OK. Hvala.malakh wrote: govorim na bazi njegovih prethodnih izjava. gostovanje na facetv nisam gledao, a budem pogledam kroz par dana.
Demokratska fronta Željko Komšić
-
kluz franjo
#37001 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#37002 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kluz franjo wrote:OK. Hvala.malakh wrote: govorim na bazi njegovih prethodnih izjava. gostovanje na facetv nisam gledao, a budem pogledam kroz par dana.
dotaknite se malo i drugog dijela mog posta. taj je zanimljiviji, pogotovo za vas koji ste tvrdili da neće prijeći ni 130 hiljada glasova.
-
kluz franjo
#37003 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
malakh wrote:kluz franjo wrote:OK. Hvala.malakh wrote: govorim na bazi njegovih prethodnih izjava. gostovanje na facetv nisam gledao, a budem pogledam kroz par dana.
dotaknite se malo i drugog dijela mog posta. taj je zanimljiviji, pogotovo za vas koji ste tvrdili da neće preći ni 130 hiljada glasova.
Malo "na ti", malo "na Vi"...a smisao tvog komentara/pitanja je?
Evo i od mene jedan...
Ne sjećam se da sam davao prognoze na Komšićev rezultat...
-
asker
#37004 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jesam.kluz franjo wrote:Kolega asker,asker wrote:A kad skontas da mu je alternativa bila Covic ili Flautar, gospodin Komsic dodje nesto kao Churchill.
niti ulazim u, niti pobijam motive glasanja prije 7-8 mjeseci.
Samo dajem svoj komentar na večerašnje gostovanje.
Jeste li gledali?
Meni bas zanimljivo bilo.
-
asker
#37005 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odlicno gostovanje bilo! Senad probio termin, i sam je nekako sokiran i vidno zadovoljan intervjuom.malakh wrote:
govorim na bazi njegovih prethodnih izjava. gostovanje na facetv nisam gledao, a budem pogledam kroz par dana.
Neznam stvarno sta je kolega gledao.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#37006 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
izvinjavam se, lapsus, čast mi je sa vama, na vi.kluz franjo wrote: Malo "na ti", malo "na Vi"...
Evo i od mene jedan...![]()
bilo je puno prognoza, tko će sve zapamtiti. zar ne?
bilo je puno prognoza da će čović pogaziti komšića, da komšić neće prijeći 130 hiljada glasova, da je politički mrtvac. otprilike su prognoze dolazile od istih ljudi koji i sada optužuju komšića da je izdao glasače. znamo svi tko su, a tko ne zna, forum je zapamtio, pa neka pronađe.
suma sumarum i da završimo. uđoh na youtube i otvorih gostovanje i vidjeh previše ubačenih reklama na videu i nije mi se dalo gledati. valjda se od tih reklama zarađuje, tko će im ga znati. ali, zna i senad tko podiže gledanost i koga gledaoci vole. o broju lajkova na videu baš i ne bih. što ćete, voli naš narod to "birtijsko mahalanje".
-
kluz franjo
#37007 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije problem. Može i Vi i ti. Kako god.malakh wrote:izvinjavam se, lapsus, čast mi je sa vama, na vi.kluz franjo wrote: Malo "na ti", malo "na Vi"...
Evo i od mene jedan...![]()
bilo je puno prognoza, tko će sve zapamtiti. zar ne?
bilo je puno prognoza da će čović pogaziti komšića, da komšić neće prijeći 130 hiljada glasova, da je politički mrtvac. otprilike su prognoze dolazile od istih ljudi koji i sada optužuju komšića da je izdao glasače. znamo svi tko su, a tko ne zna, forum je zapamtio, pa neka pronađe.
suma sumarum i da završimo. uđoh na youtube i otvorih gostovanje i vidjeh previše ubačenih reklama na videu i nije mi se dalo gledati. valjda se od tih reklama zarađuje, tko će im ga znati. ali, zna i senad tko podiže gledanost i koga gledaoci vole. o broju lajkova na videu baš i ne bih. što ćete, voli naš narod to "birtijsko mahalanje".
Slobodno provjerite. Niti sam prognozirao Komšićev rezultat, niti sam ga optuživao za izdaju glasača (jer realno nije). Ko je htio slušati i čitati, sve mu je bilo i prije izbora jasno.
