haj ne risepalermo wrote:
Upravo o ovome pričam
Emir Spahic - ALL ABOUT
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- lijek-za-sve
#3701 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
-
kox
#3702 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Ricken wrote:Logičan potez Bayera. Čudno je da se ovo sve deševa u trenutku kad se Spaha susreće sa povredom koja nije bezazlena i za koju će trebati par mejseci. Kad skontaš da je igrač u godinama i da je pitanje kako će izgledati njegov oporavak, raskid ugovora je nešto što je Bayeru došlo ko kec na desetku. Tuča da li je razlog ili povod, u konačnici ispada manje bitno, pogotovo što često klubovi zbog neoličnog ponašanja mogu prekinuti ugovore na štetu igrača.
Mnogi zaboravljaju da je Spaha jedan od igrača koji je sa jednom zdravom nogom bio spreman igrati za repku. Prgava narav je karaktersitika dobrih braniča. Možda je Bayer zaigrao na tu kartu. Znaju fudbaleri završiti u zatvoru, suočiti se sa optužbama za pijančenje, narušavanje javnog reda i mira pa i za silovanje. Klubovi se jako teško odriču usluga onih koji im trebaju, ili koji će im dugoročno trebati. Vratiti se na slučaj Ribery.
Spahi nauk i podrška. Kakva god da mu je narav, naš je.
-
palermo
#3703 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
imaš pravo, možda je opet došlo vaše vrijeme, tada se najbolje izmaknutilijek-za-sve wrote:haj ne risepalermo wrote:
Upravo o ovome pričam
-
vade_mecum
#3704 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
izjava spahica: zalim za svojim ponasanjem nakon kup utakmice zadnje srijede protiv redara mog kluba bayer 04 leverkusen. za ovakvo ponasanje se zelim izvuniti povrijedjenom i clanovima njegove porodice. znam da sam i svom klubu sa ovim priredio problem.„Ich bedauere mein Verhalten nach dem Pokalspiel am letzten Mittwochabend gegenüber den Ordnern meines Vereins Bayer 04 Leverkusen. Für dieses Verhalten möchte ich mich bei den Betroffenen und deren Familienangehörigen entschuldigen. Ich weiß, dass ich auch meinem Verein hiermit große Probleme bereitet habe.“
e sad pitanje za one koji podrzavaju ovakvo ponasanje - zasto navedena izjava nije glasila: ne zalim ni jedne sekunde sto sam ga glavom udario ocam', j**** cu mu mater sljedeci put kad ga vidim, vidjet ce on. koji je on k**** da neda mom burazu da hoda gdje hoce
- Ridjobrki
#3705 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Potpuno legitimno pitanje.vade_mecum wrote:izjava spahica: zalim za svojim ponasanjem nakon kup utakmice zadnje srijede protiv redara mog kluba bayer 04 leverkusen. za ovakvo ponasanje se zelim izvuniti povrijedjenom i clanovima njegove porodice. znam da sam i svom klubu sa ovim priredio problem.„Ich bedauere mein Verhalten nach dem Pokalspiel am letzten Mittwochabend gegenüber den Ordnern meines Vereins Bayer 04 Leverkusen. Für dieses Verhalten möchte ich mich bei den Betroffenen und deren Familienangehörigen entschuldigen. Ich weiß, dass ich auch meinem Verein hiermit große Probleme bereitet habe.“
e sad pitanje za one koji podrzavaju ovakvo ponasanje - zasto navedena izjava nije glasila: ne zalim ni jedne sekunde sto sam ga glavom udario ocam', j**** cu mu mater sljedeci put kad ga vidim, vidjet ce on. koji je on k**** da neda mom burazu da hoda gdje hoce![]()
- lijek-za-sve
#3706 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
@ palermo
kako ba nase vrijeme...o cemu ti....ne gledaj navijacki i jaranski na sve ovo pa ce ti biti jasnije....ako je iko trebao biti primjer nasim mladim nadama onda je to on.....bil ti svoje dijete na tereneu i vam njega poredio sa snjim ili nekim drugim....
kako ba nase vrijeme...o cemu ti....ne gledaj navijacki i jaranski na sve ovo pa ce ti biti jasnije....ako je iko trebao biti primjer nasim mladim nadama onda je to on.....bil ti svoje dijete na tereneu i vam njega poredio sa snjim ili nekim drugim....
