BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
sinuhe

#3701 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by sinuhe »

Evo za Platinija se prosiruje EP na 24 ekipe. Velikima to nije od nikakve koristi, a vlasnicima klubova jos manje.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#3702 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by odesveuhonduras »

BegA_

#3703 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by BegA_ »

bingov buraz wrote:
Digla_da_kreci wrote: Gdje je onaj lik sto je sinoc napisao da mu se dido probudio i pitao jel igra Salihamidzic :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:

Podsjeti me na ovo :mrgreen:

"Sta ti mislis da sam ja baka, ja sam Misel Platini..." "Bako, bako... Koja baka? Sliskovic Baka?!" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mejdanbl

#3704 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by mejdanbl »

BHF_Manijak wrote:
sinuhe wrote:
mejdanbl wrote:Citam neke komentare u kojima ljudi pricaju o pravdi i postenju. Pa sam sistem takmicenja je napravljen tako da favorizuje "velike" reprezentacije kao Francuska koje ce privuci 50 miliona ljudi, Portugal tj. Ronaldo koji je zvijezda i milioni hoce gledati njega na EP. BiH moze privuci 2-3milion Bosanaca i Hercegovaca. Tako se zaradjuje lova, nema to veze sa sportom. Da bi BiH prosla neku od "velikih" mora biti 30% bolja na terenu sto je nerealno za ocekivati. To nikad nije bilo ni u jednom sportu da se privileguje dva puta. Prvo nosioci grupa, a onda opet nosioci baraza, pa opet ti nosioci imaju prednost igrati prvu u gostima... kako je pocelo, za par godina velike reprezentacije ce startati kvalifikacije sa +5 bodova bonusa, za svaki slucaj, i igrati sve utakmice kao domacini. :-)
Engleska najnormalnije propusti SP 94, EP 2008, Francuska SP 90, SP 94.Rusija se rijetko kad i plasira, Latvija izbaci Tursku. Ja ne volim te price.
Ma ja, svi se urotili protiv svjetske sile Bosne! :mrgreen: Sta vam je ljudi ba, opusteno...Niko ne kaze da velike ekipe nemaju preofirnu protekciju, ali da se neko maksuz protiv nas urotio jer smo eto kao mi Bosna, je nidje veze! Pa ko je to Hrvatima nastelio da hladno izbace Engleze sa EP-a na sred Wembleya??? Niko, isto ko sto nama nije da naguzimo Francuze jucer nekih 65minuta, tad nam niko ama bas niko nista nije mogao, jer smo ih igrom ubili...To sto smo malo poklekli pri kraju je normala, valjalo je fizicki izdrzati, no glavu gore, bice bolje u barazu! :thumbup:
Ne mislim samo na BiH, vec opcenito... Sve reprezentacije su izborile drugo mjesto u grupi igrom, zasto opet imamo nosioce? Ta privilegija je u redu kod formiranja grupa ali za baraz je anti-sportski. Plus privilegija da igraju drugu utakmicu na svom terenu. To stvarno nema smisla.
mejdanbl

#3705 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by mejdanbl »

Sto se tice mogucih zamjena za Papca, Pandzu i Mujdzu, Susic bi trebao zvati ljude koji su vec igrali za reprezentaciju, npr. Jahic, Nadarevic i Vranjes. Ovaj Cocalic izgleda pristojan igrac, ali u barazu se ne stavlja debitant. Mozda ga pozvati medju prvih 22 cisto reda radi ako nas krene peh za pehom. Ne bi me cudilo da nas sudije nastave kasapiti kartonima.
respo

#3706 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by respo »

pa i to da budu nosioci su ove repke izborile igrom
ko je kriv turskoj sto je pala ispod irske recimo
ili bosni sto nije dostigla 28000 bodova?
sve po zaslugama
dinobjelave