Ali evo da se dotaknem i izbornog rezultata. Da ne ispadnem da izbjegavam pitanje.
Ja poštujem volju birača.
Po zvaničnim rezultatima CIK-a od cca. 1,67 mio važećih glasova na izborima prije skoro 8 mjeseci, cca. 1 milion su dobile stranke koalicije "tronošca sa čučavcima".
Ubjedljiva pobjeda. Čestitam
Ja se samo pitam:
Zašto ta koalicija ne poštuje volju birača?
DŽe je zapelo?
U čemE je problem?
-
asker
-
kluz franjo
#37009 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Drago mi je. O ukusima ne vrijedi raspravljati.asker wrote:Jesam.kluz franjo wrote:Kolega asker,asker wrote:A kad skontas da mu je alternativa bila Covic ili Flautar, gospodin Komsic dodje nesto kao Churchill.
niti ulazim u, niti pobijam motive glasanja prije 7-8 mjeseci.
Samo dajem svoj komentar na večerašnje gostovanje.
Jeste li gledali?
Meni bas zanimljivo bilo.
Pozdrav.
- Bosanski_kralj
#37010 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Fakat me zanima kako Komšić misli nešto zaustaviti, spriječiti? SDA, HDZ i SNSD ako nešto dogovore imaju sve mehanizme da to i sprovedu u djelo.
-
asker
#37011 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pozdravkluz franjo wrote: Drago mi je. O ukusima ne vrijedi raspravljati.
Pozdrav.
-
kluz franjo
#37012 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Slično pitanje je postavio i Hadžifejzović večeras.Bosanski_kralj wrote:Fakat me zanima kako Komšić misli nešto zaustaviti, spriječiti? SDA, HDZ i SNSD ako nešto dogovore imaju sve mehanizme da to i sprovedu u djelo.
Parafraziram odgovor: "Ne znam, vidjećemo, nisam siguran, mogu me izigrati, nadigrati, izdati, ja pokuš'o"...
Ali evo i drugi su gledali intervju.
Možda su oni čuli nešto što ja nisam.
- drug_profi
#37013 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ama...
Tolika je borba za preuzimanje odgovornosti da je to cudo. Narocito odgovornosti po nadzornim odborima.
Tolika je borba za preuzimanje odgovornosti da je to cudo. Narocito odgovornosti po nadzornim odborima.
- Bosanski_kralj
#37014 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
O kapacitetu DF-a u ovoj koaliciji i njihovoj bitnosti za formiranje vlasti dovoljno govori što trojka sve pregovore vode međusobno, bez ovih ostalih priljepaka. Kad nešto dogovore samo Bakir obavijesti Željka (a sad i Fahru) ovo smo rezervisali za vas.kluz franjo wrote:Slično pitanje je postavio i Hadžifejzović večeras.Bosanski_kralj wrote:Fakat me zanima kako Komšić misli nešto zaustaviti, spriječiti? SDA, HDZ i SNSD ako nešto dogovore imaju sve mehanizme da to i sprovedu u djelo.
Parafraziram odgovor: "Ne znam, vidjećemo, nisam siguran, mogu me izigrati, nadigrati, izdati, ja pokuš'o"...
Sve ovo oko formiranje državne i federalne vlasti me podsjeća na situaciju, kad se sjedne za sto koji je pun mesa i nakon što ljudi proberu ono što valja i uzmu ono što žele, ostatke bace cukama koji veselo mašući repom sve to sa zadovoljstvom prihvate. Ko je ko u ovom poređenju, nije potrebno posebno obrazlagati.
-
kluz franjo
#37015 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma na stranu subjektivni/objektivni/lični/ideološki utisci...Bosanski_kralj wrote:O kapacitetu DF-a u ovoj koaliciji i njihovoj bitnosti za formiranje vlasti dovoljno govori što trojka sve pregovore vode međusobno, bez ovih ostalih priljepaka. Kad nešto dogovore samo Bakir obavijesti Željka (a sad i Fahru) ovo smo rezervisali za vas.kluz franjo wrote:Slično pitanje je postavio i Hadžifejzović večeras.Bosanski_kralj wrote:Fakat me zanima kako Komšić misli nešto zaustaviti, spriječiti? SDA, HDZ i SNSD ako nešto dogovore imaju sve mehanizme da to i sprovedu u djelo.
