Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Secer_033

#3701 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Secer_033 »

Neretvanac, ozbiljno te pitam... topi li se salo kad sjedis a znojis se jer je vani 35 stepeni?

Reci da, molim te!
mayab

#3702 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by mayab »

Bojim se da NE
neretvanac

#3703 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by neretvanac »

Secer_033 wrote:Neretvanac, ozbiljno te pitam... topi li se salo kad sjedis a znojis se jer je vani 35 stepeni?

Reci da, molim te!
Nikakve veze. Znoj je mehanizam hladjenja organizma. Za potrosnju sala treba kalorijski deficit.
putujucidzindas

#3704 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by putujucidzindas »

Evo i ja da podijelim iskustvo. Prvo cu naglasiti da nemam nekog velikog viska, ostalo je mozda jos nekih 5 kg do idealne tezine, sto cu gledati kao - podnosljivo. A mnogo se viska nakupilo prvo nakon malih zdravstvenih problema, a onda i trudnoce. Ne znam tacno vise ni reci koliko u kojem periodu sam skinula.

Kod mene generalno dijete ne funkcionisu. Ja jednostavno ne mogu natjerati sebe da se hranim po odredjenom planu i programu, jer izgorih od zelje da ga prekrsim :D Izgladnjivanje jos manje. Srecom, nisam od ove nase domacinske kuhinje. U biti, cim sam se pocela voditi pravilom 5 obroka dnevno, sve je samo krenulo. Dorucak - zitarice, voce, jogurt, sjemenke, omlet od nekoliko bjelanjaka i 1 zumanjcem, rucak - salate, kuhano povrce, eventualno komad curke, pileta, ribe; vecera slicna, i dvije uzine - vocke, jogurt, sjemenke - to bi bilo otprilike to. I toga se uglavnom drzim svakodnevno, s povremeni nagradnim momentima :D . Dakle, nije dijeta, ali jeste neki rezim prehrane, u kojem niko striktno ne kaze kad i sta, ali otprilike postoji neki okvir.
E sad, posto sam se pocela i mnogo vise kretati nego inace, raditi vjezbe, bajkati, vjerujem da ce u nekom skorijem periodu i ovih 5 otici.

Mislim da je bitno uspostaviti neki svoj licni rezim prehrane, koji nece trajati 2-3 mjeseca, 6 mjeseci ili godinu, vec posmatrati to kao cjelozivotnu promjenu..
quarterback

#3705 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

putujucidzindas wrote:Mislim da je bitno uspostaviti neki svoj licni rezim prehrane, koji nece trajati 2-3 mjeseca, 6 mjeseci ili godinu, vec posmatrati to kao cjelozivotnu promjenu..
:thumbup: vrlo pametno
mO k3

#3706 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by mO k3 »

nacin je jednostavan

z + m = S
U prevodu zderi + manje = sretan
pirmin

#3708 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pirmin »

Gdje nestase dobre stare rijeci debelo, predebelo...?
:-)
Cuj pretilo? Kako li je skontase, da mi je znati.
cLo

#3709 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by cLo »

pirmin wrote:Gdje nestase dobre stare rijeci debelo, predebelo...?
:-)
Cuj pretilo? Kako li je skontase, da mi je znati.
Možda na dalmatinski tijelo=tilo, pretilo=previše tijela :D
JThomas

#3710 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by JThomas »

i to je stara riječ, samo malo "medicinskija".
neretvanac

#3711 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by neretvanac »

Pretilost je medicinski pojam, jer je klinicki definisana (BMI veci od 25). Debljina je laicki pojam, koji se ne bi trebao koristitu u medicini.
vaučer

#3712 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vaučer »

Dukan je super.
Skinuo sam 15 kg za 4 mjeseca, sad nakon nekoliko mjeseci i dalje nisam dobio nazad kilograme.
Neke stvari kao tjesteninu, rižu, bijeli kruh ne mislim uopće vraćati u prehranu. Voće, povrće, meso i riba - meni dosta.
Raketni

#3713 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Raketni »

Nemojte ni gledati prosjek kg jer ljudi nisu isti primjer imate covjeka iste visine ovaj ima 5 kg vise od istog a nevidi se ima vise razloga..