#3707 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by dinobjelave »

e vozdra raja evo da i ja koju o tekmi sinoc,bio sam tacno iza gola kad se cupo povrijedio i otisao u svlacionicu dakle mogao sam vidjeti kad je levat pao i uhvatio se za zglob,kontamo evo haj dobro je on i njegova ledza evo sad je zglob nece braniti dobro je.izlaze igraci na teren kad i on jebo te mi se svi sjebali kaze meni jaran evo vidjet ces da nece papak moci odigrati citavu tekmu sjebat ce papetu plan i taktiku tako je i bilo dobro je jer da levat izadze primio bi golove iz oba ona slobodnjaka koje je begovic odbranio.ja da sam pape levata bi naspicio nogom u supak i taj mi nebi vise zaigro da se razumijemo navijam za zelju dakle gotivio sam ga sve do tekme u tirani kad smo zbog cuperka zijanili dva boda.sto se naseg manekena tice kapitencicu dragi na poluvremenu je citava juzna tribina dakle amateri ,zaljubljenici u fudbal,navijaci stranstveni i ovi malo manje ,dede nane,curice i hanumice dakle svi smo znali da ukoliko francuzi ne zavale gol da ce im sudija navlaciti i izmisljati faule u zoni suta a da ce isti jedva cekati priliku da dosudi penal i onda maneken (nije mu prvi put)mozda bi se on volio mjeriti sa edinom dzekom glumi frajera dribla ono svoje ko je ko on nebili ga raja prozivala ili sta je u tom momentu zamisljao u svojoj glavi nije mi jasno i ostalo je istorija .nisam pesimista ali dabog da da uspijemo kroz baraz kad smo dobijenu tekmu uspjeli zijaniti,nek nam je svima sretno .ps bilo biljepo kada bi nasi fudbaleri nakraju bar prisli do navijaca mogli su preci jos nekih dvadesetak metara doci do nase tribine i bar se zahvaliti .nije im prvi put dodzu do reklama mahnu i razgule nazad ,jebi ga 15 milja dodze da ih bodri pa bar da pridzu do tribine bace dres kazu nesto .eto vozdrica i puno srece nama svima u razigravanju
quasar

#3708 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

mejdanbl wrote: Ne mislim samo na BiH, vec opcenito... Sve reprezentacije su izborile drugo mjesto u grupi igrom, zasto opet imamo nosioce? Ta privilegija je u redu kod formiranja grupa ali za baraz je anti-sportski. Plus privilegija da igraju drugu utakmicu na svom terenu. To stvarno nema smisla.
Ovo postaje sve ocitije, otkako je uveden baraz.
Meni se cini kao super ideja da se svi drugoplasirani koji bi igrali baraz nadju na turniru 10 dana prije prvenstva i podijeljeni u dvije grupe po 4 odigraju medjusobne utakmice. U tri utakmice svaka ekipa bi pokazala sta je i od cega je napravljena. Prve dvije iz obje grupe igraju EP. Ostali mogu na tribine.
bingov buraz

#3709 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by bingov buraz »

mejdanbl wrote: Ne mislim samo na BiH, vec opcenito... Sve reprezentacije su izborile drugo mjesto u grupi igrom, zasto opet imamo nosioce? Ta privilegija je u redu kod formiranja grupa ali za baraz je anti-sportski. Plus privilegija da igraju drugu utakmicu na svom terenu. To stvarno nema smisla.
Sistem nosilaca u barazu je sramotna diskriminacija,sta je to jedan Portugal zasluzio vise od Estonije da se plasira,pa ta Estonija je preskocila 2 ili 3 sesira i objektivno jaca protivnika dok je Portugal kao nosilac grupe podbacio :oops:

Isto bih mislio i da smo mi upali medju nosioce.
mostarac

#3710 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by mostarac »

