GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
lajkujMe

#3701 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by lajkujMe »

dresdener78 wrote:
djes_ba wrote:maloprije bus udario tramvaj na skenderiji bravo Gras neispravna vozila na cesti dok neko ne nastrada
Saobraćajne nesreće i udesi se dešavaju čak i u švicarskim saobraćajnim preduzećima... jutros je neki majmun "parkirao" svoju bijelu Škodu na stupu na šinama, ove pojave bezobraznih vozača jesu vrlo češće i problematičnije.

Šta meni nikad nije bilo jasno, zašto oni ne uklanjaju snijeg sa pruge, ili jeste li neko vidjeli zadnjih dana tramvajski plug u akciji?

Ja sam vidio taj plug samo u februaru smrznut zajedno sa tramvajima kod Marin Dvora...
Image
moja slika 5.2.2012.
Vidio sam ga ja u subotu navece kad je snijeg navalio dobro, vidio sam ga i sljedeceg dana.

Taj plug za razliku od "ulicnih" grtalica mora samo jednom da prodje da oslobodi sine vecih nanosa snjega.
djes_ba

#3702 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by djes_ba »

Hemera wrote:[
b]tinejdzerske price i pricice ti i slicni tebi slucajevi po svim temama :wink:[/quote][/b]

ono cisto informativno ovaj tinejdzer tako mlad da je uspio je i vojsku zavrsiti :D :D
medju zadnjim generacijama ali... :D :D
al hvala na komplimentu :bih: :bih:
pozdrav za sve Grasovce na ovoj temi
divni ste samo tako nastavite :mrgreen: :mrgreen: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih:
Logovan

#3704 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Logovan »

:lol: :lol: Ovdje se ne bi mogao ni David Copperfield provući sa svojim trikovima.
The Realist

#3705 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

photo wrote:juce bio sudar tramvaja-autobusa-kola kod novog mosta. i stvborila se guzva. cekam komercijalu od pola 5:20 do 6:15. dva su prosla prema vijecnici.

i niko od bajnih dispecera, inzinjera saobracaja, sefova i slicnih kvazi ucenih ljudi da se sjeti i kaze radio stanicom vozacima komercijale da se okrecu na skenderiji i voze opet prema dobrinji dok se ne ocisti guzva, kao sto su radili tramvaji.

mislim, svakako ne mozes proci. sta imas stajati na ulici i cekati sat-sat i po a sa tobom i svi ostali koji cekaju prevoz na onih -10'C.

jebo te, gdje im je logika bar to da su se sjetili.
Ja sam ih jednom radi ovoga zvao, da im javim da je problem neki i da tramvaji krenu skretati (jer su prolazili i onda vjerovatno negdje stanu), kad dispečer se dispečer zahvali i sljedeći tramvaj skrenu kod Skenderije.

Eh, da li je do mene, ili su mu ranije javili, to ne znam, ali znam da je nakon mog poziva, sljedeći tramvaj odmah skrenuo gdje šestica okreće :mrgreen: .
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3706 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by un1ted »

Mamicu vam jebem direkt s tramvajskog estoko grasovska

Sent from my GT-I9000
mahalas505

#3707 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mahalas505 »

un1ted wrote:Mamicu vam jebem direkt s tramvajskog estoko grasovska

Sent from my GT-I9000
Beze trosis net :lol: .
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3708 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

:lol: a što me nasmija
direkt s tramvajske

prava je gužva u tramvajima... najviše gužve prave djeca s njihovim torbama...
nije mi jasno što škole ne naprave kakvo kaskadno radno vrijeme...
najviše se isprazni tramvaj kod građevinske škole i na otoci...
Pitarrr82

#3709 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Pitarrr82 »

Pozz za raju koja jutros umalo nije zavrsila u provaliji na K. Glavi :mrgreen: i :thumbup: za vozaca :mrgreen:
travar

#3710 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by travar »

Sad stigoh na posao i pridružujem se gornjem postu.
Znači u terminu kada narod ide na posao, idioti odlučili da iz saobraćaja isključe minimalno 3 trole za potrebe prevoza djece, na to još dodamo i standardno kašnjenje ostalih vozila i imamo dobitnu kombinaciju :x :x

