad je prešao u ASDA, posrao se na svoje glasače i na svoj ugled. Isto vrijedi za sve koji su se našli na listi ASDA, a ranije su bili neka lijeva opcija. Donekle mogu shvatiti kad neko prelazi iz SDP u DF, GS i slično, ali kad promijeniš opciju za 180 stepeni, onda si dokazao kakav si čovjek. Slično i kad NS spočitava drugima koaliranje sa nacionalnim strankama, a onda ona uradi isto.malakh wrote: sa druge strane, nisi porekao da je šuhret fazlić socijaldemokrata, nisi porekao da je zlatko hujić imao svojih "gafova" zbog bošnjačko-srpskih odnosa u bosanskom petrovcu, pa čak su ga naradikalnije struje sda napadale zbog toga (a asda se u javnosti predstavlja kao još radikalnija stranka), nisi porekao da je duraković bio neovisni kandidat za načelnika općine bužim i da su ga podržali svi, sem sda i sbb-a, kao što su podržali tog istog zlatka hujića.
Žrtva? hahaha dobar, dobar. Oni su žrtve, a DF nije bio žrtva kad je ušao u vlast (iako je zbog principijelnosti izbačen iz iste ekspresno). Ko je tu sad principijelan, a ko ne?malakh wrote:i naša stranka uvijek može naći opravdanje da kaže da je koalirala sa tim ljudima i da tu nema ništa sporno.
sa druge strane, ako je a-sda prihvatila zlatka hujića nakon njegovog "gafa" sa onim momcima što su sa zastavom ljiljana marširali kroz bosanski petrovac, onda to može značiti i da je a-sda malo ubliža svoj nacionalni naboj?
ovo ja navodim samo kao kontraargument tvojim tvrdnjama i ne mogu osuditi našu stranku koja je podržala vladu, a u istoj ne participira. trenutno je djelovala kao žrtva zbog mira u kući, a na ostalima je da se oduže na neki način.
Evo ja ne osuđujem ono što rade. Misle da je tako najbolje i za njih i za njihove glasače i poštujem. Samo im spočitavam licemjerje. Znali su druge pljuvati druge i glumiti moralne vertikale, a sad rade to isto, ali su eto žrtve.
-
Hakiz
#37048 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ukinuti Dom naroda.balks wrote:Kako bi popunjavao Dom naroda, kad bi kantonalne spojio sa lokalnim?Hakiz wrote:Neko je jednom spomenuo da bi trebalo kanton skinuti sa opštih i prebaciti u lokalne izbore. Pa da na opštim ostanu država i entiteti (s nadom da će vremenom nestati entitetskidrug_profi wrote:Nekad su izbori bili u aprilu, pa su opet vraćeni na oktobar.
Možda bi prilikom usaglašavanja novog izbornog zakona, izbore trebalo opet vratiti na proljeće, i objediniti opšte i opštinske.)
Razmak od dvije godine je ok, iz razloga koje si gore naveo.
Naravno ovo sve vrijedi za normalne države.
-
putokaz1
#37049 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije rješenje ukinuti Dom Naroda već
-Pozitivno promjeniti ustav bh i ustav fbih te izborni zakon bh u dijelu koji se odnosi na dom naroda
namjerno su mala slova
-Pozitivno promjeniti ustav bh i ustav fbih te izborni zakon bh u dijelu koji se odnosi na dom naroda
namjerno su mala slova
- malakh
#37050 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nemoj tako jarane. i ti si ga ovdje branio kada su ga drugi napadali, a mnogi su govorili da je prevrtaner i preletač. jebaji ga to je politika. tako to sve funkcionira i sa jedne strane šuhretu svaka čast, zato što je javno otišao u drugu partiju i bio kandidat ispred druge partije. najgori i najopasniji su oni koji devedeset posto mandata provedu kao neovisni kandidati.Capsicum wrote:
Šuhret je preletač. To što je nekad bio socijaldemokrata, pa ga je GS kandidovao za gradonačelnika itd. to ništa ne znači. Kad je prešao u ASDA, posrao se na svoje glasače i na svoj ugled. Isto vrijedi za sve koji su se našli na listi ASDA, a ranije su bili neka lijeva opcija. Donekle mogu shvatiti kad neko prelazi iz SDP u DF, GS i slično, ali kad promijeniš opciju za 180 stepeni, onda si dokazao kakav si čovjek. Slično i kad NS spočitava drugima koaliranje sa nacionalnim strankama, a onda ona uradi isto.
način na koji su oni to podržali doista jeste žrtvovanje. takav način je esed radeljaš dobro naplatio, zatim nermin pećanac, semir halilović.Žrtva? hahaha dobar, dobar. Oni su žrtve, a DF nije bio žrtva kad je ušao u vlast (iako je zbog principijelnosti izbačen iz iste ekspresno). Ko je tu sad principijelan, a ko ne?
Evo ja ne osuđujem ono što rade. Misle da je tako najbolje i za njih i za njihove glasače i poštujem. Samo im spočitavam licemjerje. Znali su druge pljuvati druge i glumiti moralne vertikale, a sad rade to isto, ali su eto žrtve.
ako drže do principa, ne znači da će već na sljedećoj sjednici biti za tu novu većinu, odnosno da će glasati za kompletna imenovanja koja nova većina predloži. oni su samo podržali imenovanje vlade (koliko sam ja uspio shvatiti), što ne znači da će podržavati apsolutno sve što ta vlada predlaže i nudi.
kada smo kod dfa. df je izdao glasače. emir suljagić je 30 dana vodio kampanju direktno protiv bakira izetbegovića i protiv sda. dodao je tu par puta sdp i lagumdžiju. i toliko je srao po njima da je svakoga uspio ubijediti da on i df ni u najluđim snovima neće sa sda. kasnije se dogodilo što se dogodilo i oni su platili visoku cijenu zbog te izdaje.