BHF_Manijak wrote:
sinuhe wrote:
mejdanbl wrote:Citam neke komentare u kojima ljudi pricaju o pravdi i postenju. Pa sam sistem takmicenja je napravljen tako da favorizuje "velike" reprezentacije kao Francuska koje ce privuci 50 miliona ljudi, Portugal tj. Ronaldo koji je zvijezda i milioni hoce gledati njega na EP. BiH moze privuci 2-3milion Bosanaca i Hercegovaca. Tako se zaradjuje lova, nema to veze sa sportom. Da bi BiH prosla neku od "velikih" mora biti 30% bolja na terenu sto je nerealno za ocekivati. To nikad nije bilo ni u jednom sportu da se privileguje dva puta. Prvo nosioci grupa, a onda opet nosioci baraza, pa opet ti nosioci imaju prednost igrati prvu u gostima... kako je pocelo, za par godina velike reprezentacije ce startati kvalifikacije sa +5 bodova bonusa, za svaki slucaj, i igrati sve utakmice kao domacini. :-)
Engleska najnormalnije propusti SP 94, EP 2008, Francuska SP 90, SP 94.Rusija se rijetko kad i plasira, Latvija izbaci Tursku. Ja ne volim te price.
Ma ja, svi se urotili protiv svjetske sile Bosne! :mrgreen: Sta vam je ljudi ba, opusteno...Niko ne kaze da velike ekipe nemaju preofirnu protekciju, ali da se neko maksuz protiv nas urotio jer smo eto kao mi Bosna, je nidje veze! Pa ko je to Hrvatima nastelio da hladno izbace Engleze sa EP-a na sred Wembleya??? Niko, isto ko sto nama nije da naguzimo Francuze jucer nekih 65minuta, tad nam niko ama bas niko nista nije mogao, jer smo ih igrom ubili...To sto smo malo poklekli pri kraju je normala, valjalo je fizicki izdrzati, no glavu gore, bice bolje u barazu! :thumbup:
Isti onaj ko i Francuzima 1994. Engleska i francuska prepotencija i nespremnost na sve eventualnosti koje su ih iznenadile. Sinoc se to nije prepustilo slucaju :) Nemoguce je da nam ama bas svaki put pred vaznu utakmicu kartoniraju cijelu odbranu i ne samo nama nego i ostalim repkama koje nisu iz top 10. Znam reci ces da slabije repke moraju igrati jace i grublje i sa vise prekrsaja, ali stvar postaje simptomaticna i tradicionalna. Francuzi su sinoc bili zreli za jedan direktni crveni (Malouda na Mujdzi) i za ako cemo biti blagi bar jos 3 fina zuta kartona, dok smo s druge strane mi ubijeni u pojam tim kartonima. Ako pogledas pocetak drugog poluvremena vidices da smo i tada dominirali sve dok Francuzi u Škotu nisu dobili udarnu iglu svoje ekipe. Tek nakon sto nas je poceo secirati kartonima Francuzi su uspjeli da prenesu igru na nasu polovinu.
Ovo se ne dogadja samo nama. Ovo se dogadja svim ekipama koje nisu u tom vrhu po nekoj vokaciji i dogadja se i u ligi prvaka i davno nekad sam otvorio topic na forumu na ovu temu.
Jednostavno sa ovim ubijaju fudbal u svim zemljama osim zemalja liga petice jer je postalo besmisleno. Da ne govorim o izboru nosioca u barazu. Ono hej nekakvi koeficijenti zasnovani na formi prije 3 godine. Pa to je presmjesno i sto je jos gore mi ako se kvalifikujemo na EP iduce kvalifikacije smo u drugom sesiru i samim tim u mnogo boljoj situaciji sto je opet apsurd i cini situaciju takvom da ako se jednom kvalifikujes fakat moras odraditi tri katastrofalna ciklusa kvalifikacija pa da potones u nizi sesir. Hrvatska repka je npr. je nosilac bila za ove kvalifikacije u svojoj grupi cini mi se, a ljudi nisu ni otisli na SP i bili su treci u svojoj grupi. Toliko o logici.
Richard Peti

