Abidal: "Not yet sure what I'll do at Barça but I'm interested in working with the schools. I won't go to Olympiacos. Barça is Barça."
Posjetio je i trening centar. Navodno ga interesuje rad sa omladincima.

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Na kraju ce Abidal preko omladinaca doci do Barce B, a onda i u A tim, sa pomocnicima Xavijem i Puyolom.ascari wrote:Abidal: "I could start working at Barça before the end of the season. I talked with the president and we'll discuss it further at a meeting"
Abidal: "Not yet sure what I'll do at Barça but I'm interested in working with the schools. I won't go to Olympiacos. Barça is Barça."
Posjetio je i trening centar. Navodno ga interesuje rad sa omladincima.
Nije ni Luis Enrique budala. Zna da ga ovi mogu napraviti trenerom. Pustili su ga pola godinne i vidjelo se da je tanak kao takticar. Svaka ideja mu se vratila u glavu kao bumerang. Od Bernabeua i Mathieu na beku pored zivog Albe, preko Pariza, pa do gluposti u San Sebastianu.HB_BHF wrote:Ma preokret totalni. Ako za vikend protiv Deportiva izađe ova postava kao što je igrala protiv Atletica, znat ćemo da je dogovor pao
Blatter ima izbore u FIFI i nece ni najmanji problem ( osim onih sa Rusima i Katarom) Samo kasno...ODB wrote:Po ovoj priči od maločas mogli bi vam ban ukinuti već na ljeto ?
Čekaj brate, hoćeš da kažeš da je L.E. ipak dobar trener?skenderija04 wrote:Blatter ima izbore u FIFI i nece ni najmanji problem ( osim onih sa Rusima i Katarom) Samo kasno...ODB wrote:Po ovoj priči od maločas mogli bi vam ban ukinuti već na ljeto ?
Barecelona je rekla sto je imala, kazna je tu, ne misle da pricaju sa Fifom, i odnosi su na najnizem nivou. Ako hoce da sredjuju stvari neka se jave.
Ok, to stoji. Ekipa je fizički ojačala u odnosu na prošlu godinu. Najbolji primjer je Neymar. Prošle godine je padao na svaki dodir, a sad djeluje dosta stabilnije i jače.skenderija04 wrote: Nije ni Luis Enrique budala. Zna da ga ovi mogu napraviti trenerom. Pustili su ga pola godinne i vidjelo se da je tanak kao takticar. Svaka ideja mu se vratila u glavu kao bumerang. Od Bernabeua i Mathieu na beku pored zivog Albe, preko Pariza, pa do gluposti u San Sebastianu.
Bice ustupaka koje cemo morati progutati : obnova Alvesa, Xavi ili Iniesta u prvih 11 , i sl. Ipak, jedna stvar mu se mora priznati a to je da je uspio da Barcelona pobjedjuje u utakmicama gdje treba staviti kost. Prosle godine ne bi pobijedili ni PSG ni Valenciu ni Atl. Madrid. Ok, u nedjelju je Atletiko tukao ali i Barsa je odigrala muski.
Nisam rekao da je dobar trener, naprotiv. Rekao sam da svaki put kada je pokusao da izmislja neku taktiku da je upropastio stvar.Čekaj brate, hoćeš da kažeš da je L.E. ipak dobar trener?
Po čemu? Kako je on to kost postavio?
Mogu ti ja reći šta mislim o njemu?
Mislim da je "a la Pape", ma pljunuti trener koji želi biti inovator, tvrdoglav i odbija prihvatiti sistem koji funkcionira- jer nije cool ako ne ubaci svoj DNK. I to mu se HAMAN od glavu odbilo.
Kad je Pep došao, imao je ekipu u kojoj je pola čistke izvršeno a pola je on uradio. Onda je jovo na novo gradio. Šta je L.E. dobio?
Formiranu ekipu, s ljudima koji su tu godinama i on njima pokušava autoritet izvući. Trebao je ostvariti konekciju s njima, pa onda im pokazati da je gazda... Trebao je pokazati da s njegovim postavkama se uzima pobjeda, a kad ga ne sluša- gubi se. No on to nije uradio. Još jedan promašaj i mi ćemo SIGURNO svi to ponovo spominjati za par kola.
Majku mu njegovu, je li tako teško naći trenera koji zna da iskoristi igrače? Je li teško postaviti Barcu u neku standardnu formaciju, reći im da pritišću, a mladima pričati motivacijske priče pa da ne izlaze iz trening centra?
U pi*ku materinu i trener i sve. Čitam komentare ovih toliko poštovanih forumaša i već su svi haman euforični... a ništa nije gotovo još.
Naravno, vidjecemo kako ce se razvijati situacija ali stvari su sada jasnije. L.E zba da nema prostor za izmisljanje tople vode. Igraci znaju da su oni sljedeci na koje ce ici drvlje i kamenje. Predsjednik zna da su na ljeto izbori. Osudjeni su na dogovor jer je svima u interesu. Dokle ce dogurati? Vidjecemo.HB_BHF wrote:Ok, to stoji. Ekipa je fizički ojačala u odnosu na prošlu godinu. Najbolji primjer je Neymar. Prošle godine je padao na svaki dodir, a sad djeluje dosta stabilnije i jače.skenderija04 wrote: Nije ni Luis Enrique budala. Zna da ga ovi mogu napraviti trenerom. Pustili su ga pola godinne i vidjelo se da je tanak kao takticar. Svaka ideja mu se vratila u glavu kao bumerang. Od Bernabeua i Mathieu na beku pored zivog Albe, preko Pariza, pa do gluposti u San Sebastianu.