Image
Cholina_Lokica

#3711 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Cholina_Lokica »

I tako, trola nije radila... Tramvaj pun, dodjoh do posla, malo autom, malo pjeske malo tramvajom :x
O'zone
Globalni moderator

#3712 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

Haj što nema trole nego nema ni taxi-ja ni za lijeka :roll:
Cholina_Lokica

#3713 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Cholina_Lokica »

To je najcrnje... Koji god taxi sve zauzeto vec, na centralama nema slobodnih, cim je ovakav kolaps i to je problem
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3714 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

moj komšija je grasovac
jutros su u 4 došli po njega a vraća se navečer s posla

vozač busa... jedna normalna linija...

ne znam...vidim da se trudi čova... možda što nije iz raške oblasti pa ga je strah
cunga lunga

#3715 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cunga lunga »

Fuj gdje zivimo, 10 cm snijega sve zakoci. I auta i GRAS.

Jao, zelim da mi neko danas trazi kartu u povratku kuci.
Zelim!
Nisrin

#3716 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

cunga lunga wrote:Fuj gdje zivimo, 10 cm snijega sve zakoci. I auta i GRAS.

Zelim!

Pa valjda nije sve ni do Grasa, kako vidim vozaci VOZE i trude se, nisu oni krivi za kolaps, guzve, neociscene ceste :S
Voze koliko mogu, moj bus i ne vozi ali je razumljivo zasto ne vozi! I sta sad, da se ubijemo?!

Meni je gore kad ne voze kad je sve suho...
Nisrin

#3717 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

micki125 wrote:
Nisrin wrote:
cunga lunga wrote:Fuj gdje zivimo, 10 cm snijega sve zakoci. I auta i GRAS.

Zelim!

Pa valjda nije sve ni do Grasa, kako vidim vozaci VOZE i trude se, nisu oni krivi za kolaps, guzve, neociscene ceste :S
Voze koliko mogu, moj bus i ne vozi ali je razumljivo zasto ne vozi! I sta sad, da se ubijemo?!

Meni je gore kad ne voze kad je sve suho...
a što su gužve u tramvajima?

A kad nisu??? I kad nema snijega guzve su jer imaju manje vozila nego PRIJE 7-8 GODINA!
hAZNADAR

#3718 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hAZNADAR »

Nije kriv ni Gras ni Rad niti opcina za haos u saobracaju u zimskim uvjetima.

Kriva je nasa kultura voznje i mentalitet gdje koristimo auto za svaku sitnicu u ne hajemo za apele da odustanemo od voznje autom osim ako nije akutno. Samo izadjite na glavnu cestu i pogledajte u toj guzvi koliko je samo auta gdje samo vozac sjedi.

Sjecam se prosle godine slucajno uhvacenog snimka gdje je tip parkirao na tracnice tramvaja i zaustavio promet zbog kupovine bureka. Maksuz upalio auto i sjeo sam, proveo bar pola sata u guzvi, a zivi samo par km dalje. A takvih je hiljade i hiljade - mrsko nam je ici pjexske ili odustati od voznje, sjesti u tramvaj,.. i kada sila auta koja stoje preplave grad, blokiraju svaku cestu i parkiraju se na svaki trotoar - cudimo se kako sluzbe nisu mogle ocistiti snijeg a gradski prijevoz se jedva uspijeva progurati.
saja_dj

#3719 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by saja_dj »

Dio tramvajske pruge sto se ljetos radila kod Bicakcica poplavila ne vidi se. Dobro su oni to. :dance:

Temu preimenovati u 'GRAD se raspada a Vlada ni mukajet'

10cm snijega nas opet iznenadilo. Ja sam danas hodao 'slalom' kakve su lokve po ulicama i pjesackim prelazima.

Ne dao bog malo ozbiljnija vremenska nepogoda da se desi...
hAZNADAR

#3720 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hAZNADAR »

micki125 wrote:
hAZNADAR wrote:Nije kriv ni Gras ni Rad niti opcina za haos u saobracaju u zimskim uvjetima.

