SDA-All about

ragib

#37001 Re: SDA-All about

Post by ragib »

Vlada nekakav fenomen svi protiv SDA, Evo i Čović se prikljucio..........
Hocel se i covke prikljuciti programskoj koaliciji :lol:
Novak20

#37002 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Avaz ne posustaje. :D

https://avaz.ba/vijesti/bih/425666/baki ... -saveznike
Kako je „Avaz“ ranije objavio, Izetbegović je odbio uvrstiti u dnevni red jedne od nedavnih sjednica Predsjedništva memorandum o razumijevanju između BiH i SAD o razmjeni podataka u vezi sa sigurnosnim provjerama o terorizmu, koji je u proceduru uputilo Ministarstvo sigurnosti BiH. Pravi razlozi Izetbegovićevog odbijanja ovog iznimno značajnog dokumenta zvanično nisu poznati.
DaffyDuck

#37003 Re: SDA-All about

Post by DaffyDuck »

Labirint wrote:Izgleda da nam je prošla i Alma Čolo, ona vrsna "pravnica iz bh telekoma", doduse kompenzacijski ali paušalu se ne gleda u zube :thumbup:
Jel joj snaha prosla?
Heller

#37004 Re: SDA-All about

Post by Heller »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ramiz-s ... /181023111

Tipična SDA kerina. Živi u Tz vjerovatno na crno dila i polovnu bijelu tehniku a potpredsjednik RS i još vjerovatno o povratnicima sere a on neće nazad nea boga.
addy_sa

#37005 Re: SDA-All about

Post by addy_sa »

DaffyDuck wrote:
Labirint wrote:Izgleda da nam je prošla i Alma Čolo, ona vrsna "pravnica iz bh telekoma", doduse kompenzacijski ali paušalu se ne gleda u zube :thumbup:
Jel joj snaha prosla?
JeKo snaha?
seln

#37006 Re: SDA-All about

Post by seln »

addy_sa wrote:
DaffyDuck wrote:
Jel joj snaha prosla?
JeKo snaha?
Jel cemu?
kmirsad

#37007 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

Heller wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/ramiz-s ... /181023111

Tipična SDA kerina. Živi u Tz vjerovatno na crno dila i polovnu bijelu tehniku a potpredsjednik RS i još vjerovatno o povratnicima sere a on neće nazad nea boga.
Nije lud da živi u RS... pa znaš da su tamo bošnjacima ugrožena sva ljudska prava...
Styling

#37008 Re: SDA-All about

Post by Styling »

kmirsad wrote:
Heller wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/ramiz-s ... /181023111

Nije lud da živi u RS... pa znaš da su tamo bošnjacima ugrožena sva ljudska prava...
Svojim primjerom bas pokazuje povratnicima kako se treba ponasati. :run:
muzicar_iz_parka

#37009 Re: SDA-All about

Post by muzicar_iz_parka »

kmirsad wrote:Nije lud da živi u RS... pa znaš da su tamo bošnjacima ugrožena sva ljudska prava...
Jadan Ramiz, sigurno mu zločinci nisu htjeli plaćati naknadu za odvojen život niti dati policijsko obezbjeđenje koje ga slijeduje (?)kao potpresjednika RS.
A možda mu ni platu ne isplaćuju?
kmirsad

#37010 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

Gdjeli mu se uplačuju doprinosi... zdravstvo, pio... tamo gdje radi ili tamo gdje živi...
muzicar_iz_parka

#37011 Re: SDA-All about

Jadan Ramiz, već drugi mandat za redom.
Kako će mu biti kad bude penziju obračunavao?
Styling

#37012 Re: SDA-All about

Post by Styling »

kmirsad wrote:Gdjeli mu se uplačuju doprinosi... zdravstvo, pio... tamo gdje radi ili tamo gdje živi...

Morao bi biti prijavljen u RS-u i tamo da se placaju doprinosi. Ne bi se mogao na izborima kandidovati u RS-u ako tamo nije prijavljen. On je sluzbenik RS.
drug_profi

#37013 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

I on moze da se lijeci na teret ZZO RS.
Naprimjer, pacemaker bi dobio besplatno, a u federaciji ces ga platiti 3 i po milje minimalno. Spravu koja spasava zivot. Ako nemas, sori vise srece drugi put.
Ili najnoviju onkolosku terapiju koju u FBIH dobijas uz gutu love, tamo u RS uz knjizicu.

RS je meni mrska i rado bih je ukinuo, ali nisam ja pozvan da to radim. ONo sto bih prdlozio je da malo bolje pogledamo kako su tamo rjesene te neke stvari koje su u interesu obicnog naroda, a kako u SDA/HDZ feudima.