#3711 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Richard Peti »

ne pise ko je pisao, al zna previse za jednog engleza :-D

http://www.guardian.co.uk/football/blog ... NTCMP=SRCH
respo

#3712 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by respo »

bingov buraz wrote:
Sistem nosilaca u barazu je sramotna diskriminacija,sta je to jedan Portugal zasluzio vise od Estonije da se plasira,pa ta Estonija je preskocila 2 ili 3 sesira i objektivno jaca protivnika dok je Portugal kao nosilac grupe podbacio :oops:

sve se to dobije na terenu
nek estonija ovo isto uradi 2-3 ciklusa zaredom onda ce i oni biti nosioci
Medo u zijanu

#3713 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Medo u zijanu »

Bio sam sinoc u Parizu i dozivio sam jedan od najljepsih dana u zivotu.
Dosao sam jos u nedjelju sa curom i jos dva para, prvo trazenje hotela peglanje onda jedno 30 km tabananja da se sve obidje.
Gdje god dodjes barem 10-ak nasih ono sta ima odakle ste ovo ono. Onda dolazi utorak i spremanje za Louvre
gdje je planiran taj sastanak navijaca. Medjutim opste iznenadjenje nema 100-ak navijaca mozda zato sto smo bili vec oko podne tu. Ok idemo dalje za Porte de Pantin gdje se nalaze BHF u nadi da je tamo vise nasih. Tamo smo za nekih 15-ak minuta sa Metrom, vec na stepenicama cujemo petarde, pjesme. Raspad sistema, na sve strane samo plavo-zuto.
2 sata zagrijavanja, cuge pjevanja dok nije nestalo pive u okolnim lokalima, jadni crnci arapi da su znali ko sto nisu sta ih ceka. Kolona polazi jedno 5-6 hiljada kroz predgradja prema sjeveru. Sve sami crnci i ovi iz sjeverne afrike, aplaudiranje snimanje mislim da su se vidno zijanili i da tolika masa nije nikad prosla kroz te cetvrti. Kamere su snimale
sa svakog balkona i sudeci po reakciji vecina ih je bila za nas pogotovo sto je mnogo muslimana. Sve palcevi gore,
aplaudiranje ovo ono. Ja sam se osjecao bas ono, okrenes se iza sebe nigdje kraja koloni. Pred stadionom opsti teferidz,Sinan udara igra se kolo, pitam se samo odkud ta nasa muzika u lokalima ispred stadiona.
Opsti haos, francuski navijaci prolaze nista im nije jasno.
Meni srce puno, kontam samo da hoce stati vrijeme i da ovo vjecno potraje, da zagrlim svakom pojedinacno. Neznam bili snimo kamerom ili jednostavno digo ruke i samo pjevo ko vecina raje. Najradije bi sve odjednom da mogu.
Utakmica ko utakmica, znate sta se desilo. Ja licno sam bio ubjedjen da cemo izdrzati do kraja jer smo igrali nekako
rezonski dominantno ali sam se pribojavo te jedne odluke sto se na kraju i desilo nazalost. Sve u svemu danas sam sjeban, doso jutros u 8 nazad spavo do 16 i sad evo poslije pola flase vina pisem samo da se ispaznim jer mi je tesko sto je sve ovo proslo i ko zna kad ce se opet ponovit. Pun sam nekog ponosa ali i tuge sve pomjesano u meni.
Ovo mi je prvi post a iako smjesno zvuci i najtezi. Danas mi je rodjendan i nazalost nisam uspio dobiti najljepsi poklon koji sam potajno prizeljkivao. Ali sam zato dobio zivotni poklon, da sam bosanac i da sam imao cast biti sinoc medju bosancima iz citavog svijeta, dozivjeti sve one provale koje samo bosanac zna izvaliti. Nadam se da cemo ipak uspijeti i da dogodine budem opet ovako depresivan i ponosan kad se vratim iz poljske medju ova moja cetiri zida.
mejdanbl