Sve ovo oko formiranje državne i federalne vlasti me podsjeća na situaciju, kad se sjedne za sto koji je pun mesa i nakon što ljudi proberu ono što valja i uzmu ono što žele, ostatke bace cukama koji veselo mašući repom sve to sa zadovoljstvom prihvate. Ko je ko u ovom poređenju, nije potrebno posebno obrazlagati.
"Prirodni koalicioni partneri", kako se sami nazivaju sa svojim hmmm... hajde nazovimo ih junior partnerima (ja to zovem "tronožac sa čučavcima") su dobili ubjedljivu većinu glasova zbog primarnog obećanja da će:
- dovesti NATO, spriječiti NATO
- uvesti 3. TV kanal, spriječiti 3. entitet
- kazniti zločince, nagraditi heroje
- osamostaliti RS, evropeizirati BiH
- spriječiti majorizaciju, spriječiti aparthejd
- itd, itd
I evo, neka "frižidera" nema u tome. I neka je sve to pobrojano koalicioni program.
Ali opet prolaze mjeseci i mjeseci.
Koje obećanje je 8 mjeseci nakon izbora ta "prirodna koalicija" počela ispunjavati?
I šta radi ta armija birača koja je glasala za takvu koaliciju?
- drug_profi
#37016 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa to su ljudi kojima je dobro u ovakvoj BiH i jedini problemi su im vezani za ustavni poredak.
Egzistencijalne probleme definitivno nemaju, jer bi valjda trazili nekog da im stvori uslove u kojima ih mogu rijesiti.
Egzistencijalne probleme definitivno nemaju, jer bi valjda trazili nekog da im stvori uslove u kojima ih mogu rijesiti.
-
kluz franjo
#37017 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uz dužno poštovanje kolega, ali meni je to prejednostavno objašnjenje.drug_profi wrote:Pa to su ljudi kojima je dobro u ovakvoj BiH i jedini problemi su im vezani za ustavni poredak.
Milion od 1,67 mio važećih glasova...
Da ga hebem, nisu svi na budžetu.
Mene fakat interesuje onaj obični glasač recimo u Vitezu, koji je glasao za DF/HDZ/SDA/HDZ 90/SBB zbog nekog od gore pobrojanih obećanja.
Zatjera li on u pm i sebe i svoj izbor, ili se tiho odluči za odlazak?
PS: Može i bilo koje drugo mjesto u BiH, i druga kombinacija stranaka
- drug_profi
#37018 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sarkazam kolega, sarkazam.kluz franjo wrote:Uz dužno poštovanje kolega, ali meni je to prejednostavno objašnjenje.drug_profi wrote:Pa to su ljudi kojima je dobro u ovakvoj BiH i jedini problemi su im vezani za ustavni poredak.
Milion od 1,67 mio važećih glasova...
Da ga hebem, nisu svi na budžetu.
Mene fakat interesuje onaj obični glasač recimo u Vitezu, koji je glasao za DF/HDZ/SDA/HDZ 90/SBB zbog nekog od gore pobrojanih obećanja.
Zatjera li on u pm i sebe i svoj izbor, ili se tiho odluči za odlazak?
PS: Može i bilo koje drugo mjesto u BiH, i druga kombinacija stranaka
Priznajem, bješe pomalo maskiran.
-
mrgreen
- Bosanski_kralj
#37020 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kad su izbori u DF-u?

- Prpa.ba
- Roccohljup
- Banksy
#37023 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Roccohljup wrote:Tuga brate.....cak se i fahro sa njim sprda![]()
Prpa.ba wrote:Ne znam.
- Bosanski_kralj
#37024 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jesu to na vidiku prve nesuglasice u "patriotskom" bloku?Roccohljup wrote:Tuga brate.....cak se i fahro sa njim sprda![]()
-
mrgreen
#37025 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da li postoje uvjeti za to ? Otkud da znam.Bosanski_kralj wrote:Jesu to na vidiku prve nesuglasice u "patriotskom" bloku?Roccohljup wrote:Tuga brate.....cak se i fahro sa njim sprda![]()