Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
kluz franjo
#37001 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Prvo sam pomislio da mi želiš neku dijareju, ali srećom proguglah...
Helem, ja se ne sjećam da sam novembra, decembra 2010. po forumu pljuvao po SDP-u zbog kandidata Ante Krajine.
A što se mene tiče, može se već sutra NS ugasiti. Ako će nekog hajra biti od toga.
Živio
Helem, ja se ne sjećam da sam novembra, decembra 2010. po forumu pljuvao po SDP-u zbog kandidata Ante Krajine.
A što se mene tiče, može se već sutra NS ugasiti. Ako će nekog hajra biti od toga.
Živio
-
zippoo87
#37002 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
sto CIK zakomplikova ionako komplikovanu situaciju
meni je nevjerovatno,kako svaki puta nasi bajni nacionalisti naprave neku kriznu situaciju,citaj diverziju a onda u svom tom ludilu,usvoje i dogovore ono sto njima odgovara i svaki puta im ista situacija prodje
evo danas sastanak SDA i HDZa..."slucajno" CIK danas objavljuje svoju odluku,koja svjesno krsi ustav i sada ce da se digne buka narednih 7-10 dana oko popune doma naroda a evo Covic je vec najavio izbor mandatara i vlade na nivou BiH...gdje po ovoj odluci HDZ i SNSD imaju 50+ % ,tj.vecinu
umjesto da rjesavaju milion i jedan problem,oni se dogovore da naprave milion i drugi i peti problem i jos nas malo poguraj i zakuju za dno
a onda dodju udarnici ovih stranaka i podrzavaju ovakve koji nam okove oko nogu vezu i pljuju one koji pokusavaju da nas oslobode okova
tacno ovdje vlada neko posebno ludilo,neobjasnjivo
meni je nevjerovatno,kako svaki puta nasi bajni nacionalisti naprave neku kriznu situaciju,citaj diverziju a onda u svom tom ludilu,usvoje i dogovore ono sto njima odgovara i svaki puta im ista situacija prodje
evo danas sastanak SDA i HDZa..."slucajno" CIK danas objavljuje svoju odluku,koja svjesno krsi ustav i sada ce da se digne buka narednih 7-10 dana oko popune doma naroda a evo Covic je vec najavio izbor mandatara i vlade na nivou BiH...gdje po ovoj odluci HDZ i SNSD imaju 50+ % ,tj.vecinu
umjesto da rjesavaju milion i jedan problem,oni se dogovore da naprave milion i drugi i peti problem i jos nas malo poguraj i zakuju za dno
a onda dodju udarnici ovih stranaka i podrzavaju ovakve koji nam okove oko nogu vezu i pljuju one koji pokusavaju da nas oslobode okova
- JThomas
#37003 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pa nije uopšte nevjerovatno ako nosioci tog ludila neposredno dijele 60% društvenog proizvoda...što je procjena koliki dio istog otpada na javni sektor. a posredno i lavovski dio privatnog.
- klixoris
#37004 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zaboravio si da su u toj diverziji i cirkusu sa CIK-om jucer sebi izglasali podizanje plata...zippoo87 wrote:sto CIK zakomplikova ionako komplikovanu situaciju
- kmirsad
-
Dogmano
#37006 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naša stranka je u Mostaru imala 1138 glasova. Također, ne treba zaboraviti da određen broj Bošnjaka živi i na zapadnoj strani grada.
- kmirsad
#37007 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Preciraj... odeđeni broj...i je su li ti bošnjaci neka druga sekta u odnosu na ove s druge strane...Dogmano wrote:Naša stranka je u Mostaru imala 1138 glasova. Također, ne treba zaboraviti da određen broj Bošnjaka živi i na zapadnoj strani grada.
-
mrgreen
#37008 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naš univerzum je star oko 13 milijardi godina. Takodjer, dodala bih da u Indiji danas živi petina svjetske populacije.Dogmano wrote:Naša stranka je u Mostaru imala 1138 glasova. Također, ne treba zaboraviti da određen broj Bošnjaka živi i na zapadnoj strani grada.
-
Dogmano
#37009 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislim da se navedenim proentualnim poređenjima aludiralo na to da Naša stranka ima kapacitet da pridobije birače hrvatske nacionalnosti. Želio sam istaći koliko je ustvari skroman broj glasova koje je ta stranka ostvarila u Mostaru. Istakao sam da i na zapadnoj strani žive i Bošnjaci kako bih Vam ukazao na to da procenat glasova sa zapadne strane nije ekvivalentan proentualnom udjelu glasova birača hrvatske nacionalnosti.kmirsad wrote:Preciraj... odeđeni broj...i je su li ti bošnjaci neka druga sekta u odnosu na ove s druge strane...Dogmano wrote:Naša stranka je u Mostaru imala 1138 glasova. Također, ne treba zaboraviti da određen broj Bošnjaka živi i na zapadnoj strani grada.