- Ricken
#3707 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
To je zato što je odrastao u Dubrovniku, a ne kod burgerkinga na Malti.vade_mecum wrote:izjava spahica: zalim za svojim ponasanjem nakon kup utakmice zadnje srijede protiv redara mog kluba bayer 04 leverkusen. za ovakvo ponasanje se zelim izvuniti povrijedjenom i clanovima njegove porodice. znam da sam i svom klubu sa ovim priredio problem.„Ich bedauere mein Verhalten nach dem Pokalspiel am letzten Mittwochabend gegenüber den Ordnern meines Vereins Bayer 04 Leverkusen. Für dieses Verhalten möchte ich mich bei den Betroffenen und deren Familienangehörigen entschuldigen. Ich weiß, dass ich auch meinem Verein hiermit große Probleme bereitet habe.“
e sad pitanje za one koji podrzavaju ovakvo ponasanje - zasto navedena izjava nije glasila: ne zalim ni jedne sekunde sto sam ga glavom udario ocam', j**** cu mu mater sljedeci put kad ga vidim, vidjet ce on. koji je on k**** da neda mom burazu da hoda gdje hoce![]()
-
5 0 5
#3708 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
nije iz moje glave. prevedi ovo dolje.Point. wrote: Dj majketi, koji vam je vise? U zatvor sto je opalio par samara nekome? Pa ovakvih situacija imas na milion svake veceri, kad bi se zbog obicne tuce islo u zatvor, trebalo bi pola stanovnistva zatvoriti. Hajde sto ne volite Spahu iz ovih ili onih razloga, ali ici u duboku patetiku pa traziti zatvore, onaj govori o zastitarskoj nejaci i prebijanja na mrtvo ime, je previse. Evo, samo cekam da neko napise da ga treba u Guantanamo zbog terorizma.
"Es sind Aufnahmen, die für die richtige Bewertung der Sach- und Rechtslage, von Bedeutung sein werden." Der Strafrahmen bei einer gefährlichen Körperverletzung liege zwischen sechs Monaten und zehn Jahren Haft.
http://www.welt.de/sport/fussball/bunde ... -Haft.html
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3709 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
palermo wrote:Posudio ti pare pa ti nije vratio,ukrao ti doručak, laktao se gradeći karijeru preko leševa, promovirao četništvo.....na osnovu čega sudiš njegove ljudske kvalitete.It_is_a_Leclerc wrote:
Ovdje govorimo o njegovim ljudskim osobinama, koje su važan dio sportaša, a one su zaista vrlo loše, o čemu svjedoči i činjenica da gotovo i nema kluba s kojim se rastao u ljubavi.
To što se sa nekim klubovima nije rastao u ljubavi može da znači i da je čovjek sa principima. Ne mora,ali može. Dakle,na osnovu čega sudiš njegove ljudske kvalitete.
Ja ga mogu samo da sudim po onome što je davao za reprezentaciju BiH i načinu kako je pristupao i šta mu je značio dres Bosne i Hercegovine
-
palermo
#3710 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Pa primjer je, kako se poštuje ova zemlja,kako se za nju bori. Igrači nisu roboti, Spahić je pogriješio,posljedice sam snosi, ali i veliki Zinedine je finalu svjetskog prvenstva napravio glupost pa je cijela Francuska stala iza njega. Iako su svi, pa i on, znali da je pogriješio.lijek-za-sve wrote:@ palermo
Uostalom, evo Meša šta kaže...ako novinari ne lažu
Vijest da je Emir Spahić ostao bez kluba odjeknula je kao bomba u BiH, a nju je svakako s velikom žalošću dočeko i selektor Mehmed Baždarević, piše novinska agencija Patria
Međutim, kako je kazao u razgovoru sa novinsku agenciju Patria Baždarević, cijeli tim i Nogometni savez bit će uz Spahića i pokušat će mu pomoći u ovim najtežim trenucima.
- Žao mi je to što čujem, ali ipak se moglo i očekivati. Čuo sam se sa Emirom pet puta nakon nemilih scena i on je svjestan šta je uradio, ali je to bilo jače od njega. Postupio je ljudski i ja to nekako i razumijem. Na nama je sada da mu pomognemo, da nađemo klub u kojem će trenirati kako ne bi gubio snagu - kazao je Baždarević.
Spahić je dobio raskid ugovora nakon što je Bayer Leverkusen proveo cijelu istagu u vezi sa incidentom na stadionu u kojem je učestvovao i Spahić te njegova porodica. Pravila su takva da on ne može naći klub dok ne krene prijelazni rok.
- Svjestan sam toga i znam da sada ne može nigdje, ali svakako može naći klub u kojem će trenirati kako bi bio spreman za reprezentativne obaveze. Mi mu nećemo okrenuti leđa, jer on to nije zaslužio. Ovo naravno kvari naše planove koje smo zacrtali, ali šta je tu je - dodao je Baždarević
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3711 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Selektore 
- Šunj
#3712 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT

Sreca da je u Spahi proradilo srce junacko bosnjacko,da mu je proradilo ono po rodjenju dobio bi po picki.
Last edited by Šunj on 12/04/2015 16:46, edited 1 time in total.