Moj je savjet da izbjegavamo malo nasu tradiciju u Bosni a to jeste uz svaki obrok da jedemo hljeb...

Hljeb je zdrav mozete mi napisati sta hocete da je to smece da je to kaloriska bomba ali hljeb je zdrav samo ga moramo manje jesti..

Za dorucak 3 kriske za rucak jednu a za veceru nema hljeba, a ostatak hljeba zamijenite sa povrcem stvorijte naviku pa isprobajte i pratite gubitak kg...

Posle vecere popijte solju zelenog caja jer je utvrdjeno da solja dnevno zelenog caja bugi oko 50 kalorija u nasem organizmu izgleda malo ali na godisnjem nivou to je nekih 10 kg ako se nevaram pa onda i nije malo ;)

Znaci nema potrebe za rigoroznim dijetama jer su one kratkog ucinka sve se vrati nakon prestnka gladovanja jer se organizam sokira i onda u strahu panike sam sebi skuplja jos vise sala to jeste energije jer je u strahu da nece nestati :lol:
quarterback

#3714 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

Raketni wrote: Posle vecere popijte solju zelenog caja jer je utvrdjeno da solja dnevno zelenog caja bugi oko 50 kalorija u nasem organizmu izgleda malo ali na godisnjem nivou to je nekih 10 kg ako se nevaram pa onda i nije malo ;)
varas se, 2,5 kile godisnje pod uslovom da pijes svaki dan i da je to za 50 kalorija uopste tacno

mislim da cete vise smrsati ako 5 sekundi duze perete zube svaki dan godisnje a kao benefit cete imati i manje karijesa
suncica24

#3715 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by suncica24 »

Raketni wrote:Nemojte ni gledati prosjek kg jer ljudi nisu isti primjer imate covjeka iste visine ovaj ima 5 kg vise od istog a nevidi se ima vise razloga..

Moj je savjet da izbjegavamo malo nasu tradiciju u Bosni a to jeste uz svaki obrok da jedemo hljeb...

Hljeb je zdrav mozete mi napisati sta hocete da je to smece da je to kaloriska bomba ali hljeb je zdrav samo ga moramo manje jesti..

Za dorucak 3 kriske za rucak jednu a za veceru nema hljeba, a ostatak hljeba zamijenite sa povrcem stvorijte naviku pa isprobajte i pratite gubitak kg...

Posle vecere popijte solju zelenog caja jer je utvrdjeno da solja dnevno zelenog caja bugi oko 50 kalorija u nasem organizmu izgleda malo ali na godisnjem nivou to je nekih 10 kg ako se nevaram pa onda i nije malo ;)

Znaci nema potrebe za rigoroznim dijetama jer su one kratkog ucinka sve se vrati nakon prestnka gladovanja jer se organizam sokira i onda u strahu panike sam sebi skuplja jos vise sala to jeste energije jer je u strahu da nece nestati :lol:
Pa koliko ti hljeba jedes kada je smanjenje cetiri-pet kriski dnevno :D
Raketni

#3716 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Raketni »

suncica24 wrote:
Raketni wrote:Nemojte ni gledati prosjek kg jer ljudi nisu isti primjer imate covjeka iste visine ovaj ima 5 kg vise od istog a nevidi se ima vise razloga..

Pa koliko ti hljeba jedes kada je smanjenje cetiri-pet kriski dnevno :D

Nisam naveo sebe ja slabo jedem hljeb a ako ga i jedem jedem od brasna heljde i to domace :-D

Uzeo sam prosjecnog bosanca koji sigurno na dan pojede preko 600 gr bijelog hljeba a mozda i vise :)
Raketni

#3717 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Raketni »

quarterback wrote:
Raketni wrote: Posle vecere popijte solju zelenog caja jer je utvrdjeno da solja dnevno zelenog caja bugi oko 50 kalorija u nasem organizmu izgleda malo ali na godisnjem nivou to je nekih 10 kg ako se nevaram pa onda i nije malo ;)
varas se, 2,5 kile godisnje pod uslovom da pijes svaki dan i da je to za 50 kalorija uopste tacno

mislim da cete vise smrsati ako 5 sekundi duze perete zube svaki dan godisnje a kao benefit cete imati i manje karijesa