Lijep pozdrav!
- kmirsad
#37010 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Đaba im... znam za barem dvojicu Indijaca, koji i ovo malo što nas ima... hoče da potuše...mrgreen wrote:Naš univerzum je star oko 13 milijardi godina. Takodjer, dodala bih da u Indiji danas živi petina svjetske populacije.Dogmano wrote:Naša stranka je u Mostaru imala 1138 glasova. Također, ne treba zaboraviti da određen broj Bošnjaka živi i na zapadnoj strani grada.
Mislim da se ovom tabelom htjelo pokazati da i među hrvatima i bošnjacima ima određeni broj glasača koji žele građansko društvo u BiH bez etno nacionalističkih granica... ima ih...možda su veličine sjemena eukaliptusa... ali vremenom iz tog sjemena izraste veliko i prekrasno drvo... ja lično poznajem veliki broj hrvata, ali i srba i ostalih... koji obožavaju jedinstvenu građansku Bosnu i Hercegovinu... BiH ravnopravnih građana BiH na svakom pedlju BiH... zasad žive u neviđenom strahu od odmazde, ali osloboditi će se oni straha... a tada... bježat će nacionalisti gdje ih noge nose...Dogmano wrote:Mislim da se navedenim proentualnim poređenjima aludiralo na to da Naša stranka ima kapacitet da pridobije birače hrvatske nacionalnosti. Želio sam istaći koliko je ustvari skroman broj glasova koje je ta stranka ostvarila u Mostaru. Istakao sam da i na zapadnoj strani žive i Bošnjaci kako bih Vam ukazao na to da procenat glasova sa zapadne strane nije ekvivalentan proentualnom udjelu glasova birača hrvatske nacionalnosti.kmirsad wrote:Preciraj... odeđeni broj...i je su li ti bošnjaci neka druga sekta u odnosu na ove s druge strane...Dogmano wrote:Naša stranka je u Mostaru imala 1138 glasova. Također, ne treba zaboraviti da određen broj Bošnjaka živi i na zapadnoj strani grada.
Lijep pozdrav!
-
Dogmano
#37011 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislim da se navedenim proentualnim poređenjima aludiralo na to da Naša stranka ima kapacitet da pridobije birače hrvatske nacionalnosti. Želio sam istaći koliko je ustvari skroman broj glasova koje je ta stranka ostvarila u Mostaru. Istakao sam da i na zapadnoj strani žive i Bošnjaci kako bih Vam ukazao na to da procenat glasova sa zapadne strane nije ekvivalentan proentualnom udjelu glasova birača hrvatske nacionalnosti.
Lijep pozdrav![/quote]
Mislim da se ovom tabelom htjelo pokazati da i među hrvatima i bošnjacima ima određeni broj glasača koji žele građansko društvo u BiH bez etno nacionalističkih granica... ima ih...možda su veličine sjemena eukaliptusa... ali vremenom iz tog sjemena izraste veliko i prekrasno drvo... ja lično poznajem veliki broj hrvata, ali i srba i ostalih... koji obožavaju jedinstvenu građansku Bosnu i Hercegovinu... BiH ravnopravnih građana BiH na svakom pedlju BiH... zasad žive u neviđenom strahu od odmazde, ali osloboditi će se oni straha... a tada... bježat će nacionalisti gdje ih noge nose...[/quote]
A ja sam Vam htio kazati da je Naša stranka u zapadnom dijelu grada dobila nešto preko 500 glasova, a vrlo je moguće da su i ti glasovi dobrim dijelom od birača bošnjačke nacionalnosti. Što se tiče Vaših nadanja, ja ih dijelim.