- Ricken
#3713 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Kako bi se Suša posro na njega.Tomahawk11 wrote:Selektore
-
vade_mecum
#3714 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
to je zato sto je svjestan kakvo je sranje napravio, a ne zato sto je odrastao u dubrovniku (mos misliti!)Ricken wrote:To je zato što je odrastao u Dubrovniku, a ne kod burgerkinga na Malti.vade_mecum wrote:izjava spahica: zalim za svojim ponasanjem nakon kup utakmice zadnje srijede protiv redara mog kluba bayer 04 leverkusen. za ovakvo ponasanje se zelim izvuniti povrijedjenom i clanovima njegove porodice. znam da sam i svom klubu sa ovim priredio problem.„Ich bedauere mein Verhalten nach dem Pokalspiel am letzten Mittwochabend gegenüber den Ordnern meines Vereins Bayer 04 Leverkusen. Für dieses Verhalten möchte ich mich bei den Betroffenen und deren Familienangehörigen entschuldigen. Ich weiß, dass ich auch meinem Verein hiermit große Probleme bereitet habe.“
i btw vecina nas ovdje podrzava spahu bez obzira na sve; ja mu licno zelim sve najbolje u karijeri i zivotu, ali ne podrzavam nasilnicko i kabadahijsko ponasanje da mi je rod najrodjeniji. poslije incidenta od prosle sezone je izjavio kao "ja sam iz bosne, mi imamo veliko srce i jak mentalitet" kao da je to normalno ponasanje za bosance
- lijek-za-sve
#3715 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
ma nek se nija pisa lako cemo za sveRicken wrote:
Kako bi se Suša posro na njega.
-
Korisničkoime
#3716 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Usra ti Emire i sefa i stanicu.
-
5 0 5
#3717 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
neka mu safet da mjesto u svom klubu (penzionera). 
- Tito_i_Partija
#3718 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Otpustanje igraca koji je ocjenjen kao jedan od najboljih u Bundesligi kao i cinjenica da su mu kolege iz ekipe okrenule ledja, ili ukazuje na to da je ovaj incident ozbiljniji nego sto smo mislili, ili da je ovo kulminacija vise incidenata iza kulisa za koje nismo culi.
Sve po zasluzi, moj kikseru, sve po zasluzi. Sretno u drugom klubu i nadam se da ces se konacno naucit' redu.
Sve po zasluzi, moj kikseru, sve po zasluzi. Sretno u drugom klubu i nadam se da ces se konacno naucit' redu.
- Maharadza
#3719 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Bujrum u FKS majstore! 
- Ricken
#3720 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
HA HA HA HA HA HA Znao saaaam. Nek povede i Misketa.Maharadza wrote:Bujrum u FKS majstore!
-
5 0 5
#3721 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
slusaj ti poltronu jedan. ako imas sta za reci meni, slobodno se obrati direktno. ne sa tim patetickim naninim rijecnikom prisivati sa strane. ja tebe prozivam ima vec godina, zato sto se zavuces u supak kome stignes. prvo safetu, pa mesi evo sada i emiru. nisam ja kriv sto ti nemas ni obraza ni odgoja. i zapamti ovo za sva vremena. reprezentacija bosne i hercegovine nije tvoja privatna prcija i nisi ti nikakav autoritet ikome da odlucujes ko voli a ko ne reprezentaciju bosne i hercegovine. pogotove ne sa najudaljenije tacke od bosne i hercegovine na planeti zemlji. jasno? i ni jedne vise.luckylaka wrote:Moj @Point vidis da ima ljudi koji se jednostavno raduju ljudskoj nesreci.Uzivaju kada nasi igraci odigraju lose,uzivaju u povredama nasih igraca i porazima BiH reprezentacije.Jel ja ono rekoh ljudi opss sorry
-
vade_mecum
#3722 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
mislim da se nebi ni upola digla prasina da mu je ovo prvi put i da je izbio zube redaru ateltico madrida, chelsea ili nekog drugog kluba.Tito_i_Partija wrote:Otpustanje igraca koji je ocjenjen kao jedan od najboljih u Bundesligi kao i cinjenica da su mu kolege iz ekipe okrenule ledja, ili ukazuje na to da je ovaj incident ozbiljniji nego sto smo mislili, ili da je ovo kulminacija vise incidenata iza kulisa za koje nismo culi.
-
Rob_Atl
#3723 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Nista jos jedan u nizu koji ce igrati za reprezentaciju a nema kluba 
- Ridjobrki
#3724 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Što neko reče, nije bilo kluba gdje nije bilo belaja s njim ali to je njegova stvar - ako mu se isplati da ne drži taj karakter pod kontrolom šta ću mu ja. Meni je samo bezveze to cipelarenje i pljuvanje na prvu kojem smo skloni.
-
vade_mecum
#3725 Re: Emir Spahic - ALL ABOUT
Ridjobrki wrote:Meni je samo bezveze to cipelarenje i pljuvanje na prvu kojem smo skloni.