Bice ustupaka koje cemo morati progutati : obnova Alvesa, Xavi ili Iniesta u prvih 11 , i sl. Ipak, jedna stvar mu se mora priznati a to je da je uspio da Barcelona pobjedjuje u utakmicama gdje treba staviti kost. Prosle godine ne bi pobijedili ni PSG ni Valenciu ni Atl. Madrid. Ok, u nedjelju je Atletiko tukao ali i Barsa je odigrala muski.
Mene zanima šta će sad biti ako izgube neku utakmicu na glup način, kao protiv Sociedada. Hoće li idući put igrači biti ti koji su na udaru? Mislim, ne mogu sigurno daleko dogurati bez trenera. Ipak pričamo o najkvalitetnijem nogometu na svijetu gdje je trener najvažnija karika. Svaki detalj igre se dobro analizira i uigravaju se određene akcije i formacije. U Ligi se moraju boriti protiv jednog Ancelottija, a u LP da ne pričam.
Eno, Ronaldo je dobio svoju treću zlatnu loptu. Sigurno da Messiju nije svejedno... A ova situacija mu ne ide baš u prilog za ovu sezonu.
taj je sigurno u černobilu bio duzi period?skenderija04 wrote:Nisam rekao da je dobar trener, naprotiv. Rekao sam da svaki put kada je pokusao da izmislja neku taktiku da je upropastio stvar.Čekaj brate, hoćeš da kažeš da je L.E. ipak dobar trener?
Po čemu? Kako je on to kost postavio?
Mogu ti ja reći šta mislim o njemu?
Mislim da je "a la Pape", ma pljunuti trener koji želi biti inovator, tvrdoglav i odbija prihvatiti sistem koji funkcionira- jer nije cool ako ne ubaci svoj DNK. I to mu se HAMAN od glavu odbilo.
Kad je Pep došao, imao je ekipu u kojoj je pola čistke izvršeno a pola je on uradio. Onda je jovo na novo gradio. Šta je L.E. dobio?
Formiranu ekipu, s ljudima koji su tu godinama i on njima pokušava autoritet izvući. Trebao je ostvariti konekciju s njima, pa onda im pokazati da je gazda... Trebao je pokazati da s njegovim postavkama se uzima pobjeda, a kad ga ne sluša- gubi se. No on to nije uradio. Još jedan promašaj i mi ćemo SIGURNO svi to ponovo spominjati za par kola.
Majku mu njegovu, je li tako teško naći trenera koji zna da iskoristi igrače? Je li teško postaviti Barcu u neku standardnu formaciju, reći im da pritišću, a mladima pričati motivacijske priče pa da ne izlaze iz trening centra?
U pi*ku materinu i trener i sve. Čitam komentare ovih toliko poštovanih forumaša i već su svi haman euforični... a ništa nije gotovo još.
Ali ponavljam da ima i pozitivnih stvari (malo ali ima) Barcelona prosle godine nije mogla sa Atleticom. Ni fizicki ni mentalno. Ove godine (na stranu rezultat) ja nisam imao utisak da ju fizicki puno jaci od Barse. Dalje, sjeti se prosle godine ( i ne samo prosle vec i za Tita i Pepa) naslova:" Taj i taj ce biti dvije sedmice odsutan zbog problema sa misicima" Drugi ima zglob u kurcu, treci problem u listu... Ove godine nema te vrste povreda. Samo mehanicke, od udaraca.Znaci da je fizicki ekipa dobro pripremljena. Mozemo reci da je tanak kao takticar ali ako ima stvari koje dobro radi red je da se kazu.
Nemaju, nego da ne pisem dva postaomar little wrote:ne berem, kakve veze puyol i mancini imaju sa abidalom i tim izjavama?

Baresi 6 wrote:konta barca da ce sa enrikeom upalit ista fora ko sa gvardijolom. mislim da su sanse za to tanke isto kao sto mislim da je enrike tanak kao trener. ali eto vidjet cemo.
nisi jedini, nije da je bila nuklearna znanost skontati ahahha xDBaresi 6 wrote:ko sto sam vec reko u maju prosle godine, enrike trener
Baresi 6 wrote:konta barca da ce sa enrikeom upalit ista fora ko sa gvardijolom. mislim da su sanse za to tanke isto kao sto mislim da je enrike tanak kao trener. ali eto vidjet cemo.
pa nije nemoguceskenderija04 wrote:![]()
NEMOGUCE JE KUPITI MESSIJA
1.Ukupan transfer bi isao preko 500 miliona
2.Bilo koji klub bi prekrsio FFP
3.Niti igrac zeli da ide niti Barsa misli spustiti cijenu.
Znaci i SPORT se pridruzuje ovoj prici. Do juce je bio Chelsea, ManU.,... Ovdje se u petak navece nesto krupno desilo.
Abidal kaze da se vraca kao spona izmedju igraca i uprave, Costa se vraca u staff za putovanja,Blatter nudi razgovore da se sredi situacija izmedju FIFE i Barse ( Juce je samo predstavnik drugog ranga bio na dodjeli,a danas je portparol priznao da je prijava bila od strane "jednog kluba") TV prava se nude telecomu a ne firmi Mediapro...
U 48 sati jako puno pozitivnih vijesti.
duolingo app za mobitel imasODB wrote:Off topic
Je li težak španski jezik za naučiti?
Ima li neko preporuku za dobar online kurs ,neku stranicu kvalitetnu ?
Hvalatodd_smith wrote: duolingo app za mobitel imas
nije tezak jezik, mozes ga za 3mj laganice savladati da svaki dan radis malo pomalo