Lijep pozdrav![/quote]
Mislim da se ovom tabelom htjelo pokazati da i među hrvatima i bošnjacima ima određeni broj glasača koji žele građansko društvo u BiH bez etno nacionalističkih granica... ima ih...možda su veličine sjemena eukaliptusa... ali vremenom iz tog sjemena izraste veliko i prekrasno drvo... ja lično poznajem veliki broj hrvata, ali i srba i ostalih... koji obožavaju jedinstvenu građansku Bosnu i Hercegovinu... BiH ravnopravnih građana BiH na svakom pedlju BiH... zasad žive u neviđenom strahu od odmazde, ali osloboditi će se oni straha... a tada... bježat će nacionalisti gdje ih noge nose...[/quote]
A ja sam Vam htio kazati da je Naša stranka u zapadnom dijelu grada dobila nešto preko 500 glasova, a vrlo je moguće da su i ti glasovi dobrim dijelom od birača bošnjačke nacionalnosti. Što se tiče Vaših nadanja, ja ih dijelim.
- Control panel
#37012 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Upalim tv kad skupstina i moj omiljeni lik marjanovic.
Naravno odmah nastavio sa ublehama. Kaze 2-3 minute cu govoriti a dino mu rece da je govorio tacno 30 sekundi manje od dozvoljenog tj 10 minuta.
Al kad lik rece kao da nema iskustva?! pa je evo sad naucio da je budzet provedba politika. Pa se eto on ne slaze sa tim politikama. Eki danas naucio, a bio ministar u zeljkovicevoj SDA vladi i provodio politiku SDA.
Ja i dalje stojim kod toga da je marjanovic NAAAAAAJVEEEEECIIIII ublehas, veci i od semira halilovica.
Naravno odmah nastavio sa ublehama. Kaze 2-3 minute cu govoriti a dino mu rece da je govorio tacno 30 sekundi manje od dozvoljenog tj 10 minuta.
Al kad lik rece kao da nema iskustva?! pa je evo sad naucio da je budzet provedba politika. Pa se eto on ne slaze sa tim politikama. Eki danas naucio, a bio ministar u zeljkovicevoj SDA vladi i provodio politiku SDA.
Ja i dalje stojim kod toga da je marjanovic NAAAAAAJVEEEEECIIIII ublehas, veci i od semira halilovica.
Last edited by Control panel on 19/12/2018 20:04, edited 2 times in total.
- It_is_a_Leclerc
#37013 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Po svemu sudeći, Naša stranka u USK sa jednim zastupnikom u USK stavlja sutra tačku na pat poziciju i ulazi u većinu kao 16/30.
Od pozicija nisu tražili ni uzeli ništa, probni rok od 6 mjesseci za pokretanje stvari sa dokumenta kojeg su prihvatili koalicioni partneri iz SDP-a, A-SDA, SBB-a i NB-a.
Od pozicija nisu tražili ni uzeli ništa, probni rok od 6 mjesseci za pokretanje stvari sa dokumenta kojeg su prihvatili koalicioni partneri iz SDP-a, A-SDA, SBB-a i NB-a.
- kmirsad
#37014 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ispravan potez... ne znam samo zašto cijelih 6 mjeseci... moglo je to biti i 3... da ih malo nagari... pa produžiti jo tri ako bude dobro...It_is_a_Leclerc wrote:Po svemu sudeći, Naša stranka u USK sa jednim zastupnikom u USK stavlja sutra tačku na pat poziciju i ulazi u većinu kao 16/30.
Last edited by kmirsad on 19/12/2018 17:45, edited 1 time in total.
- kmirsad
#37015 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Control panel wrote:Upalim tv kad skupstina i moj omiljeni lik marjanovic.
Naravno odmah nastavio sa ublehama. Kaze 2-3 minute cu govoriti a dino mu rece da je govorio tacno 39 cmsekundi manje od dozvoljenog tj 10 minuta.
Al kad lik rece kao pn nema iskustva?! pa je evo sad nauvio da je budzet provedba politika. Pa se eto on ne slazevsavtim politikama. Eki danas naucio, a bio ministar u zeljkovicevoj SDA vladi i provodio politiku SDA.
- Reisova
#37016 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Evo jedan konstruktivan I pomalo utopijski prijedlog barem na prostorima npr. u Americi nije:
-Neko je ranije pomenuo skupljanje poena za NS da ovaj ulazak u vlast ne bude incident vec ozbiljan faktor. Naime, ekstra bi se skupili poeni na kazneni zakon kojim bi razni jebivjetri u KS se.oduzili drustvu kroz rad: Pomaganje u javnim kuhinjama, ciscenje korita Miljacke, evo snijega I sl. Recimo za.zatvorenike iz zatvora polu otvorenog tipa. Ovo su ekstra.poeni jer je narodu dosta sitnih kriminalaca, ovo bi bio pun pogodak. Naravno tipa licna prava ovo ono a sistem ne stiti obicnog gradjanina vec ološ. Mislim da NS I ova vlada treba neki potez.kojim ce "zakucati" a ovo je pravi primjer.
