FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

ascari

#37026 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

Abidal: "I could start working at Barça before the end of the season. I talked with the president and we'll discuss it further at a meeting"
Abidal: "Not yet sure what I'll do at Barça but I'm interested in working with the schools. I won't go to Olympiacos. Barça is Barça."

Posjetio je i trening centar. Navodno ga interesuje rad sa omladincima.
Image
sizifinho

#37027 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

ascari wrote:Abidal: "I could start working at Barça before the end of the season. I talked with the president and we'll discuss it further at a meeting"
Abidal: "Not yet sure what I'll do at Barça but I'm interested in working with the schools. I won't go to Olympiacos. Barça is Barça."

Posjetio je i trening centar. Navodno ga interesuje rad sa omladincima.
Image
Na kraju ce Abidal preko omladinaca doci do Barce B, a onda i u A tim, sa pomocnicima Xavijem i Puyolom.
omar little

#37028 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

ne berem, kakve veze puyol i mancini imaju sa abidalom i tim izjavama?
skenderija04

#37029 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Image

NEMOGUCE JE KUPITI MESSIJA
1.Ukupan transfer bi isao preko 500 miliona
2.Bilo koji klub bi prekrsio FFP
3.Niti igrac zeli da ide niti Barsa misli spustiti cijenu.

Znaci i SPORT se pridruzuje ovoj prici. Do juce je bio Chelsea, ManU.,... Ovdje se u petak navece nesto krupno desilo.

Abidal kaze da se vraca kao spona izmedju igraca i uprave, Costa se vraca u staff za putovanja,Blatter nudi razgovore da se sredi situacija izmedju FIFE i Barse ( Juce je samo predstavnik drugog ranga bio na dodjeli,a danas je portparol priznao da je prijava bila od strane "jednog kluba") TV prava se nude telecomu a ne firmi Mediapro...

U 48 sati jako puno pozitivnih vijesti.
HB_BHF

#37030 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Ma preokret totalni. Ako za vikend protiv Deportiva izađe ova postava kao što je igrala protiv Atletica, znat ćemo da je dogovor pao :D
skenderija04

#37031 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote:Ma preokret totalni. Ako za vikend protiv Deportiva izađe ova postava kao što je igrala protiv Atletica, znat ćemo da je dogovor pao :D
Nije ni Luis Enrique budala. Zna da ga ovi mogu napraviti trenerom. Pustili su ga pola godinne i vidjelo se da je tanak kao takticar. Svaka ideja mu se vratila u glavu kao bumerang. Od Bernabeua i Mathieu na beku pored zivog Albe, preko Pariza, pa do gluposti u San Sebastianu.
Bice ustupaka koje cemo morati progutati : obnova Alvesa, Xavi ili Iniesta u prvih 11 , i sl. Ipak, jedna stvar mu se mora priznati a to je da je uspio da Barcelona pobjedjuje u utakmicama gdje treba staviti kost. Prosle godine ne bi pobijedili ni PSG ni Valenciu ni Atl. Madrid. Ok, u nedjelju je Atletiko tukao ali i Barsa je odigrala muski.
ODB

#37032 Re: FC Barcelona

Post by ODB »

Po ovoj priči od maločas mogli bi vam ban ukinuti već na ljeto ?
skenderija04

#37033 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ODB wrote:Po ovoj priči od maločas mogli bi vam ban ukinuti već na ljeto ?
Blatter ima izbore u FIFI i nece ni najmanji problem ( osim onih sa Rusima i Katarom) Samo kasno...
Barecelona je rekla sto je imala, kazna je tu, ne misle da pricaju sa Fifom, i odnosi su na najnizem nivou. Ako hoce da sredjuju stvari neka se jave.
sizifinho

