Sajo---: wrote:Evo u procesu sam kupovine stana upravo u Novoj Otoci. Nije još došlo do konačne kupovine, ali blizu je.
Čitao sam i prije loše komentare o N O i razumijem djelimično šta želite da kažete, ali možete li mi reći ima li alternative? Pregledao sam barem 50 stanova (što novogradnje, što starogradnje), ušao u nebrojeno puno zgrada. Kada sve uzmem u obzir N O ispadne najracionalnije (najlakše izdati, najlakše prodati, povezano dobro sa gradom, ogromne garaže).
Stare zgrade - neugodan miris, pošarani haustori, propali liftovi, a ponuda stanova je ili prizemlje ili posljednji sprat i to obično u zgradama bez lifta. Dodatna ponuda - bolja, postoji na Dobrinji i to je to. No, za kupovinu na lokacijama koja mi odgovara ja nisam pronašao nešto drugo prihvatljivo (Č. Vila, Malta, Otoka, Hrasno i prema centru).
Novogradnja - od N O bolje su pojedine na Slatini (uključujući i one žute - šest žutih), a dosta bolje su one nove male - 2500+ po kvadratu. Također, gledao sam i Benis - on onako izgleda ušminkano, ali nekako je hladno sve. U zgradama pogotovo. Plus, cijene su DALEKO veće nego na N O, ali to djelimično opravdavam i lokacijom. Interesantno je iza Ville Parka (tri male zgrade) - mada je cijena 2500+ po kvadratu.
Dakle, pitam, postoji li alternativa i znate li je!?
Dva poznanika i jedan super prijatelj su kupili stan u NO, apsolutno su zadovoljni, grijanje super, izolacija (toplotna) ekstra, zvučna standardno.
Jedino dižu paniku jer zgrada nije prošla tehnički prijem niti je uknjižena na vlasnike, kasni se pola godine. Ljudi su u dilemi šta da rade, može li se to iskomplikovati ili slično, ja ne znam. Ali gradnja je dvije klase iznad Tibrinih zgrada dolje, mada je to ista firma.