-Neko je ranije pomenuo skupljanje poena za NS da ovaj ulazak u vlast ne bude incident vec ozbiljan faktor. Naime, ekstra bi se skupili poeni na kazneni zakon kojim bi razni jebivjetri u KS se.oduzili drustvu kroz rad: Pomaganje u javnim kuhinjama, ciscenje korita Miljacke, evo snijega I sl. Recimo za.zatvorenike iz zatvora polu otvorenog tipa. Ovo su ekstra.poeni jer je narodu dosta sitnih kriminalaca, ovo bi bio pun pogodak. Naravno tipa licna prava ovo ono a sistem ne stiti obicnog gradjanina vec ološ. Mislim da NS I ova vlada treba neki potez.kojim ce "zakucati" a ovo je pravi primjer.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#37017 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- prva faza - Hadžibajrić na nivou sarajevske općine Stari Grad , onako tiho , tiho , potajice bez velike pompe jer nije ni neka prevelika sramotaIt_is_a_Leclerc wrote:Po svemu sudeći, Naša stranka u USK sa jednim zastupnikom u USK stavlja sutra tačku na pat poziciju i ulazi u većinu kao 16/30.
- druga faza Konaković plus veliki Graditelj sa pešterske visoravni
- treća faza A-SDA
Završna faza zna se - u jedinstvu je snaga
- It_is_a_Leclerc
#37018 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Skoncentrišite se.sabina1 wrote:- prva faza - Hadžibajrić na nivou sarajevske općine Stari Grad , onako tiho , tiho , potajice bez velike pompe jer nije ni neka prevelika sramotaIt_is_a_Leclerc wrote:Po svemu sudeći, Naša stranka u USK sa jednim zastupnikom u USK stavlja sutra tačku na pat poziciju i ulazi u većinu kao 16/30.
- treća faza A-SDA
Naša Stranka po ko zna koji put u postizbornom periodu pokazuje veliki, dosad neviđeni stepen političke odgovornosti. Nikad se nije pregovoralo, dogovaralo i usaglašavalo na programskim principima, kao što se to radilo kad je Naša stranka učestvovala u pregovorima. Naša stranka je birala između opozicije sa SDA ili vlasti sa ne-SDA strankama. Odabrala je bolje, odgovornije i poštenije.
Uz to, ja kao građanin USK i glasač Naše stranke, nisam želio da naša zastupnica u USK bude dio većine sa SDA i Fikretom Abdićem. Jer to je, vjerovali ili ne, druga strana, strana koja je nudila 30.000 maraka za glas NS u skupštini. Nisu ga uzeli. Dapače, predstavili su platformu, dali probni rok od šest mjeseci vladi A-SDA i SDP-a. To je ozbiljno i to je odgovorno.
Durite se koliko hoćete zbog vaših ličnih animoziteta. Ali ovo je politika, a ne leksikoni u srednjoj školi da se ljudi ravnaju pema simpatijama i mjestima rođenja. Ovo je politika gdje se pokušava uraditi najviše za ljude koji su ti dali povjerenje. A to Naša stranka zasad radi jako dobro.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#37019 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
It_is_a_Leclerc wrote:Skoncentrišite se.sabina1 wrote:- prva faza - Hadžibajrić na nivou sarajevske općine Stari Grad , onako tiho , tiho , potajice bez velike pompe jer nije ni neka prevelika sramotaIt_is_a_Leclerc wrote:Po svemu sudeći, Naša stranka u USK sa jednim zastupnikom u USK stavlja sutra tačku na pat poziciju i ulazi u većinu kao 16/30.
- treća faza A-SDA
Naša Stranka po ko zna koji put u postizbornom periodu pokazuje veliki, dosad neviđeni stepen političke odgovornosti. Nikad se nije pregovoralo, dogovaralo i usaglašavalo na programskim principima, kao što se to radilo kad je Naša stranka učestvovala u pregovorima. Naša stranka je birala između opozicije sa SDA ili vlasti sa ne-SDA strankama. Odabrala je bolje, odgovornije i poštenije.
Uz to, ja kao građanin USK i glasač Naše stranke, nisam želio da naša zastupnica u USK bude dio većine sa SDA i Fikretom Abdićem. Jer to je, vjerovali ili ne, druga strana, strana koja je nudila 30.000 maraka za glas NS u skupštini. Nisu ga uzeli. Dapače, predstavili su platformu, dali probni rok od šest mjeseci vladi A-SDA i SDP-a. To je ozbiljno i to je odgovorno.