#37034 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

skenderija04 wrote:
ODB wrote:Po ovoj priči od maločas mogli bi vam ban ukinuti već na ljeto ?
Blatter ima izbore u FIFI i nece ni najmanji problem ( osim onih sa Rusima i Katarom) Samo kasno...
Barecelona je rekla sto je imala, kazna je tu, ne misle da pricaju sa Fifom, i odnosi su na najnizem nivou. Ako hoce da sredjuju stvari neka se jave.
Čekaj brate, hoćeš da kažeš da je L.E. ipak dobar trener?
Po čemu? Kako je on to kost postavio?
Mogu ti ja reći šta mislim o njemu?
Mislim da je "a la Pape", ma pljunuti trener koji želi biti inovator, tvrdoglav i odbija prihvatiti sistem koji funkcionira- jer nije cool ako ne ubaci svoj DNK. I to mu se HAMAN od glavu odbilo.
Kad je Pep došao, imao je ekipu u kojoj je pola čistke izvršeno a pola je on uradio. Onda je jovo na novo gradio. Šta je L.E. dobio?
Formiranu ekipu, s ljudima koji su tu godinama i on njima pokušava autoritet izvući. Trebao je ostvariti konekciju s njima, pa onda im pokazati da je gazda... Trebao je pokazati da s njegovim postavkama se uzima pobjeda, a kad ga ne sluša- gubi se. No on to nije uradio. Još jedan promašaj i mi ćemo SIGURNO svi to ponovo spominjati za par kola.
Majku mu njegovu, je li tako teško naći trenera koji zna da iskoristi igrače? Je li teško postaviti Barcu u neku standardnu formaciju, reći im da pritišću, a mladima pričati motivacijske priče pa da ne izlaze iz trening centra?
U pi*ku materinu i trener i sve. Čitam komentare ovih toliko poštovanih forumaša i već su svi haman euforični... a ništa nije gotovo još.
HB_BHF

#37035 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

skenderija04 wrote: Nije ni Luis Enrique budala. Zna da ga ovi mogu napraviti trenerom. Pustili su ga pola godinne i vidjelo se da je tanak kao takticar. Svaka ideja mu se vratila u glavu kao bumerang. Od Bernabeua i Mathieu na beku pored zivog Albe, preko Pariza, pa do gluposti u San Sebastianu.
Bice ustupaka koje cemo morati progutati : obnova Alvesa, Xavi ili Iniesta u prvih 11 , i sl. Ipak, jedna stvar mu se mora priznati a to je da je uspio da Barcelona pobjedjuje u utakmicama gdje treba staviti kost. Prosle godine ne bi pobijedili ni PSG ni Valenciu ni Atl. Madrid. Ok, u nedjelju je Atletiko tukao ali i Barsa je odigrala muski.
Ok, to stoji. Ekipa je fizički ojačala u odnosu na prošlu godinu. Najbolji primjer je Neymar. Prošle godine je padao na svaki dodir, a sad djeluje dosta stabilnije i jače.
Mene zanima šta će sad biti ako izgube neku utakmicu na glup način, kao protiv Sociedada. Hoće li idući put igrači biti ti koji su na udaru? Mislim, ne mogu sigurno daleko dogurati bez trenera. Ipak pričamo o najkvalitetnijem nogometu na svijetu gdje je trener najvažnija karika. Svaki detalj igre se dobro analizira i uigravaju se određene akcije i formacije. U Ligi se moraju boriti protiv jednog Ancelottija, a u LP da ne pričam.

Eno, Ronaldo je dobio svoju treću zlatnu loptu. Sigurno da Messiju nije svejedno... A ova situacija mu ne ide baš u prilog za ovu sezonu.
skenderija04

#37036 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Mislim da je "a la Pape", ma pljunuti trener koji želi biti inovator, tvrdoglav i odbija prihvatiti sistem koji funkcionira- jer nije cool ako ne ubaci svoj DNK. I to mu se HAMAN od glavu odbilo.
Kad je Pep došao, imao je ekipu u kojoj je pola čistke izvršeno a pola je on uradio. Onda je jovo na novo gradio. Šta je L.E. dobio?
Formiranu ekipu, s ljudima koji su tu godinama i on njima pokušava autoritet izvući. Trebao je ostvariti konekciju s njima, pa onda im pokazati da je gazda... Trebao je pokazati da s njegovim postavkama se uzima pobjeda, a kad ga ne sluša- gubi se. No on to nije uradio. Još jedan promašaj i mi ćemo SIGURNO svi to ponovo spominjati za par kola.
Majku mu njegovu, je li tako teško naći trenera koji zna da iskoristi igrače? Je li teško postaviti Barcu u neku standardnu formaciju, reći im da pritišću, a mladima pričati motivacijske priče pa da ne izlaze iz trening centra?
U pi*ku materinu i trener i sve. Čitam komentare ovih toliko poštovanih forumaša i već su svi haman euforični... a ništa nije gotovo još.
Nisam rekao da je dobar trener, naprotiv. Rekao sam da svaki put kada je pokusao da izmislja neku taktiku da je upropastio stvar.