#3714 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by mejdanbl »

respo wrote:pa i to da budu nosioci su ove repke izborile igrom
ko je kriv turskoj sto je pala ispod irske recimo
ili bosni sto nije dostigla 28000 bodova?
sve po zaslugama
Jebi ga, po Tvom bi onda i na EP nakon takmicenja po grupama opet trebalo izvlaciti parove za cetvrtfinale, pa za polufinale, a ne igrati prvi sa drugim, jer ko je kriv nekom ko je prvi u grupi sto nije na nekakvoj list preskocio 5473920453 bodova pa da bude nosioc.
Koshpa

#3715 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Koshpa »

najbolje bi bilo da naprave sistem ko i za eurosong, fino velika petorka direkno na EP + domacin a nama malim daj da igramo lopte izmedju sebe :thumbup:
Last edited by Koshpa on 13/10/2011 00:09, edited 1 time in total.
respo

#3716 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by respo »

ne valja ti logika mejdan

kvalifikacije se rade tako jer u njima igra 53 repke
mora biti neka kvalifikacija kako da se razvrsta po grupama

kad se igra prvenstvo to je vec vise od pola manje repki a takodje kad se odigraju grupe to je opet upola od toga
i tu se nema sta birati

tu je vec ko je bolji igra i unaprijed odredjeno a1 protiv b2 a2 protiv b1 pa na tebi ostaje hoces kalkulisati koji da budes
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3717 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by hrasno38 »

Pa kako onda po toj ekonomskoj teoriji i teorije populacije Hrvatska redovno prolazi??????? Ko je nama kriv sto sam nakon 15 godina uspjeli napokon otjerati gamad i lopove iz saveza i postaviti velike ljude i nekada velike igrace. I sta se desilo......desilo se to da smo odigrali najbolje kvalifikacije do sada i Francusku ponizili u sred Pariza. Nije ni to malo nakon 15 godina mraka. Rekao sam vam sinoc tastature ruke i saljite mailove sa dokazima u attachmentima na sve strane svijeta. Vjerujte i bit ce vam lakse. Ko zna mozda makar Spahi ukinu onaj karton.

MATEMATICS FORMS FOR FOOTBALL MATCH: FRANCE - BIH
"BIG TIM FROM BIG COUNTRY + UEFA + PLATINI + ARBITER + MONEY" - "BIGGEST TEAM FROM SMALL COUNTRY AND ONLY WITH BIG HEART" = 1 : 1 = EUROPE JUSTICE.

Ja sam ovo poslao gdje mi je palo na pamet i nekako mi lakse. Neda se usranom do potoka stici.
bingov buraz

#3718 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by bingov buraz »

respo wrote:
bingov buraz wrote:

sve se to dobije na terenu
nek estonija ovo isto uradi 2-3 ciklusa zaredom onda ce i oni biti nosioci
Pa u tom slucaju ne treba kvalifikacije pocinjati sa 0 bodova jer na startu nisu svi jednaki,3 boda Estonije ne vrijede kao 3 boda Portugala.

To je ok,uefa ima bijele medvjede i moze im se ali nek ne seru onda o fair-playu jednakosti i drugim floskulama.
respo

#3719 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by respo »

vrijede 3 boda itekako u estonije kao i u portugala
samo pokazi da si bolji i eto te na istoj stepenici kao portugal

uzmi spance za primjer
prije 10 godina nisu meda mogli drugi sesir prvi sesir prvi drugi isto yo-yo
ljudi igrali i gdje su sada?
direktno idu na prvenstva
hrasno38

#3720 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by hrasno38 »

respo wrote:vrijede 3 boda itekako u estonije kao i u portugala

uzmi spance za primjer
Kako ces ih bolan dobiti kad im sudija produzi utakmicu sve dok ne daju gol.
DaysleepeR

#3721 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by DaysleepeR »