Hvala narocito dr.Sjebiji sto nam je bolnicu svela na nivo ambulante, ali je ustedila pare, sto jes-jes.
Nema veze sto se meni odbije 300 maraka za ZZO svaki mjesec. I sto to profuckaju negdje a ja idme privatno internisiti svaki mjesec. 30-50-90 maraka kako kad.
Heller

#37014 Re: SDA-All about

Post by Heller »

Styling wrote:
kmirsad wrote:Gdjeli mu se uplačuju doprinosi... zdravstvo, pio... tamo gdje radi ili tamo gdje živi...

Morao bi biti prijavljen u RS-u i tamo da se placaju doprinosi. Ne bi se mogao na izborima kandidovati u RS-u ako tamo nije prijavljen. On je sluzbenik RS.
Pa jes prijavljen a živi u Tuzli, kad bi se svi ko Ramiz i popisali i bili prijavljeni u Tuzli Tuzla bi imala 130-140k a ne 115k stanovnika.
Nivelacija

#37015 Re: SDA-All about

Post by Nivelacija »

Heller wrote:
Styling wrote:

Pa jes prijavljen a živi u Tuzli, kad bi se svi ko Ramiz i popisali i bili prijavljeni u Tuzli Tuzla bi imala 130-140k a ne 115k stanovnika.
netacno to se moze vidjeti po broju rodjenihi trenunoj demografskoj slici gdje tuzle nema u prvih 5 gradova po novorodjenim.. sklopljenim brakovima, skolarcima upisanim itd..
Nema vitalnog stanovnistva uopste..
kmirsad

#37016 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

Styling wrote:

Mislim da se po zakonu, u nekom roku... ne znam kojem... mora napraviti privremena odjava/prijava prebivališta/boravišta...
kmirsad

#37017 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

I Ahmetović je u Tuzli... Viđam ga svaki dan
Styling

#37018 Re: SDA-All about

Post by Styling »

kmirsad wrote:
Styling wrote:

Mislim da se po zakonu, u nekom roku... ne znam kojem... mora napraviti privremena odjava/prijava prebivališta/boravišta...
Sto bi on ista dirao. Zivi na budzetu RS.
Styling

#37019 Re: SDA-All about

Post by Styling »

kmirsad wrote:I Ahmetović je u Tuzli... Viđam ga svaki dan
Pa i sve "zene Srebrenice" zive u Vogosci a prijavljene u Srebrenici.
kmirsad

#37020 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

Styling wrote:
Styling wrote:

Sto bi on ista dirao. Zivi na budzetu RS.
Styling wrote:
kmirsad wrote:I Ahmetović je u Tuzli... Viđam ga svaki dan
Pa i sve "zene Srebrenice" zive u Vogosci a prijavljene u Srebrenici.
Pa ja... hoče finansijski da ih unište i dokinu... :D
muzicar_iz_parka

#37021 Re: SDA-All about

Salkić samo vraća one pare koje RS dobije od FBiH prilikon raspodjela taksi, akciza, poreza, itd.
:D
Styling

#37022 Re: SDA-All about

Post by Styling »

kmirsad wrote: Pa ja... hoče finansijski da ih unište i dokinu... :D
Zavjera. Nema dalje. Uzimati nasitno, ali konstantno.
kmirsad

#37023 Re: SDA-All about

Post by kmirsad »

Styling wrote:
kmirsad wrote: Pa ja... hoče finansijski da ih unište i dokinu... :D
Zavjera. Nema dalje. Uzimati nasitno, ali konstantno.
Glođati ih dok ne izdahnu...
Heller

#37024 Re: SDA-All about

Post by Heller »

Nivelacija wrote:
Heller wrote:
Styling wrote: Morao bi biti prijavljen u RS-u i tamo da se placaju doprinosi. Ne bi se mogao na izborima kandidovati u RS-u ako tamo nije prijavljen. On je sluzbenik RS.
netacno to se moze vidjeti po broju rodjenihi trenunoj demografskoj slici gdje tuzle nema u prvih 5 gradova po novorodjenim.. sklopljenim brakovima, skolarcima upisanim itd..
Nema vitalnog stanovnistva uopste..
Evo ti za popis, ja sam u starom dijelu grada gdje uopšte nema puno Podrinjaca, tri porodice u mom popisnom krugu, dvije nisu htjele otvoriti, mi se popisali u Bratuncu. I the end.

Ja ne mislim na ove sto se danas rađaju, nego na one koji su se doselili 1992-95 i sad se popišu tamo odakle su. Ljudi rade samnom, žive u Simin Hanu, a prijavljeni u RS, ne odu tamo par puta godišnje. Po popisu u SH živi 2500 a živi dosta više.
Nivelacija

#37025 Re: SDA-All about

Post by Nivelacija »

Ma nebitno samo ti kazem sta je pokazatelj trenutnog stanja, to je broj rodjenih, broj brakova, broj upisanih u prvi razred i broj skolaraca saveukupni.

Kada to malo pregledas bice ti jasno o cemu govorim za Tz.
Post Reply