Kriva je nasa kultura voznje i mentalitet gdje koristimo auto za svaku sitnicu u ne hajemo za apele da odustanemo od voznje autom osim ako nije akutno. Samo izadjite na glavnu cestu i pogledajte u toj guzvi koliko je samo auta gdje samo vozac sjedi.

Sjecam se prosle godine slucajno uhvacenog snimka gdje je tip parkirao na tracnice tramvaja i zaustavio promet zbog kupovine bureka. Maksuz upalio auto i sjeo sam, proveo bar pola sata u guzvi, a zivi samo par km dalje. A takvih je hiljade i hiljade - mrsko nam je ici pjexske ili odustati od voznje, sjesti u tramvaj,.. i kada sila auta koja stoje preplave grad, blokiraju svaku cestu i parkiraju se na svaki trotoar - cudimo se kako sluzbe nisu mogle ocistiti snijeg a gradski prijevoz se jedva uspijeva progurati.
A KAKO DA SE VOZIMO? grasom? znaš li ti da i ovako ljudi vise na vratima, a šta bi tek bilo da dio građana ne ide privatnim autima, da sve svi natrpamo u tramvaj? mrtvih bi bilo.

prvo treba imati pristojan gradski saobraćaj pa tek onda pozvati građane da ga koriste.
A kako sluzbe da pospu ulice i ociste snijeg kada su ulice prepune auta i vozaca koji nemaju stvarnu potrebu za to.
Nema toliko problema sa Grasom u ljetno vrijeme, znaci problem je najveci u zimskim uvjetima gdje sami onemogucavamo slube da ociste snijeg. To se zove kultura voznje i nas mentalitet gdje sami trebamo se prilagoditi uvjetima i ne paliti auto za svaku sitnicu. Treba imati malo obzira, savjesnosti i zajednistva u ekstremnim uvjetima a ne razmisljati samo za sebe i svoj ceif. Najlakse je kukati kako je vjecito kod nas najgore i kod nas sluzbe najgore - trebao bi vidjeti koja je guzva u javnom prijevozu po evropskim metropolama - to je danas realnost svakog veceg grada.

Znaci - prvo omogucimo sluzbama da dodju uopce do snijega, posipacima da dodju uopce do ulica gdje treba posuti so, a da ne spominjem manevarski prostor bagerima koji kupe snijeg i kamionima koji odvoze snijeg. Pogledaj samo nase ulice i trotoare i probaj zamisliti kako sluzbe mogu uopce ista uraditi.

Grasu se nema previse zamjerati - voze u otezanim uvjetima a te uvjete i sami stvaramo. Vise korisnika javnog prijevoza i postenih kupaca karti - veci je i vozni park i usluga. Palili bi auto zimi zbog uplate sportske samo par km dalje a sverali kada ono malo tramvaja koristimo - pa nema onda kukanja ni na snijeg ni na servis Grasa.
Last edited by hAZNADAR on 18/12/2012 12:03, edited 1 time in total.
Hajlac

#3721 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hajlac »

micki125 wrote:
hAZNADAR wrote:Nije kriv ni Gras ni Rad niti opcina za haos u saobracaju u zimskim uvjetima.

A KAKO DA SE VOZIMO? grasom? znaš li ti da i ovako ljudi vise na vratima, a šta bi tek bilo da dio građana ne ide privatnim autima, da sve svi natrpamo u tramvaj? mrtvih bi bilo.

prvo treba imati pristojan gradski saobraćaj pa tek onda pozvati građane da ga koriste.
Upravo tako. Ne moze se ljude tjerati u jos gori oblik prevoza kakav je trenutno JGS.
Prvo radikalno poboljsati GRAS pa tek onda uvesti mjere za smanjenje broja ovih slucajeva 1 osoba na jedno auto.
Da ne bude zablude, ne vozim auto vec bicikl sve ove godine jos od srednje skole.
O'zone
Globalni moderator

#3722 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

micki125 wrote:
hAZNADAR wrote:[

A kako sluzbe da pospu ulice i ociste snijeg kada su ulice prepune auta i vozaca koji nemaju stvarnu potrebu za to.
Nema toliko problema sa Grasom u ljetno vrijeme, znaci problem je najveci u zimskim uvjetima gdje sami onemogucavamo slube da ociste snijeg. To se zove kultura voznje i nas mentalitet gdje sami trebamo se prilagoditi uvjetima i ne paliti auto za svaku sitnicu. Treba imati malo obzira, savjesnosti i zajednistva u ekstremnim uvjetima a ne razmisljati samo za sebe i svoj ceif. Najlakse je kukati kako je vjecito kod nas najgore i kod nas sluzbe najgore - trebao bi vidjeti koja je guzva u javnom prijevozu po evropskim metropolama - to je danas realnost svakog veceg grada.