MATHEMATICS FORMULA FOR FOOTBALL MATCH: FRANCE - BIH
"BIG TEAM FROM A BIG COUNTRY + UEFA + PLATINI + REFEREE + MONEY" Vs. "BIGGEST TEAM FROM A SMALL COUNTRY AND ONLY BIG HEART" = 1 : 1 = EUROPEAN JUSTICE.

evo sad kopiraj i šalji gramatički ispravno :)
respo

#3722 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by respo »

nisam rekao da im ne silje
al isto tako i mi preuvelicavamo stvari

ko je sinoc kriv spahic ili uefa i sudije?
za mene spahic pa nek prica ko sta hoce
isto tako i nama silje kad dodje bjelorusija ili sta ja znam island i tako te ekipe
pogledaj sta smo bili tada kad su siljili spancima sta smo sada
jbg ne dobija se postovanje preko noci
nesto se mora i zaraditi
hrasno38

#3723 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by hrasno38 »

DaysleepeR wrote:MATHEMATICS FORMULA FOR FOOTBALL MATCH: FRANCE - BIH
"BIG TEAM FROM A BIG COUNTRY + UEFA + PLATINI + REFEREE + MONEY" Vs. "BIGGEST TEAM FROM A SMALL COUNTRY AND ONLY BIG HEART" = 1 : 1 = EUROPEAN JUSTICE.

evo sad kopiraj i šalji gramatički ispravno :)
uh koliko mi se sinoc hebalo za gramatikom nemas pojma a danas me vec prosao bijes i cekam sljedeci voz:)
Dupli_skalp

#3724 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Dupli_skalp »

alphonse kauders wrote:Mislim da treba prestati ova priča o sudiji, jer ni Spahić koji je skrivio penal nije osporio da je isti bio. Da je nama sviran onakav penal, naš komentator bi garant napomenuo kako je "penal bio očit" i da se "ovako sudi u Evropi".

Uostalom, ovo se ne može porediti sa situacijom u utakmici Francuska - Irska jer je tamo bilo preočito igranje rukom, dok se ovdje radilo o centimetrima i meni lično je izgledalo da je faul bio na liniji, a linija je dio šesnaesterca.

Uostalom i Švabe su kod penala rekle da je sve ok (http://www.timesoccer.com/video/009/07- ... ights.html, kao "jedva u šesnaestercu, ali ok"), tako da treba prestati pisati o sudačkim zavjerama i Platiniju jer to fakat ne pije vode.

Jedine dvije greške sudije koje mu mogu zamjeriti je žuti za Spahića i nesviranje onog faula nad Rahimićem.

Penal je graničan - neko će ga svirati, neko neće, ali sad pisati milion postova o teoriji zavjere i malim i velikim fudbalskim nacijama fakat i nije neka priča osim "ko gubi ima pravo da se ljuti".

Meni je s druge strane nenormalno drago da smo došli do situacije u kojoj smo remi s Francuskom u gostima proglasili skoro neuspjehom :D

Samo hrabro i bez euforije (i Portugala) u baražu :bih:
kad iznova i iznova pogledaš cijelu akciju, odnosno situaciju koja je dovela do penala, prosto tuga, a i bijes da te uhvati. iz nikakve šanse za gol nasri navuče penal. lopta se mogla davno prije šesneaesterca očistiti, na ovaj ili onaj način.
haubica_i_to_teshka

#3725 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by haubica_i_to_teshka »

respo wrote:vrijede 3 boda itekako u estonije kao i u portugala

uzmi spance za primjer
jel’ to “ona” shpanija shto bivshu yugu na sp u shpaniji :-D ...izbaci penal se profuli pa sudija ponavlja ... :D

francuska domacin i pobjednik sp-a
engleska isto tako

ova nova pravila lige shampiona idu na ruku malim klubovima, a ne velikim (ako ne do bog se malo zajebu, da mogu dalje, treba pare vratit)

moj respo, gledaj malo shire....
Locked