Ali ponavljam da ima i pozitivnih stvari (malo ali ima) Barcelona prosle godine nije mogla sa Atleticom. Ni fizicki ni mentalno. Ove godine (na stranu rezultat) ja nisam imao utisak da ju fizicki puno jaci od Barse. Dalje, sjeti se prosle godine ( i ne samo prosle vec i za Tita i Pepa) naslova:" Taj i taj ce biti dvije sedmice odsutan zbog problema sa misicima" Drugi ima zglob u kurcu, treci problem u listu... Ove godine nema te vrste povreda. Samo mehanicke, od udaraca.Znaci da je fizicki ekipa dobro pripremljena. Mozemo reci da je tanak kao takticar ali ako ima stvari koje dobro radi red je da se kazu.
skenderija04

#37037 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote:
skenderija04 wrote: Nije ni Luis Enrique budala. Zna da ga ovi mogu napraviti trenerom. Pustili su ga pola godinne i vidjelo se da je tanak kao takticar. Svaka ideja mu se vratila u glavu kao bumerang. Od Bernabeua i Mathieu na beku pored zivog Albe, preko Pariza, pa do gluposti u San Sebastianu.
Ok, to stoji. Ekipa je fizički ojačala u odnosu na prošlu godinu. Najbolji primjer je Neymar. Prošle godine je padao na svaki dodir, a sad djeluje dosta stabilnije i jače.
Mene zanima šta će sad biti ako izgube neku utakmicu na glup način, kao protiv Sociedada. Hoće li idući put igrači biti ti koji su na udaru? Mislim, ne mogu sigurno daleko dogurati bez trenera. Ipak pričamo o najkvalitetnijem nogometu na svijetu gdje je trener najvažnija karika. Svaki detalj igre se dobro analizira i uigravaju se određene akcije i formacije. U Ligi se moraju boriti protiv jednog Ancelottija, a u LP da ne pričam.

Eno, Ronaldo je dobio svoju treću zlatnu loptu. Sigurno da Messiju nije svejedno... A ova situacija mu ne ide baš u prilog za ovu sezonu.
Naravno, vidjecemo kako ce se razvijati situacija ali stvari su sada jasnije. L.E zba da nema prostor za izmisljanje tople vode. Igraci znaju da su oni sljedeci na koje ce ici drvlje i kamenje. Predsjednik zna da su na ljeto izbori. Osudjeni su na dogovor jer je svima u interesu. Dokle ce dogurati? Vidjecemo.
SSemir

#37038 Re: FC Barcelona

Post by SSemir »

skenderija04 wrote:
Nisam rekao da je dobar trener, naprotiv. Rekao sam da svaki put kada je pokusao da izmislja neku taktiku da je upropastio stvar.

Ali ponavljam da ima i pozitivnih stvari (malo ali ima) Barcelona prosle godine nije mogla sa Atleticom. Ni fizicki ni mentalno. Ove godine (na stranu rezultat) ja nisam imao utisak da ju fizicki puno jaci od Barse. Dalje, sjeti se prosle godine ( i ne samo prosle vec i za Tita i Pepa) naslova:" Taj i taj ce biti dvije sedmice odsutan zbog problema sa misicima" Drugi ima zglob u kurcu, treci problem u listu... Ove godine nema te vrste povreda. Samo mehanicke, od udaraca.Znaci da je fizicki ekipa dobro pripremljena. Mozemo reci da je tanak kao takticar ali ako ima stvari koje dobro radi red je da se kazu.
taj je sigurno u černobilu bio duzi period? :D
ascari

#37039 Re: FC Barcelona

Post by ascari »

omar little wrote:ne berem, kakve veze puyol i mancini imaju sa abidalom i tim izjavama?
Nemaju, nego da ne pisem dva posta :-D
BHF_Manijak

#37040 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Ma odavno je govorim da je ustvari kao taj nekakav neprijateljski odnos Ronalda i Messia samo produkt medija, jer trebaju antagonistu i protagonistu, kroz historiju milion puta dokazano, a da u biti su obojica sasvim normalni insani i siguran sam da odnos nije ni blizu tako los.