Pa sve svjetske studije preporucuju zeleni caj sad moze biti to reklama a da nema uticaja ali ajde 2,5 kg nije ni to lose dodajmo jos jednu ujutro i to je 5 kg uz crnu nesasladjenu kafu mozemo nabrati 7,5 :D i perimo malo duze zube i eto ti 10 kg na godisnjem nivou ono usput :D

Jos jedno 20-30 minuta kucnog bicikla pa gdje bi nam kraj bio :lol: :lol: samo treba volje imati
mousstapha

#3718 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by mousstapha »

Image
Same B.M.I., Very Different Beach Body
The illustrations here were created from scans of six people, who were all 5 feet 9 inches tall and 172 pounds. This means that though their bodies look very different, they all have exactly the same body mass index, or B.M.I. At 25.4, technically each of them could be considered overweight. (By the most common definition people with a B.M.I. over 25 are overweight and those with a B.M.I. over 30 are considered obese.)

How is it possible that the same B.M.I. can look so different? The simple explanation is that muscle and bone are denser than fat and some people carry more or less weight in their torso or legs. As B.M.I. factors in only height and weight, it sidesteps these differences.

This is a crucial shortcoming as some research now suggests that body fat percentage and body composition are more important indicators of health than weight alone. That puts the emphasis on exercises that don't just burn calories, but also build muscle. This also means that, to get a summer "beach body," a strict weight loss goal might not be the right path.
—ALBERT SUN
Michun

#3719 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Michun »

Titanijum12 wrote:
neretvanac wrote:
Secer_033 wrote:Neretvanac, ozbiljno te pitam... topi li se salo kad sjedis a znojis se jer je vani 35 stepeni?

Reci da, molim te!
Nikakve veze. Znoj je mehanizam hladjenja organizma. Za potrosnju sala treba kalorijski deficit.

Pa zasto onda ljudi idu u saune onako bez veze ???? :lol: :lol:
da izbace toksine nakupljene u tijelu a koji se izbacuju znojenjem
HAVANA

#3720 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by HAVANA »

Sauna je fantasticna ali nema tu mrsanja.Bez kalorijskog deficita nema mrsanja.Treniraj ti,idi u saunu,radi sta hoces... ali ako unosis vise kalorija nego sto treba,nema rezultata.Doduse ako dizes tegove a unosis,bices ko regal.
DiA 2005

#3721 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by DiA 2005 »

Nisrin wrote:Pisala sam o tabletama...nisam popila cijelo pakovanje, skinula sam 10ak kila u mjesec dana, mnogoooo centimetara u struku, rukama i nogama, tj. preporodila se :D
Ja prezadovoljna, iako ih ne pijem nekih 20ak dana i dalje nemam apetita, pijem stalno vodu, jedem pomalo...ne trazi organizam slatko kao prije, cak ne moram nista ni jesti ;)
Jos da mi je da se natjeram na malo vjezbe jhhh
Nisrin ne mogu naci kroz postove jesi li negdje napisala koja je cijena ovih tableta i gdje ih kupiti ? Sve mi se cini da je bila Slimline prodavnica u Importanne-u, ali neki dan sam ulazila i nije mi nesto upala u oci...
kokuz_sa

#3722 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by kokuz_sa »

mjesec dana proslo..ja 12kg manje..80Kg okruglo za sada
doduse ramazan je pomogao..
:-D

al ne primjeti se nista :-?
shandrprcSA

#3723 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by shandrprcSA »

Image
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3724 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Jimmy McNulty »

shandrprcSA wrote:Image
Reci šta je tačno ovo i koliko para košta? :D
Jack Be Nimble

#3725 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Jack Be Nimble »

Jesti zdravu hranu. Ne jesti zato sto ti je dosadno. I naravno vjezbati/biti aktivan.
Post Reply