Durite se koliko hoćete zbog vaših ličnih animoziteta. Ali ovo je politika, a ne leksikoni u srednjoj školi da se ljudi ravnaju pema simpatijama i mjestima rođenja. Ovo je politika gdje se pokušava uraditi najviše za ljude koji su ti dali povjerenje. A to Naša stranka zasad radi jako dobro.
Leclerc ,
smatram vas mudrim čovjekom jer shvatate da nikakvi lični anomoziteti ne trebaju biti ispred OPŠTEG A KORISNOG POSLA i to jasno navodite.
Bilo kakva kritika trenutne politike nema veze sa ličnim animozitetima (ako ih uopšte ima) nego sa sadašnjošću i budućnošću a nedostatak povjerenja u ljude koji donose odluke je poseban "par rukava".
Ja vama zaista čestitam od srca jer vjerujete da će Naša stranka BITI KOREKTIVNI FAKTOR SDP-u , SBB- u , A- SDA-u i NB-u i da će te stranke , konačno , pod budnim okom i uslovima Naše stranke početi nešto konkretno i korisno da rade u korist građana USK.
Čestitam vam i zahvaljujem jer mi tim riječima vraćate izgubljeno povjerenje u politički sistem i u Našu stranku.
Pozdrav.
Last edited by sabina1 on 19/12/2018 22:39, edited 1 time in total.
-
mahalik
#37020 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
koja šizofrenija
Naša stranka neće sa ASDA u Krajini a sutra potpisuju koaliciju sa istom strankom u Goraždu
Naša stranka neće sa ASDA u Krajini a sutra potpisuju koaliciju sa istom strankom u Goraždu
- Janjicar
#37021 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Funkcionisanje MZ se zasniva na istom principu, formira se većina. Zamisli osudjivat stranku jer u selu npr. Gornje Osoje u funkcionisanju MZ učestvuje SDA-SDP ?mahalik wrote:koja šizofrenija
- It_is_a_Leclerc
#37022 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naša stranka u USK neće sa A-SDA iz ideoloških razloga. Ipak, koriste svoj koalicioni kapacitet da podrškom vladi ostvare dio svojih programa. U čemu je problem s tim?mahalik wrote:koja šizofrenija
Ili bi se trebali duriti i mrštiti na sve i svakog, zatvarati nos pred svakim ko im pruži ruku, u nadi da će 2022. osvanuti lijepi i sunčani dan kaad će imati 50% glasova u BIH.
-
Hakiz
#37023 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Par ekselans (© Izet Fazlinović).
- Banksy
#37024 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dok se izdajnička SDA s HDZ-om očekivano grli, glumeći da joj odluka CIK-a nije draga, najavljujući 'apelacije', a na terenu ulazeći u koaliciju s Dodikom i Čovićem gdje god to bude moguće,

za to vrijeme, 'petokolonaš' 'folksdojčer' 'krmojed' 'Kecmanović', je jasan:
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je nakon današnjeg sastanka sa predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Draganom Čovićem da bi zajednička koalicija dviju stranaka podrazumijevala i državni, i federalni, i kantonalne nivoe u kojima te stranke čine većinu.
Naša stranka će od Ustavnog suda BiH, nakon odluke Centralne izborne komisije BiH o načinu izbora delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH, tražiti privremenu mjeru zaštite da se ta odluka ne može provoditi dok se o njoj ne donese meritorna odluka.
Predsjednik Naše Stranke Predrag Kojović je na konferenciji za medije danas odluku CIK-a nazvao "politički kompromis kojega je CIK uradio očigledno između ljudi koji imaju različite vizije o tome kako BiH treba da izgleda".
"Stoga ćemo pokrenuti upravni spor uime svih kantonalnih zastupnika koji su potencijalno oštećeni ovom odlukom, ljudi koji bi mogli biti izabrani da nije donesena odluka CIK-a", rekao je Kojović.
Istakao je da će pokrenuti i apelaciju pred Ustavnim sudom od kojeg će zatražiti da se odluka CIK-a proglasi neustavnom.
"U međuvremenu Naša stranka neće učestvovati i na sve moguće načine, koji su dozvoljeni, će blokirati izbor delegata u Dom naroda FBiH dok god Ustavni sud ne donese odluku o ovom pitanju", rekao je pored ostalog Kojović.
Zaključio je da želi državu u kojoj će biti važan svaki čovjek, bez obzira odakle dolazio.
- kmirsad