Znaci - prvo omogucimo sluzbama da dodju uopce do snijega, posipacima da dodju uopce do ulica gdje treba posuti so, a da ne spominjem manevarski prostor bagerima koji kupe snijeg i kamionima koji odvoze snijeg. Pogledaj samo nase ulice i trotoare i probaj zamisliti kako sluzbe mogu uopce ista uraditi.

Grasu se nema previse zamjerati - voze u otezanim uvjetima a te uvjete i sami stvaramo. Vise korisnika javnog prijevoza i postenih kupaca karti - veci je i vozni park i usluga. Palili bi auto zimi zbog uplate sportske samo par km dalje a sverali kada ono malo tramvaja koristimo - pa nema onda kukanja ni na snijeg ni na servis Grasa.
džaba je tebi govoriti. pa evo da danas svi ostave auta i krenu grasom na posao, imaš li predstavu šta bi se desilo? imaš li predstavu šta se dešava i bez tih ljudi, imaš li pojma kakve su gužve? znaš li da evo već jutrima kasnim na posao jer ne mogu ući u tramvaj, jer autobusa nema nikako?

gdje bi ti utrpao te dodatne putnike?
Fino se utopliti i ovako na tramvaje

Image
hAZNADAR

#3723 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hAZNADAR »

micki125 wrote: džaba je tebi govoriti. pa evo da danas svi ostave auta i krenu grasom na posao, imaš li predstavu šta bi se desilo? imaš li predstavu šta se dešava i bez tih ljudi, imaš li pojma kakve su gužve? znaš li da evo već jutrima kasnim na posao jer ne mogu ući u tramvaj, jer autobusa nema nikako?

gdje bi ti utrpao te dodatne putnike?
Nema rjesenja preko noci nigdje. Da par godina imamo drugaciju kulturu voznje i placanja usluga javnog prijevoza - onda bi i imao bolju uslugu. Lako je kukati na Gras - hajde skontaj koliko tvojih poznanika se redovno svera tramvajem - i koliko je taj obicaj neplacanja karte postao normalan. Znaci - svi bi se malo ogrebali o javni prijevoz, iskoristili uslugu a da ne platimo,.. pa poslije kukamo na servis javnog prijevoza. Pa jarane - koliko para - toliko i zabave. Mozda nisi ti taj koji se svera tu i tamo, ali hiljade i hiljade to redovno rade i niko se od obicnih gradjana ne zali na to niti to javno osudjuje. Gras jedva da ikako vozi koliko korisnika plati uslugu. Kako uopce poboljsati uslugu Grasa uz ovakve prihode koje ostvaruju? Sveranje i neplacanje karte je isto kao kradja, otimacina, pljacka, siledjijstvo,.... i dok zmirimo na to - nema ni kukanja na servis i uslige.

A ovdje govorimo o zimskim uvjetima i tu su veci problemi. E i zimskim uvjetima se gradjani trebaju prilagoditi i imati obzira - auto se ne pali i vozi kroz snijegom zatrpan grad osim ako nije akutno i to je jednostavno tako. Zakrcimo li ulice i onemogucimo sluzbe da ciste snijeg - nema onda kukanja ni na sluzbe a ni na Gras koji vozi u otezanim uslovima.

Problem je kod nas sto lako kritikujemo a sami nista ne poduzimamo. Kritikujemo Gras i sluzbe za ciscenje snijega a sami se grebemo i neplacamo, i usput onemogucavamo rad. E pa ne ide tako.
Terenc

#3724 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Terenc »

Gras treba ugasiti
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3725 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by un1ted »

Sada se javljam s trolejbudkog stajališta, ali im opet jebem sve po spisku. Gamad gerasovsja

Sent from my GT-I9000
Post Reply