Meni je ova reakcija sasvim ok i na mjestu, simpaticna, da svog djecaka upozna sa takvom velicinom, kao sto sam siguran da bi i Messi kontra uradio. Sve ostalo je medijsko preseravanje i mislim da obojica nisu ni izbliza toliko losi momci, stavise super su, s obzirom sta se sve u njihovom zivotu desava i kakav je to nivo, tempo zivota, klima, glamur i sve ostalo, novca koliko je u opticaju itd...
Vertig0

#37041 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

100% i ovo radovanje i urlik ronalda je po meni sasvim normalno. Pogotovo za njega, jer svi znaju koliki je fanatik i radnik i sigurno mi pravo znaci sto vec drugu godinu za redom uzima zlatnu loptu ispred nosa mesiju. Ne bih da sad ulazim u neku diskusiju ali messi bi se mogo malo ugledati na njega po pitanju ovog gore sto sam rekao za rad.
Samo moje misljnje, nista vise... I dalje je messi no1 :D
omar little

#37042 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

urlikanje mi je krkanluk, ali ovo sa malcem i messijem mi je bas slatko. mnjaaa
omar little

#37043 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

cox se ocitovo na tekmu s atletikom.

The use of Suarez in the centre-forward role was particularly useful at enabling these quick forward passes. During Barcelona’s many meetings with Atletico last season, Messi was surprisingly frustrating with his movement, usually starting centrally and making movements towards the play, into the zone occupied by Atletico’s midfielders. He wasn’t particularly keen to move laterally: sometimes drifting wide to the right but doing with little urgency, and unable to make runs in behind because Atletico defended so deep.

Suarez was different. The movement Messi used to make, deep from a central position, was the one movement Suarez didn’t. Instead, Suarez concentrated on making sudden, quick lateral sprints, collected the ball in the channels, and sometimes ran in behind, too.

Image
Baresi 6

#37044 Re: FC Barcelona

Post by Baresi 6 »

ko sto sam vec reko u maju prosle godine, enrike trener :lol:
Baresi 6 wrote:konta barca da ce sa enrikeom upalit ista fora ko sa gvardijolom. mislim da su sanse za to tanke isto kao sto mislim da je enrike tanak kao trener. ali eto vidjet cemo.
sizifinho

#37045 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

Baresi 6 wrote:ko sto sam vec reko u maju prosle godine, enrike trener :lol:
Baresi 6 wrote:konta barca da ce sa enrikeom upalit ista fora ko sa gvardijolom. mislim da su sanse za to tanke isto kao sto mislim da je enrike tanak kao trener. ali eto vidjet cemo.
nisi jedini, nije da je bila nuklearna znanost skontati ahahha xD
supercali

#37046 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

ja znam da sam rekao da ce ih bar u fizickom smislu dici na nivo na kojem nikad nisu bili
sto se i potvrdilo ostalo je bilo da se vidi jer on je u biti mlad trener sa par sezona odradjenih
barca b roma i celta
tako da je tesko reci je li neko kvalitetan trener ili ne sto se tice taktika odnosa sa igracima itd
ODB

#37047 Re: FC Barcelona

Post by ODB »

Off topic
Je li težak španski jezik za naučiti?
Ima li neko preporuku za dobar online kurs ,neku stranicu kvalitetnu ?
todd_smith

#37048 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

skenderija04 wrote:Image

NEMOGUCE JE KUPITI MESSIJA
1.Ukupan transfer bi isao preko 500 miliona
2.Bilo koji klub bi prekrsio FFP
3.Niti igrac zeli da ide niti Barsa misli spustiti cijenu.

Znaci i SPORT se pridruzuje ovoj prici. Do juce je bio Chelsea, ManU.,... Ovdje se u petak navece nesto krupno desilo.

Abidal kaze da se vraca kao spona izmedju igraca i uprave, Costa se vraca u staff za putovanja,Blatter nudi razgovore da se sredi situacija izmedju FIFE i Barse ( Juce je samo predstavnik drugog ranga bio na dodjeli,a danas je portparol priznao da je prijava bila od strane "jednog kluba") TV prava se nude telecomu a ne firmi Mediapro...

U 48 sati jako puno pozitivnih vijesti.
pa nije nemoguce

bonusi se ne racunaju u FFP, odmah mu plata moze biti 50k, i u bonusima 300k da dobije

isto tako za klubove, jedino ako barca zeli sve pare odmah istog trena
todd_smith

#37049 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

ODB wrote:Off topic
Je li težak španski jezik za naučiti?
Ima li neko preporuku za dobar online kurs ,neku stranicu kvalitetnu ?
duolingo app za mobitel imas

nije tezak jezik, mozes ga za 3mj laganice savladati da svaki dan radis malo pomalo
ODB

#37050 Re: FC Barcelona

Post by ODB »

todd_smith wrote: duolingo app za mobitel imas

nije tezak jezik, mozes ga za 3mj laganice savladati da svaki dan radis malo pomalo
Hvala
bitno mi je samo da nije težak kao njemački jer onda ne bih ni počinjao ako je takav :skoljka:
Post Reply